Rusia ar putea generaliza la nivel national legislatia ANTI-PROPAGANDA HOMOSEXUALA. Reactia activistilor GAY

29-03-2012 1 minut Sublinieri


Un legislativ regional siberian a inmanat un draft de lege Parlamentului Rusiei pentru a declara promovarea homosexualitatii printre minori o ofensa administrativa, a anuntat Duma de Stat pe site-ul sau.

Draftul, initiat deAdunarea Legislativa a Regiunii Novosibirsk, stipuleaza amenzi de la 5,000 ruble ($170) pentru persoane fizice pana la 50,000 ruble ($1,700) pentru oficiali si pana la 500,000 ($17,000) pentru organizatii juridice.

Initiativa ar putea, de asemenea, complica eforturile depuse de activistii gay pentru prganizarea unei parade Russian Gay Pride. Numeroasele incercari de a organiza proteste pentru drepturile gay, in Moscova si alte regiuni, au fost ori interzise de oficiali ori sparte de politie sau gruparile de dreapta.

Draftul a fost inmanat la o saptamana dupa ce Seful Dumei de Stat, Sergei Naryshkin, a spus ca legislatorii vor studia atent orice draft federal de lege care ar interzice promovarea homosexualitatii printre minori de indata ce acesta ar fi supus Parlamentului.

Biserica Ortodoxa Rusa a facut apel la elaborarea unei legislatii nationale care sa penalizeze promovarea practicilor homosexuale, lesbiene, bisexuale si transsexuale printre minori, dupa ce 0 lege similara a fost adoptata de adunarea legislativa regionala a Sankt Petersburgului si de alte regiuni rusesti.

[…] “Propaganda homosexualitatii a castigat teren in Rusia contemporana”, si aceasta propaganda este raspandita atat prin media cat si prin “organizarea activa de actiuni publice care promoveaza homosexualitatea ca norma”, se afirma in nota de fundamentare a draftului.

Legislatorii din Novosibirsk cred ca astfel de informatii sunt periculoase indeosebi pentru copii si adoloscenti, inca lipsiti de abilitatea de a o sesiza ca atare.

“Din acest motiv, generatia tanara trebuie sa fie protejata impotriva propagandei homosexuale, acest proiect de lege intentionand exact acest lucru”, conchid autorii notei.

Activistii drepturilor gay din St. Petersburg au trimis scrisori catre guvernele SUA, UE, Australia si Canada cerandu-le sa interzica accesul pe teritoriul lor al oficialilor care au promovat interdictia propagandei homosexuale.

Guvernator Georgy Poltavchenko a aprobat legea care penalizeaza “propaganda homosexualitatii si pedofiliei printre minori”. Legea, in mod concret, va scoate in afara legii orice eveniment de tip Gay Pride.[…]


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Rusia, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “Rusia ar putea generaliza la nivel national legislatia ANTI-PROPAGANDA HOMOSEXUALA. Reactia activistilor GAY

  1. sa dea bunul Dumnezeu sa reuseasca… nu stiu, poate mi se pare, dar parca oricare alta tara ortodoxa se comporta mai crestineste decat iubita noastra Romanie…

  2. Pingback: Ce cred romanii si rusii despre homosexualitate - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  3. Prima condamnare in Rusia pentru “propaganda homosexuala”

    http://www.hotnews.ro/stiri-international-12164585-prima-condamnare-rusia-pentru-propaganda-homosexuala.htm

    Un lider al organizatiei GayRussia a fost declarat vinovat vineri de “propaganda homosexuala” de catre un tribunal din Sankt Petersburg, devenind astfel primul activist condamnat in baza unei noi legi adoptata de autoritatile celui de-al doilea oras al Rusiei, considerata “homofoba” de catre aparatorii libertatii sexuale”, relateaza AFP.

  4. Pingback: RUSIA: interzicerea TOTALA a propagandei homosexuale PROTEJEAZA DREPTURILE MAJORITATII - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  5. Pingback: Romania, Rusia si NOUA ORDINE MONDIALA. Ce se prefigureaza, la ce putem spera? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  6. Pingback: Rusia elimina complet PROPAGANDA HOMOSEXUALA. La noi se pregateste “LUNA ISTORIEI LGBT”. Va fi implicata si anul acesta SCOALA? - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare