Romania, Rusia si NOUA ORDINE MONDIALA. Ce se prefigureaza, la ce putem spera?

26-04-2012 4 minute Sublinieri

Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, reprezentat pe steagul Sfantului Stefan cel Mare

Cateva evenimente recente legate de situatia geopolitica din Basarabia repun pe tapet soarta Romaniei in actualul context international. Ce se prefigureaza pentru tara noastra si la ce putem spera, in mod realist?

Romania se afla, in acest moment, si nu e prima oara cand se intampla asa ceva in istoria ei, la rascrucea unor interese imperialiste.

Pe de o parte, interesele euro-atlantice, reprezentate de SUA si imperiul european in formare. De fapt, institutiile executive ale UE si proiectul SUE par a fi, mai degraba, proiecte americane prin care Washingtonul incearca sa isi prelungeasca politica pe continentul european. Apartenenta la blocul euro-atlantic ne-a transformat intr-o colonie second-hand, exportator de forta de munca ieftina pentru Vest, tarla de resurse minerale date pe degeaba “partenerilor”. Din punct de vedere cultural, blocul euro-atlantic este Sodoma si Gomorra, ca ideologie: promovand agresiv drepturile homosexualilor, ideologia incalzirii globale, spectrul fals al suprapopularii planetei, teroarea terorismului, combinand “politicile fricii” cu cele ale utopiilor globaliste (guvernanta europeana, guvernanta globala etc.).

De cealalta parte, se afla Rusia, uneori in tandem cu China si cu alte tari in relativa ascensiune. Rusia are meritul sa fie singura putere cu anvergura mondiala care, la nivel ideologic, propune o alternativa Sodomei si Gomorei euro-atlantice: accentuand valorile traditionale ale familiei, respingand propaganda homosexuala, contrazicand teza suprapopularii si a incalzirii globale. De tema terorismului se foloseste intr-un mod pragmatic, pentru a-si intari propriul arsenal militar si a-si justifica prezenta in unele zone asiatice. Insa, in general, Rusia reprezinta modelul ideologic si cultural alternativ fata de cel euro-atlantic, prin tusele sale conservatoare.

Dar Rusia este si un imperiu care are propriile sale interese. Toata politica sa externa este calcul geopolitic cinic: sustine Siria si Iran nu doar pentru propriile interese, ci si ca sa dea de lucru SUA si sa o tina ocupata in Orientul Mijlociu, pentru ca aceasta sa nu aiba timp de Estul Europei sau de alte zone limitrofe ale imperiului rusesc. Cinismul rusesc este resimtit, de noi, cel mai intens, in Rep. Moldova, Basarabia, unde, prin Rogozin, decreteaza ca noi nu avem ce cauta acolo si ca provincia e teritoriul ei.

Mai nou, spectrul consolidarii intereselor imperiului rusesc in Estul Europei pare ca devine tot mai posibil atat prin reorientarea unor puternice tari europene cat si prin apropieri istorice reactivate. Deschiderea Bulgariei si a Serbiei catre Moscova nu ar trebui sa mire pe nimeni, de pilda. Iata insa ca si alte tari se reorienteaza. Printre ele, Ungaria, care isi cauta resurse pentru a mentine visul propagandistic al lui Orban, vis care contine si ideea Ungariei Mari. Grecia, calcata in picioare de eurocrati, este un alt potential aliat al intereselor rusesti, necesara pentru Moscova si pentru controlul Marii Mediterane in acea regiune. Mai lipseste din ecuatie Germania, care oricum se intelege deja bine cu Rusia, pentru a avea o zona in care noi ramanem iarasi izolati, cum s-a intamplat inaintea celui de-al doilea razboi mondial. Dar Germania are propriile sale interese si nu va fi niciodata partenerul european la care viseaza Moscova pentru a domina Europa. Mai degraba poate fi capcana in care Rusia va cadea inca odata, asa cum a facut-o cu Germania nazista. Spre deosebire, de aceasta data Germania, daca va cauta sa reitereze drang nach osten, nu va mai fi singura impotriva tuturor.

Iar noi? Noi suntem captivi intereselor si blocului euro-atlantic, care are nevoie de acelasi “cordon sanitar” pentru a ingradi Rusia si de teatru de operatiuni pentru a desfasura eventuale actiuni militare. Si cam atat. Suntem in cea mai ingrata pozitie din toate tarile din regiune: exploatati la maxim de euro-atlantici, supusi riscului maxim fata de imperialismul rusesc. In acest punct, opiniile celor care comenteaza pe site-ul nostru se impart de obicei in doua puncte de vedere: cei care cred ca ar fi posibila o reorientare catre colosul rusesc si o iesire din complexul vestic, si cei care, vazand in Rusia un dusman implacabil al intereselor si integritatii tarii noastre, ajung sa priveasca interesele euro-atlantice drept mijloace de eventuala auto-protectie. Nu mai bagam acum in seama propaganda vestica de la noi, care, simpla propaganda fiind, nu tine seama de realitati.

Ne putem reorienta catre Rusia? Vorbind realist, nu, din doua motive: 1) cel aratat deja, ca suntem captivi intereselor euro-atlantice si 2) pentru ca Rusia e departe de a fi alternativa substantiala, acel Imperiu ortodox care sa poata proteja altruist natiunile ortodoxe, asa cum dorea Dostoievski tarii sale. Discrepanta intre ceea ce acesti doi mari rusi, Dostoievski si Soljenitin, cereau de la tara lor, si ceea ce face Rusia in mod concret in materie de politica interna si externa, nu poate justifica sperantele legate de ridicarea unei puteri ortodoxe protectoare inclusiv pe plan istoric in aceste timpuri. Rusiei i se potriveste foarte bine acest verset: Dar voi ca nişte oameni muriţi şi ca unul din căpetenii cădeţi. Adica, avand vocatia unui imperiu ortodox, se comporta ca unul lumesc si, prin urmare, sufera aceleasi legi ca orice alt imperiu, din perspectiva biblica: urias cu picioare de lut care, dupa un moment cuminant de putere, se prabuseste, pentru ca nu intelege ca puterea sa ii e ingaduita, nu ii e proprie. Insa, in momentele sale de manifestare a puterii, zdrobeste pe cei mici din jurul sau – printre ei aflandu-ne si noi.

Ne ajuta la ceva apartenenta la complexul euro-atlantic? In afara statutului de colonie-teren de experimente sociale si de teritoriu util pentru cateva garnizoane militare, nu. Din punct de vedere al securitatii nationale, apartenenta la NATO si UE ne ofera doar ILUZIA protectiei, asa cum nota insusi editorul agentiei mult-citate Stratfor intr-un material dedicat chiar tarii noastre.

In concluzie, ne aflam intr-un cleste care, atunci cand isi va inchide gura, ne va sfarama. Adica, atunci cand aceste doua blocuri imperialiste vor intra in conflict, noi ne vom afla intr-o postura de prada facila pentru toti, inclusiv pentru vecinii nostri, daca ne aducem aminte de profetia parintelui Arsenie Boca:

Odata mi-a zis ca, intr-o noapte, catre ziua, ne vor ocupa trei tari: Ungaria, Bulgaria si Rusia. Atunci eu am zis: „Ungurii or sa ne ocupe pe noi?”, iar el mi-a spus: „Si pe cei ce ne vor ocupa va veni ploaie de foc”.

De ce se intampla acest lucru?

Pentru ca traim vremurile de pe urma? Pentru a ne da seama ca, mai mult decat orice, suntem cetateni ai Ierusalimului ceresc? Pentru ca, lipsiti de orice speranta de la oameni, imperii si arme, scuturi si aranjamente, sa ne indreptam nadejdile catre Hristos?

Dar si pentru a ne da seama ca ne-am batut joc de tot ce ne-a dat Dumnezeu in stapanirea si responsabilitatea noastra? Ce am facut din aceasta tara? Ce am facut cu oamenii ei? Ce am facut cu copiii nascuti si nenascuti? Caror idoli i-am adus jertfe? De ce s-au gasit tortionari din randurile neamului nostru pentru un experiment ca Pitesti?

Se intampla mai ales pentru ca, inainte sa ne surpe careva din exterior, ne-am macinat si ne-am surpat singuri, batandu-ne joc de credinta parintilor si de tot ce aveam ca viata de sine-statatoare.

Cel mai bine ar fi sa lasam orice speranta desarta cu privire la soarta noastra si sa ne dam seama ca lucrurile sunt cat puteau fi de grave, si sunt asa din vina noastra colectiva. Scapa cine poate? Nu, scapa cine… gaseste drumul spre pocainta adevarata.

*

Că nici de la răsărit, nici de la apus, nici din munţii pustiei, nu vine ajutorul;

Ci Dumnezeu este judecătorul; pe unul îl smereşte şi pe altul îl înalţă.

Legaturi:

 *

*

*

*

*


Categorii

Al treilea razboi mondial, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Opinii, analize, Razboiul impotriva Romaniei, Rusia, Scutul antiracheta (Deveselu), SUA versus Rusia

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

63 Commentarii la “Romania, Rusia si NOUA ORDINE MONDIALA. Ce se prefigureaza, la ce putem spera?

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. @sherlock_holmes

    Cam asa vad si eu situatia doar ca as iesi si din ue(cu recuperarea sumelor de rigoare). Suntem in Europa si daca nu suntem in ue

  2. Pingback: Basarabia si legea antidiscriminarii. Ipocrizia politicienilor si eurocratilor, biciuita de Pavel Paduraru. DEZICANDU-NE DE SUFLET, NE VOM SINUCIDE IN CORPORE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  3. Pingback: NOUA ORDINE EST-EUROPEANA A BERLINULUI, independenta Rep. Moldova si cum a semnat Romania TRATATUL PRIVIND FRONTIERELE DIN 2010 - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  4. Pingback: Romania inconjurata de flacari nematerialnice… deocamdata. CONSTIENTIZAM PE CE LUME TRAIM? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  5. Pingback: Cand Rusia ne da dovezi de “fratietate ortodoxa”: CHESTIUNEA TEZAURULUI ROMANIEI [VIDEO cu istoricul Florin Constantiniu, AUDIO cu Dan Dungaciu] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  6. Unul din putinele articole care reflecta situatia reala a Rominiei in contextul geo-politic si moral de astazi ma bucur ca l-am citit,dar din comentarii vad ca putini au inteles mesajul din el, pacat.Doamne Iisuse Hristose Fiul lui Dumnezeu miluestene pe noi pacatosii!!!

  7. Frati romani, simpli cetateni si politicieni, faceti orice puteti in duh ortodox ca Romania sa iasa din (S)UE si NATO chiar daca pare imposibil aceasta: asa cum mucenicii nu au ars tamie pentru idoli(mare lucru sa arunci niste tamaie in foc si sa scapi pe moment?) asa si noi sa nu ne amagim (pentru bunastare materiala, securitate nationala, pace,,…) ca nu este pacat mare sa ne insotim cu cei ce vor sa distruga Ortodoxia, ne obliga sa legalizam homosexualitatea, vor sa impuna Bisericii Ortodoxe Romane ecumenismul eretic de azi si alte rele pe care nu le vedem dar la care vom deveni partasi. Oare veti publica acest indemn? Doamne, Iisus Christos, fiul lui Dumnezeu miluieste pe mine pacatosul … pe semenii mei si semenele mele. Amin.

  8. Ne-au distrus pe noi invatatorii , profesorii care puneam bazele acestei natii.Au distrus invatamantul, ceva de pret.daca vor fi batuti ,,pastorii, se vor risipi oile.Noi nu suntem pastori de suflete, dar de caratere da.

  9. Pingback: "PERVERSII". Reactii editoriale fata de AGRESIUNEA LOBBY-ului HOMOSEXUAL/ "Parteneriatul strategic" cu SUA&UE = AGENDA GAY si JAFUL NATIONAL - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  10. Pingback: Demostene Andronescu despre UNIUNEA EUROPEANA CA PRELUNGIRE TOTALITARA “SOFT” A COMUNISMULUI BOLSEVIC. Si despre colonizarea euro-americana, prin instrumente ca FMI si Banca Mondiala -
  11. Pingback: TERORISMUL INTELECTUAL, batalia cuvintelor si STRATEGIA STIGMATIZARII oponentilor prozelitismului homosexual: ”Homofobul este fascistul de azi” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  12. Pingback: Reactie a oamenilor de cultura fata de "TOTALITARISMUL IDEOLOGIC" AL PROPAGANDEI HOMOSEXUALE DE LA MUZEUL TARANULUI ROMAN - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  13. foarte interesant ce se vorbeste aici dar eu stiu o vorba care am vazut o si am auzit infaptuindu se de multe ori , prea multe . ” caini latra ursul isi vede de drum ” iar momentan america a inceput sa faca jocul de unde reiese ca noi avem ceva cu rusia prin niste documentare ce le am vazut la televizor astazi pe un anumit canal iar pe un alt canal americanii acest popor cu o istorie cat avem noi vacanta mare erau prezentati ca si cei care ne au invatat totul ,si era vorba de armata si alte la fel . ne au invatat cum sa ne stergem la gura dupa ce halim tot rahatul pe care ei il toarna iar noi vom fi la fel ca si in alte razboaie din istoria europei cei ce vor fi sacrificati ca si carne de tun intr un conflict care nu va fi al romanilor dar conducerea noastra nu e romana iar noi ca si popor la fel ca si sarbi sau greci suntem tari de cap si nu stim sa oferim libertate de exprimare suntem inchisi la minte iar biserica ortodoxa este una primitiva ce trebuie inlocuita cu o gandire mai holywood – taram sfant unde homosxualismul drogurile si nu mai enumar cate altele pt care nu stim cum ne mai sufera BUNUL DUMNEZEU , acestea sunt sfintenia lor .acestea sunt cele pe care cozile de topor din romania vor sa dea la schimb Credinta noastra Sfanta pt care au murit si au fost torturati si macelariti mosi si stramosii nostri si vom urma si noi sau copii nostri. e prima oara cand scriu undeva pe net ,sa ma scuzati pt greseli sper sa se inteleaga ce am vrut sa spun , sunt ORTODOX iar ceea ce am scris sunt lucruri ce le am studiat si pt care pot da detalii dar sunt sigur ca toti ORTODICSI care nu au adormit la televizor la un film prost american cunosc aceste lucruri . nu vreau sa supar sau sa contrazic pe nimeni ,nu sunt in masura nici a mi da cu parerea despre nimic in lumea asta dar incerc si eu marea cu degetul .poporul LUI DUMNEZEU nu va muri detot niciodata .DUMNEZEU intotdeauna va avea oameni credinciosi pe pamant in pustie . si la propriu si la figurat .propriul sunt muntii iar figuratul sunt sufletele unde este pustiu de pacat adica pacat nu este in ei pt ca traiesc dupa legea LUI DUMNEZEU .DOAMNE IARTA NE

  14. Pingback: GEORGE FRIEDMAN, ANALISTUL CIA trimis in Romania ca "SOL DE RAZBOI". Interviu foarte important al sefului STRATFOR despre posibilitatea unei INVAZII RUSESTI pe teritoriul Romaniei si rolul tarii noastre de AVANPOST AMERICAN intre GERMANIA si RUS
  15. Pingback: Putin, Eurasia si ortodoxia moscovita. CE OPTIUNI (NU) ARE ROMANIA? - Recomandari
  16. Pingback: MERKEL LA CHISINAU sau “ZIDUL BERLINULUI DE PE NISTRU” - Recomandari
  17. Ca si crestin ortodox, in primul rind urmaresc religia si principiile morale promovate de un stat sau bloc politico-militar, inainte de a adera la sustinerea, sau cu atit mai mult la partasia cu acel partener! Ori, politicienii nostri nu au fost deloc interesati de acest aspect, si acum vedem ca ni se pune in vedere sa adoptam in legislatia noastra tot felul de aberatii anticrestine! Parintele Ioanichie Balan a luptat cit a putut pentru a avertiza ca intrarea in UE si NATO sunt catastrofale pentru noi, insa mirajul occidentului cu libertinajul si traiul bun, a amagit din pacate si unele minti din intelectualitatea crestina care au cedat ispitei vestului! Dupa cum se constata, dupa intrarea in aceste organizatii nu numai ca o ducem mai prost, dar nici perspective pentru un viitor mai bun nu sunt! Ma intreb, si m-am intrebat si atunci cind am vazut acel interviu realizat de Sorin Dumitrescu in mai 1997 cu parintele Ioanichie Balan, cum un om al Bisericii, un intelectual ca dl Sorin Dumitrescu, nu a sesizat orientarea anticrestina a politicii occidentale, contrazicind-ul pe parcursul interviului pe parintele, si facind o pledoarie pentru Occident si pentru integrarea noastra in structurile politico-militare occidentale! Daca va aduceti aminte, parintele de pe atunci spunea ca vom fi folositi de NATO pt. realizarea pe teritoriul nostru a unor avanposturi cu tehnica militara, si vom fi expusi la atacuri. Iata, aceasta se intimpla la Deveselu acum dupa aproape 20 de ani de la avertizarea parintelui! Singura nadejde ne ramine Hristos Mintuitorul, prin intoarcerea noastra cu toata inima la El, altfel aceasta tara va disparea, dupa cum spunea parintele in acelasi interviu!

  18. Pingback: SEMNAL INGRIJORATOR: Romania in vizorul PROPAGANDEI RUSESTI. Reportaje ostile despre apartenenta tarii la UE si ofensiva lui Ion Antonescu in TRANSNISTRIA [video] - Recomandari
  19. Pingback: “Caci traim, Doamne, sfinte, vremurile cele mai tulburi ce au fost vreodata…” -
  20. Pingback: George Friedman, strategul si analistul CIA, ne “linisteste” din nou: “NU VA EXISTA O INTERVENTIE NATO sau SUA IN CAZ DE INVAZIE RUSEASCA”. Strategia Americii pentru Europa de Est si cum putem retrai o DRAMA ISTORICA - Recomandari
  21. Pingback: TRĂIM SFÂRȘITUL ROMÂNIEI? - Recomandari
  22. Pingback: 28 iunie 1940: CEDAREA BASARABIEI, BUCOVINEI SI TINUTULUI HERTEI URSS-ului IN URMA PACTULUI RIBBENTROP-MOLOTOV. Alianta Germania-Rusia-Ungaria-Bulgaria si sfasierea Romaniei Mari | Cuvântul Ortodox
  23. Pingback: POLITICA PAMANTULUI PARJOLIT: strategia IMPERIULUI ATLANTIST fata de ROMANIA. Motivatii geopolitice pentru tratamentul de NEMILOASA EXPLOATARE COLONIALISTA la care ne supun “PARTENERII STRATEGICI” | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare