Rusia suspenda importurile de PORUMB MODIFICAT GENETIC. Detalii despre STUDIUL francez asupra efectelor CANCERIGENE ale OMG-urilor

28-09-2012 2 minute Sublinieri

Rusia şi-a suspendat importurile de porumb modificat genetic comercializat de gigantul american al industriei agroalimentare Monsanto, după publicarea unui studiu şocant privind toxicitatea uneia dintre culturi, relatează AFP.

Potrivit unui comunicat publicat săptămâna aceasta pe site-ul Agenţiei ruse pentru protecţia consumatorului, Rospotrebnadzor, ‘importarea şi comercializarea în Rusia a porumbului OGM NK603 (al Monsanto) sunt temporar suspendate’, până când cercetătorii ruşi examinează studiul în cauză, iar UE îşi exprimă poziţia cu privire la această problemă.

Echipa lui Gilles-Eric Seralini, profesor de biologie moleculară la Universitatea Caen (Franţa), a realizat un studiu alarmant care identifică boli grave, inclusiv tumori, la cobaii hrăniţi cu porumb modificat genetic comercializat de Monsanto.

Un purtător de cuvânt al Monsanto, citat de Wall Street Journal, a minimalizat importanţa deciziei Rusiei pentru companie. ‘Rusia este un exportator net de cereale, aşadar impactul suspendării temporare ar trebui să fie minim’, a declarat acesta.

Descoperiri socante intr-un nou studiu OMG: Sobolanii hraniti toata viata cu porumb modificat genetic au suferit tumori ingrozitoare, cu o rata a mortalitatii in randul femelelor de 70%.

Consumul de porumb modificat genetic si al urmelor de fertilizator Roundup produs de Monsanto a cauzat producerea de tumori ingrozitoare in cazul sobolanilor de laborator, provocand distrugerea extinsa a organelor si moartea prematura. Aceasta este concluzia socanta a unui nou studiu asupra consecintelor pe termen lung a consumului de organisme modificate genetic (OMG). 

Studiul a fost numit “cea mai completa lucrare de cercetare publicata vreodata in domeniul efectelor asupra sanatatii sobolanilor ca urmare a consumului de OMG tratate cu ierbicidul Roundup.” Stirile privind oribila descoperire se raspandesc rapid pe internet, ba chiar si pe canalele oficiale, care se arata socate de fotografiile cu sobolanii afectati de tumori grotesti… tumori atat de mari incat in unele cazuri sobolanii de-abia mai respirau. 

In articolul “Ierbicidul Monsanto Roundup si porumbul modificat genetic implicate intr-un studiu socant asupra cancerului” al revistei Grocery (http://www.thegrocer.co.uk/topics/technology-and-supply-chain/monsanto-weedkiller-and-gm-maize-in-shocking-cancer-study/232603.article), putem citi ca “cercetatorii au descoperit ca sobolanii expusi chiar si unor cantitati foarte mici au dezvoltat tumori mamare si au suferit distrugeri severe ale ficatului si rinichilor, in decurs de 4 luni la masculi si 7 luni la femele.” 

Daily Mail raporta ca “Un nou studiu francez arata cum sobolanii hraniti cu OMG au suferit tumori” (http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2205509/Fresh-fears-GM-foods-French-study-finds-rats-fed-controversial-crops-suffered-tumours-multiple-organ-failure.html). “Animalele hranite cu OMG au dezvoltat tumori mamare, distrugeri severe ale ficatului si rinichilor. 50% dintre masculi si 70% dintre femele au murit prematur, in comparatie cu procentele de 30% si 20% din grupul de control.” 

Studiul, condus de Gilles-Eric Seralini din cadrul Universitatii Caen, a fost primul care a examinat efectele pe termen lung ale consumului de OMG. Este incredibil cum nu a fost facuta nicio astfel de cercetare inainte de aprobarea pentru larg consum de catre USDA si FDA, insa aceasta este puterea lobby-ului corporatist si a lacomiei sale. 

Studiul a fost publicat in Jurnalul Food & Chemical Toxicology si a fost prezentat intr-o conferinta la Londra.

Printre descoperiri, putem citi:

– Pana la 50% dintre masculi si 70% dintre femele au suferit morti premature.

– Sobolanii care au baut urme de ierbicid Roundup (regasite in sursa de apa la nivele legale) au avut o crestere a numarului de tumori mari intre 200% si 300%.

– Sobolanii hraniti cu OMG si urme de Roundup au suferit distrugeri severe ale organelor, incluzand ficatul si rinichii.

– Cercetatorii au hranit sobolanii cu NK603, varietatea Monsanto de porumb modificat, cultivat la scara larga in Nordul Americii si consumat atat de animale, cat si de oameni. Acesta este porumbul gasit in cutia cu cereale, in tortilla sau in chipsuri.

Printre reactiile oficiale, gasim ca Jose Bove, vicepresedinte al Comisiei Europene pentru Agricultura si ferm oponent al OMG, a cerut suspendarea imediata a tuturor cultivarilor si autorizarilor OMG din Uniunea Europeana. “Acest studiu ne arata in sfarsit ca avem dreptate si ca trebuie sa revizuim urgent toate procesele de evaluare a organismelor modificate genetic”, a afirmat aesta. “Agentiile nationale si europene de securitate a mancarii trebuie sa faca noi studii finantate cu fonduri publice si sa garanteze mancare sanatoasa pentru consumatorii europeni” (http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2205509/Fresh-fears-GM-foods-French-study-finds-rats-fed-controversial-crops-suffered-tumours-multiple-organ-failure.html).

Studiul este intitulat “O comparatie a efectelor a trei varietati de OMG asupra sanatatii mamare” si poate fi citit la http://www.biolsci.org/v05p0706.htm. In rezumat, putem citi urmatoarele:

Analiza noastra arata clar noi efecte secundare cauzate de consumul de porumb modificat genetic, dependente de sex si adeseori de doza. Cele mai raspandite daune au fost asupra rinichilor si a ficatului, organele responsabile pentru detoxifiere. Alte efecte au fost observate asupra inimii, a glandelor suprarenale, a splinei si a sistemului hematopoietic. Putem concluziona ca acestea evidentiaza o toxicitate hepatorenala, posibil datorata noilor pesticide specifice fiecarei varietati de porumb modificat genetic. Mai mult, nu putem exclude anumite consecinte metabolice neintentionate, directe sau indirecte.

Printre afirmatiile autorilor, regasim: “Acest studiu arata un numar extraordinar de tumori aparute mai devreme si mai agresiv – in special la femele. Sunt socat de impactul extrem de negativ asupra sanatatii” – Dr. Michael Antoniou.

“Consumul de porumb MG si a ierbicidului Roundup poate avea un impact serios asupra sanatatii umane.”

“[…] Pana la 80% dintre sobolanii femela au dezvoltat tumori mamare pana la sfarsitul studiului” – Patrick Holden, Director, Trustul pentru Alimentatie Sustenabila.


Categorii

1. DIVERSE, Organisme modificate genetic (OMG), Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “Rusia suspenda importurile de PORUMB MODIFICAT GENETIC. Detalii despre STUDIUL francez asupra efectelor CANCERIGENE ale OMG-urilor

  1. Pingback: Cum promoveaza Uniunea Europeana OMG-urile CANCERIGENE. In Romania avem si REGII SOIEI MODIFICATA GENETIC! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  2. Pingback: ORGANISMELE MODIFICATE GENETIC bat la usa Europei/ ”Lumea dupa MONSANTO” [documentar VIDEO] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  3. Pingback: Agentia Europeana pentru Siguranta Alimentara RESPINGE STUDIUL DESPRE EFECTELE CANCERIGENE ale PORUMBULUI MODIFICAT GENETIC marca MONSANTO - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare