Cum promoveaza Uniunea Europeana OMG-urile CANCERIGENE. In Romania avem si REGII SOIEI MODIFICATA GENETIC!

22-10-2012 6 minute Sublinieri

Cercetătorii francezi au demonstrat legătura dintre organismele modificate genetic și dezvoltarea cancerului • Comisia Europeană, prin Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară, a respins raportul celor din Caen, spunând că probele științifice nu sunt suficiente • Practic, s-a încurajat comerțul cu alimente nocive, pentru a nu se “supăra” americanii • Interesele politice primează și în fața siguranței alimentare?

La nivelul Uniunii Europene nu există nicio cerere de interzicere a alimentelor modificate genetic, populația fiind hrănită cu astfel de alimente care modifică ADN-ul uman și care sporesc dezvoltarea de tumori cancerigene. Producători importanți din SUA, Argentina și Brazilia își majorează, anual, profiturile, prin comercializarea produselor cancerigene în statele membre ale UE. Un studiu realizat de oamenii de știință de la Universiatea din Caen, Franța, a demonstrat cum șobolanii hrăniți cu porumb modificat genetic – substanța fiind folosită și în România, la cultivarea soiei, cumpărat de la compania americană Monsanto – au dezvoltat tumori cancerigene, au avut daune multiple ale organelor, fiind înregistrate și morți premature.

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a decis că studiul francezilor nu are suficiente date științifice. Verdictul a fost, în acest sens, unul cutremurător pentru întreaga populație: Comisia Europeană a decis că nu va fi interzisă comercializarea alimentelor modificate genetic, pentru că, spun ei, “nu s-a putut face dovada legăturii dintre porumbul americanilor și dezvoltarea cancerului”. S-a favorizat astfel creșterea profitului celor de la Monsanto, în schimbul sănătății publice, prin lobby-ul asigurat de Comisia Europeană? Sau se urmărește, într-adevăr, decimarea populației, așa cum susțin mai multe teorii ale conspirației?

Francezii au demonstrat legătura dintre produsele americane și cancer

Oamenii de știință francezi, de la Universitatea din Caen, au realizat un studiu, publicat luna trecută în revista “Toxicologie Alimentară și Chimică”, prin care au dezvăluit rezultatele obținute în urma hrănirii șobolanilor cu porumb modificat genetic, produs în cadrul companiei americane Monsanto. Timp de doi ani de zile au fost folosite două grupuri de rozătoare, unele consumând hrană obișnuită, iar altele, porumb NK603, intrat în contact cu erbicidul Roundup, pe bază de glifosfat, folosit și în România în cazul cultivării soiei. Cobaii intoxicați cu alimentul american au dezvoltat tumori canceroase, au suferit morți premature și le-au fost atacate organele. Reacția americanilor a fost amețioare, ei susținând că șobolanii din acest grup erau predispuși la dezvoltarea de tumori. Comisia Europeană a transmis o cerere urgentă către EFSA, prin care se cerea evaluarea unui document trimis de profesorul Gilles-Éric Séralini, pentru a se analiza modul în care concluziile francezilor ar putea obliga Autoritatea să își reconsidere avizul său anterior pentru porumbul NK603. Cercetătorul francez Gilles-Éric Séralini a fost cel care a condus echipa de studiu, însă, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a ajuns la concluzia că “probele științifice sunt insuficiente pentru a fi considerate ca fiind valabile pentru evaluarea riscului”, după cum se arată chiar în comunicatul de presă emis de către EFSA, la începutul lunii curente. În acest fel, Comisia Europeană a încurajat, în continuare, comerțul cu organismele modificate genetic, cu toate că s-a demonstrat legătura dintre acestea și dezvoltarea cancerului.

ONG-ul “Friends of the Earth” a acuzat EFSA că pune interesele firmelor biotehnologice înaintea preocupării pentru siguranța publică. Și oamenii de știință au atacat rezultatul celor de la EFSA. Cathie Martin, care activează în cadrul centrului de cercetare “John Innes” din Marea Britanie, a spus că “EFSA nu își asumă responsabilitatea față de siguranța alimentară publică (…) Sper că revista și echipa din spatele lucrării originale vor lua act de acest lucru și vor coopera cu furnizarea tuturor informațiilor suplimentare necesare pentru a sprijini raportul lor inițial”.

Motivele invocate de reprezentanții EFSA

S-a considerat că șobolanii folosiți în cadrul acestui experiment, care a durat doi ani de zile, au fost predispuși la dezvoltarea de tumori. Totodată, s-a spus că lucrarea nu a respectat metodele recunoscute pe plan internațional, cu privire la înființarea și desfășurarea experimentelor, elaborate, în principal, de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). Pentru un studiu de acest tip, se consideră că sunt necesari minimum 50 de șobolani, pentru fiecare grup de tratament, echipa condusă de Séralini folosind doar zece rozătoare per eșantion. Astfel, cei de la EFSA au considerat că numărul de animale este insuficient pentru a distinge între predispoziția șobolanilor de a dezvolta tumori și efectele obținute în urma hrănirii rozătoarelor cu porumb modificat genetic. O altă prevedere pe care reprezentanții Autorității susțin că francezii au încălcat-o a fost aceea a declarării obiectivelor înaintea începerii investigației, precizându-se că oamenii de știință de la Universitatea din Caen nu și-au stabilit întrebările pentru care s-a căutat un răspuns, factorii cruciali fiind încălcați.

EFSA s-a angajat să efectueze o a doua analiză a raportului, urmând să se pronunțe încă o dată la sfărșitul lunii octombrie. Reprezentanții Autorității l-au invitat pe autorul studiului, Gilles-Éric Séralini, pentru a oferi informații suplimentare și au afirmat că la următoarea analiză vor ține cont și de evaluările statelor membre ale Uniunii Europene, dar și de un raport al Germaniei, țară care va fi responsabilă pentru evaluarea pericolelor impuse de erbicidul pe bază de glifosfat.

Substanța cancerigenă Roundup, folosită în România la cultivarea soiei

ZIUAnews a dezvăluit, într-un număr anterior, cum România este principalul agent toxic alimentar de pe piața UE, tocmai din pricina faptului că la noi, soia modificată genetic se cultivă ca într-o junglă. Această soia care a intrat masiv pe piața românească conține două tipuri de substanțe cancerigene, Glifosfat și Roundup. Erbicidele bazate pe prima substanță sunt perturbatoare pentru sistemul endocrin, în timp ce Roundup-ul, același din cazul porumbului fabricat la Monsanto, provoacă moartea, în nu mai mult de 24 de ore, a anumitor celule.

Toate produsele, spre exemplu, brânzeturile și mezelurile, de pe piața românească, au în compoziție organisme alterate genetic, iar în urma consumului acestora, ADN-ul uman se modifică. Americanii au impus această afacere, iar artizanul ei, în țara noastră, a fost Valeriu Tabără, fostul ministru al Agriculturii. “Valeriu Tabără este unul dintre cei mai sinceri și influenți susținători ai organismelor modificate genetic. Obiectivul ambasadei (n.r. – SUA la București) este să ajute România să intre în UE cu o industrie biotehnologică puternic dezvoltată, precum şi cu o populaţie educată care să înţeleagă meritele biotehnologiei”, după cum preciza adjunctul ambasadorului Jack Dyer Crouch, Thomas Delare, într-o telegramă trimisă în 2005. Planurile lui Tabără au fost, după cum am arătat și în materialul precedent, schimbate, după ce acesta a ajuns în fotoliul de ministru, iar România a intrat în Uniunea Europeană. Pe atunci, Comisia Europeană nu a recomandat cultivarea și comercializarea produselor din soia modificată genetic. La acea vreme, CE lua în considerare faptul că anumite studii acreditate de UE au relevat faptul că produsele de acest tip prezintă un risc major de dezvoltare a cancerului și modifică structura ADN-ului uman. Germania, Franța, Marea Britanie, Suedia, Danemarca, Belgia, Olanda, Italia și Spania sunt țările unde organismele modificate genetic sunt fie interzise, fie cultivarea acestora se face sub strictă supraveghere, care respectă limitele impuse de nutriționiști. România s-ar fi alăturat și ea țărilor în care cultivarea acestora este interzisă, în 2006, dar numai oficial. Practic, producția a sporit, fiind folosite semințe de proveniență americană, obținute din culturi anterioare, al căror potențial toxic este sporit.

În 2004 au fost înființate, în România, 5.523 de hectare pe care s-a cultivat soia modificată genetic și, dacă se aștepta ca măcar în 2006 numărul acestora să scadă, ei bine, în anul în care România a aderat la Uniunea Europeană, suprafața s-a mărit la 137.278 de hectare. Poate această cifră vi se pare amețitoare, dar ce ziceți de cele 1.125.000 de hectare pe care se cultivă, la această oră, soia modificată genetic, în țara noastră, folosindu-se, subliniem, aceeași substanță Roundup pe care francezii au demonstrat-o ca fiind cancerigenă? Iar buzunarele latifundiarilor se umplu, numai din exportul către Uniunea Europeană, cu aproximativ un miliard de euro anual.

“Regii soiei modificate genetic”

Pe lângă soia modificată genetic, România a “cultivat” și “regi” ai acesteia, profitul obținut din comercializarea produselor care determină înmulțirea celulelor cancerigene fiind de sute de milioane de euro anual. Oamenii de afaceri Culiță Tărâță și Ioan Niculae au fost printre pilonii principali în implementarea de către firma americană Monsanto a produselor fabricate pe baza substanțelor cancerigene, pe piața românească. Latifundiarul din Insula Mare a Brăilei, Culiță Tărâță, asigură cultivarea a mai bine de o treime din cultura de soia din România. În vara trecută, reprezentanții filialei Monsanto, cu sediul în Ilfov, au organizat o vizită la Bruxelles, unde, bucurându-se de sprijinul lui Adrian Rădulescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii pe vremea lui Tabără, dar și de cel al lui Lucian Buzdugan, fost membru al Comisiei prezidențiale pentru dezvoltarea agriculturii, numit de Traian Băsescu, au încercat să arate că România, în calitate de membru al Uniunii Europene, susține cultivarea organismelor modificate genetic.

Codex Alimentarius, paravan pentru decimarea populației?

Începând cu 2010, Uniunea Europeană s-a răzgândit în privința cultivării soiei modificate genetic. Codex Alimentarius este numele proiectului în spatele căruia se ascund interesele nocive ale oficialilor europeni. Astfel, este permisă cultivarea acestui tip de soia și chiar impusă țărilor membre UE până în 2018. Emil Boc a fost cel care, în ultima zi a anului 2009, a semnat aderarea României la acest proiect, fiind aprobat printr-un tratat de principiu, semnat din partea României de către Traian Băsescu. Țara noastră a fost aleasă, în contextul Codex Alimentarius, pentru a testa o substanță extrem de cancerigenă, initium, în dezvoltarea roșiilor. În spatele acestui tratat, s-a trecut cu vederea peste soia modificată genetic, care a început să se cultive chiar la vedere. De ce? Pentru că s-a considerat că prin Codex Alimentarius sunt abrogate alte prevederi contrare. Procedeele ce țin de agricultura intensivă și de cea extensivă nu sunt respectate. Ar trebui ca suprafața pe care se cultivă soia să fie folosită un singur an, urmând ca pentru 12 luni să se facă o pauză. Totodată, cultura ar trebui acoperită, astfel încât vântul să nu poată răspândi semințele toxice. Însă, în România nu se respectă aceste procedee.

EFSA, mecanism al Uniunii Europene

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) este o agenție în cadrul Uniunii Europene, care activează din 2002 și furnizează consultanță științifică independentă privind riscurile asociate cu industria alimentară. Activitatea Autorității acoperă aspectele cu impact direct sau indirect asupra siguranței produselor alimentare și a hranei pentru animale, inclusiv asupra sănătății și bunăstării animalelor, protecția plantelor și sănătatea nutrițională. EFSA sprijină Comisia Europeană, Parlamentul European și statele membre ale Uniunii Europene în luarea deciziilor eficiente și în timp util de gestionare a riscurilor care să asigure protecția sănătății consumatorilor europeni și siguranța lanțului alimentar și furajer. Autoritatea se obligă să comunice publicului, într-un mod deschis și transparent, toate aspectele care țin de competența sa.

Decimarea populației

Așa cum ZIUAnews a arătat și într-un număr anterior, există mai multe teorii ale conspirației care susțin că organizațiile oculte internaționale doresc instaurarea unui Guvern Mondial și urmăresc decimarea populației Terrei. Spuneam și atunci că Oculta Mondială ar fi ajuns la concluzia că, pentru stăpânirea populației planetare, ar fi nevoie de doar două miliarde de oameni. Războaiele nu ar putea micșora numărul de persoane cu aproximativ cinci milarde, de aceea se pare că se dorește implementarea organismelor modificate genetic și foametea controlată. În cazul în care această teorie poate fi considerată reală, atunci România contribuie din plin la răspândirea organismelor modificate genetic și toxice, care schimbă ADN-ul uman și duce la majorarea numărului de celule cancerigene.

Ruana Ceaușescu

  • Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Organisme modificate genetic (OMG), Razboiul impotriva populatiei, Razboiul impotriva sanatatii, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “Cum promoveaza Uniunea Europeana OMG-urile CANCERIGENE. In Romania avem si REGII SOIEI MODIFICATA GENETIC!

  1. Plantele modificate genetic, sînt plante făcute se suporte doze mari de pesticide. Astfel, bine îmbibate cu otrăvuri, ajung pe masa noastră. E o prostie din partea noastră să credem că cineva (guvernanții) o să aibă grijă de noi, de sănătatea noastră. Ei au grijă să ne fraierească în fel și chip. Urmează averse de fraiereli, luna viitoare.

  2. Toate produsele, spre exemplu, brânzeturile și mezelurile, de pe piața românească, au în compoziție organisme alterate genetic, iar în urma consumului acestora, ADN-ul uman se modifică.

    Cum adica branzeturile? Poate tofu, ‘branza’ pe baza de soia. Altfell, branza topita are aditivi in componenta, insa nu stiu sa contina substante modificate genetic. La fel si mezelurile.

  3. @Mirela:

    Da, fraza respectiva e cam aruncata.

  4. Mirela, admin

    Probabil este vorba de furajele de soia sau alte palnte modificate genetic cu care sunt hranite animalele din marile combinate. Dar este vorba si de faptul ca mai toate produsele sunt imbogatite cu soia. De fapt aproape toate mezelurile au in compozitie soia pentru a substitui lipsa de carne, la fel pateurile si toate conservele, apoi probabil branzeturie “imbogatite” cu lapte de soia”, la fel dulciurile, ciocolata…etc.
    Soia este peste tot si este cea mai modificata, genetic bineinteles.

  5. Cu alte cuvinte au grija sa puna otrava omg in toate, sa nu cumva sa scapam. Am citit ca furaje din soia (şrot de soia) se dau la porci si la pasari, in special puilor destinati consumului de carne.

  6. Pingback: ORGANISMELE MODIFICATE GENETIC bat la usa Europei/ ”Lumea dupa MONSANTO” [documentar VIDEO] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  7. Pingback: Proteste fata de SEMINTELE MODIFICATE GENETIC ale gigantului american MONSANTO - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  8. Pingback: Parlamentul a votat cultivarea ORGANISMELOR MODIFICATE GENETIC (OMG) in arii naturale protejate! Va fi Romania “GRANARUL OMG” al Europei? Ne transformam si in “desertul verde” Monsanto… - Recomandari
  9. Pingback: Consilier prezidential despre “STRATEGIA BASESCU” PE AGRICULTURA. Romania ar trebui sa devina MARE PRODUCATOR REGIONAL prin cultivarea …ORGANISMELOR MODIFICARE GENETIC - Recomandari
  10. Pingback: Vom trai intr-o Romanie modificata genetic? - Recomandari
  11. Pingback: ORGANISMELE MODIFICATE GENETIC: UE lasa statelor nationale decizia de autorizare sau de interdictie/ “Gandul” raspunde prin PROPAGANDA MONSANTO - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare