SCANDALUL VACCINURILOR IN CHINA. Aproape 1 milion de doze de vaccinuri sub standardele de siguranta au fost distribuite si injectate copiiilor

18-08-2018 49 secunde Sublinieri

SCANDALUL VACCINURILOR IN CHINA.

Aproape 1 milion de doze de vaccinuri sub standardele de siguranta au fost distribuite si injectate copiiilor

Aproape un milion de doze de vaccin DTP de calitate proasta si sub standardele legale au fost distribuite in China, producatori fiind doua companii locale, Wuhan Institute of Biological Products si Changchun Changsheng Biologicals, potrivit South China Morning Post

Vaccinurile impotriva diftieriei, tusei magaresti si a tetanosului erau produse in neconformitate cu protocoalele si prin falsificarea datelor de fabricare. 

Dozele au fost distribuite in transe diferite, in functie de regiune si producator. Unele surse chinezesti relateaza ca 76% dintre copiii care au primit dozele intr-o prima transă se afla deja sub tratament, iar autoritatile fac planuri pentru gestionarea celor care au primit dozele din a doua transa. 

Autoritatile au incercat sa controleze amploarea scandalului interzicand dezbaterile asupra subiectului, desi adevarul despre dozele neconforme a fost recunoscut public in presa controlata de stat. Insa pe retelele de socializare se multiplica postarile furioase ale parintilor care se intreaba daca si copiii lor au fost vaccinati cu vaccinuri realizate din componente expirate sau cu teste falsificate. 

Pe langa eforturile sustinute pentru a controla opinia publică si a limita daunele provocate de scandal, autoritatile au inceput arestarile: 18 persoane din compania farmaceutica Changsheng Biotechnology au fost arestate, inclusiv „Regina Vaccinurilor”, Gao Junfang, lidera companiei si cea mai bogata femeie din China. 

Nu este primul scandal legat de siguranta vaccinurilor in China. 17 bebelusi au murit in urma administrarii unui vaccin anti-hepatic in 2013. Desi producatorul a fost obligat sa sisteze fabricarea de noi vaccinuri, ancheta nu a facut legatura intre decesul bebelusilor si vaccinuri. In 2016 vaccinuri in valoare de 3,5 milioane dolari au fost depozitate in conditii proaste. Cu toate acestea, au fost vandute in 24 de provincii ale tarii.


Categorii

1. DIVERSE, China, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “SCANDALUL VACCINURILOR IN CHINA. Aproape 1 milion de doze de vaccinuri sub standardele de siguranta au fost distribuite si injectate copiiilor

  1. Pingback: INDIA SI VACCINUL ANTI-POLIO. Sute de mii de cazuri de copii paralizati sunt corelate de cercetatori cu administrarea vaccinului oral anti-polio
  2. Asa au spus si despre Cantacuzino. Cine reclama ala vrea sa furnizeze,

  3. Pingback: Și dacă noua epidemie din CHINA este (și) un MARE EXPERIMENT SOCIO-POLITIC care ne arată cum va arăta DICTATURA VIITORULUI?
  4. Pingback: CORONAVIRUSUL - oportunitate pentru instituirea STATULUI POLIȚIENESC de tip Big Brother/ Director al OMS: „Un virus poate avea consecințe mai puternice decât orice acțiune teroristă"
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare