SFÂȘIETOAREA SCRISOARE DESCHISĂ către RAED ARAFAT a preotului ANDREI ROȘCA, cerând REDESCHIDEREA BISERICILOR: „Dacă nu îi dăm voie lui Dumnezeu să lucreze prin preoți și prin oameni, MORTALITATEA va înghiți lumea!”/ Indignarea unui preot: „GATA, E SUFICIENT! Nu înțelegeți că lupta voastră este de fapt împotriva lui Hristos?”/ Mărturia unui medic de la POLIZU: „ÎMPĂRTĂȘANIA ESTE SALVATOARE!”

30-03-2020 6 minute Sublinieri

Sursă foto: contul de FB al pr. Andrei Roșca
https://www.facebook.com/maria.cabulea.1/posts/3479455435458536

Scrisoare deschisă către medicul Raed Arafat

Domnule doctor, cu stimă, vă deranjează tot un doctor, dar de suflete (din păcate). Dacă vă întrebați cine sunt, sunt preotul care în ziua inundațiilor din Răchita a mers 7 km pe jos de la indicatorul spre Răchita, la Casa Parohială cu soția și copilul în rucsac, noaptea. Ne-am întâlnit pe drum și m-ați stimat atunci pentru dorința mea de a fi aproape de credincioșii mei aflați la ananghie indiferent de greutăți. Ne-am dat mâna, ne-am îmbrățișat și mi-ați urat spor în munca mea, iar la fel v-am dorit în munca dumneavoastră.

Am fost și eu atunci preot în situații de urgență, dar nu mi-am publicat niciodată ajutorul, până acum. Am fost primul care am adus apă și medicamente în Răchita și tot primul care am trimis plase cu alimente în Răchita, Comuna Pianu, în Săliștea de Alba și la Sebesel. Fără diplome sau apariții, fără Felicitari și mulțumiri. De ce? Pentru că la fel ca dumneavoastră mi s-a părut normal! Dumneavoastră ați fost omul venit de departe care cu banii proprii ați cumpărat o ambulanță și ati mers voluntar oriunde a fost nevoie.

Spun acestea pentru că avem funcții diferite, dar ajutăm aceeași oameni.

DAR totuși durerea mea e mare pentru că spitalul dvs. funcționează, dar al meu nu. De câteva zile îmi plâng de milă când intru în Biserică și suntem doar noi trei. Mă gandesc la credincioșii mei și mă rog nu cumva din vreun accident să nu moară neîmpărtășiți. Știți cum e sentimentul ăla când puteai face mult mai mult, dar ceva te-a ținut în loc, dar eșecul a rămas?

Dumneavoastră puteți fi medic dar eu trebuie să lucrez în izolare. Pacienții mei îmi așteaptă tratamentul, dar spitalul e închis, iar acasă nu am voie să merg, doar pentru urgențe.

Domnule Arafat, sunt omul care vă stimez enorm de mult, nu sunt genul care să pun bețe în roate dar înțelegeți că mă doare:

-mă doare când Biserica e goală iar autobuzele sunt pline
-mă doare când Biserica e goală iar vămile sunt deschise
-mă doare când magazinele sunt pline iar Biserica e închisă
-mă doare când piețele sunt pline dar Biserica e goală
-mă doare când știu că oficial cel mai mare focar de infecție e Biserica, și nu mall-ul, piața, marketul sau autobuzul

Vă mai spun ceva, eu am două sate în grijă din mila Domnului. La Bisericile acestea, 99 % din populație sunt cei care îi cunosc pe de rost. 1 la % sunt străini. Deci cu ce e mai contagioasă Biserica decât o piață sau un supermarket unde nu cunoști pe nimeni din cei ce intră sau ies.

Domnule Arafat ați pornit de la 0, la fel și eu în unele momente. Mi-am pierdut părinții de tânăr, nu vreau să mai pierd alte persoane dragi și cred că nici domnia voastră nu vreți! Nu vă judec pentru nici o recomandare dată, dar vă rog, deschideți-mi spitalul. Știți bine că medicina are o limită și de acolo intervine Dumnezeu. Ați avut/cunoașteți destule cazuri. Vă rog lăsați-l pe Dumnezeu să lucreze. Lăsați Biserica deschisă pentru oameni, nu doar pentru preot. Vă implor! Dacă nu îi dăm voie lui Dumnezeu să lucreze prin preoți și prin oameni, mortalitatea va înghiți lumea!

Domnule Arfat, am credincioși care plâng după tratament, dar eu nu pot oficial să merg să îi tratez. Vă asumați cumva responsabilitatea pentru acele suflete care pot deceda netratate? Cum ați putea dumneavoastră trata un pacient, dacă spital nu aveți, ambulanță nu aveți, iar legal nu puteți ajunge la pacient și nu îi puteți da nici medicament, doar pe sărite?

În războaie, prigoane, boli incurabile, Biserica NU a fost închisă niciodată. De ce acum? De ce acum e închisă și alte clădiri cu factor mai mare de risc sunt deschise?

Vă rog, fiți deschis și opriți durerea lui Dumnezeu și lacrimile noastre. Lăsați-ne și pe noi preoții să vă fim alături, căci doar împreună dăm tămăduire. Și pentru noi preoții e situație de urgență. Ce se va intampla dacă toți medicii se vor infecta (ex. Suceava), cine va mai tamadui? Preoții, domnule doctor, căci atunci când de la medic nu mai ai șanse, vii la Dumnezeu și dacă ai credință de vei tamadui! Haideți să lucrăm împreună! Noi cu Împărtășania și Liturghia, voi cu toată doctoria și astfel împreună să ne rugăm și să ne dorim ca toți cei din spitale să meargă acasă la familiile lor, iar noi, preoți și medici, să ne îmbrățișăm și să cadem în genunchi mulțumind lui Dumnezeu că împreună am reușit. Încă nu e târziu, dar va fi.

Vă rog ascultați-mă! Eu mă rog pentru dumneavoastră și toți medicii și sper intr-o minune, dar nu se va putea decât împreună!

Al dumneavoastră, împreună umil tămăduitor, preot Roșca Andrei.

***

Mărturie Athonită:

Gata, este suficient!

Pr. Liviu Nechită (Biserica Icoanei):

Am înțeles toate argumentele aduse de cei ce au o problemă cu împărtășirea credincioșilor din același potir, cu cei care au început deja să proiecteze tot felul de dispozitive pentru administrarea Sfintelor Taine într-o modalitate cât mai sterilă. V-ați expus argumentele, filmulețele, live-urile, ura. Este suficient! Încetați!

Lăsați-ne în primitivismul nostru, troglodiți, medievali așa cum suntem! ESTE ALEGEREA NOASTRĂ! Sau noi nu avem dreptul de a alege, trebuie să ne spuneți voi cum și ce să facem? Nu ați obosit să loviți în noi și în Biserică, sau tocmai lipsa noastră de reacție vă înverșunează și mai mult?

Nu înțelegeți că lupta voastră nu este împotriva credinței sau a unei instituții, ci este de fapt împotriva lui Hristos? Iar în această luptă nu oamenii vă manipulează? Oare este atât de greu de crezut că pentru creștini aceasta este plenitudinea credinței, Împărtășirea cu Trupul și Sângele Mântuitorului? Mă împărtășesc constant de peste 20 de ani și am consumat toată Sfânta Împărtășanie după fiecare Liturghie și, har Domnului!, nu am contactat nicio boală, chiar dacă am împărtășit din același potir și cu aceeași linguriță oameni cu tot felul de boli.

Hristos a rupt O pâine (fără mănuși de unică folosință), a binecuvântat UN pahar din care a dat tuturor să bea (fără a-l dezinfecta după atingerea fiecăruia) și a spus: ”Aceasta să faceți întru pomenirea Mea”

Am înțeles că este extraordinar de puțină credință, dar lăsați-ne pe noi să credem. Nu vă deranjăm cu nimic. Cei care aveți o problemă cu Împărtășirea comunitară, abțineți-vă să vă apropiați de potir și de linguriță (oricum, necredința și lipsa voastră de încredere este un motiv suficient pentru a fi opriți de la Sfânta Împărtășanie).

Pot să vă dau o mulțime de subiecte și persoane “oropsite” pentru care să luptați, de la cei care mănâncă shaorma în colțul străzii în condiții de igienă cel puțin precară sau brutarul ce frământă, modelează și manipulează pâinile cu mâinile goale, restaurantele în care habar nu aveți cum au fost “dezinfectate” tacâmurile cu care mâncați, hotelurile în care nu aveți idee cum au fost igienizate lenjeriile, s.a. Pentru ei sau cu ei de ce nu vă luptați? “Pentru că mergem pe încredere” vor răspunde mulți. Atunci, dacă în oameni aveți încredere, de ce nu aveți încredere în Hristos?

Iar pentru voi, cei ce ne prigoniți cu atâta înverșunare, pentru mințile voastre luminate și pline de idei năstrușnice avem un singur mesaj…#STAȚIACASĂ

***

Reacția unui medic de la Spitalul Polizu

Un medic de la Spitalul Polizu din Capitală îi acuză pe necredincioşii care refuză Împărtăşania în plină epidemie de COVID-19 şi susţine că împărtăşania „e cel mai bun medicament împotriva oricărei boli”.

Postarea unui preot din Capitală privind lipsa riscurilor de răspândire a noului coronavirus în timpul Împărtăşirii credincioşilor din acelaşi potir a stârnit reacţii în mediul online, printre susţinătorii acestuia fiind şi un cadru medical.

Un medic de la Spitalul Polizu susţine că Împărtăşania ucide noul coronavirus. „Nu pot să cred că există oameni nechibzuiţi care pot spune că Trupul şi Sângele Mântuitorului ne pot îmbolnăvi. Sunt medic şi nu sunt de acord cu asemenea inepţii! Împărtăşania este cel mai bun medicament împotriva oricărei boli şi un balsam pentru suflet”, a răspuns medicul Carmen Rădulescu, de la Spitalul Polizu.

Aceasta susţine că Împărtăşania  a vindecat nenumăraţi bolnavi aflaţi pe patul de moarte şi copii născuţi prematur care abia mai respirau. „De multe ori i-a readus la viaţa. Am văzut cu ochii mei asemenea minuni”, a mai scris aceasta.

Totodată, medicul spune că cei care acuză procedeul de Împărtăşanie şi cer ca acesta să fie anulat în această perioadă, pentru a minimiza riscul de contaminare cu noul coronavirus, sunt răspunzători pentru ce se întâmplă în ţară. Ruşine pentru cei care judecă aşa, rusine pentru cei care Îl hulesc pe Dumnezeu. Ei ne-au dus în situaţia în care suntem acum şi tot n-au învăţat nimic. Mulţumim părinte pentru cuvintele frumoase! Sper ca Dumnezeu să-şi întoarcă din nou faţa către noi pentru că suntem mulţi care Îl iubim şi Îl rugăm să ne salveze de virusul ucigaş. Împărtășania îl omoară, păcat ca nu ştiu mulţi asta. Acum ne va lipsi, dar ne va rămâne rugăciunea. Ea este salvatoare, iar voi cei care împroşcaţi cu noroi  sunteți răspunzători de nenorocirea noastră! Treziți-vă măcar acum! Doamne iartă-ne şi ocroteşte-ne!”, a încheiat cadrul medical.

Nu-L sfidați pe Hristos, că nu-I cunoașteți puterea!

Costel Mihalache

Îmi pare nespus de rău, din punct de vedere uman, că cei care fac bășcălie de Biserica Ortodoxă, vor plăti prin propria suferință, durere și singurătate… Da, căci asta înseamnă să fii astăzi fără Hristos.

Trupul Lui, promis nouă tuturor spre mântuire la Cina cea de Taină, transcende orice metal, aur, argint, ceramică, tablă, din care ar putea fi făcută o linguriță de Împărtășanie… Închipuiți-vă ce lingură au avut sfinții pustiului și de prin păduri, ce reguli de igienă au respectat și câtă grijă au avut de sănătatea lor trupească… Cei mai mulți s-au stins în nevoi și prigoane, au fost omorâți cu pietre, au fost schingiuiți, străpunși cu săgeți, dați mâncare fiarelor… Dar n-au încetat niciodată să creadă că în acea linguriță săracă este chiar Trupul și Sângele Mântuitorului, care nu se teme nici de boală și nici de moarte…

Iar unii astăzi, netrecuți prin credință și Biserică, se cred judecători îndreptățiți, purtători de grijă ai neamului, doctori pricepuți în ale sănătății trupului, uitând că omul credincios pune mai puțin preț pe trup și mai mult pe sufletul său, adică pe spiritualitatea sa… Nu supără pe nimeni practicile înzecit mai periculoase ale sectelor satanice sau sincretiste, ale scientologilor și iluminaților acestei lumi, care nesocotesc ființa umană și pun mare preț pe slujirea întunericului, a falșilor zei și profeți, a celor care vor să distrugă familia, în detrimentul creștinismului, care a lăsat omenirii comori culturale, artistice și spirituale de neegalat. N-am auzit o vorbă despre alte confesiuni sau curente religioase… Doar despre Biserica Ortodoxă, mama neamului nostru, făuritoarea culturii, apărătoarea neamului, educatoarea de secole a poporului român și creștin…

Suntem săraci fără Hristos, săraci fără Biserici, săraci fără spiritualitate. Ne-am îmbogățit în atei, falși doctori, falși cunoscători ai creștinismului, băgători de seamă, postaci intelectuali de frunte, și alte categorii din afara Bisericii. 

Dar mai grav este când se ridică unii din interior, dovedind, dacă mai era cazul, că s-au dus la biserică doar ca să mai iasă din casă și să mai schimbe o vorbă, fără să înțeleagă vreodată rolul sfințitor și mântuitor al Trupului și Sângelui lui Hristos, temelia credinței noastre. Fie-vă de folos, dar nu-L sfidați, că nu-I cunoașteți puterea!

 


Categorii

Pagini Ortodoxe, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor, Sfanta Impartasanie

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

16 Commentarii la “SFÂȘIETOAREA SCRISOARE DESCHISĂ către RAED ARAFAT a preotului ANDREI ROȘCA, cerând REDESCHIDEREA BISERICILOR: „Dacă nu îi dăm voie lui Dumnezeu să lucreze prin preoți și prin oameni, MORTALITATEA va înghiți lumea!”/ Indignarea unui preot: „GATA, E SUFICIENT! Nu înțelegeți că lupta voastră este de fapt împotriva lui Hristos?”/ Mărturia unui medic de la POLIZU: „ÎMPĂRTĂȘANIA ESTE SALVATOARE!”

 1. Pe Facebook nu se mai găsesc nici conturile, nici postările… Ori eu nu le mai găsesc?

 2. @ Eugen:

  https://www.facebook.com/maria.cabulea.1/posts/3478140012256745

  Restul de postari da, au fost scoase, din cauza atacurilor si amenintarilor…

 3. Sunt doua duminici de la decretarea starii de urgenta. In prima, credinciosii s-au mai putut impartasi la Sfanta Liturghie. Dar si cu o saptamana mai inainte a fost interdictia de a mai participa peste o suta de persoane la orice adunare. Iar Bisericile au fost pline si oamenii s-au impartasit.
  Totusi, nu exista focare de infectie cu boala aceasta noua care sa corespunda vreunei parohii. Chiar daca parintii de la Biserica Sf. Dumitru Colentina s-au imbolnavit, din aceeasi zona, dintre credinciosii care sigur s-au impartasit in cele doua duminici, nu apar cazuri.
  Vedeti? Medicii in spitale, protejati oricat de putin, dar o masca tot au, se imbolnavesc cu sutele chiar si cand nu se ating cu cei bolbnavi, iar credinciosii care se impartasesc din acelasi potir, cu aceeasi lingurita cu care s-au impartasit chiar si cei doi parinti, nimic! Mai e ceva de demonstrat? Trebuie sa demonstram ceva? Iata, este evident, dar oamenii nu vad nimic din ce este in fata lor. Este asa cum a spus Hristos: de nu asculta cineva de Moise si de prooroci, nici daca ar invia cineva din morti nu-l va crede.
  Dar este cineva din conducerea statului care sa asculte de Moise si de prooroci? Nu este. Unul nu gasesti. Sa nu mai batem la porti inchise. Dumnezeu a aratat celor care au vrut sa vada. Si nici rataciti nu sunt, sa ne rugam sa li se arate calea. Rataciti sunt doar cei care cauta limanul pe cand ei sustin ca l-au gasit.

 4. Daca nu se deschid bisericile cit mai repede,mari nenorociri vor veni peste tara noastra.Si daca se va merge mai departe si Slujba Invierii se va face fara credinciosi atunci sa nu ne mai miram ca vor veni alte plagi peste noi.Trist este ca asa zisii orto-doxi sint primii care arunca cu piatra in Biserica.Penibil.Nicaieri nu s-a mai intimplat asa ceva.

 5. https://www.activenews.ro/stiri-social/S-ar-putea-sa-participam-la-Slujba-Invierii-de-Pasti.-Emotionat-de-scrisoarea-parintelui-Andrei-Rosca-Raed-Arafat-a-promis-ca-se-mai-gandeste-160811
  S-ar putea sa se schimbe in bine situatia asta. Cu toate ca eu sunt destul de sceptic. Toata presa oficiala cauta cu toate mijloacele sa arunce pacostea molimei aceasteia in carca bisericii. Exemplu concret: in Iasi sunt doua victime ale acestei boli (Domnul sa-i odihneasca!), iar presa locala pune cu obstinatie accentul pe faptul ca prima victima a fost contagiata prin participarea la o inmormantare, iar cea de-a doua prin participarea la un parastas. Oricum a-i da-o, tot biserica e de vina… Asa ca ma cam indoiesc (cu toate ca sper) ca se vor face derogari pentru slujba de Inviere, dupa cum ne-ar da nadejde dl. Arafat.

 6. Pingback: SE DAU SPERANTE PENTRU SLUJBA INVIERII, iar ceremonia pogorarii Sfintei Lumini la Ierusalim este posibil sa aiba totusi loc!/ BULGARIA, APARATA DE CORONAVIRUS DE SFANTUL NICHIFOR CEL LEPROS SI DE... CREDINTA MARTURISITOARE A PRIM-MINISTRULUI SAU, BOYKO BO
 7. Cum e posibil sa se creada ca un om credincios s-ar putea imbolnavi de la Sfanta Impartasanie care salveaza nu numai trupul ci mai ales sufletul ! In Italia, in biserica catolica impartasirea nu se face din potir cu aceeasi lingurita ci cu hostie consacrata si TOTUSI au atatea cazuri de imbolnaviri. Evident nu din biserici si nici de la Sfanta Impartasanie.

 8. Pingback: Ceremonia pogorarii Sfintei Lumini la Ierusalim este posibil sa aiba totusi loc/ BULGARIA, APARATA DE CORONAVIRUS DE SFANTUL NICHIFOR CEL LEPROS SI DE... CREDINTA MARTURISITOARE A PRIM-MINISTRULUI SAU, BOYKO BORISOV: "Nu pot inchide bisericile! De la
 9. Pingback: IPS TEODOSIE, Sorin Lavric, Silviu Biriș - APELURI LA DESCHIDEREA BISERICILOR CEL PUTIN PENTRU INVIERE. Presedintele Iohannis cere deja românilor să inteleaga ca nu pot merge la Biserica de Paste (VIDEO). BISERICA GEORGIEI NU INCHIDE BISERICILE: "
 10. Pingback: PS IGNATIE despre MINCIUNA PROPAGANDISTICA si "CIUMA" FALSURILOR aruncate in vreme de criza, pentru EXPLOATAREA FRICILOR OAMENILOR (video, text)/ MOLIMA HRISTOFOBIEI IN VREME DE PANDEMIE - raspuns polemic atacurilor inversunate ale ACTIVISTILOR
 11. Pingback: BULGARIA, APARATA DE CORONAVIRUS DE SFANTUL NICHIFOR CEL LEPROS SI DE... CREDINTA MARTURISITOARE A PRIM-MINISTRULUI SAU, BOYKO BORISOV: "Nu pot inchide bisericile! De la aceasta criza NUMAI DUMNEZEU NE POATE SCAPA!"/ SFANTUL NICHIFOR SE ARATA IN
 12. Pingback: Oficial: TOTI PREOTII CARE S-AU IMPARTASIT CU IPS PIMEN AU IESIT NEGATIV LA TESTELE PENTRU COVID-19! Acelasi lucru si la CLUJ, dupa Liturghia din martie de la Mitropolie: NICIUN CAZ DE CORONAVIRUS IN BISERICA, dupa scandalul abject antiortodox creat de pr
 13. Pingback: RECOMANDARILE INJOSITOARE ALE I.N.S.P. PENTRU BISERICA si reactii MARTURISITOARE ale corpului eclezial. IPS TEODOSIE: "E o imixtiune în cultul bisericii. Nu facem compromisuri". PREOTI SI MIRENI INDIGNATI pentru tentativele de modificare brutal
 14. Pingback: RECOMANDARILE INJOSITOARE ALE I.N.S.P. PENTRU BISERICA si reactii MARTURISITOARE ale corpului eclezial. IPS TEODOSIE: "E o imixtiune in cultul bisericii. Nu facem compromisuri". PREOTI SI MIRENI INDIGNATI pentru tentativele de modificare brutala
 15. Pingback: RASTIGNIREA LUI HRISTOS pe altarul STIINTEI-IDOL? Pana unde vrem sa mergem cu… “IGIENIZAREA CULTULUI ORTODOX” si cu EXALTAREA CIVISMULUI? “Din ajutor, știința a devenit un dumnezeu-surogat”, care ne ajuta SA IL IZGONIM PE D
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare