SECERATI DE CANCER. Incidenta cancerului creste alarmant/ VINDECAREA MIRACULOASA A UNEI BOLNAVE DIN SUCEAVA AFLATE IN STADIU TERMINAL (video)

5-02-2015 5 minute Sublinieri

bolnav cancer

Numărul cazurilor de cancer va creşte la nivel mondial cu până la 70% până în anul 2030, avertizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Potrivit datelor din raportul OMS, acest flagel, care se răspândeşte cu rapiditate mai ales în ţările dezvoltate, va însemna 25 de milioane de noi cazuri de cancer pe an, până în anul 2030, notează The Guardian.

În ciuda progreselor din domeniul tratamentelor şi al informaţiilor de care dispune populaţia pentru a evita această boală, în măsura posibilităţilor, printr-un stil de viaţă sănătos, numărul deceselor va creşte. Deşi cazurile de cancer se vor înmulţi cel mai mult în ţările dezvoltate, ţările cu venituri medii sau mici vor fi cele mai afectate, deoarece multe dintre acestea nu dispun de dotările necesare pentru a face faţă acestei situaţii, potrivit afirmaţiilor lui Margaret Chan, de la OMS.

În ceea ce priveşte tipurile de cancer, cel pulmonar este cel mai des diagnosticat printre bărbaţi (16,7%) şi cel care provoacă cele mai multe decese (23,6% din decese). Cancerul de sân este cel mai des diagnosticat printre femei (25,2%) şi provoacă 14,7% din decese. Alte tipuri frecvente de cancer sunt cancerul de colon, de prostată şi de stomac. Christopher Wild, directorul International Agency for Research on Cancer, avertizează asupra importanţei măsurilor de prevenţie şi de detectare precoce, care să suplimenteze dezvoltarea de noi tratamente şi care să poată contribui la stoparea creşterii numărului de noi cazuri de cancer.

Aproximativ jumătate din cele 14 milioane de noi cazuri din anul 2012 au fost înregistrate în Asia, un sfert – în Europa, o cincime – în SUA şi 8% – în Africa şi Orientul Mijlociu. Anul acesta, Regatul Unit va atinge recordul de 2,5 milioane de persoane diagnosticate cu cancer, potrivit estimărilor Macmillan Cancer Support, notează BBC.

În România, se înregistrează anual peste 78.000 de noi cazuri de cancer, o creştere cu aproape 4.000 faţă de anul 2008, şi 55.000 de cazuri de decese din această cauză, potrivit preşedintelui Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC). Conform raportului Agenţiei Internaţionale de Cercetare asupra Cancerului – GLOBOCAN 2012, citat de descopera.ro –, riscul românilor de a face cancer înaintea vârstei de 75 de ani este de 23%.

A fost supranumita ‘boala secolului’ si secera vieti in fiecare minut. Este vorba de temutul cancer, cu toate formele lui. Un studiu recent arata ca mai mult de jumatate dintre cei nascuti dupa 1960 vor suferi de aceasta maladie, intr-un anumit punct al vietii lor.

Mai mult de jumatate dintre cei nascuti dupa 1960 vor suferi de cancer, intr-un anumit punct al vietii lor, este avertizarea pe care o lanseaza rezultatele unui studiu efectuat de cercetatorii britanici de la Cancer Research UK si publicat in British Journal of Cancer.

Acelasi studiu estimeaza ca riscul de cancer va continua evolutia ascendenta, astfel incat, in cazul copiilor din ziua de astazi, in momentul in care vor fi adulti, proportia va fi de doi din trei.

Cercetarea a vizat studiul riscului de cancer, pornind de la bazele statistice a cazurilor inregistrate in cazul persoanelor nascute intre 1930 si 1960, constatandu-se o evolutie progresiva, ce a pornit de 40%, in cazul celor nascuti in prima decada. Interpretarea rezultatelor a condus la concluzia ca riscul de cancer al britanicilor nascuti dupa 1960 este de 50,5%, din cauza numarului mai mare de fumatori, procentul fiind mai ridicat in cazul barbatilor – 53,5%, fata de 47,5%, in cazul femeilor, noteaza rtv.net.

In mod paradoxal, rezultatatele acestui studiu afirma ca principalele cauze ce au condus la cresterea riscului de cancer sunt speranta de viata mai mare, conditiile mai bune de ingrijire medicala si stilul de viata nesanatos.

Cercetatorii au luat in calcul efectele produse de stilul modern de viata – alimentatia de proasta calitate, lipsa de exercitiu fizic, expunerea la soare si fumatul. In mod paradoxal, pe langa factorii mentionati, determinanti in riscul de cancer sunt si speranta de viata mai mare si imbunatatirea ingrijirii medicale.

Sansele de supravietuire in cazul cancerului au crescut in mod substantial in ultimele decenii, datorita posibilitatilor de diagnosticare in stadiile incipiente ale bolii si a tratamentelor mai eficiente. Cel putin jumatate din bolnavii diagnosticati cu cancer au o speranta de viata de zece ani, punctul in care specialistii spun ca sunt efectiv vindecati.

Profesorul Peter Sasieni, expert in estimarea ponderii noilor cazuri de pacienti diagnosticati cu cancer, estimeaza ca mentinerea stilului de viata actual va conduce implicit la marirea riscului de cancer pentru copii din ziua de azi.

Daca speranta de viata a oamenilor este destul de mare, posibilitatea de imbolnavire cu cancer, intr-un anumit moment al vietii lor, creste la randul ei. Avem mijloace la indemana pentru a reduce acest risc: renuntarea la fumat, mai multa activitate fizica, mai putin alcool si mentinerea unei greutati corporale sanatoase“.

Harpal Kumar, directorul executiv al Cancer Research UK a avertizat sistemul de sanatate britanic ca in ciuda rezultatelor pozitive, rata de supravietuire a pacientilor diagnosticati cu cancer fiind la cel mai inalt nivel din istorie, este necesara marirea nivelului de investitii in domeniul cercetarii, pentru a evita o criza in viitor.

Purtatorul de cuvant al sistemului de sanatate a declarat, in cadrul conferintei de presa in care a fost prezentat studiul, ca in 2014 au fost salvate 12.000 de vieti. De asemenea, el a precizat ca din statistici se constata cresterea numarul de cazuri de cancer in randul persoanelor varstnice, si ca se manifesta o mai mare atentie in diagnosticarea bolii in stadii cat mai incipiente.

O femeie de 55 de ani din judeţul Suceava, bolnavă de cancer în stadiu terminal, a reuşit să se vindece în mod miraculos de cumplita maladie, deşi medicii îi mai dădeau doar câteva luni de trăit.

Femeia a fost diagnosticată în urmă cu doi ani. Atunci avea pelvisul plin de metastaze inoperabile. Tumorile au dispărut însă din corpul ei în mod cu totul miraculos.

La ultima consultaţie, la doi ani de la diagnostic, medicii de la Suceava au declarat-o perfect sănătoasă.

„N-am întâlnit un asemenea caz în aproape 40 de ani de carieră”, a declarat chirurgul sucevean Sorin Hîncu pentru Monitorul de Suceava.

Doina Lehaci este căsătorită, are 55 de ani, locuieşete în comuna Sadova şi este casnică. Femeia are doi copii, un băiat de 25 de ani şi o fată de 37 de ani, care i-a dăruit doi nepoţi.

Femeia şi-a descoperit cancerul în 2012, iar în ianuarie 2013 a făcut 15 şedinţe de radioterapie la Iaşi. După ce s-a întors la Suceava, femeia a început să facă chimioterapie. A terminat cura cu citostatice în iulie 2013. Tratamentul nu a dat însă rezultate, iar medicii i-au spus că mai are doar câteva luni de trăit.

Femeia a apelat la metode alternative de tratament. Cei doi copii i-au căutat variante de tratament pe internet şi s-au oprit la rocile vulcanice, o metodă care ar “doxifia organismul”. În paralel, au apelat şi la alte tratamente mai puţin agreate de medicina modernă.

„Timp de un an am încercat tot ce se zicea că ar face bine. În afară de pastilele cu minerale extrase din pietre am luat apă cu lămâie, apă cu bicarbonat de sodiu, dar şi leacul anticancer al Monicăi Tatoiu, bazat pe lăptişor de matcă, miere de salcâm, propolis şi polen”, mărturiseşte Doina Lehaci.

„Nu-mi vine să cred că nu mai am cancer”

Femeia şi-a schimbat radical dieta, a redus carnea şi dulciurile din alimentaţie şi s-a axat pe sucuri de fructe şi legume, în special sfeclă roşie, ţelină, păstârnac, ridiche şi varză. A citit cărţi întregi cu rugăciuni şi a mers în pelerinaj pe la mai multe lăcaşuri de cult din judeţ şi din ţară. Nu ştie ce anume a ajutat-o să se vindece ca prin minune, dar dacă ar fi să-şi dea cu părerea ar spune că în primul rând bunul Dumnezeu. Şi apoi celelalte.

„Încă nu-mi vine să cred că mai trăiesc şi că nu mai am cancer”, este uluită femeia.

La fel de surprins este şi doctorul Sorin Hîncu, cel care i-a văzut atât primele cât şi ultimele analize. Nu a găsit încă nicio explicaţie pentru miraculoasa vindecare.

„Vindecarea de cancer este dictată de patru elemente. Unul este forma de cancer, altul stadiul în care se găseşte boala, celelalte fiind tratamentul şi starea biologică a pacientului, adică vârsta, imunitatea etc.. În general vorbind, un cancer de col uterin în stadiul IV nu mai beneficiază de resurse terapeutice care să asigure vindecarea, singura recomandare fiind tratamentul oncologic paleativ. Un astfel de cancer se vindecă doar în faze incipiente, I, II, când poţi să îndepărtezi chirurgical tumora şi apoi să recurgi la celelalte metode clasice, cum ar fi radioterapia sau chimioterapia”, explică dr. Sorin Hîncu.

„Este un caz neobişnuit, care va face obiectul unei lucrări ştiinţifice şi va fi prezentat la congresele de medicină”, a mai declarat dr. Sorin Hîncu pentru Monitorul de Suceava.

Președintele României, Klaus Iohannis, a postat un mesaj de solidaritate cu bolnavii de cancer din România cu ocazia Zilei Mondiale a luptei împotriva cancerului. Șeful statului a subliniat faptul că finanțarea sistemului de sănătate din România este dezastruoasă.

Președintele Klaus Iohannis a postat pe contul său de Facebook un mesaj pentru bolnavii de cancer din România. „În spatele calculelor se află vieți omenești”, este mesajul lui Klaus Iohannis, care a precizat că subfinanțarea sistemului medical din România este o problemă gravă.

„Mulți dintre semenii noștri sunt afectați de extinderea numărului de boli incurabile. Subfinanțarea, organizarea defectuoasă a sistemului sanitar sau chiar nepăsarea adâncesc această stare de fapt. Astăzi, de Ziua Mondială a luptei împotriva cancerului, să nu uităm că multe forme de cancer pot fi vindecate dacă sunt depistate la timp și că, pe termen lung, prevenirea bolilor costă statul mai puțin decât tratamente făcute târziu și cu șanse reduse de vindecare a pacientului. De asemenea, orice socoteli am face, nu trebuie să uităm că, în spatele calculelor, se află viețile semenilor noștri și dreptul lor la sănătate și la viață, care trebuie respectat în orice situație”, a scris șeful statului.


Categorii

1. DIVERSE, Minuni, Razboiul impotriva populatiei, Video

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “SECERATI DE CANCER. Incidenta cancerului creste alarmant/ VINDECAREA MIRACULOASA A UNEI BOLNAVE DIN SUCEAVA AFLATE IN STADIU TERMINAL (video)

 1. […]
  “L-au anesteziat pentru operație și când l-au deschis, tumoarea nu mai era. Sfântul făcuse minunea, iar medicii, nedumeriți, se uitau unul la altul. Bolnavul era cu desăvârșire sănătos.”

  Sursa: http://www.marturieathonita.ro/minunea-sfantului-ioan-rusul-cu-medicul-necredincios/

 2. Doua dintre otravurile pe care suntem obligati sa le ingeram zilnic sunt fluorul si clorul.

  […]
  Un studiu facut in USA de National Institut of Cancer a relevat o crestere semnificativa a numarului de tineri afectati de cancer osos in zonele fluorizate, fata de cele in care apa nu a fost tratata.
  Fluorul este o otrava cumulativa…
  […]
  Teste mai recente au demonstrat ca fluorul poate dauna creierului si are efecte negative asupra capacitatii de invatare. Cinci studii efectuate in China arata o reducere a IQ-ului la copiii asociati cu expunerea la fluor. Un reputat jurnalist spaniol, David Heylen Campos, a sugerat intr-o carte a sa faptul ca fluorul ar fi folosit pentru a tine sub control populatia, impiedicand-o sa devina prea violenta. Metoda si-ar avea originea, dupa opinia lui David Heylen Campos, in cercetarile efectuate in lagarele de concentrare in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, cand nazistii au adaugat in hrana detinutilor mici cantitati de fluor pentru a-i linisti si a-i mentine intr-o stare de letargie mentala care ii impiedica sa se revolte. Jurnalistul afirma ca, de altfel, si unele medicamente utilizate azi in ospicii si aziluri de batrani contin fluor, probabil in acelasi scop: linistirea pacientilor si mentinerea lor in stare de supunere si sub control.
  […]

  Sursa: http://astafac.eu/sanatate/fluorul-si-fluorura-de-sodiu-otrava-zilnica/

  […]
  Clorul dezinfectează apa, dar şi pe om: reacţionează cu vitaminele din corp şi le anihilează iute, distruge flora intestinală.
  Medicul renumit Robert D. Morris a spus că un adult care timp de 40 de ani a băut apă cu clor şi şi-a preparat mâncarea cu aceasta, are cu 70% mai multe şanse la cancer decât altul, care nu a folosit apa de la robinet.
  […]

  Sursa: http://www.alga-minune.ro/apa-curata.htm

 3. Pingback: MINUNEA revenirii din COMA a unei mame care isi aude nou-nascutul plangand (Video) | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare