Seful fortelor NATO din Europa: TARILE RASARITENE trebuie sa se PREGATEASCA pentru “RAZBOIULUI ALTFEL” dus de RUSIA/ Germania se teme de o “CONFRUNTARE ARMATA” intre Rusia si Ucraina/ Convoiul rusesc – recunoscut, in cele din urma, drept AJUTOR UMANITAR

18-08-2014 5 minute Sublinieri

ukraine-0228-horizontal-gallery

NATO va raspunde militar daca Rusia va incerca sa infiltreze trupe intr-o tara membra a aliantei, asa cum a facut inainte de a anexa peninsula ucraineana Crimeea, a declarat generalul Philip Breedlove, comandantul fortelor aliate in Europa, relateaza The Moscow Times, in editia electronica, citata de agentia Mediafax.

Militari purtand uniforme fara insemne nationale au fost dislocati cand Rusia a intrat in Crimeea, in februarie. Desi presedintele rus Vladimir Putin a negat initial orice implicare, el a recunoscut in aprilie ca fortele ruse au fost active in peninsula.

Kievul si guvernele occidentale asteapta sa vada daca Moscova va interveni pentru a sprijini rebelii din estul Ucrainei. Unii experti militari au declarat ca Putin ar putea viza tarile baltice, unde exista importante minoritati ruse.

Generalul american Philip Breedlove, comandantul NATO in Europa, a declarat ca desi Alianta Nord-Atlantica nu intentioneaza sa intervina in Ucraina, care nu este membra NATO, tarile aliate din estul Europei trebuie sa se pregateasca pentru o posibila amenintare din partea “omuletilor verzi”, o aluzie la militarii in uniforme fara insemne nationale, informeaza The Moscow Times.

“Mai intai are loc cea mai importanta munca, cea de pregatire a unei natiuni pentru problema omuletilor verzi sau organizarea populatiei (vorbitoare) de rusa. Aceasta se intampla acum”, a declarat Breedlove intr-un interviu publicat online de cotidianul german Die Welt.

“Cum antrenam, cum organizam si echipam fortele de politie si cele militare din natiunile (aliate) pentru a putea face fata unei astfel de situatii?”, a declarat el, potrivit transcrierii declaratiilor sale in engleza, furnizata de NATO.

“Daca vedem astfel de actiuni intr-o tara NATO si le putem atribui unei natiuni agresoare, atunci se aplica Articolul 5. In acest caz va fi un raspuns militar”, a declarat el. […]/ integral pe hotnews.ro

 • Mediafax:

CONFLICTUL DIN UCRAINA: Kievul afirmă că separatiştii au atacat un convoi de refugiaţi, omorând numeroase persoane. Separatiştii neagă informaţiile

Kievul a acuzat luni separatiştii proruşi că au tras cu lansatoare multiple de rachete de tip Grad asupra unui convoi de refugiaţi, în apropiere de Lugansk, provocând moartea a “numeroase” persoane, inclusiv femei şi copii. Separatiştii proruşi au dezminţit acuzaţiile Kievului potrivit cărora ar fi atacat un convoi de refugiaţi, omorând numeroşi civili, relatează BBC News Online.

“Rebelii au tras asupra unui convoi de refugiaţi în apropiere de Lugansk, pe drumul dintre Hriaşciuvate şi Novosvitlivka, cu (lansatoare multiple de rachete de tip) Grad şi mortiere livrate de Rusia”, a declarat purtătorul de cuvânt militar Andrei Lisenko.

“Numeroşi civili au fost ucişi, inclusiv femei şi copii”, a adăugat el.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 09.40 (09.40, ora României), a mai afirmat acesta.

Conform purtătorului de cuvânt, convoiul se deplasa printr-un coridor umanitar la nord de Lugansk, bastion al separatiştilor proruşi, pe unde peste 1.800 de persoane au fugit din acest oraş în două zile.

Localitatea Hriaşciuvate a fost recucerită de forţele ucrainene, dar rebelii au contraatacat şi convoiul s-a regăsit, luni dimineaţă, “în plină zonă de lupte”, a menţionat Lisenko.

Purtătorul de cuvânt a anunţat de asemenea că nouă soldaţi au fost ucişi şi 20 răniţi, în decurs de 24 de ore, în estul Ucrainei.

Separatiştii proruşi din estul Ucrainei neagă că ar fi atacat un convoi de refugiaţi

Separatiştii proruşi din estul Ucrainei au dezminţit luni acuzaţiile Kievului potrivit cărora ar fi atacat un convoi de refugiaţi, omorând numeroşi civili, relatează BBC News Online. […]/ integral pe mediafax.ro

Alimentarea cu apă va fi întreruptă la Doneţk începând de duminică seara

Primăria din Doneţk, un bastion al separatiştilor din estul Ucrainei, i-a îndemnat pe locuitori să îşi constituie de urgenţă rezerve de apă, subliniind că furnizarea apei va fi întreruptă “în întregime” încă de duminică seara.

Aprovizionarea cu apă va înceta în întregime după ora (locală) 21.00 (21.00, ora României)”, a anunţat Primăria într-un comunicat.

Această măsură este explicată prin faptul că o linie electrică ce alimentează principala uzină de tratare a apei a fost avariată. […]/ integral pe mediafax.ro

Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, a anunțat duminică noapte că negocierile pe tema Ucraina care s-au desfășurat la Berlin au fost „dificile”, dar s-au înregistrat „unele progrese”, fără a preciza care ar fi acelea. Întâlnirea dintre șefii diplomațiilor din Ucraina, Rusia, Germania și Franța a durat cinci ore, relatează Radio Europa Liberă.

Steinmeier a spus că miniștrii vor sta de vorbă cu premierii lor și este „posibil” să decidă luni sau marți dacă vor continua negocierile.

Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, și omologul său ucrainean, Pavlo Klimkin, au refuzat să facă declarații.

„Dacă nu suntem foarte atenți, vom derapa în continuare către o confruntare directă între forțele armate ucrainene și ruse, avertizase ministrul german de Externe chiar înaintea acestei întâlniri de criză al cărei scop era de a aplana tensiunile dintre Kiev și Moscova, relatează Le Parisien.

Intelocutorii s-au concentrat asupra modalităților de a ajunge la o încetare a focului în estul Ucrainei, unde forțele guvernamentale luptă cu separatiștii proruși, dar și de a îmbunătăți controlul de-a lungul frontierei ruso-ucrainene. […]/ integral pe digi24.ro

Discuţia cvadripartită dintre miniştrii de Externe de duminică de la Berlin pe tema Ucrainei a fost dificilă, a declarat ministrul german Frank-Walter Steinmeier, anunţând totuşi unele progrese. Niciun progres nu a fost înregistrat pe tema unui armistiţiu sau a unei reglementări politice în Ucraina, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov

[…]Serghei Lavrov susţine că nu s-au înregistrat progrese

Niciun progres nu a fost înregistrat pe tema unui armistiţiu sau a unei reglementări politice în Ucraina, la încheierea unei reuniuni multilaterale duminică la Berlin, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de AFP.

“Nu avem încă rezultate pozitive, înainte de toate, în cazul încetării focului şi al reglementării politice” în Ucraina, a subliniat Lavrov, exprimându-se în faţa presei la Berlin, citat de agenţiile ruse.

“Ne-am confirmat poziţia potrivit căreia încetarea focului (…) trebuie să fie necondiţionată”, a declarat el.

Dar “colegii noştri ucraineni continuă din nefericire să pună condiţii, care sunt din ce în ce mai vagi, precum cea privind asigurarea impenetrabilităţii frontierei” ruso-ucrainene, a regretat ministrul rus.

“Nu avem nimic împotriva (aspiraţiilor Kievului de a pune în aplicare) un control al regimului de traversare a frontierei care să fie cât mai eficient posibil. Tot ce depinde de noi, facem”, a asigurat el, apreciind că Ucraina ar putea la rândul său că contribuie în mod “mai eficient”.

Serghei Lavrov a anunţat, de asemenea, discuţii pe tema unei eventuale aprobări a unor drone pentru observatorii misiunii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) de la frontiera ruso-ucraineană.

Este vorba despre a furniza “misiunii OSCE aeronave fără pilot pentru contolarea frontierei în partea ucraineană, din spaţiul aerian ucrainean. Susţinem această abordare”, a declarat Lavrov. […]/ integral pe mediafax.ro

Ucraina a recunoscut ca ajutor umanitar încărcătura convoiului din Rusia, care de două zile este blocat la frontiera comună. 

Potrivit paginii de Internet a agenţiei de presă UNIAN, un decret în acest sens a fost semnat de ministrul pentru politici sociale de la Kiev.

Produsele din cele 270 de camioane vor fi mutate de Crucea Roşie prin punctul de control “Doneţk” de la graniţa cu Rusia.

Potrivit oficialilor ucraineni, în TIR-uri se află 12 tipuri de bunuri cu greutate de peste 1.800 de tone, ce urmează să ajungă la civilii din Lugansk şi Doneţk, prinşi la mijloc în luptele dintre armata ucraineană şi separatiştii proruşi.

Ucraina şi alte state occidentale au suspectat că acest convoi care a plecat marţi de la o bază militară de lângă Moscova, ar putea fi folosit ca o acoperire pentru o eventuală intervenţie militară a Rusiei în fosta republică sovietică. Acest scenariu a fost calificat drept absurd de Ministerul rus al Afacerilor Externe.

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a inițiat luni o schimbare în strategia sa militară pentru conflictul din estul țării. Schimbarea presupune regruparea forțelor militare ucrainene în vederea izolării zonelor aflate sub controlul rebelilor și tăierea accesului acestora către frontiera rusă, informează AFP.

“Astăzi trebuie să examinăm din nou modalitățile operațiunii noastre militare, în condițiile noilor elemente apărute”, a declarat Poroșenko.

Președintele ucrainean a făcut apel la o “regrupare de forțe” pentru “fragmentarea zonei controlate” de insurgenți și “împiedicarea aprovizionării acestora cu arme și echipamente” pe la frontiera cu Rusia, aflată încă parțial sub controlul separatiștilor.

Până acum, tactica utilizată de comandamentul militar ucrainean consta în încercuirea și asedierea principalelor bastioane ale insurgenților proruși, cu prețul unor lupte din ce în ce mai sângeroase, atât pentru forțele guvernamentale, cât și pentru civili. Armata se confruntă cu mari dificultăți în a intra în orașe, unde luptele ar putea provoca numeroase victime.

În context, Poroșenko a confirmat informațiile anunțate de autoproclamatul “premier” separatist Aleksandr Zaharcenko, care și-a exprimat vineri satisfacția în legătură cu faptul cu venirea mai multor blindate și a 1.200 de soldați din Rusia, unde aceștia din urmă au fost instruiți timp de patru luni. Informația a fost dezmințită de Moscova.

“O parte din acest material a fost distrus. Pentru ceea ce rămâne, luăm măsuri ca și acesta să fie distrus”, a afirmat Poroșenko. […]/ integral pe antena3.ro


Categorii

1. DIVERSE, Rusia, Ucraina

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

26 Commentarii la “Seful fortelor NATO din Europa: TARILE RASARITENE trebuie sa se PREGATEASCA pentru “RAZBOIULUI ALTFEL” dus de RUSIA/ Germania se teme de o “CONFRUNTARE ARMATA” intre Rusia si Ucraina/ Convoiul rusesc – recunoscut, in cele din urma, drept AJUTOR UMANITAR

 1. Apropo despre cine vrea sa initieze un razboi in Europa, vedeti acest interviu cu Sergei Glaziev:
  http://vineyardsaker.blogspot.com.br/2014/08/interview-with-sergei-glaziev-must-see.html

  Sa dea Dumnezeu sa nu se intimple.

 2. @Nicolae:

  Glaziev e omul lui Putin…

 3. @Nicolae

  Glaziev s-a descalificat si s-a demascat inca din primele minute:

  “The world is shifting to a new technological system. The new system is humanitarian in nature and thus could avoid a war, because the main carriers of growth on this wavelength are humanitarian technologies.”

  Vedeti aicea cum este cu noul sistem tehnologic umanitar:
  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2013/07/08/aldous-huxley-revolutia-finala-sau-cum-sa-i-faci-pe-oameni-sa-si-iubeasca-robia/

  Am tot mai mult senzatia ca Rusia, UE si SUA sunt de fapt in perfect acord cu privire la modul in care va trebui controlata societatea si toata mascarada la care asistam este praf in ochii nostri, ai prostimii.

 4. @Eu:

  Am tot mai mult senzatia ca Rusia, UE si SUA sunt de fapt in perfect acord cu privire la modul in care va trebui controlata societatea si toata mascarada la care asistam este praf in ochii nostri, ai prostimii.

  Exista tendinte comune, insa cele trei sunt mari imperii cu interesele si agende vadit divergente.

 5. Stiam cine este Glaziev. Situatia este ca atunci cind ai de-a face cu mincinosi patologici, precum sint Statele Unite (vezi aici, despre cum incep americanii razboaiele, cu pretexte fabricate tot de ei: http://www.globalresearch.ca/how-to-start-a-war-the-american-use-of-war-pretext-incidents/28554) esti practic fortat sa citesti printre rindurile tuturor. Ce ne da noua dreptul sa zicem ca Glaziev este omul lui Putin, si imediat sa-i inchidem gura, cind pe de alta parte avem oamenii SUA si EU care sint oamenii diavolului, de idioti ce sint, ca e complet deplasat sa-i numesti oameni ai lui Obama, care nu este si el decit o marioneta.
  Glaziev are dreptate. EU este o colonie a SUA. Fara politica independenta, la mina americanilor. Toate tarile din EU si-au pierdut independenta, nu mai au nici un fel de representanta semnificativa a intereselor PROPRII. Au devenit robi ai SUA. Americanii n-au decit de cistigat dintr-un conflict in Eurasia. Lasa sa ne omorim noi intre noi ca dupa aia vin ei si fac curat.

 6. @Nicolae:

  Trebuie sa fii prea naiv sa iei discursul lui Glaziev ca atare. Este doar o naratiune care explica actualul conflict intre SUA si Rusia in termeni maniheisti: Rusia are numai intentii bune, dorind sa dezvolte acest nou sistem tehnologic “umanitar” (bazat pe nanotehnologie si biotehnologie, adica exact acele lucruri despre care se pot spune multe, numai ca sunt umanitare nu) si sa creeze un spatiu comun economic intre Rusia si Europa. Din pacate, ne zice naratorul, exista si the bad guy care face tot posibilul sa impiedice aparitia aceastei ere de inflorire si prosperitate in lume – SUA. SUA vrea sa distruga, de fapt, Europa, si de aia se impotriveste agendei progresiste a Rusiei. Asa ceva?

  Dincolo de acest aspect, sunt unele lucruri interesante care ne pot ajuta sa vedem cum gandesc rusii situatia sau, mai degraba, cum doreste stafful putinian sa defineasca ideologic (si nu numai) situatia si sa o propage la nivelul societatii rusesti. Pentru rusi, conflictul din Ucraina trebuie infatisat ca o lupta impotriva unor nazisti decerebrati care sunt sustinuti de americani cu singurul scop de a arunca Europa in razboi pentru a o mentine in starea de colonie si pentru a drena resursele financiare si umane. Pana la urma, Rusia, daca va porni la razboi, va prezenta acest razboi ca unul de eliberare a intregii Europe.

 7. @ admin:
  Nu stiu… Dar dupa cum am zis inainte, toate declaratiile trebuie ascultate si citite printre rinduri,inclusiv cele rusesti dar mai ales cele vestice/americane pentru care trebuie mare discernamint. Din toate semnele Rusia este in defensiva, incercuita de baze militare americane. Americanii pe de alta parte investesc in fortele lor armate mai mult decit restul lumii la un loc. Deci cine sint agresorii?

  Noul guvern Ucrainian a declarat mobilizare generala cu scopul de a distruge zona estica a Ucrainei doar petnru ca e locuita de persoane care nu au acceptat lovitura de stat din Kiev (cea pentru care americanii au investit $ 5 miliarde). Aceasta distrugere a o crima monstruoasa cu scopul de a distruge cit de multi oameni, de a disturge infrastructuri, fabrici, spitale, scoli, etc., de a-i muta in epoca de piatra (asa cum au amenintat americanii inainte de razboiul din Iraq, amenintare pe care au desvirsit-o mai mult decit perfect. Vezi Iraqul astazi, impartit in trei si vai si amar). Adica cum numesti un guvern care foloseste armata proprie impotriva poporului, care rapeste oamenii noaptea, ii aresteaza, ii bate si omoara, etc.? Un guvern care din start a refuzat sa recunoasca alte limbi/nationalitati din Ucraina, in afara de ucrainieni.

  Kievul e controlat in totalitate de americani, a devenit un Nulandistan (dupa americanca V. Nuland: “F..k the EU”); politica lor este o politica americana, care urmaresc interesele americanilor cu UE lasati pe dinafara. Momentan scopul lor se pare ca este de ai ademeni pe rusi intr-un conflict armat, de a avea pretext in a demoniza Rusia si a-i arata lumii ca agresori. Doamne fereste de asa planuri demonice!

  Datoria noastra ca si robi ai lui Hristos este sa nu ne lasa mintiti, sa vedem adevarul si sa nu ne lasam vinduti si pacaliti. Sa vedem lucrurile asa cum sint, pe cit se poate, sa luam aminte si sa ne aparam “si nevoile si neamul”.

 8. @Nicolae:

  Datoria noastra ca si robi ai lui Hristos este sa nu ne lasa mintiti, sa vedem adevarul si sa nu ne lasam vinduti si pacaliti. Sa vedem lucrurile asa cum sint, pe cit se poate, sa luam aminte si sa ne aparam “si nevoile si neamul”.

  Dar dupa cum am zis inainte, toate declaratiile trebuie ascultate si citite printre rinduri,inclusiv cele rusesti

  De acord, insa asta nu consuna cu:

  Noul guvern Ucrainian a declarat mobilizare generala cu scopul de a distruge zona estica a Ucrainei doar petnru ca e locuita de persoane care nu au acceptat lovitura de stat din Kiev (cea pentru care americanii au investit $ 5 miliarde). Aceasta distrugere a o crima monstruoasa cu scopul de a distruge cit de multi oameni, de a disturge infrastructuri, fabrici, spitale, scoli, etc., de a-i muta in epoca de piatra (asa cum au amenintat americanii inainte de razboiul din Iraq, amenintare pe care au desvirsit-o mai mult decit perfect.

  Adica sa ne prefacem ca nu stim ca separatistii de acolo sunt sustinuti si inarmati de Rusia? Si ca nu ar fi existat acest razboi civil doar pentru ca locuitorii din Donetk si Lugansk sunt pro-rusi?

 9. Avertismentul lui Breedlove se referă la România. Omuleţii verzi care vor apărea în părţile noastre nu vor vorbi rusa ci “moldoveneasca” şi vor avea pretenţii de natură politică. La asta se referă şi avertismentul lui Cameron care spunea că următoarea pe listă este ţara noastră. La asta se refereau şi Kaplan cu Friedman când vorbeau despre război subversiv.

  Tot acest scenariu se va desfăşura în vreme ce vor apărea stenograme devastatoare despre “vedetele” noastre politice şi culturale, pe modelul restrâns turc (corupţia lui Erdogan şi a fiului) şi polonez (limbuţia lui Sikorski).

  Subversivitatea eficientă se produce prin instrumentarea unor informaţii adevărate, de netăgăduit. Ni se vor pune în faţă o avalanşă de adevăruri atât de revoltătoare şi atât de cuprinzătoare încât în rândul populaţiei se va produce o delimitare promptă faţă de clasa noastră politică şi de vârfurile culturale, lipsind statul român de legitimitate. Ne vom scârbi şi ne vom lepăda de statul acesta şi noi şi copiii noştri şi ne vom autoflagela că sub privirile noastre am îngăduit ticăloşiilor de negândit să ne guverneze.

  Orice fel de mobilizare politică sau civică va fi paralizată în lumina acestor dezvăluiri, atent instrumentate. În ape tulburi vor pescui acele personaje învechite şi de pe acum compromise, ce vor spera la un nou val care să-i readucă la putere şi la ciolan în dauna celor de astăzi, sporind astfel scârba populaţiei care, în ciuda opiniei generalizate, nu uită ticăloşia, şi care nu va găsi pe nimeni în care să investească măcar o minimă şi prudentă încredere. Vedetele vor fi cei asupriţi ai momentului, bunii români, slujitori ai adevărului!

  Ca şi în Polonia şi în Turcia, cheia este în restrângerea violentă a drepturilor civice, mai ales a libertăţii presei şi a dreptului de liberă exprimare şi liberă asociere. Cei ce vor controla canalele (mediatice) de comunicare vor putea controla fluxul informaţiilor. Vom avea şi noi canalele Youtube, facebook, twitter etc blocate la acces, situri şi bloguri închise, înregistrate etc, exact pe modelul rusesc şi turcesc de luptă anti-subversivitate, sub numele “securităţii cibernetice”.

  Elitele noastre politice vor intra într-o frenezie şi într-o agitaţie nebune pentru relegitimarea lor de către elementele de putere externă, pentru care vor sacrifica tot ce nu a rămas nevândut în ţară sau orice altceva de interes sau valoare pentru străini la acel moment. O declaraţie a purtătorului de cuvânt al departamentului de stat al SUA cum că SUA îşi păstrează încrederea că justiţia română se va pronunţa asupra acuzaţiilor şi că până atunci va continua să considere România un aliat de valoare va cântări cât miliarde de euro. Aidoma o vizită într-una dintre marile capitale europene, încrucişarea unei priviri cu merkel, un zâmbet complice al altui graur occidental etc.

  Mândrăşescu ameninţa încă de acum doi-trei ani că (se) lucrează la o carte neagră a tranziţiei noastre, ce va cuprinde informaţii şi dovezi devastatoare despre economia, cultura şi politica noastră. La fel a vorbit recent şi despre faptul că cvasi-totalitatea elitelor noastre (în sensul larg al cuvântului) au fost integrate în sisteme de influenţare a serviciilor noastre secrete, fie prin colaborare directă, fie prin cointeresare sau prin sugestionare, opinie la care achiesez întru totul. Democraţia noastră şi statul român se vor dovedi a fi structuri artificiale, fără conţinut, nişte farse sociale şi politice şi nici un om cu mintea întreagă nu va putea contrazice acest adevăr dureros.

  Cei ce vor acuza interesele externe în promovarea acestor dezvăluiri vor fi la rândul lor deconspiraţi sau pur şi simplu dispreţuiţi pentru “propaganda jegoasă băsistă” cu care încearcă “să ne prostească în faţă”. Faptul că au existat atât de multe acuze fantasmagorice de “kaghebism”, “putinism” etc va avea exact acelaşi deznodămând ca în povestea lui Petrică şi lupul. “Putiniştii” vor fi consideraţi buni români, martiri ai libertăţii noastre, cu atât mai mult cu cât vor fi arestaţi, nedreptăţiţi, abuzaţi de statul român ce va încerca panicat să oprească fluxul dezvăluirilor. Cine ar putea susţine altceva? Cine va putea ignora ticăloşia celor ce ne conduc, a vedetelor noastre culturale, mediatice ş.a.?

  Populaţia va striga după “capul lui Moţoc” şi mulţi dintre cei ce se visează astăzi pe cai mari vor fi aruncaţi la câinii justiţiei. DNA-ul este într-o urgenţă nebună să-şi legitimeze poziţia luptătorului neostoit împotriva corupţiei, tocmai pentru ca statul român să aibă măcar un instrument de legitimitate, măcar un element de discurs cu greutate. Astefl de “prescripţii” vor fi pricepute la acel moment în adevăratul lor înţeles, la adevărata lor dimensiune.

  Nu contează justiţia pe fond, dacă sau nu DNA face dreptate corect procedural, ci este important ca DNA/justiţia să decapiteze simboluri politice, culturale şi mediatice, care să reducă vulnerabilitatea statului român la subversivitate, la “presiunile din exterior”, vorba doamnei Nuland din articolul sus-indicat. Condamnarea impresarilor Becali, Borcea, Gică Petrescu, preşedinţilor de CJ, primarilor de municipii, condamnarea lui Voiculescu, lui Mazăre, trebuie să puncteze în planul psihologiei sociale mai mult decât în domeniul pronunţării unor sentinţe corecte. Oricum sunt vinovaţi de ceva, iar interesul naţional cere ca ei să fie închişi acum!

  Respectarea dreptului procedural, repudierea probelor false, a denunţurilor forţate, a mărturiilor mincinoase, a documentelor contrafăcute, a interceptărilor “prelucrate” pot să mai aştepte! Necesitatea propagandistică ne cere să divinizăm DNA-ul astăzi!!! Cei care denunţă această farsă a “justiţiei” sau cei ce-şi menţin o oarecare prudenţă şi rezervă faţă de aceste mizerii sunt denunţaţi ca apologeţi ai mafioţilor, rusofili, putinişti, vânduţi ruşilor etc. În această privinţă nu se acceptă nici o opinie disidentă!

  Urmează alegerile din Republica Moldova la 30.11.2014 şi apoi, indiferent de rezultat, tulburări de stradă, probabil inclusiv armate şi cu victime. După care “omuleţii verzi” vor apărea şi pe la noi pe la iaşi, suceava, vaslui, timp în care CNN va fi nevoit să explice publicului occidental de ce personajele sub steagul tricolor roşu-galben-albastru cu stemă cu acvilă sunt cei buni în vreme ce omuleţii sub steagul tricolor roşu-galben-albastru cu stema cu bour sunt cei foarte răi.

  La fel de uimiţi vor trebui să explice de ce Ungaria, ţară membră Nato care ar trebui să intervină militar în ajutorul nostru conform lui Breedlove, spune că cei cu stema cu bour sunt de fapt cei buni, că justificările lor sunt cele întemeiate dpdv istoric, juridic şi politic, că România nu recunoaşte minoritatea moldovenească şi că asupreşte minoritatea maghiară şi că nu se impune activarea art.5 din tratat întrucât vorbim despre tulburări politice interne ale statului român. La fel de ciudat şi Bulgaria se va pronunţa în favoarea unor soluţii “politice”.

  Mulţi experţi vor sugera/vor vorbi despre implicarea Rusiei în aceste tulburări, opinie ce nu va putea fi însă dovedită direct. UE în lumina dezvăluirilor publicate în presa occidentală va recunoaşte că a făcut o imensă greşeală acceptând România (intrinsec coruptă), iar publicul occidental va considera o absurditate să pornească un război cu ruşii sau cu oricare alţii, de dragul integrităţii teritoriale a statului român.

  Dimpotrivă, UE vor concluziona că tocmai o politică precum cea dusă la Bucureşti dăunează cel mai grav ideii europene, pentru că nemulţumirile astfel stârnite legitimează naţionalismul şi extremismul intra-comunitar, Bucureştiul devenind un exemplu comod pentru un model negativ de guvernare, arătat cu degetul şi invocat doct ori de câte ori va fi necesar. Bucureştiul va rămâne un apendice al UE tutelat la nivel regional de Budapesta, cărturarii ştiinţelor politice grăbindu-se să ilustreze ciudatul paradox al democraţiei ultra-liberale de la Bucureşti care a fost totuşi neeuropeană faţă de democraţia iliberală a lui Orban, care însă respectă toate standardele europene necesare pentru dezvoltarea continuă a ideii europene.

  Ne aşteaptă în mod cert vremuri interesante. Iertaţi-mi vă rog cinismul! Doamne, ajută!

 10. @ admin

  Adica sa intelegem ca pentru simplul motiv ca cetatenii Ucrainieni din estul tarii sint de etnie rusa, sau pro-Rusia, este conditia de baza de a fi omoriti. Deci nu numai de a fi de acord ba chiar a ajuta acest process lungubru prin a inarma si ajuta guvernul din Kiev sa-i distruga? Adica, hai sa-i lichidam ca sint rusi sau pro-rusi? De unde si pina unde?

  Si daca fratele lor mai mare (adica Rusia) ii ajuta, hai sa strigam cit ne tine gura: Ilegal! Amestecul in treburile interne ale altui stat! Agresiune! Pericol mondial! Sperietoarea Nr 1! etc., ca doar americanii nu s-au amestecat atunci cind au doborit guvernul Ucrainian sau guvernul altor zeci de state din lume doar in ultimul secol.

  Eu zic sa-i ajute Dumnezeu pe cei din Ucraina de est,si daca ii ajuta Rusia, slava Domnului! Macar cineva, ca noi toti tacem ca niste muti, ca niste oameni fara busola si fara coloana vertebrala.

  Cind au venit rusii in tara, in timpul razboiului mondial, au omorit membrii ai familiei mele apropriate, dar asta nu ma impiedica sa recunosc ca Rusia de azi e foarte diferita de Rusia Comunista/Zionista de atunci. S-au schimbat punctele cardinale, sa zic asa.

 11. @Nicolae:

  Adica sa intelegem ca pentru simplul motiv ca cetatenii Ucrainieni din estul tarii sint de etnie rusa, sau pro-Rusia, este conditia de baza de a fi omoriti. Deci nu numai de a fi de acord ba chiar a ajuta acest process lungubru prin a inarma si ajuta guvernul din Kiev sa-i distruga?

  Poate mai citesti odata ce am scris, ca nu seamana deloc cu ce ai rastalmacit.

  A spune ca razboiul civil din Estul Ucrainei este rezultatul infiltrarii separatistilor inarmati si ajutati de rusi este de ordinul factualitatii. Guvernul de la Kiev nu ar fi bagat armata in civili doar pentru aceia erau pro-rusi. Stim ca realitatea e mai complicata si, mai ales, contextul, insa a nu prelua propaganda occidentala nu inseamna a ne auto-orbi cu privire la evidente.

 12. “Guvernul de la Kiev nu ar fi bagat armata in civili doar pentru aceia erau pro-rusi.” Exact, nu era nevoie de armata daca nu apareau separatistii inarmati, in absenta lor totul se putea petrece mult mai usor si mai repede, cum a fost in Odesa pe 2 mai de exemplu. Cateva sute sau mii de fani “ultras” si neonazisti tinerei cu”coctailuri Molotov” si toata spurcaciunea de “colorado” arsa in vreo-un loc mai compact , si se termina indata si cu “prorusismu” si “putinismu” si toata mizeria , asa da…Si nici un fel de razboi civil dupa asta, liniste si “prosperitate”in “familia europeana”, doar citeva zeci sau sute de “moscali” arsi de vii, bun pret pentru o “Ucraina noua” si “prospera”…

 13. @fromSiberia:

  Ar fi facut asta ca sa dea pretext din plin Rusiei sa intervina “umanitar”? Iar in est nu e vorba nici de zeci, nici de sute, ci de milioane de rusi.

 14. @admin
  Ar fi facut aceasta ca sa le “inchida gura” protestatarilor contra “revolutiei” de pe Maidan, cum au facut-o cu succes la Odesa pe 2 mai, unde Rusia, dupa cum stim, nu a intervenit “umanitar”. Cat despre numarul “rusilor” in estul Ucrainei, nu se poate vorbi de o cifra concreta, cetateni cu nume de familii “ucrainene” se numesc acolo “rusi” , sunt si cei cu nume “rusesti” si se dau “ucraineni”, pana la 80% de populatie in Ucraina folosesc in viata de zi de zi limba rusa si nu ucraineana. Pana la urma suntem un popor si totul se face acum pentru a ne desparte definitiv.

 15. Scuze admin, am dus putin argumentul acesta la extrem. A ne lega de faptul ca Rusia ia ajutat cu ceva armament pe cei din Novorusia e ridicol. Riducolul e dictat tocmai de situatii precum cea din Odesa, amintita perfect de fromSiberia (multumesc!). Daca saracii nu se inarmau, cum au putut si ei, nazistii din Kiev ii terminau. Cred ca am vazut un clip cu candidatul la presdentia Ucrainei, din est , batut mar in Kiev, in stil foarte “democratic”.
  Deci daca Kievul se inarmeaza cu arme NATO, nu ar fi correct ca si Novorusia sa se inarmeze cu ce poate, deci arme rusesti sau orice?
  Pe de alta parte vreau sa va multumesc pentru acest website. E unul, daca nu singurul, independent din tara. Il urmaresc de mai multi ani…

 16. @fromSiberia, Nicolae:

  Nu avem niciun fel de iluzii cu privire la guvernul de la Kiev (chit ca nici nu il privim drept o “junta nazista”), mai ales daca ne gandim la cum ii trateaza pe romanii din Bucovina (ajunsa la ei gratie rusilor, apropo).

  Insa faradalegile unora nu scuza malversatiunile altora. Din pacate pentru ea, Rusia nu are vreun interes romantic in protejarea etnicilor sai din Ucraina, ci are un interes strategic de a mentine Ucraina in zona sa de influenta. Asta e cheia conflictului, una identica cu tactica aplicata in Transnistria.

 17. Pingback: Comentariu DW: CONFLICTUL DIN UCRAINA INTRA IN FAZA DECISIVA/ Oficial rus: TRANSNISTRIA VA DEVENI PARTE A RUSIEI/ Moldova – invadata mediatic de Rusia/ Televiziunile rusesti – inclusiv RUSSIA TODAY – INTERZISE in Ucraina/ Semnificatia in
 18. “Asta e cheia conflictului, una identica cu tactica aplicata in Transnistria.” Intocmai! Alta tactica nici nu exista, avem exemplul Kosovo, si unul mai de demult, dar mai apropiat si cuvenit ca exemplu , cel al Thaiwanului.Daca s-a ajuns pana la razboi civil, alt scenariu nici nu poate fi.Eu sunt absolut contra asemanea formatiuni pseudostatale precum Transnistria, lucuind in RM am vazut in de aproape ce valoreaza, e un “eldorado” al “cumatrismului”, coruptiei, contrabandei, etc.Dar are si un plus indiscutabil, gratie faptului ca exista asemenea territoriu , Moldova niciodata nu va “adera”la UE. Si slava Domnului!

 19. Scopul real la care ar putea contribui convoiului umanitar rusesc ar putea fi:

  “ideea ”înghețării conflictului” din estul țării.

  ”Nu ne convine înghețarea conflictului. O astfel de situație ar putea conduce rapid la o nouă escaladare a tensiunilor. Dorim să rezolvăm această problemă într-un plan strategic”, a afirmat Cealâi.[…]
  Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, care urmează să efectueze sâmbătă, 23 august, o vizită în Ucraina va avea posibilitatea să se întâlnească direct cu reprezentanți ai regiunilor din estul țării, a indicat șeful adjunct al administrației prezidențiale de la Kiev.

  http://www.agerpres.ro/externe/2014/08/22/ucraina-nu-va-accepta-inghetarea-conflictului-cu-rusia-oficial-ucrainean–08-48-36

  Amanare, taraganare, blocarea elanului ofensiv ucrainian si castigarea initiativei. Pe teren initiativa apartine Ucrainei, diplomatic ofensiva este a Rusiei. De obicei finalul castigator apartine politicii si diplomatiei, deci in acest caz Rusiei. Ucraina stie ca e intro cursa contra-cronometru in lupta pentru redobandirea regiunilor separatiste si de aceea forteaza avansul militar pe teren pentru o mai buna pozitie la masa negocierilor de la Minsk. Convoiul umanitar rusesc e un truc menit sa ofere timp rebelilor pro-rusi si Rusiei. Din punctul lor de vedere Luganskul si Donetk trebuie mentinute cu orice pret. Depinde de cine se va misca mai repede. Armata ucrainiana sau diplomatia rusa.

 20. Conflicte inghetate sunt peste tot in jurul Rusiei. Amintesc doar unul care pare ca da semne de dezghet: Nagorno-Karabah.

  http://jurnalul.ro/stiri/externe/s-a-reaprins-un-conflict-inghe-at-ciocniri-armate-in-nagorno-karabah-674515.html

  Agenţia Bloomberg avertizează că reluarea războiului pentru Nagorno-Karabah poate aduce NATO în situaţia de a interveni în conflict, atât timp cât Turcia, susţinătoarea cauzei azere este membră a Alianţei. La fel, susţinerea acordată de Rusia Armeniei poate duce la implicarea militară a Moscovei.

  http://www.cotidianul.ro/cele-mai-sangeroase-confruntari-din-ultimii-20-de-ani-in-nagorno-karabah-244601/

 21. Pingback: Rusia isi trimite CONVOIUL UMANITAR in Ucraina fara a mai astepta ACORDUL. Kievul acuza o “INVAZIE DIRECTA”[video] - Recomandari
 22. Pingback: ANGELA MERKEL LA KIEV: “Vreau sa gasesc o cale care sa nu ofenseze Rusia”/ Inalt oficial ucrainean: CONFLICTUL POATE FI REZOLVAT DOAR PE CALE ARMATA/ Biserica bombardata la Donetk/ PRIZONIERI UCRAINIENI UMILITI SI LUPTA PENTRU “IDEILE SO
 23. Pingback: Analiza CESI: RUSIA PREGATESTE RAZBOIUL HIBRID PE FRONTUL MOLDOVEI. Comandantul fortelor NATO vrea CADRU LEGAL pentru protejarea ALIATILOR NON-MEMBRI. Ne apropie acest lucru de un RAZBOI NUCLEAR? - Recomandari
 24. Pingback: “Nu mai avem mult timp”; “Toti sunt sub riscul de a fi trecuti pe lista neagra”. METODELE FOLOSITE DE REGIMUL PUTIN PENTRU A CONTROLA SI CENZURA VOCILE CRITICE PE INTERNET - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare