SERBIA a interzis PARADA GAY la Belgrad. PATRIARHUL IRINEU: ”O parada a rusinii, pestilentiala”

2-10-2011 47 secunde Sublinieri

Belgrad impotriva paradei homosexualitatii

Belgradul a interzis parada gay care era programtă să se desfășoare astăzi, autoritățile susținând că se tem că acțiunea va degenera în violențe. Organizatorii acțiunii acuză autoritățile sârbe că prin această interdicție capitulează în fața extremiștilor. Nu doar parada homosexualilor a fost interzisă, ci și mai multe contra-demonstrații care fuseseră programate pentru azi, informează BBC.

Oficialii de la Belgrad se tem că lucrurile vor scăpa de sub control, așa cum s-a întâmplat anul trecut, în timpul unei manifestări similare, când zeci de oameni au fost răniți în urma confruntărilor dintre poliție și reprezentanții grupărilor de extremă-dreapta, care încercau să blocheze marșul homosexualilor.

Ministrul sârb de Interne, Ivica Dacic, afirmă că a interzis marșul pentru a evita ”un haos de amploare”. ”Din cauza acestor adunări – mai precis a protestelor anti-homosexuali – ne putem aștepta la grave daune aduse ordinii publicii și păcii”, a precizat Dacic

Parada gay a fost condamnată și de șeful Bisericii Ortodoxe Sârbe, patriarhul Irineu, care a calificat acțiunea ce urma să aibă loc azi ca ”pestilențială” și ”o paradă a rușinii”. Primul marș gay care s-a desfășurat la Belgrad, în 2001, s-a transformat în scene de o violență rară, televiziunile prezentând imagini cu oameni care sângerau, în timp ce forțele de ordine trăgeau cu gloanțe de cauciuc în contra-protestatari.

În schimb, anul acesta, Rusia, țară majoritar ortodoxă, a autorizat pentru prima dată o paradă gay.Categorii

1. DIVERSE, Patriarhul Irineu al Serbiei, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “SERBIA a interzis PARADA GAY la Belgrad. PATRIARHUL IRINEU: ”O parada a rusinii, pestilentiala”

  1. consider ca daca am parasi si noi UE am avea si noi puterea sa spunem NU comunitatii europene care ne tine astazi sub papuc.

  2. Unde nu ar da Domnul, dar sunt 99,(9)% sigur ca nu se va intampla.

  3. eu as fi multumit daca as zice nu curviei din mine..ar fi deja un pas

  4. Pingback: SERBIA, OBLIGATA DE UE SA ORGANIZEZE PARADA GAY. Patriarhul Irineu: ”Ar putea fi ultimul pas spre eradicarea poporului nostru” - Recomandari
  5. Pingback: Mitropolitul Amfilohie al Muntenegrului: PARADELE GAY SUNT PARADE ALE MORTII. IN SPATELE LOR E O ASPIRATIE PENTRU PUTERE, PENTRU CREAREA UNEI NOI ORDINI MONDIALE/ Jurnalist sarb – pustnic in pesterile Karuliei, pe Muntele Athos - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare