Face Serbia “COTITURA ISTORICA”? Premierul sarb recunoaste implicit INDEPENDENTA KOSOVO

9-03-2013 1 minut Sublinieri

ivica dacic

Primul ministru sarb Ivica Dacic a recunoscut practic independenta Kosovo, intr-un interviu acordat joi presei belgradene, in care a spus ca provincia Kosovo nu mai este teritoriu al Serbiei, intrucat Belgradul nu mai are niciun fel de putere asupra sa, comenteaza publicatia Vzgliad, citata de Agerpres.

“Zece ani m-am mintit pe mine insumi ca provincia Kosovo este a noastra, desi aceasta este scris in Constitutie. Astazi nu mai ajuta la nimic. Presedintele Serbiei nu poate merge liber in Kosovo, la fel ca premierul, ministrii, politia sau armata”, a afirmat Dacic, intr-un interviu, care a starnit comentarii diverse.

Potrivit acestuia, etnicilor sarbi din Kosovo le este permis un singur lucru in prezent – sa paraseasca autoproclamata republica.

In anii urmatori, Serbia va avea multe de facut pentru delimitarea si stabilirea de noi frontiere de stat “reale” si pentru “a salva ceea ce mai poate fi salvat in Kosovo”, a afirmat el, subliniind in primul rand necesitatea de a asigura conditii de securitate pentru sarbii care traiesc acolo.

“Numai in acest fel Serbia poate avea un viitor”, a exclamat premierul sarb, al carui interviu survine in contextul discutiilor pe care le-a purtat la 4 martie cu premierul din Kosovo, Hashim Thaci, cu medierea sefei diplomatiei europene Catherine Ashton.

Unii observatori occidentali au intrevazut in aceasta declaratie a premierului sarb disponibilitatea Belgradului de a “face o cotitura istorica” in relatiile cu Pristina pentru a accelera stabilirea unui calendar pentru inceperea negocierilor privind aderarea Serbiei la UE.

La mijlocul lunii februarie, Egiptul a recunoscut suveranitatea Kosovo, care marcheaza a cincea aniversare de la autoproclamarea independentei sale (unilaterale) fata de Serbia. La 6 ianuarie, guvernul de la Pristina i-a refuzat presedintelui sarb Tomislav Nikolic dreptul de a asista la slujba de Craciun la manastirea Gracanica, de langa Pristina.

Premierul kosovar a explicat ca aceasta decizie este o replica la interdictia autoritatilor sarbe pentru administratia din Kosovo de a vizita zone din sudul Serbiei, locuite in majoritate de etnici albanezi. Daca sarbii vor revoca aceasta interdictie atunci si presedintele Serbiei va primi permisiunea a vizita Kosovo, a adaugat el. Partea albaneza a populatiei din Kosovo, care si-a autoproclamat in 2008 independenta, are o atitudine ostila fata de presedintele Serbiei, pe care il considera un nationalist radical si unul din conducatorii din umbra a sarbilor in razboiul de acum 15 din Balcani.


Categorii

1. DIVERSE, Kosovo, Serbia

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “Face Serbia “COTITURA ISTORICA”? Premierul sarb recunoaste implicit INDEPENDENTA KOSOVO

 1. Of, saraca Serbie. Ortodoxia noastra este incoltita de peste tot.

  La estul Serbiei Croatia catolicizata peste care troneaza umbra Germaniei perifde, la N-E Bosnia cea infiltrata de musulmani, la sud mohamedul albanez impinsi de la spate cu viclenie de partea urâcioasa a Americii, iar la nord maghiarimea cea obraznica ce sta cu ochii spre Voievodina.

  Iar cireasa de pe tort e ca lucrurile sunt de asa natura orchestrate in Serbia, incat singurul lucru pe care sarbii, impinsi de maini vicene sa faca pentru a-si apara, chipurile, nationalismul este sa se ia de românii din Banatul sarbesc.
  Poate cineva sa-si imagineze o cretinatate mai mare ca asta?
  E clar ca cineva uzurpa tarile ortodoxe, le face sa se zgandare intre ele, le faramiteaza in provincii sau mai nou, euroregiuni (euroveceuri, europubele, eurosuruburi, europrostii).

  Toate sunt orchestrate de profetul mincinos de la Vatican care preda palnurile de distrugere islamistilor-mahomedo-musulani sau cum le mai zice.

 2. canva sarbii erau majoritari in Kosovo, insa au preferat planing-ul familial, in timp ce albanezii au preferat sa tot faca copii. La fel patim noi cu tiganii…! Azi o minoritatea iti poate fura “democratic” bucati de tara sau chiar toata tara !

 3. @ Cosmin S:

  Totusi profetul acela mincinos nu a iesit inca si cu siguranta alte structuri (care il vor ingloba si pe el) orchestreaza acum tot ce ai spus.

 4. Ioan,
  Din cate se stie si nimeni nu poate contesta, slavii, dintre care si sarbii, au aterizat in Balcani prin anii 700.
  Au centrifugat si izolat populatiile bastinase, getodacii de la sud de Dunare, in toate directiile. Ilirii spre est, respectiv Croatia de astazi, armânii sau aRomânii la sud, in Macedonia de azi, Albania, Nordul Greciei.
  Albanezii, dupa cum si cuvintele comune cu cele din Româna, atesta o origine comuna, stramosi comuni.
  Albania era crestina odata, dar au fost islamizati cu forta.
  E un razboi ciudat, cei ce erau odata crestini si nu mai sunt, prigonesc cu furie pe cei ce din pagani au devenit dreptcredinciosi.

 5. Tradatori peste tot!(nu numai la noi) Orice ar fi, Romania sa nu faca niciodata pasul acesta

 6. Pingback: Serbia RESPINGE acordul cu KOSOVO propus prin medierea UE. Rusia va imprumuta SERBIA cu 400 milioane dolari - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 7. Pingback: Sinodului BISERICII SARBESTI: Semnarea "ACORDULUI DE NORMALIZARE" dintre Serbia si Kosovo este TRADARE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare