Serviciul secret al Armatei Israelului: Iran poate produce 4 BOMBE NUCLEARE

2-02-2012 58 secunde Sublinieri

Aviv-Kochavi

Seful serviciului secret al armatei israeliene, generalul Aviv Koshavi, a afirmat joi ca Iranul este in masura sa produca patru bombe atomice, relateaza AFP. Astazi, serviciile de informatii internationale sunt de acord cu Israelul ca Iranul a acumulat aproape 100 de kilograme de uraniu imbogatit la 20%, respectiv suficient pentru a produce patru bombe”, a spus generalul Aviv Koshavi.

“Iranul continua foarte activ eforturile sale pentru dezvoltarea capacitatilor nucleare si avem dovada ca ei (iranienii) incearca sa detina arme nucleare”, a adaugat acesta, in cadrul conferintei internationale anuale dedicate securitatii, la Herzliya, in apropiere de Tel-Aviv. Potrivit generalului, “e nevoie de un an pentru ca acest lucru sa fie realizat, pana cand ordinul (autoritatilor iraniene) va fi dat”. Israelul acuza Iranul, pe care il considera principalul sau dusman strategic, ca incearca sa obtina arma nucleara sub acoperirea unui program civil, ceea ce Teheranul dezminte.

Analistii considera ca Israelul detine un important arsenal nuclear – intre 100 si 300 de ogive – dar statul evreu nu a confirmat niciodata, dar nici nu a infirmat aceste supozitii. Generalul Koshavi a sustinut ca Israelul este amenintat de “aproximativ 200.000 de rachete, majoritatea cu o portanta de 40 de kilometri, si cateva mii cu o portanta de sute de km”. Acesta a afirmat ca, potrivit informatiilor de care dispune armata, “o casa din zece din sudul Libanului adaposteste un depozit de rachete”, ale caror ogive contin “nu zeci, ci sute de kilograme de explozibil”. Sudul Libanului este controlat de Hezbollah.

“Orientul apropiat a devenit cel mai mare arsenal din lume iar miscarea jihadista internationala profita de efervescenta (lumii arabe) pentru a se infiltra in special in Siria, in Sinai si in alte zone”, a adaugat acesta.


Categorii

1. DIVERSE, Iran, Israel, Siria

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “Serviciul secret al Armatei Israelului: Iran poate produce 4 BOMBE NUCLEARE

 1. Iranul poate produce PATRU bombe nucleare”. VA dati seama!? Ce dezastru??!!

  🙂 😉

 2. Secret, secret, dar sa-l stim cu totii! Ajung sa ma intreb, oare, prin atatea secrete devoalate, nu se incearca justificarea unui eventual atac asupra Iranului? Zic si eu..

 3. Stim. Si irakienii aveau arme chimice… Si sarbii facusera genocid de ordinul a 100000 de albanezi… Astfel ca, ca si atunci, ‘baietii buni’ trebuie sa actioneze!

 4. La Kosovo ma gandeam mai inainte. La faptul ca dragii nostri americani au dat o mana de ajutor la infiintarea unui stat musulman in inima Europei.

  Sunt cateva lucruri care, cel putin pentru mine, sunt destul de neclare. Unul dintre ele este legat de faptul ca imperiul persan, pana la cucerirea lui de catre arabi, a fost intr-o permanenta rivalitate cu imperiul roman.Acum asistam la reconfigurarea imperiului roman prin statele unite ale europei. Un nou imperiu, un nou conducator, oameni noi, devine logic ca tot ceea ce reprezinta trecut, traditie sa treaca prin tavalugul schimbarilor.

  Mai jos un articol care prezinta lucruri intr-o alta lumina, nu din perioada preislamica, ci mult mai aproape de zilele noastre:
  http://www.worldchanged.eu/archives/4249

 5. Pingback: Leon Panetta (Pentagon): Israel ar putea ataca Iranul in aceasta primavara/ “RAZBOIUL SE COACE IN VAILE HERMONULUI” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare