Situatie grava la Mangalia: MII DE OAMENI LASATI FARA CALDURA

2-02-2012 1 minut Sublinieri

Locuitorii au depus plângere penală împotriva autorităţilor locale. Medicii vorbesc de periclitarea vieţii oamenilor.

O organizaţie civică din Mangalia a depus la Parchetul din oraş prima plângere penală împotriva factorilor responsabili de situaţia în care se află locuitorii care, de două luni, îngheaţă de frig în apartamente. Asociaţia Drepturi Civile susţine că lipsa căldurii în apartamente „este rezultatul luptelor politice a tuturor partidelor reprezentate în Consiliul Local Municipal şi a unei societăţi comerciale furnizoare a agentului termic (Callatis Therm) care nu respectă minimele norme impuse de legile în vigoare”.

Este în pericol viaţa locuitorilor

În condiţiile în care astăzi, la Mangalia se înregistrează temperaturi de  minus 10 grade Celsius, resimţite

la -19 grade Celsius, reclamanţii sunt de părere că „lipsa căldurii este un atentat la sănătatea publică”. Sesizarea penală este argumentată de prevederile Legii 325/2006 (a serviciului public de alimentare cu energie termică), în baza căreia furnizarea agentului termic, în condiţii care pot pune în pericol viaţa şi sănătatea cetăţenilor, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

Firma care distribuie agent termic solicită 7 milioane de lei

O altă organizaţie, Societatea Internaţională pentru Drepturilor Omului Mangalia a fost autorizată de Primărie să organizeze proteste în faţa SC Callatis Therm, timp de o săptămână între orele 13,00 şi 15,00.  La mitingurile de protest sunt aşteptaţi să participe sute de localnici. „Procuratura trebuie să se sesizeze din oficiu pentru tentativă de genocid, un asemenea caz penal trebuie să se judece direct la Curtea Supremă”, susţine medicul Sergiu Axente.

Viceprimarul interimar Constantin Filimon, al treilea de la demiterea primarului Mihai Claudiu Tusac, se jură că de săptămâna trecută, primăria nu are nicio datorie la distribuitorul de căldură. Directorul adjunct al SC Callatis Therm SA Mangalia, Gabriela Grosu, vorbeşte însă de datorii de peste 7 milioane lei şi, drept urmare, de dificultăţile privind procurarea combustibilului de la furnizori.
La Mangalia tariful pentru plata gigacaloriei, aprobat de ANRE, a ajuns la 677 lei, cel mai mare din ţară. Ca ultimă soluţie, viceprimarul Constantin Filimon se roagă de guvern ca „măcar în aceste zile geroase să aloce 4-5 milioane lei pentru rezolvarea temporară a situaţiei.

La minus 13 grade Celsius, zeci de mii de locuitori din Mangalia rabdă de frig în apartamente.

Căldură nu au de două luni, deşi sunt buni platnici.

Scandalul a izbucnit după demiterea primarului, între consiliul local şi compania furnizoare a energiei termice.

Abonaţii, care plătesc cea mai scumpă gigacalorie din ţară, cer căldură măcar în aceste zile geroase.

Cetăţeni din mai multe oraşe ale ţării se plâng de lipsa apei calde şi căldurii, potrivit mesajelor trimise redacţiei Romania TV.

Locuitorii oraşului Râmnicu Vâlcea care sunt încă debranşaţi la sistemul de termoficare al oraşului spun că de câteva ore nu mai primesc energie termică. La fel, în unele cartiere ale Ploieştiului, alimentarea cu apă caldă şi căldură a fost oprită, furnizorul local Dalkia spunând oamenilor că este vorba despre o defecţiune ce va fi remediată până la orele 17.00.

Şi locuitorii cartierului Alfa din Arad spun că au rămas fără căldură de azi dimineaţă de la ora 9, iar două ore mai târziu a fost oprită şi alimentarea cu apă caldă. În oraşul Mangalia, alimentarea cu energie termică se face sporadic de câteva zile, iar azi a fost întreruptă cu totul, mai spun telespectatorii Romania TV.


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Romaniei, Video

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “Situatie grava la Mangalia: MII DE OAMENI LASATI FARA CALDURA

  1. Anul asta in Mangalia, anul viitor, probabil, in toata tzara. Basescu Traian, numele acesta este sinonim cu anti-romanismul, tradarea si genocidul, razboiul feroce si camuflat impotriva romanilor.

  2. @Danielo,
    ei numesc ce spui tu “reforma” :)). Probabil au in vedere “reforma-tarea” poporului roman, stergerea lui din istorie. De multe ori stau si ma intreb ce sange le curge prin vene acestor oameni, ce experiente traite au putut sa le sluteasca intr-atat sufletele, ce invataturi diabolice le-au intunecat mintile. N-am gasit un raspuns. Sper sa nu-l gasesc.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare