SPIRALA CONFLICTULUI DE INTERESE MILITARE / GRECIA – tinta atacurilor speculative. Alte tari isi asteapta randul /ROMANIA- CAMPIOANA LA SERVICII SECRETE/ Codul fimulului “AVATAR” si religia ECO-BIG BROTHER (Stiri si recomandari 7-8 februarie 2010)

8-02-2010 13 minute Sublinieri

Ei bine, dacă amenințarea terorismului nu e o noutate, conștientizarea acestui fapt este un lucru nou. Dezvoltarea unei fobii legate de posibile atacuri (cu rachete sau teroriste) poate oferi JUSTIFICAREA unor măsuri legate de restrângerea unor libertăți și drepturi individuale în numele asigurării securității și siguranței naționale. Măsuri care, de altfel, s-au făcut simțite în SUA după 11 septembrie 2001.

Vă mai amintiți scandalul imens declanșat în urmă cu un an de introducerea pașapoartelor biometrice în România? Ei bine, în ciuda opoziției publice, decizia introducerii pașapoartelor biometrice a rămas în vigoare și, de la începutul lui 2010, au început să fie eliberate fără prea mare tam-tam. Ei bine, un argument care nu a avut prea mare trecere în urmă cu un an, are acum justificare. La fel cum vor găsi justificare și alte măsuri de urmărire și control al persoanei.

Apoi. Trupele americane își vor spori efectivele pe teritoriul României. Se știe că SUA, sub adminsitrația Bush, și-a retras ratificarea de pe Tratatul Curții Penale Internaționale. Unul dintre efecte s-a văzut în celebrul caz Teo Peter. Vor beneficia trupele americane de același statut privilegiat ca și până acum? Aceasta este o întrebare la care trebuie să se răspundă în Parlamentul României și de care să se țină cont în adoptarea deciziei și răspunsului final.

Duminică, 31 ianuarie 2010, Departamentul american al Apărării a efectuat un test al sistemului anti-rachetă, care a eşuat din cauza unui radar cu raze X amplasat pe o bază maritimă din Pacific. Racheta “inamică” a fost lansată de la un poligon al SUA situat în atolul Kwajalein din Insulele Marshall (nord-estul Australiei). După circa 6 minute, o rachetă-interceptor a decolat de la baza aeriană Vandenberg din California, însă aceasta nu şi-a atins ţinta. Pentagonul a emis un comunicat în care susţine că testul a eşuat deoarece radarul de tip SBX “nu a funcţionat aşa cum era prevăzut”. […]

Concluzii

[…] 4. Radarele mobile vor constitui un serios motiv de tensiune pentru România, deoarece eventuala lor amplasare aici va însemna posibilitatea de a monitoriza sisteme de comunicaţii nu numai ale Rusiei, ci şi ale altor state din zonă.5. Gradul de securitate a teritoriului naţional pe care România l-ar atinge în cazul amplasării rachetelor americane ar fi comparabil, dacă nu direct proporţional, cu nivelul de pericol astfel creat, din simplul motiv că scutul ar deveni automat o ţintă majoră pentru eventualii inamici.

 • Antena3:

Revista presei. Lavrov: Europa şi Moscova trebuie să depăşească “Pacea Rece”. SUA: 5 decedaţi, explozie la centrală electrică. Iran: Occidentul nu poate salva Israel. SUA, implicată cu militari activi în Pakistan

Lavrov: Europa şi Moscova trebuie să depăşească “Pacea Rece”

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, consideră că, în ultimii 20 de ani, securitatea Europei a scăzut “în orice aspect “, după ce a trecut prin câteva conflicte serioase şi războaie. Lavrov pune ciocnirile pe seamna instituţiilor conduse de NATO, care nu au putut împiedica războaiele din Kosovo în 1999 sau conflictele din Osetia de Sud în 2008. Acesta crede că politica de extindere continuă a NATO nu numai a divizat Europa în zone cu niveluri diferite şi standarde politice, dar a şi “a deplasat aceste linii în mod deliberat spre Europa de Est,” ceea ce Rusia consideră a fi o ameninţare vitală la securitatea sa, comunica oficialul la conferinţa de securitate de la Munchen. Thorsten Benner, de la Institutul Global pentru Politică Publică, arăta că “post Răboiul Rece a produs o Pace Rece în cel mai bun caz”, iar după 20 de ani, statele din Europa Centrală şi de Est, SUA şi aliaţii occidentali ai NATO nu au ajuns la consens privind securitatea, subliniază Xinhua. Lavrov declara în context că ruşii “doresc să depăşească abordarea blocului militar a Războiului Rece în arhitectura europeană pentru a asigura noua politică a încrederii reciproce.” Cu alte cuvinte, NATO să se schimbe sau să fie înlocuită.

Iran testează prima sa dronă invizibilă

Iran a testat cu succes prototiul primei sale drone autohtone invizibilă, arăta un oficial militar iranian. “Drona, datorită atributelor sale fizice şi materialelor folosite la construcţie, nu poate fi detectată de nici un radar,” declara generalul Aziz Nasirzadeh, citat de postul de televiziune iranian de limbă engleză PressTV. Acesta arăta că datele de zbor erau bune şi forţele aeriene vor continua cu planul de producere a avionului-Sofreh Mahi.

Liderul suprem iranian: Occidentul nu poate salva Israel

Liderul suprem iranian ayatollah Ali Khamenei a declarat, duminică, că sprijinul occidental pentru Israel este ineficient, arătând unui lider militant palestinian că dispariţia sa este iminentă, conform voinţei lui Allah, scrie Haaretz. “Astăzi Palestina este simbolul vieţii, determinării, credinţei, hărniciei şi demnităţii,” declara Khamenei şi Ramadan Abdullah, secretarul general al Mişcării islamice palestiniene Jihad. El a lăudat rezistenţa palestiniană şi sublinia că şi-a dovedit puterea în faţa superiorităţii militare a forţelor israeliene. Declaraţia lui Khamenei se alătură celor similare făcute de preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad, dar şi oficiali militari care vorbeau despre distrugerea Israelului.

Iran a arestat “şapte spioni americani”

Iran a arestat şapte persoane care aveau legătură cu un post de radio în limba farsi finanţat de SUA pentru că au provocat tulburări publice şi a acuzat unii dintre suspecţi că al lucra pentru agenţiile de spionaj americane.

Iran începe îmbogăţirea uraniului la 20%

Preşedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, a ordonat şefului programului nuclear al ţării să înceapă îmbogăţirea uraniului la un nivel superior, ridicând miza în disputa sa cu Occidentul, la doar câteva zile după ce părea că a acceptat acordul ONU. Declaraţia lui Ahmadinejad a atras o reacţie imediată din partea Marii Britanii, care arăta că “este evident un subiect de serioasă îngrijorare,” în timp ce secretarul american al Apărării Robert Gates a chemat la o presiune internaţională mai mare asupra republicii islamice. În cadrul unui discurs la o expoziţie dedicată tehnologiei laser, Ahmadinejad a acuzat puterile mondiale de stagnarea în acordul nuclear, dar a lăsat uşa deschisă la posibile negocieri. “Am spus să ne lăsaţi să le dăm (puterilor mondiale) două-trei luni şi dacă nu sunt de acord, vom începe noi înşine. Acum, Dr Ali Akbar Salehi, începeţi să faceţi la 20 procente cu centrifugele,” a cerut liderul iranian şefului nuclear, care se afla în audienţă, referindu-se la uraniul puternic îmbogăţit.

Presedintele Mahmoud Ahmadinejad a declarat ca tehnologia laser avansata de care beneficiaza rachetele iraniene va face imposibila interceptarea lor de catre “inamicii Iranului”, transmite FNA, agentia oficiala de la Teheran. “Problema dusmanilor Iranului este aceea ca nu au construit inca un sistem care sa intercepteze rachetele iraniene”, a declarat liderul de la Teheran. El a vorbit despre realizarile Iranului in domeniul laserului, afirmand ca oamenii de stiinta iranieni fac progreses rapide in acest domeniu. Ahmadinejad a spus ca doar o singura tara beneficiaza de o tehnologie laser mai avansata decat cea a Iranului, fara insa sa precizeze la cine se refera. Ahmadinejad a afirmat ca Iranul este capabil in prezent sa foloseasca tehnologia laser pentru imbunatatirea uraniului cu mai multa precizie si viteza, dar si la o calitate mai buna.

 • Gandul:

Iliescu cere Parlamentului să fie vigilent cu scutul americanilor. Urmează un referendum?

România sub scut. Ruşii discută direct cu americanii

 • Romania Libera:

Directorul SIE: “Spionajul romanesc este unul dintre cele mai valoroase din NATO”

 • Gandul:

EXCLUSIV – Am ajuns “lideri ai spionajului mondial”. Ţara tuturor serviciilor: câţi agenţi secreţi are România

De la numirea sa în funcţie, la 19 noiembrie, Van Rompuy a dat dovadă de neîncredere în presă, acordând foarte puţine interviuri şi participând numai la un număr redus de conferinţe de presă.

***


 • Hotnews:

Cum sa faci bani din datoria Greciei? Cine vrea „pielea” euro?

Cine vrea „pielea” euro? Asta se intreaba in aceste zile grecii, spaniolii si portughezii. Vineri, principalele piete financiare din Europa si-au continuat mersul confuz si isteric. Bursa pariziana a pierdut 3,40%. Cea din Atena, 3,73%. Euro a coborat sub pragul de 1,36 usd pentru prima oara in ultimele 8 luni. Era clar ca ceva se intampla. Atunci cand cineva pierde, altcineva castiga. Dar cine?

Cine ataca economia Greciei sau a Spaniei?

Cei care se uita pe datele macro ale Greciei, stie ca economia elena nu justifica panica. E grav, dar nu e de sinucis. Cu toate acestea, cand vine vorba de greci, pietele sar in sus. „Sunt speculate slabiciunile economiei noastre”, urla autoritatile grecesti. „Acum suntem noi atacati, dar urmeaza Spania si Portugalia”, avertizeaza ei, disperati. Cine ii ataca?

O mare banca din SUA, ca sa raspund direct, plus doua hedge funds foarte importante. De ce nu se poate spune numele lor? Pentru ca niciun tribunal din lume nu ar considera ca dispui de probe suficiente. De ce ataca Grecia? Ca sa faca bani. E simplu. Business is business. „Atacatorii” vor sa castige bani creand o stare de panica in Grecia, care sa oblige autoritatile sa urce dobanzile iar speculatorii sa castige. Vorba unui dealer: „Cu astia nu te joci” […]

Ce fac agentiile faimoase de rating?

Sunt trei agentii mari si late: Standard & Poor’s, Moody’s (ambele anglo-saxone) si francezii de la Fitch. Ele sunt „invatatorii” care dau note oricarei economii de pe Pamant. Asta e treaba lor: sa evalueze cat de stabili sunt cei care imprumuta bani. Notez in treacat ca inainte de criza, niciuna nu a „simtit” ca vine criza. Acum, aceleasi agentii se grabesc sa sufle in iaurt si sa faca indirect jocul speculatorilor. Daca agentiile de rating coboara la B notele lor pentru o economie, aceasta poate sa isi ia adio de la imprumuturi ieftine. […] Cum se pot anihila aceste atacuri speculative? Simplu. Prin calmarea pietelor. BCE sa sara in ajutorul Greciei si astfel, cei care au pariat pe falimentul grec, sa piarda.

Privind retrospectiv, ar trebui să înţelegem că vinovăţia pentru situaţia din Grecia aparţine nu numai politicienilor de doi bani care au condus ţara spre dezastru, ci şi birocraţilor europeni. Nu sunt atât de naiv încât să nu-mi dau seama că, în timp ce politicienii greci falsificau statisticile precum prim-secretarii noştri pe vremea lui Ceauşescu, cei de la Bruxelles erau atât de tâmpiţi încât să nu perceapă realitatea. Bineînțeles că se ştia, dar şi acolo aderarea la zona Euro ţinea de un plan, de o normă care trebuia raportată ca fiind îndeplinită. Heirupismul adoptării monedei unice începe să facă victime. Grecia nu este singura. Îşi aşteaptă rândul la “stâlpul infamiei” şi restul suratelor din grupul PIGS, adică Portugalia, Spania şi Irlanda. Iar intrarea în scenă probabil că se va produce în ordinea anterior enumerată(cu toate că liniştea care s-a aşternut asupra Irlandei mi se pare de-a dreptul suspectă). Şi dacă situaţia va scăpa de sub control, există un risc puternic de contagiune în toată Europa. Cu toate că pare ciudat, personal tind să cred că Grecia are cele mai mici probleme din grupul PIGS şi aceasta din cauză că singurele excese pe care le-a făcut sunt cele guvernamentale(probabil voi fi înjurat pentru afirmaţie). […] P.S. Situaţia PIGS deschide larg porţile unui posibil atac speculativ asupra euro. Din ce-am văzut până acum, Morgan Stanley recomandă short-area bondurilor germane. De obicei aşa încep marile mişcări.

 • Hotnews:

Patru concluzii ale intalnirii reprezentantilor celor mai puternice 7 economii

In ciuda deficitelor enorme si a datoriilor publice din ce in ce mai mari, la Davos se merge pe aceeasi linie a “stimulilor” din economie…

Orasul electronic este deja o realitate

In Romania bancile au emis peste 12 milioane de carduri bancare si din ce in ce mai multi romani fac anual zeci de milioane de plati cu cardul, beneficiind de comisionul de 0% pentru astfel de tranzactii. In fapt, in Romania ne apropiem de situatia in care una din trei tranzactii pe card reprezinta plata pentru servicii sau bunuri. (Suplimentul de promovare a platii taxelor si impozitelor cu cardul).

Phil Jones, profesorul din centrul scandalului Climategate: M-am gandit de mai multe ori sa ma sinucid

Dupa faptele penale dovedite legate de masluirea articolelor folosite apoi la estorcarea de bani la nivel global si la punerea la cale de institutii mondiale – un fleac, acolo – principalii responsabili recurg la strategii de auto-victimizare penibile, genul “mai degraba ma sinucid decat sa recunosc ceva” (mai ales ca de justificat masluirile tot nu le poate justifica, asa cum nici nu le poate nega). Pe de alta parte, continua seria de afirmatii “stiintifice” conform carora iernile grele de acum nu contrazic defel teoria incalzirii globale. Normal, ideologia bate viata!

 • Incotro, Doamne?:

RELIGIA BIG BROTHER – RAMURA ECOLOGISTĂ

(…)

Dar nu este de ajuns să ne supunem lui Big Brother, ci trebuie să-l şi iubim, ne avertizează George Orwell în cartea “1984” pe care cu toţii ar trebui să o citim.

Şi iată că lucrul acesta se întîmplă la scară globală. Există două categorii de iubitori ai lui Big Brother:

 1. Spălăţeii (adică cei cu creiere spălate) pasivi.

Spălăţeii pasivi sînt cei care iau o farfurie mare cu mîncare dinaintea televizorului şi privesc ştirile cu mulţumire de sine, care îşi arată bărbăţia prin meciuri de fotbal, le plac telenovelele, manelele sau filmul Avatar şi se tratează cu “Respect”. Ei sînt tipul care pupă mîna lui Big Brother pentru niţel tain.

2. Spălăţeii activi.

Aceştia sînt periculoşi, tocmai pentru că îl iubesc pe Big Brother cu patimă, îi promovează ideile şi caută să-i facă pe plac. De cele mai multe ori atei, dar nu numai, aceştia sînt primii de care  trebuie să te fereşti atunci cînd îţi trece prin cap să te exprimi liber.

Spălăţeii activi, ca nişte cîini credincioşi, au primit relativ recent un os zemos şi plin de carne (mai contează, oare, pentru cineva că este otrăvit?). Cei care fac toate crimele enunţate mai sus şi multe altele, cei care într-o lume normală ar fi executaţi pe loc, pentru care nici iadul nu este suficient de pregătit să-i  primească aşa cum se cuvine, nici mai mult nici mai puţin, au dat vina pe noi pentru poluarea planetei, pe noi, victimele lor.

În ce fel? Au spus că fiecare dintre noi sîntem ucigaşi ai pămîntului pentru că emitem dioxid de carbon, care are efecte dezastruoase asupra climei şi deci ar trebui să dispărem. Dioxidul de carbon este un gaz cu efect de seră care duce la încălzirea globală şi la toate celelalte dezastre ecologice – afirmă ei. Toate acestea ne-au fost prezentate de proorocul-artist Al Gore, laureat al premului Oscar pentru mostra de actorie din filmul “An Inconvenient Truth”.

Lumea ştiinţifică mondială este stupefiată de enormitatea acestei minciuni, dar spălăţeii o vor crede oricum, căci pentru ei raţiunea este o jertfă prea mică pe care o aduc lui Big Brother şi iubirii lor profunde pentru el.

Ei dau vina pe dioxidul de carbon pentru producerea efectului de seră. În primul rînd, trebuie spus că fără efectul de seră, pămîntul ar deveni un sloi de gheaţă. Apoi, de-a lungul istoriei au fost destule încălziri şi răciri globale, fără a se înregistra catastrofele apocaliptice proorocite de Big Brother si de profetul lui, Al Gore. Dimpotrivă, perioadele de încălzire globală au coincis cu dezvoltare economică. Este un proces firesc prin care Pămîntul trece periodic. (…)

AM FOST ŞI EU LA AVATAR

[…] Descifrarea codului din spatele Avatarului:

Acţiunea se petrece sau trebuie să se petreacă în mintea oamenilor, făcînd din Avatar nu atît un film psihologic, cît unul cu scop psihologic, mai precis psihotrop, adică de modificare a dispoziţiei subiectului, spre a-l predispune la anumite alegeri, la anumite preferinţe. Inducerea efectuării unei alegeri inconştiente (care nu este o alegere liberă) se numeşte manipulare.

Pandora este Pămîntul, pandorenii sînt oamenii care se doresc şi se imaginează trăind într-o lume de vis. Ei sînt puternici, uriaşi, pot zbura, folosindu-se de nişte animale zburătoare.

Pandorenii trăiesc în deplină armonie cu două lumi: lumea plantelor şi lumea animalelor. Plantele sînt unite şi comunică între ele prin intermediul rădăcinilor, care sînt legate între ele ca neuronii în interioriul sistemului nervos, creînd o reţea planetară. Pandorenii pot downlada şi uploada din această reţea informaţii despre ei şi despre trecutul lor, avînd posibilitatea să se conecteze biologic ei înşişi la acest sistem. Oricît de eco şi de uman pare mesajul filmului, acest complicat sistem vegetal este de fapt reprezentarea reţelei mondiale de internet, la care cu toţi vom fi legaţi biologic, la fel ca pandorenii, atunci cînd ni se vor implanta bio-cipurile. Filmul ne sugerează cît de bine şi de frumos ar fi să fie aşa şi ce posibilităţi minunate vom avea atunci…

În film mai apare o lume, şi anume acea a animalelor. Vedem cîini, cai, păsări ş.a.m.d., numai că deosebirea faţă de animalele de pe Pămînt este aceea că animalele pandorenilor sînt infiorător de monstruoase. Pandorenii au posibilitatea de a se conecta şi la aceste fiare, prin aceleaşi mijloace. Mai mult, animalele le fac rău şi vor să îi ucidă pe pandoreni, dar numai pînă se conectează la ele, adică pînă cînd fiara şi omul devin una. Veştile sînt deosebit de proaste, pentru că aceste animale înfiorătoare reprezintă de fapt lumea demonilor din infern, veniţi acum pe pămînt, şi care abia aşteaptă să fie legaţi „sufleteşte” de oameni şi să trăiască în „armonie” şi “frăţie” cu ei.

Aşadar, filmul are trei lumi principale: lumea oamenilor, lumea virtuală şi lumea iadului, care se conectează acum, se unesc laolaltă pentru împlinirea măreţului plan al omenirii: pregătirea venirii lui Antihrist. Cu toate că ar mai fi multe de spus, mă opresc aici, lăsînd doritorilor de a descifra tainele Avatarului „plăcerea” să o facă singuri, şi rezum lumea pe care am văzut-o astfel: eliminarea lumii create de Dumnezeu şi înlocuirea ei cu o alta, de natură demonico-cibernetică. Bineînţeles că nu trebuie neglijate nici celelalte mesaje subliminale din film legate de apropierea venirii “extratereştrilor”, de propaganda religiei salvării planetei ş.a.m.d. Cînd am intrat în sala de cinema mi-am făcut în sinea mea o cruce mare. Cînd am ieşit mi-am făcut şapte.

„Secolul XXI va fi religios ori nu va fi deloc”, ar putea suna sloganul definitoriu al acestui secol. Eu propun un altul, realist: „Scapă cine ştie!”

***


Actiuni civice pro-vita – March For Life 2009

Jurnalul unei foste ateiste

Creştinismul inexistent al lui Hitler

 • Lumina: Care este rolul convingerilor religioase, după Tratatul de la Lisabona?pana una alta, concluzia articolului trece cu vederea faptul ca fostul sef al P.E., popularul european H. Poettering, a criticat discursul negativ al fostului Patriarh Alexei al Moscovei la adresa drepturilor pentru homosexuali. Si este foarte rusinos pentru reprezentantii Bisericii noastre faptul ca vocea afirmativa pe fundamentele morale nu le apartine lor, ci unor oameni politici europeni.
37% dintre francezi au o Biblie. Numai 3% citesc din ea zilnic

Paris, 7 feb /Agerpres/ – 37 % dintre francezi posedă o Biblie, dar printre ei doar 3 % o citesc în fiecare zi sau aproape în fiecare zi, iar 2 % – cel puţin o dată pe săptămână, indică un sondaj IPSOS, realizat pentru Alianţa biblică franceză, cu ocazia noii sale expoziţii itinerante ‘Biblia, patrimoniul umanităţii’, potrivit AFP. 

Numărul proprietarilor de biblii este în scădere cu 5 % în raport cu 2001, căci un sondaj efectuat în acel an de institutul CSA arăta că 42 % dintre persoanele intervievate susţineau că posedă o Biblie.

Catolicii practicanţi sunt, în mod logic, cititorii cei mai asidui ai Bibliei /68 %/.

Pentru 46 % dintre francezi, principalul interes în lectura Bibliei este de natură religioasă şi spirituală. Pentru 43 % dintre ei, lectura textului poate fi interesantă din alte motive /26 % avansează interesul cultural sau literar, iar pentru 17 % – interesul este de natură istorică/.

66 % dintre francezi consideră că Biblia este o referinţă culturală relativ puţin prezentă în societatea franceză şi un sfert dintre persoanele intervievate consideră chiar că ea nu este deloc prezentă.

Episodul cel mai cunoscut din Biblie le revine Mariei, lui Iosif şi naşterii lui Isus /91 % îl cunosc, dintre care 74 % cu precizie/, urmat de Arca lui Noe /91 %, dintre care 66 % precis/, apoi moartea şi învierea lui Isus /88 %, dintre care 70 % afirmă că îi cunosc bine istoria/.

Cel de-al patrulea episod cel mai citat este cel al lui Moise, plăgile Egiptului şi traversarea Mării Roşii /83 %/, urmat de lupta lui David cu Goliat /81 %/, Adam, Eva şi şarpele /80 %/. Episodul cel mai puţin cunoscut este cel al suferinţelor lui Iov /31 %/.

Sondajul a fost realizat în zilele de 29 şi 30 ianuarie, prin telefon, pe un eşantion de 1.017 persoane, reprezentativ al populaţiei franceze de vârste peste 15 ani.

***   ***   ***
Zapatero se roaga pentru someri si pentru homosexuali

Madrid, 5 feb – Corespondentul Agerpres, Ruxandra Constantinescu, transmite: Premierul spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero şi-a dedicat rugăciunea de la Washington imigranţilor, şomerilor şi homosexualilor, apreciază vineri presa spaniolă, comentând discursul susţinut de acesta la micul dejun cu rugăciune, la care a fost invitatul special al preşedintelui Barack Obama. 

Deşi premierul spaniol a ales un citat din Biblie care îi apără pe lucrători şi imigranţi pentru a-şi spune ruga la evenimentul religios la care a fost invitatul preşedintelui american Barack Obama, după cum consemnează cotidianul El Pais, Zapatero surprinde cu un discurs laic, apreciază El Mundo. Cotidianul spaniol consideră că intervenţia sa a avut trei momente cheie: şomajul, imigraţia şi discriminarea sexuală – iar victimelor acestora le-a dedicat Rodriguez Zapatero rugăciunea sa laică.

Puterea rugăciunii, titrează cotidianul ABC, apreciind, prin vocea colaboratorului din Washington că premierul spaniol ‘nu a pierdut ocazia de a aduce laude laicismului pe care îl apără’ – într-o ţară (SUA) ce nu poate fi înţeleasă uşor fără religie, care se află în legea fundamentală, în ţesutul nervos, în conversaţiile cele mai informale ori elevate deopotrivă, în actele oficiale ale milioanelor de cetăţeni.

Rugi publice împotriva şomajului, comentează cotidianul La Razon discursul premierului Zapatero, amintind de asemenea că acesta a fost concentrat asupra şomajului şi imigraţiei. La rândul său, cotidianul catalan El Periodico notează că premierul spaniol a apărat căsătoriile homosexuale în sanctuarul ultraconservator american – National Prayer Breakfast, organizat de grupul creştin ‘The Family’. De asemenea, publicaţia catalană titrează, legat şi de situaţia din plan intern, cum, în tot acest timp, la Madrid, se năruia credinţa în Zapatero, de vreme ce bursa a căzut, iar liniştea socială este pusă în pericol.

Legat de aceste aspecte, cotidianul El Pais notează una dintre consecinţele crizei – lipsa de încredere în bugetul de stat – pe fondul aprecierilor FMI că în Spania, criza este foarte puternică, şi va fi nevoie de sacrificii. Criza de încredere obligă executivul să se gândească mai bine la reforma de pe piaţa muncii, scrie cotidianul ABC, precizând că oficialii din Ministerele spaniole ale Economiei şi Muncii au dezbătut îndelung primele propuneri ale executivului, ce vor fi studiate vineri de Consiliul de miniştri.

Fondul Monetar Internaţional înţelege reforma pensiilor, pentru că în Spania criza este foarte puternică, scrie cotidianul La Razon despre declaraţiile directorului FMI Dominique Strauss-Kahn. Pe de altă parte, după cum observă cotidianul catalan El Periodico, sindicatele se vor mobiliza împotriva reformei pensiilor, după ce guvernul îşi menţine intenţia de a aproba vineri un text cu propuneri. Principalele organizaţii – Comisiile muncitoreşti şi Uniunea generală a angajaţilor – speră ca guvernanţii să nu mai facă ‘aceleaşi greşeli’ şi să nu mai reformeze sistemul pensiilor.

Recesiunea şi modul în care este gestionată criza în Spania au dezlănţuit noi cutremure politice şi economice, cu replici puternice în exterior, consideră El Pais, şi scrie despre cea mai mare cădere a bursei – 5,94% – din luna noiembrie 2008. Spania a suportat un crash solitar al bursei, similar celor trăite de bursele internaţionale în cele mai negre zile ale crizei financiare, scrie şi El Mundo, în vreme ce ABC apreciază că teama de insolvenţa Spaniei cauzează panică şi scăderea indicelui Ibex cu aproape 6%.

În plan extern, cotidienele spaniole scriu despre reuniunea franco-germană, pe parcursul căreia preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi cancelarul german Angela Merkel au ales să dea un nou imbold axei constituite de ţările lor. Potrivit ABC, cei doi lideri europeni lansează nu mai puţin de 80 de proiecte ‘pentru a ieşi împreună din criză’. La rândul său, La Razon scrie că Sarkozy şi Merkel stabilesc un catalog cu 80 de propuneri pentru a relansa o Europă puternică, şi vor susţine la următorul summit european ‘o guvernare economică’ pentru cei 27.

Tot în plan extern, presa spaniolă notează vineri anunţul venit de la Bucureşti, legat de amplasarea unor elemente ale noului scut antirachetă american în România. El Pais scrie că România se alătură noului scut antirachetă al SUA, în vreme ce El Mundo notează şi el că la Bucureşti s-a aprobat planul prin care ţara se alătură noului scut antirachetă, precizând că partea română va începe negocieri cu Washingtonul pentru instalarea de interceptoare terestre, şi susţine că sistemul nu este dirijat împotriva Rusiei, ‘ci altor ameninţări’.

AGERPRES
***   ***   ***
Ecumenism in evlavioasa… Ibiza

Madrid, 1 feb /Agerpres/ – Episcopul Ibizei, Vicente Juan Segura, a asistat ca invitat la slujba ortodoxă care a avut loc duminică în biserica din centrul vechi al oraşului, şi în timpul căreia românii şi-au primit împărtăşania de la episcopul ortodox de Spania şi Portugalia, Timotei, transmite luni Diario de Ibiza, precizând că ulterior, ierarhul român a asistat la consacrarea catedralei din insulă.

Slujbele ortodoxe româneşti au început să aibă loc în Ibiza în urmă cu aproape şase ani, când aici au venit mulţi români, mai informează sursa citată, precizând că acestea au fost organizate, pe rând, în patru biserici de pe insulă.

În fiecare duminică, precum şi de sărbători, românii vin acum la biserica din regiunea l´Hospitalet, şi nu este pentru prima oară când episcopul catolic al insulei asistă la slujbă ca invitat. Duminică, episcopul român Timotei a fost însoţit de preotul Mihai, iar la slujbă au venit aproape o sută de persoane, majoritatea români, şi unii spanioli.

AGERPRES/(Ruxandra Constantinescu)


Categorii

Al treilea razboi mondial, Era Big Brother, Pagini laice, Pagini Ortodoxe, Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “SPIRALA CONFLICTULUI DE INTERESE MILITARE / GRECIA – tinta atacurilor speculative. Alte tari isi asteapta randul /ROMANIA- CAMPIOANA LA SERVICII SECRETE/ Codul fimulului “AVATAR” si religia ECO-BIG BROTHER (Stiri si recomandari 7-8 februarie 2010)

 1. Nu s-a schimbat nimic dupa `89. Avem aceiaşi securitate, poate mai mare. Am auzit şi la radio trinias asta, ieri. Ei spuneau : “Sunt 60 de agenţi secreţi la 100 de persoane…” După revoluţie am rămas doar cu impresia că suntem liberi, că în realitate nu este aşa.

 2. Pingback: Război întru Cuvânt » “ORA PAMANTULUI”. Cand ideologii noii religii seculare ne sting luminile… sau despre “sarbatorile” Noii Ere
 3. Pingback: [video] "Modern Warfare 3": ISTERIA unui joc video ce reproduce RAZBOAIE DRAMATICE IN CAPITALELE EUROPENE, cu vanzari RECORD mai mari decat AVATAR
 4. Pingback: “Sa nu ne ingaduim naivitatea, sa nu dormim in opinci”. CLARIFICARI SI AVERTISMENTE NECESARE PRIVIND PROFETIILE SI FALSELE PROFETII APOCALIPTICE -
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare