STUDIU IMPORTANT care demontează nebunia internării asimptomaticilor: O PERSOANĂ INFECTATĂ FĂRĂ SIMPTOME NU TRANSMITE VIRUSUL/ Medic italian: „Ar fi timpul să oprim terorizarea acestei țări”/ RAPORT DEVASTATOR al unui expert guvernamental din Germania: PANDEMIA, O „FALSĂ ALARMĂ GLOBALĂ” care provoacă victime, statul, „unul din cei mai mari producători FAKE NEWS”

2-06-2020 7 minute Sublinieri

https://www.freethink.com/articles/global-pandemic-preparedness-plan

StiriTVR:

Studiu: Persoanele asimptomatice care au COVID-19 nu-i pot infecta pe cei din jur

Un studiu recent al cercetătorilor chinezi arată că o persoană infectată, dar care nu are simptome, nu transmite virusul mai departe. Din 455 de persoane câte au intrat în contact cu un pacient infectat, dar asimptomatic, niciuna nu a luat boala, arată studiul.

Opt cercetători chinezi au făcut primul şi cel mai amplu studiu legat de cât de contagioase sunt persoanele care au infecţia COVID-19, dar nu au simptome ale bolii. Ei au pus o persoană testată pozitiv pentru noul coronavirus, dar asimptomatică, să stea lângă alte 455 de persoane, dintre care 25% cu afecţiuni cardiovasculare. Specialiştii i-au supravegheat atent timp de 5 zile.

După aceea, cele 455 de persoane au fost izolate şi monitorizate cu atenţie. Dintre acestea, doar opt au avut semnele unei infecţii respiratorii, dar niciuna nu a luat virusul SARS-COV-2. Certifică asta testarea PCR, analizele de sânge şi examinarea pulmonară prin tomografie.

Aceste noi date vor schimba cu siguranţă modul în care oamenii se vor raporta la acest virus în viitorul apropiat.

„În momentul în care există un contact prelungit aşa cum se întâmplă în familie sau la locul de muncă, rămâne un risc de a transmite, dar, la nivel de populaţie, atunci când mergem la terase, sau la supermarket, sau în altă parte riscul ca un asimptomatic să transmită este practic foarte, foarte mic, ceea schimbă mult datele problemei pentru că asta înseamnă că, dacă o persoană este asimptomatică şi ne întâlnim cu ea, avem un risc mic de a ne îmbolnăvi, lucru care este diferit faţă de ceea ce ştiam până acum”, explică medicul infecţionist Adrian Marinescu, citat de Mediafax.

Acest studiu ar putea schimba și modul în care se fac internările, iar oamenii se vor gândi dacă le va mai fi teamă când ies din casă.

„Acest studiu ar putea schimba trei elemente în plan practic: persoanele diagnosticate, dar asimptomatice, cu atât mai mult ar putea să stea acasă, să nu mai fie internate. În al doilea rând nu ar trebui să ne fie teamă în momentul în care ieşim din casă şi venim în contact cu alte persoane, să ne gândim că cei din jur, chiar dacă nu au simptome pot să transmit, riscul e categoric mai mic, în al treilea rând: singurul studiu din România vorbeşte de un procent de 2%, ceea ce înseamnă că 360.000 de români au trecut prin boală. Dacă ne gândim că maximum 20.000 sunt diagnosticaţi, asta înseamnă că, în rest, cei mai mulţi au avut forme asimptomatice. Studiul de faţă cumva ne linişteşte şi ne putem gândi că persoana simptomatică are un risc mic de a ne transmite în momentul în care ne întâlnim cu diverse ocazii”, mai spune Dr. Marinescu.

Studiul cercetătorilor chinezi este indexat de prestigioasa National Library of Medicine şi a fost trimis deja experţilor OMS pentru o reacţie din partea acestora.

NAPOCANEWS

Celebru doctor italian: boala Covid-19 a dispărut din Italia și că a venit timpul să se înceteze cu „terorizarea” inutilă a italienilor

Un celebru doctor italian, specializat în terapie intensivă, a afirmat că boala Covid-19 a dispărut din Italia și că a venit timpul să se înceteze cu „terorizarea” inutilă a italienilor, provocând o polemică aprinsă cu autoritățile și alți specialiști, scrie AFP.

„În realitate, virusul nu mai există clinic în Italia”, a afirmat duminică, la televiziunea RAI, dr Alberto Zangrillo, directorul spitalului San Raffaele din Milano.

Zangrillo este cunoscut în Italia drept „doctorul lui Berlusconi”, fiind cel care urmărește starea de sănătate a fostului premier italian.

„Prelevările efectuate în cursul ultimelor zece zile au arătat o încărcătură virală absolut infinitezimală în termeni cantitativi în raport cu cele efectuate în urmă cu o lună sau două luni”, a declarat el.

„Ar fi timpul să oprim terorizarea acestei țări”, a afirmat el.

Noul coronavirus a ucis aproape 33.500 de oameni în Italia, care a fost un moment epicentrul bolii în Europa, după apariția sa în China, la sfârșitul lui 2019. Nordul, în special Lombardia (a cărei capitală este Milano), a concentrat majoritatea cazurilor.

„În așteptarea dovezilor științifice pentru a susține teza dispariției virusului, îi invit pe cei care sunt convinși de această teză să nu semene confuzia printre italieni”, a comentat într-un comunicat subsecretarul ministerului Sănătății, Sandra Zampa.

Șeful Comitetului național de sănătate, Franco Locatelli, s-a declarat „derutat” de afirmațiile lui Zangrillo. „Este suficient să privești numărului de noi cazuri pozitive zilnice pentru a constata că circulația noului coronavirus persistă în Italia”, a declarat el.

Acest număr oscilează între 300 și 500 noi contaminări zilnice. Duminică au fost descoperite 355 noi cazuri, cea mai mare parte în Lombardia.

Directorul prestigiosului institut de boli infecțioase Spallazani din Roma, Giuseppe Ippolito, a apreciat la rândul lui că nu există nicio dovadă științifică care să arate că virusul a suferit mutații sau a scăzut în forță.

Mediafax:

Ion Alexie, medic infecţionist în SUA: După zece zile de la primul test pozitiv, dacă nu are febră, pacientul este externat

Medicul Ion Alexie îţi spune că în spitalul Summerlin din Las Vegas în care lucrează specialiştii aplică deja recomandările făcute de Centrul de Control al Bolilor din America, după ce mai multe studii făcute în laborator au arătat că segmentele de ARN ale virusului SARS COV – 2 detectate la pacienţii care s-au vindecat clinic sunt de fapt părţi ale virusului mort şi neviabil, deci neinfecţios.

“Din aceste motive CDC a adăugat la planul iniţial de oprire a izolării cu două teste PCR negative despărţite de o zi, a doua variantă de oprire a izolării în următoarele condiţii:

1. Au fost în izolare pentru 10 zile de la primul test PCR pozitiv şi de când au avut simptome de boală

2. Nu mai au simptome de boală.

3. Nu au avut febră în ultimele 3 zile din cele 10 de mai sus

Excepţie fac pacienţii cu un sistem imunitar fragil, precum cei cu transplanturi, leucemii, sau cei pe doze mari şi îndelungate de steroizi sau alte medicamente imunosupresoare”, explică medicul Ion Alexie din Las Vegas. (…)/ integral pe mediafax.ro

***

Hotnews/ Dani Rockhoff:

Germania: Raport al unui înalt funcționar de stat, despre “giganticele pagube colaterale” cauzate de “Coronoia”

Un raport devastator despre gestionarea de către guvernul german a crizei coronavirusului a făcut vâlvă săptămâna trecută. Autorul acestui raport, Stephan Kohn (57 de ani), înalt consilier guvernamental, a fost între timp suspendat din funcția deținută la Ministerul de Interne german. Kohn a declarat politica guvernului federal, în pandemia Covid-19, drept un dezastru. El scrie despre o “falsă alarmă globală”, despre stat ca “unul dintre cei mai mari producători de fake news” și despre faptul că, în loc să prevină decesele, măsurile luate provoacă mult mai multe victime, ca “pagube colaterale”.

Kohn a publicat raportul său asupra măsurilor Corona ca document oficial al unității “Protecția infrastructurii critice”, una dintre cele șase unități din departamentul “Managementul crizelor și protecția civilă”. Funcționarul de stat german (nivel A14) este referent de specialitate și conduce proiectul “Reînnoirea strategiei naționale KRITIS”, care se ocupă de infrastructuri critice în dificultate. După apariția publică a “Documentului 93”, Ministerul de Interne i-a dat lui Kohn “interdicție de exercitare a atribuțiilor de serviciu”.

Trimis și demis

Analiza gestionării crizei Corona a trimis-o Kohn în după-amiaza zilei de vineri, 23 mai, sub antetul ministerului. Ea a fost inițial adresată superiorilor săi și echipei de criză din Ministerul de Interne, fiind ulterior expediată și echipelor de criză din statele federale, ca fisier PDF. Sâmbăta trecută au apărut primele relatări în mass-media germană, cu preluări pe bloguri și rețelele de socializare. Documentul de 93 de pagini poate fi vizualizat aici .

Cât de explozivă este situația la MI-ul german o dovedește faptul că ministrul de Interne, Horst Seehofer (CSU), a menționat miercuri incidentul, în conferința de presă. El a spus că oricine își poate spune părerea, însă impresia generală care s-a creat a fost că opinia privată, împărtășită de acest funcționar, ar fi exprimat poziția oficială a Ministerului. Un purtător de cuvânt al acestuia afirmase, anterior, că interdicția de serviciu dată lui Kohn se referă la “scrierea sub antet al Ministerului Federal al Internelor”.

Însă Kohn pare a nu fi singur în cruciada sa împotriva “Coronoia” și a bâlbâielilor guvernului german – la începutul lunii mai, ministrul Sănătății, Jens Spahn, și cancelarul Angela Merkel greșiseră cu 11.000 de persoane “în sus”, numărul infectaților cu coronavirus, greșeală mărturisită la televiziunea de stat ARD și preluată în știrile presei online .

Iată ce scrie acum Bild.de , despre Kohn și profesorul Dr. med. Schirmacher, de la Clinica Universității din Heidelberg, care îl susține. “Documentul lui Stephan Kohn provoacă în prezent o reală agitație: în el se avertizează despre numeroase decese, din cauza măsurilor Corona luate de stat. Rezultatul: Kohn trebuie să renunțe la postul său la Ministerul de Interne! Însă el nu este singur, cu tezele sale, ci primește sprijin din partea prof. Peter Schirmacher – din cercul consilierilor lui Merkel!”

Alarmă falsă?

În raportul său, Stephan Kohn îl citează pe secretarul general al ONU, António Guterres, care în 10 aprilie vorbea despre un risc fundamental: “Punctele slabe și deficiențele de pregătire, care au fost evidențiate de această pandemie, oferă informații despre cum ar putea arăta un atac bio-terorist – iar deficiențele ar putea să crească acest risc”.

Concluzia lui Kohn: “Conform analizelor noastre, o deficiență gravă în Germania este lipsa unui sistem adecvat de analiză și evaluare a pericolelor în situații de criză. Fără o evaluare a riscului corectă, nu poate există o planificare adecvată și eficientă a măsurilor. Până acum, de fapt politicul a avut șansele mult reduse, de a lua decizii corecte.”

În rezumatul preliminar al analizei sale, autorul face câteva observații șocante: Efectele observabile ale COVID-19 nu oferă dovezi suficiente că – din punct de vedere al efectelor asupra sănătății societății în ansamblu – este mai mult decât o alarmă falsă. Probabil că noul virus nu a prezentat în niciun moment un risc pentru populație, care să fi depășit nivelul normal (cifra comparativă este rata obișnuită de deces în Germania). În principal, Corona ucide oamenii care, statistic, mor anul acesta deoarece au ajuns la sfârșitul vieții, iar corpurile lor slăbite nu mai pot face față stresului zilnic aleatoriu (inclusiv cei aproximativ 150 de viruși știuți în prezent)”.

“Pericolul Covid-19 a fost supraestimat”, consideră Kohn, scriind că sunt “nu mai mult de 250.000 de decese cauzate de Covid-19 la nivel mondial într-un sfert de an, față de 1,5 milioane de decese în timpul valului de gripă 2017/2018″. “Pericolul este, evident, nu mai mare decât cel al multor altor virusuri. Avem, cel mai probabil, de-a face cu o alarmă falsă globală, care a rămas nedetectată mult timp”.

Faptul că presupusa alarmă falsă a rămas nedetectată timp de câteva săptămâni s-ar datora, în principal, următorului fapt: cadrul aplicabil pentru acțiunea echipei de criză și gestionarea crizelor într-o pandemie nu conține instrumente de detectare adecvate, care să declanșeze automat o alarmă și să inițieze încetarea imediată a măsurilor, de îndată ce fie un avertisment pandemic se dovedește a fi o falsă alarmă, fie se întrevede că daunele colaterale – și în special aspectele care distrug viața umană – amenință să devină mai mari decât aspectul sănătate”.

Gigantice daune colaterale

“Daunele colaterale (complet inutile) cauzate de criza Corona au devenit acum gigantice. O mare parte din aceste pagube vor deveni evidente doar în viitorul apropiat și îndepărtat. Acest lucru nu mai poate fi prevenit, ci doar limitat”, se scrie în raport.

“Rezistența sistemului global extrem de complex și puternic interdependent al infrastructurilor critice a scăzut. Societatea noastră trăiește acum cu o vulnerabilitate crescută și riscuri implicit mai mari, ale infrastructurilor vitale. Aceasta poate avea consecințe fatale, dacă apare o pandemie cu adevărat periculoasă, sau o altă amenințare”.

“Măsurile de protecție ordonate de stat, precum și diversele activități sociale și inițiative concepute inițial pentru a proteja împotriva daunelor colaterale, dar pierzându-și acum toate semnificațiile, sunt încă în mare măsură în vigoare. Este recomandat să fie ridicate complet și curând, pentru a proteja populația – în special în ce privește decesele suplimentare inutile – și pentru stabilizarea situației potențial precare, în infrastructurile critice”.

Deficitele și eșecurile în gestionarea crizelor au avut și consecința unei medieri incorecte a informațiilor, deci “s-a declanșat dezinformarea populației”. “Un reproș ar putea fi: Statul a fost, în criza Corona, unul dintre cei mai mari producători de știri false”, se mai arată în analiza echipei KM4, coordonată de Kohn.

Minus la operații

În 2018, în Germania au fost cca 17 milioane de spitalizări complete, iar cifra pacienților cu intervenție chirurgicală este, în medie, de 1,4 milioane de pacienți pe lună. În timpul restricțiilor cauzate de pandemia Corona, operațiiile au fost amânate sau anulate, din cauza limitării disponibilității spitalelor și a opțiunilor de tratament.

În martie și aprilie 2020, 90% din toate intervențiile chirurgicale necesare au fost amânate sau nu au fost efectuate, ceea ce înseamnă că 2,5 milioane de oameni nu au fost îngrijiți, că urmare a măsurilor guvernamentale de criză Corona. “Presupunerile experților variază de la cifre sub 5.000 și până la 125.000 de pacienți, care au murit deja sau vor muri din cauza operației amânate”, se scrie in raport.

Se mai evidențiază efectele negative ale structurilor de îngrijire întrerupte sau limitate de dispozițiile guvernamentale, în cazul tratamentului de cancer, accident vascular cerebral sau atac de cord.

Îngrijire, sinucideri, psihoze

Afectate au fost, de asemenea, calitatea asistenței medicale și îngrijirea persoanelor vârstnice sau cu deficiențe – în total cca 3,5 milioane, în Germania. Raportat la această cifră, “există o rată de deces suplimentară, estimată la încă 3.500 de morți”.

Se mai întrevede și creșterea numărului sinuciderilor (anterior, în medie, 9.000 pe an). Un motiv al acestei presupuse creșteri este deprecierea semnificativă, pe termen lung, a condițiilor de viață, ca răspuns la deprecierea economică. E un fapt care devin critic, pentru persoane instabile mental.

Închiderea frontierelor, reglementările de carantină, ca și interdicțiile de contact pot duce la psihoze, nevroze, angoase, tulburări obsesiv-compulsive, violență în familie, abuzuri asupra copiilor, ca și la un absenteism mai ridicat de la locul de muncă. Interdicțiile și limitele de contact (de ex. prin constrângerea de a purta măști de față) pot duce la tulburări de comunicare, neînțelegeri și neîncredere.

Autorul precizează că rezultatul acestei analize a fost verificat de KM 4 pentru a fi plauzibil științific și, în esență, nu contrazice datele și evaluările de risc transmise de Institutul Robert Koch (RKI). Acest institut fondat în 1891 își are sediul la Berlin, aparține Ministerului Sănătății și e principala autoritate guvernului federal, în domeniul supravegherii și prevenției bolilor.

PREȚUL CARANTINEI (I). Michael Levitt, premiat Nobel: „Cred că măsurile de carantină vor produce mult mai mult rău decât viețile salvate”/ Sute de medici trag un semnal de alarmă în SUA: IZOLAREA PRODUCE VICTIME ÎN MASĂ

PREȚUL CARANTINEI (II): Potrivit LE FIGARO, în țările sărace 6000 DE COPII ar putea să moară în fiecare zi/ THE GUARDIAN: 18.000 de bolnavi de cancer ar putea muri în următorul an în Marea Britanie/ Director de spital din Deva: „Adevărații bolnavi mor cerșind ajutor”/ MONICA POP critică strategia pacienților NON-COVID din starea de urgență

INTERNAREA FORTATA A ASIMPTOMATICILOR DE COVID-19 in asa-zisele “spitale modulare” similare unor PUSCARII – ABUZUL SISTEMIC, UNIC IN EUROPA, care nu scandalizeaza aproape pe nimeni. Cum de a ajuns SPITALIZAREA un act de SECHESTRARE in SPATII IZOLATE, usor de asimilat torturii? MIRCEA BADEA versus RAED ARAFAT (video)

NELINIȘTI LEGITIME: Asimptomaticii, spitalele-hale de carton, #vinroboții și soluția bizară a izolării forțate și prelungite în locuri care amintesc de un spațiu penitenciar. DISTOPIA DE LÂNGA NOI sau cum ar putea COVID-19 să devină un veritabil COVID-1984, dacă vom continua să TĂCEM cu toții. IVONA BOITAN: “Păi nu e pușcăria asta numai bună pentru cei care dau aiurea din gură și nu sunt de acord?”

OPINII #In-numele-Libertatii. CENZURA COVID, semnele intoarcerii in forta a POLITIEI GANDIRII, a TURNATORIEI GENERALIZATE si a jinduirii dupa “tatuci” salvatori. ASASINAREA DEZBATERII PUBLICE si linsajul vocilor alternative. GENERATIA “MARELUI INCHIZITOR”, pentru care LIBERTATEA celuilalt este un AFRONT/ “Cine hotaraste ca sunt STIRI FALSE? Cei care detin PUTEREA. Fix la fel cum, pe vremuri, Europa Libera era interzisa de comunisti”


Categorii

Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Studii, oameni de stiinta

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “STUDIU IMPORTANT care demontează nebunia internării asimptomaticilor: O PERSOANĂ INFECTATĂ FĂRĂ SIMPTOME NU TRANSMITE VIRUSUL/ Medic italian: „Ar fi timpul să oprim terorizarea acestei țări”/ RAPORT DEVASTATOR al unui expert guvernamental din Germania: PANDEMIA, O „FALSĂ ALARMĂ GLOBALĂ” care provoacă victime, statul, „unul din cei mai mari producători FAKE NEWS”

 1. Ei, încet-încet, după cum ne-am așteptat, adevărul iese la iveală. Acum problema mare este, cum va digera lumea în general această realitate și faptul că a fost așa de ușor păcălită.
  Din păcate, cei care au murit din cauze datorate panisteriei coronavirus nu mai pot fi înviați.
  Dar oare noi ăștialalți tragem concluziile necesare din cele trăite? Oare Sf Sinod va fi, începând de astăzi, mai curajos în apărarea Ortodoxiei? Ortodoxie, care în mod evident a fost atacată în timpul panisteriei, care în România încă nici nu a luat sfârșit, și care va mai fi atacată în continuare.
  Se zice acum, că aceia care poartă botnița/masca sunt credincioșii iar cei care n-o purtăm suntem infidelii; ref la panisterie și ”sănătate publică”, de bună seamă.

 2. O sa va spun ceva si n-o sa ma credeti: au incercat prin tot felul de “METODE” sa:
  -reduca populatia lumii,
  -sa domine lumea prin frica.Au reusit ,dar nu in masura la care se asteptau.
  Ce urmeaza,mai ales ca acum multa lume s-a luminat in ceea ce-i priveste si s-ar putea rascula inpotriva DICTATURII,la ce se vor gandi?
  -populatia neamului omenesc trebuie redusA ,fiinca nu pot renunta,o data ce le-a intrat in cap gandul.Cum?.Printr-un razboi mondial.DOAMNE AJUTA!

 3. Abia astazi am realizat ca un lucru minunat s-a intamplat: ne-au interzis Sfanta Liturghie in biserica, dar au scos predica in agora. De acum preotii predica in vazul tuturor. Dumnezeu a aranjat astfel incat nimeni, absolut nimeni sa nu se mai poata scuza ca nu a stiut.

 4. Pingback: Șeful Consiliului Științific din Franța: PREȚUL CARANTINEI, PREA MARE. Oficialul EXCLUDE repetarea măsurii, chiar dacă va exista valul doi de COVID-19/ Filosoful Bernard-Henri Lévy: M-a surprins INCREDIBILA NOASTRĂ DOCILITATE/ Medici din Italia d
 5. Pingback: DE CE O ABERAȚIE PRELUNGIREA STĂRII DE ALERTĂ? „Asta nu e informație științifică, asta e... Biserica Martorii lui Covid”
 6. Pingback: Cuvant despre ABUZUL DE PUTERE al Statului, NEVOIA DE DISCERNAMANT in urmarea regulilor si despre folosirea PERFIDA a notiunii de “ASIMPTOMATIC” in naratiunea oficiala a Covid-ului, pentru a legitima INROBIREA si a raspandi o SUSPICIUNE GENERA
 7. Pingback: Interviu cu Denis Rancourt, cercetător, profesor și activist civic din Canada, despre MORTALITATEA Covid-19, declararea PANDEMIEI de către OMS și (in)eficiența MĂȘTILOR. „Când ai o lipsă de date, nu poți aplica o politică draconică”/ SUNTE
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare