SUA: legalizarea UCIDERII CETATENILOR americani FARA JUDECATA

6-02-2013 1 minut Sublinieri

obama-for-war-d

Echipa de avocaţi de la Casa Albă a elaborat un document în care se afirmă că este legală uciderea unui cetăţean american, fără judecată în tribunal, la ordinul unui “oficial de rang înalt bine informat”, scrie New York Times. Cei vizaţi sunt cetăţenii americani care fac parte din organizaţia teroristă Al Qaeda şi care reprezintă “un pericol iminent la adresa securităţii SUA”. Ordinul de ucidere poate fi dat dacă se consideră că “prinderea acestuia nu este fezabilă”.

Astfel de documente, care prezintă explicaţii legale legate de o problemă aflată în dezbatere, sunt întocmite, de obicei, înainte de adoptarea unor legi.

Documentul de 16 pagini insistă asupra definiţiei termenului “atac iminent”, dându-i un sens mai larg. Astfel, un “atac iminent” nu trebuie considerat neapărat a fi un atac în desfăşurare. Ordinul de ucidere fără judecată poate fi acordat şi dacă “ţinta” este implicată în “activităţi teroriste îndreptate împotriva SUA”, cu alte cuvinte dacă cetăţeanul respectiv face parte din Al-Qaeda.

Documentul aruncă o lumină nouă în cazul mai multor declaraţii făcute recent de membri ai echipei de consilieri din administraţia Obama. Procurorul general Eric H. Holder Jr. afirma recent că prin constituţia americană se garantează dreptul la un “proces legal”, înainte ca viaţa unui cetăţean să fie luată, însă un “proces legal” nu înseamnă neapărat un “proces judiciar”.

Hina Shamsi, directoare a Uniunii pentru Libertăţile Civile ale Americanilor, a calificat documentul drept unul “stupefiant”, adăugând că: “Este greu de crezut că a fost întocmit într-un stat clădit pe un sistem democratic”. “Rezumă în termeni legali, reci, o uluitoare depăşire a atribuţiilor puterii executive. Recunoaşte puterea guvernului de a ucide cetăţeni americani aflaţi departe de orice ar putea fi recunoscut drept front de luptă şi fără orice fel de proces într-o sală de judecată“, a adăugat Shamsi.

Documentul a fost făcut public înainte ca John O. Brennan, consilier în probleme de contraterorism al preşedintelui Obama, să fie audiat de o comisie a Senatului înainte de a fi confirmat ca nou director al CIA. Ieri, opt senatori, printre care şi unii care fac parte din comisia senatorială care îl va audia pe John O. Brennan, au trimis o scrisoare către preşedintele Obama prin care cereau lămuriri legale despre posibilitatea de a se ucide fără proces cetăţeni americani.

Printre lămuririle cerute se numără şi cea dacă “puterea preşedintelui de a ucide în mod deliberat cetăţeni americani trebuie supusă unor limitări”. 


Categorii

1. DIVERSE, Era Big Brother, Teroarea "terorismului"

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “SUA: legalizarea UCIDERII CETATENILOR americani FARA JUDECATA

 1. articolul original ( a carui sursa Jurnalul nu o mentioneaza) apare aici- comentariile sunt destul de elocvente

  http://www.nytimes.com/2013/02/05/us/politics/us-memo-details-views-on-killing-citizens-in-al-qaeda.html

  Obama administration lawyers have asserted that it would be lawful to kill a United States citizen if “an informed, high-level official” of the government decided that the target was a ranking figure in Al Qaeda who posed “an imminent threat of violent attack against the United States” and if his capture was not feasible,[..]

 2. Deci, prin inducție, cei ce nu se supun sistemului antihristic și prezintă pericol iminent la adresa securității sociale (adică pot destabiliza starea de amorțire și adormire prin manipularea maselor pe care o întreține sistemul), vor fi executați rapid, la ordinul unui oficial su(s)pus… Ceilalți, însă, vor fi executați lent, prin alimente, medicamente, poluare, radiații telefonice și Wifi, muncă multă…

  Bolșevismul criminal din vremurile comuniste capătă putere, iată, și în țara libertății pietrificate și a demo(no)crației…

 3. Ar trebui subtitrat interviul ăsta cu soția unuia din ofițerii suspuși americani (are 2 părți):

  http://www.youtube.com/watch?v=03nwLOHt2wQ

  http://www.youtube.com/watch?v=TZeSCDrviaM

 4. De ce nu au disparut criminalii , daca se aplica pedeapsa cu moartea?Ba mai mult au crescut ororile , mai ales in scoli.Zice sa nu ucizi.

 5. Doamne fereşte!

 6. Pingback: Se pregateste ceva? ALERTA GLOBALA: RISC DE ATENTATE TERORISTE. SUA, Franta, Germania si Marea Britanie isi inchid AMBASADELE din tarile musulmane. Alerta a fost declarata si pe TERITORIUL SUA - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare