Se pregateste ceva? ALERTA MONDIALA: RISC DE ATENTATE TERORISTE. SUA, Franta, Germania si Marea Britanie isi inchid AMBASADELE din tarile musulmane. Alerta a fost declarata si pe TERITORIUL SUA

4-08-2013 4 minute Sublinieri

state-department

  • Mediafax:

Interpol lansează o ALERTĂ GLOBALĂ: Al-Qaida, suspectată că ar fi implicată în evadarea din închisoare a unor terorişti

Interpol suspectează Al-Qaida de a fi implicată în evadările unor terorişti, mai ales în Irak, Libia şi Pakistan, şi a lansat sâmbătă o alertă globală de securitate solicitând o vigilenţă sporită în toate statele membre ale organizaţiei de cooperare poliţienească.

Interpol a decis că lanseze alerta “după o serie de evadări din închisori în nouă state membre, printre care Irak, Libia şi Pakistan”, a anunţat sâmbătă într-un comunicat organizaţia internaţională cu sediul la Lyon (centru-estul Franţei).

“Suspectând implicarea Al-Qaida în mai multe evadări care au dus la eliberarea a sute de terorişti şi criminali, alerta Interpol solicită asistenţa celor 190 state membre pentru a determina dacă aceste evenimente recente sunt coordonate sau legate”, a adăugat organizaţia.

Aceasta a mai cerut de asemenea membrilor săi “să alerteze statele în cauză dacă un terorist evadat este localizat, ceea ce ar preveni un nou atac terorist”.

Interpol aminteşte că luna august este o dată aniversară pentru mai multe “atacuri teroriste violente” în India, Rusia şi Indonezia. Această săptămână marchează de asemenea cea de-a 15-a aniversare a atentatului împotriva Statelor Unite de la Nairobi în Kenya şi Dar es Salaam când 200 de persoane, majoritatea africani, au fost ucişi, şi alte 4.000 au fost rănite”, a mai subliniat Interpol.

La 7 august 1998, la Nairobi în Kenya şi la Dar es Salaam în Tanzania, două atentate produse la interval de 10 minute au lovit obiective americane.

Interpol aminteşte că Washington a publicat de asemenea o alertă în urma unor informaţii apreciate “credibile”, sugerând că Al-Qaida şi organizaţii afiliate vor continua să organizeze atacuri teroriste în cursul lunii august, în special în Orientul Mijlociu şi în Africa de Nord. Statele Unite au anunţat că vor închide din motive de securitate 20 de ambasade duminică, o măsură adoptată şi de Londra, Berlin şi Paris.

Franţa îşi va închide una dintre ambasade din cauza unor AMENINŢĂRI TERORISTE

Franţa a anunţat sâmbătă că, în urma ameninţărilor cu atentate, va închide ambasada de la Sanaa, în Yemen, duminică şi luni, la fel ca şi alte state europene precum Germania şi Marea Britanie.

“În cadrul evaluării noastre permanente (a riscurilor) au apărut informaţii privind ameninţări suficient de serioase pentru a decide închiderea ambasadei duminică şi luni”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al ministerului francez de Afaceri Externe. Londra şi Berlin au făcut acelaşi anunţ anterior.

Paris ia în considerare prelungirea acestei perioade de inactivitate a ambasadei sale dacă ameninţarea continuă, a adăugat acesta. Franţa numără aproximativ 500 de cetăţeni în Yemen, dintre care 30 sunt agenţi ai ambasadei.

Acest anunţ intervine după ce Washington a anunţat joi intenţia de a închide 22 de consulate şi ambasade duminică şi a raportat vineri riscul de producere a unor atentate Al-Qaida în august.

Statele Unite au emis, vineri, o alertă mondială de călătorie pentru toţi cetăţenii americani, avertizând asupra riscului sporit al unor atentate pe care gruparea teroristă Al-Qaeda le-ar putea comite în luna august, mai ales în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord. (…)

Statele Unite ale Americii urmează să-şi închidă, duminică, 21 dintre ambasade, după ce au fost interceptate mai multe mesaje provenite de la membrii Al-Qaeda în care aceştia discutau despre posibile atacuri. SUA au emis o alertă mondială de călătorie pentru toţi cetăţenii americani, din cauza riscului crescut de atentate teroriste în Orientul Mijlociu şi în Africa de Nord. În acelaşi timp, Departamentul de Stat a cerut cetăţenilor americani aflaţi în străinătate să îşi ia măsuri suplimentare de precauţie. Potrivit alertei emise, atentatele sunt posibile „în special în Orientul Mijlociu şi în Africa de Nord”, dar Washingtonul insistă şi asupra riscului unor astfel de acţiuni în „Peninsula arabică”.

Cu o zi în urmă, Departamentul de Stat american a anunţat că, din raţiuni de securitate, 21 dintre ambasadele şi consulatele sale vor fi închise duminică, prima zi de lucru a săptămânii în numeroase ţări musulmane, existând posibilitatea ca activitatea unora să fie suspendată pentru mai mult timp, informează France Presse. Printre misiunile diplomatice americane vizate de această măsură se numără cele din: Algeria, Yemen, Arabia Saudită, Bangladesh, Kuwait, Israel, Turcia, Egipt, Afganistan, Irak, Sudan şi Libia.

O ameninţare teroristă legată de Al-Qaeda a determinat închiderea acestora, a confirmat la postul CNN congresmanul republican Ed Royce, şeful Comisiei pentru politică externă. Departamentul de Stat reaminteşte că SUA continuă „să coopereze strâns cu alte naţiuni în faţa ameninţării terorismului internaţional, inclusiv cel dus de Al-Qaeda”. În urma anunţului diplomaţiei americane, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Alexandre Polack, a declarat că Uniunea Europeană îşi ia „toate măsurile de precauţie” şi „reprezentanţele UE din zonele vizate se află în contact cu ambasadele SUA”.

Complotul terorist organizat de reţeaua Al-Qaida, pe fondul căruia SUA au închis ambasade şi au emis o avertizare globală de călătorie, vizează “obiective occidentale”, afirmă, într-un interviu acordat postului american ABC News, generalul Martin Dempsey, şeful Statului Major al armatei americane.

“Există informaţii despre o ameninţare semnificativă, iar noi am reacţionat. Ţinta exactă nu este cunoscută, dar intenţia este clară. Ideea este atacarea obiectivelor occidentale, nu doar a celor americane“, a explicat Dempsey, precizând că ameninţarea este “mai specifică” decât cele anterioare.

Departamentul de Stat al Statelor Unite a emis o avertizare de călătorie la nivel global, valabilă până la sfârşitul lunii august, pe fondul temerilor privind un complot al reţelei teroriste Al-Qaida, cetăţenii americani fiind îndemnaţi să dea dovadă de vigilenţă în timpul deplasărilor externe. Potrivit ziarului The New York Times, serviciile de spionaj americane au interceptat comunicaţii între lideri ai reţelei Al-Qaida.

Washingtonul precizează că avertizarea de călătorie expiră pe 31 august, recomandându-le cetăţenilor americani să fie vigilenţi în străinătate. “Informaţiile curente sugerează că reţeaua Al-Qaida şi organizaţiile afiliate continuă să pregătească atacuri teroriste, atât în Orientul Mijlociu, cât şi în alte zone“, precizează Departamentul de Stat. Statele Unite au anunţat vineri închiderea, duminică, a 25 de ambasade şi consulate din Orientul Mijlociu, din cauza unor ameninţări specifice.

Preşedintele SUA, Barack Obama, a cerut luarea “tuturor măsurilor necesare” pentru protejarea cetăţenilor americani, conform unui oficial de la Casa Albă, citat de AFP. “Preşedintele este ţinut la curent în legătură cu potenţialele ameninţări care provin din Peninsula Arabia”, a precizat oficialul american.

În consecinţă, Londra a comunicat că ambasada britanică din Yemen va fi închisă duminică, din raţiuni de precauţie. De asemenea, ambasada Germaniei din Yemen va fi închisă duminică şi luni. Statele Unite au anunţat închiderea, duminică, a ambasadelor sau consulatelor din Emiratele Arabe Unite, Algeria, Iordania, Irak, Egipt, Arabia Saudită, Djibouti, Bangladesh, Qatar, Afganistan, Sudan, Kuwait, Bahrain, Oman, Mauritania, Yemen şi Libia.

Nota noastra:

Cf. debka, alerta antitero ar fi fost declansata si de statul New York, deci si pe teritoriul SUA, nu doar in zonele Orientului Mijlociu. Debka face, de asemenea, o analiza succinta a contradictiilor si ambiguitatilor alertelor antiteroriste declarate de autoritatile americane, aratand caracterul lor confuz si lipsit de exactitate. 

Sa fie oare un mijloc de acoperire a scandalului PRISM/Snowden? In orice caz, aceasta alertare a opiniei publice serveste perfect si unui astfel de obiectiv: cica in urma “interceptarilor” si-au dat seama ca se pregatesc atentate in zonele musulmane… Pana la urma, o demonstratie de forta a statului politienesc care poate declansa alerta fara sa dea explicatii clare si concrete, poate suspenda viata obisnuita si induce frica in oameni, este cel mai bun mijloc pentru a dresa, in continuare, societatea pentru acceptarea programelor de spionaj electronic total.

Poate ca va fi insa mai mult decat o simpla alerta; in acest caz, obiectivul nu s-ar limita doar la legitimarea PRISM ci ar avea, probabil, ceva conotatii geopolitice…


Categorii

1. DIVERSE, Opinii, analize, Teroarea "terorismului"

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

16 Commentarii la “Se pregateste ceva? ALERTA MONDIALA: RISC DE ATENTATE TERORISTE. SUA, Franta, Germania si Marea Britanie isi inchid AMBASADELE din tarile musulmane. Alerta a fost declarata si pe TERITORIUL SUA

  1. Întâlnire de urgenţă la Casa Albă. Obama a fost informat despre „cea mai clară şi mai credibilă ameninţare teroristă” de multă vreme

    Citeste mai mult: adev.ro/mqzugb

    Surse militare: celula teroristă din spatele complotului care vizează SUA „este mobilizată în poziţia de atac”

    Citeste mai mult: adev.ro/mr04fk

  2. inseamna ca uciderea lui osama nu a fost decat sfarsitul primei parti a telenovelei teroriste. Se pare ca acum se apropie punctul culminant a celei de-a II-a parti. Scenariul asta va dura mai mult decat cel din “tanar si nelinistit”. Din pacate, vor suferi o multime de oamenii nevinovati.

  3. Cum s-a brodit, taman de ziua lui Obama…

  4. Cum sa pregateasca al quaeda un atentat contra SUA, cand in Siria SUA sprijina pe rebeli, inclusiv pe cei proveniti din al quaeda ? Mi se pare o ineptie. Ori e praf in ochi, ori se pregateste altceva, poate un atac impotriva regiimului din siria.

  5. Principiul aplicat este intodteauna sa impusti mai multi iepuri dintr-un foc, pentru a deruta si mai tare opinia publica. De obicei se creeaza sentimente contradictorii.
    Este un fel de judo: ca sa dobori adversarul in nas (in cazul de fata opinia publica), il impingi usor in spate. Apoi energia lui de revenire la echilibru o folosesti pentru a-l dobora exact unde ai vrut initial. Charlie Chaplin a inventat de asemenea “cinematica inversa” procedeu foarte folosit de catre mass media de azi, conform careia pornesti invers: de la efect la cauza, pentru a “insela” simturile spectatorului binevoitor si credul.

  6. ft. frumos regizat si aceasta

  7. ce inseamna “ceva conotatii geopolitice”?

  8. @enkidu:

    Una, alta. 🙂

    Pai ar insemna ca vor sa mute ceva mai decisiv in Siria, cu Iranul, pe unde au ei treaba in general. Insa e putin probabil un asemenea obiectiv; cazul Snowden pare ca e mobilul.

  9. Aham. Ca faza cu Putin care a furat inelu’. La o zi dupa ce s-a auzit de Snowden hop si “Putin stealing the SuperBowl ring”. ..He he nepurceii!

  10. Az-mâne,vorba baciului,vedem secera şi ciocănuţul in locu1 celor 51 de steli pe stars n stripe….
    Ghine l-o sade americanilor cu carnetu rosu dă PCAmerican…
    Ca doar le’au spus parintii ortodocsi de acolo Ce a inceput in Rusia, va sfârşi in a-*merica .
    Asta urmeazâ.

  11. Fermeture d’ambassades : “Le programme de la NSA prouve sa valeur”

    DES PROGRAMMES DE SURVEILLANCE “IMPORTANTS”

    Sur les réseaux sociaux, de nombreux internautes se sont étonnés de ce télescopage. Peter King, représentant républicain de l’Etat de New York, leur a répondu, sur la chaîne ABC : “C’est complètement fou de penser qu’il y a un complot. Le gouvernement aurait été totalement négligent en ne prenant pas les mesures qui ont été mises en œuvre, qu’il y ait ou non une controverse à propos de la NSA (…).”

    De fait, de nombreux hommes politiques américains ont vu dans ces décisions la preuve de l’efficacité et de la nécessité de la surveillance menée par les Etats-Unis, et notamment par la NSA. Le sénateur républicain Saxby Chambliss, vice-président de la commission du renseignement, a par exemple expliqué à la chaîne NBC que ces alertes “étaient une bonne indication de la raison pour laquelle [les programmes de surveillance] sont si importants”. “Si les Etats-Unis ne disposaient pas de ces programmes, nous ne serions tout simplement pas capables d’écouter ce que disent nos ennemis”, a-t-il poursuivi.

    Interrogé par CNN, un autre sénateur républicain, Lindsey Graham, a tenu la même ligne : “Le programme de la NSA prouve une nouvelle fois sa valeur. Aux membres du Congrès qui veulent réformer la NSA (…), si vous voulez la démanteler, vous mettrez la nation en danger. Nous avons besoin de politiques en mesure de faire face aux menaces qui existent, elles sont réelles, et elles sont de plus en plus grandes.

    http://www.lemonde.fr/ameriques/article/2013/08/05/fermeture-d-ambassades-le-programme-de-la-nsa-prouve-sa-valeur_3457701_3222.html

    qed

  12. Pingback: NSA are un SERVER pentru MONITORIZAREA INTERNETULUI si in Romania/ Alerta globala de terorism si-a atins scopul: “PROGRAMUL NSA SI-A DOVEDIT IMPORTANTA” - Recomandari
  13. Cred ca este inceputul razboiului si formarea taberelor, occidentul si estul si ultimul razboi, in urma lui va iesi guvernul mondial.

  14. Pingback: ATENTATE SUCCESIVE IN RUSIA (Volgograd) cu bataie la Jocurile Olimpice de la Soci [VIDEO]. ”Rasplata” pentru Siria? PUTIN anunta sporirea MASURILOR DE SECURITATE - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare