SUDAN: tanara ortodoxa CONDAMNATA LA MOARTE pentru ca refuza sa se converteasca la ISLAM

15-05-2014 1 minut Sublinieri

christian-sudan-woman-story-top

Meriam Yahia Ibrahim Ishag, o ortodoxă de 27 de ani din Sudan, a fost condamnată la moarte prin spânzurare de un tribunal din Khartoum, întrucât a refuzat să treacă la islamisminformează France-Presse. De asemenea, tânăra va trebui să treacă și prin supliciul de a îndura 100 de lovituri de bici, pentru adulter, pedeapsă dictată pentru ”îndrăzneala” de a se mărita cu un alt creștin, care a fugit în Sudanul de Sud în 2011. După anunțul judecătorului Abbas Mohammed Al-Khalifa, aproximativ 50 de persoane au protestat în fața tribunalului.

Sunt creştină şi nu am făcut niciodată un act de apostazie.

Dreptul la schimbarea religiei există în Constituția sudaneză încă din 2005, astfel că ambasadorii SUA, Canadei, Marii Britanii şi Olandei au făcut un ”apel comun la guvernul din Sudan să respecte libertatea de religie, inclusiv dreptul la schimbarea credinţei sau a convingerilor”. De menționat că, în momentul verdictului, ”ti-am acordat trei zile pentru a vă renega credinţa, dar aţi insistat că nu veţi reveni la islam. Vă condamn la pedeapsa cu moartea prin spânzurare”, în sala de judecată au fost prezenți reprezentanți ai mai multor ambasade și organizații internaționale.

Potrivit Amnesty International, Meriam Yahia Ibrahim Ishag a fost crescută în religie creştin-ortodoxă, religia mamei sale, tatăl său, musulman, fiind absent în perioada copilăriei sale.

Christian Solidarity Worldwide, organizaţie cu sediul în Marea Britanie, atrage atenția că acest caz este doar unul din multitudinea de tragedii provocate de sharia, introdusă în acest stat african în 1983.

Un tribunal din Sudan a condamnat la moarte o femeie pentru că s-a căsătorit cu un creştin şi a părăsit Islamul. Tribunalul i-a dat trei zile pentru a se răzgândi şi a reveni la religia musulmană, abandonarea credinţei fiind considerată o crimă în această ţară.

În plus, pentru că această căsătorie nu este recunoscută de niciun for oficial, femeia a fost condamnată şi la 100 de lovituri de bici pentru adulter. Pentru că este gravidă în opt luni, ea va fi biciuită după ce va naşte, informează BBC.

“Ţi-am dat trei zile să te răzgândeşti, dar dacă nu te întorci la islam te condam la moarte prin spânzurare”, i-a spus judecătorul femeii, conform AFP.

“Eu sunt creştină, nu am comis apostazie”, a răspuns calm Meriam Yehya Ibrahim Ishag.

Amnesty International a calificat sentinţa ca fiind “îngrozitoare şi dezgustătoare“. Potrivit organizaţiei pentru drepturile omului, Meriam Yehya Ibrahim Ishag a fost crescută ca un creştin ortodox, religia mamei sale, pentru că tatăl ei, un musulman, a fost absent în timpul copilariei ei.

Unul dintre avocaţii femeii a declarat, pentru AFP, că vor face apel la o instanţă superioară pentru anularea sentinţei.

Ambasadele din Statele Unite, Canada, Marea Britanie au emis o declaraţie comună în care îşi exprimă “profunda îngrijorare” cu privire la acest caz şi au cerut Sudanului să respecte dreptul la libertatea religioasă, relatează AFP .

Meriam Yehya Ibrahim Ishag a fost arestată şi acuzată de adulter, în august 2013, iar instanţa de judecată a adăugat condamnarea pentru apostazie, în februarie 2014, când ea a declarat că a fost creştină, nu musulmană, a precizat Amnesty International.


Categorii

1. DIVERSE, Martiri si jertfe in zilele noastre/ Biserica rastignita, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “SUDAN: tanara ortodoxa CONDAMNATA LA MOARTE pentru ca refuza sa se converteasca la ISLAM

 1. Domnul sa o intareasca!
  Un exemplu pentru noi, asemenea tuturor mucenicilor si marturisitorilor!
  Slava Tie, Dumnezeul nostru, slava Tie!

 2. Domnul si Maica Sa sa o aiba pe ea si pe copilasul ei in paza Lor, si pe noi pe toti la fel. Sa ne rugam ptr ea.

 3. O putem ajuta si noi pe tanara sudaneza, semnand petitia:

  http://www.thepetitionsite.com/takeaction/278/113/666/

 4. Poate Dumnezeu ii mai da un copil,in cei doi ani pana la aplicarea pedepsei,apoi inca unul,si apoi inca unul…si inca unul…pana la adanci batraneti…

 5. Multumesc, Elena. Am semnat si eu si o voi trimite si altora. Vad ca semneaza lume din toate colturile lumii! Sa ne ajute Dumnezeu!

 6. Pingback: Predica PS IGNATIE despre MAICA CELOR SMERITI, a celor singuri si a celor cuprinsi de “viforul scarbelor”, TRAIREA VIETII LUI HRISTOS si TRAIREA VIETII CELORLALTI, in adevarata smerenie si dragoste: “Cand mimezi dragostea, e sentimentali
 7. Pingback: Predica PS IGNATIE despre MAICA CELOR SMERITI, a celor singuri si a celor cuprinsi de “viforul scarbelor”, TRAIREA VIETII LUI HRISTOS si TRAIREA VIETII CELORLALTI, in adevarata smerenie si dragoste (AUDIO + TEXT) | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare