ERDOGAN – cat pe ce sa fie LINSAT de MULTIMEA FURIOASA din cauza TRAGEDIEI MINIERE (video). Proteste violente la IZMIR

15-05-2014 2 minute Sublinieri

[…] La scurt timp după apariţia acestei fotografii, cotidianului de stânga Evrensel a relatată că Erdogan a lovit cu pumnul sau cu palma o fată în apropierea unui supermarket din Soma, după ce aceasta l-a acuzat de uciderea tatălui ei. Acest moment este surprins, de asemenea, într-un film disponibil pe site-ul cotidianului american, la minutul 1:30.

Este foarte greu de văzut ce se întâmplă în imaginile filmate, dar este foarte clar că Erdogan se confruntă cu o mulţime extrem de ostilă. […]

282 de muncitori au murit, după cea mai mare tragedie minieră din Turcia. Premierul ţării a fost cât pe ce să fie linşat de mulţimea furioasă, maşina lui fiind atacată aproape de mina în care s-a produs accidentul. Nenorocirea a stârnit proteste violente la Ankara şi Istanbul, unde mii de oameni au ieşit în stradă şi au cerut demisia guvernului.

Cel puţin 282 de oameni au murit în urma unei explozii care a avut loc la o mină din vestul Turciei. Mii de oameni au protestat în Ankara şi Istanbul, în urma tragediei de la mina de cărbune. Confederaţa sindicală a salariaţilor din sectorul public turc intră în grevă, joi, în semn de protest faţă de accident.

Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, a mers la locul tragediei şi a fost la un pas de a fi linşat de mulţimea furioasă, potrivit SkyNews.

Mulţimea s-a înfuriat când premierul a spus că astfel de tragedii nu sunt ieşite din comun.

“Astfel de accidente în mine nu au loc doar în Turcia. Au loc şi în alte ţări, precum Statele Unite, China, Franţa, India, Belgia”, a declarat Recep Tayyip Erdogan, premierul Turciei.

Premierul a fost nevoit să se ascundă într-un supermarket, iar poliţiştii au reuşit cu greu să asigure un culoar de siguranţă pentru a-l scăpa de furia mulţimii.

În Ankara, sute de studenţi au cerut demisia guvernului, pe care îl acuză că nu ia măsuri pentru a-i proteja pe muncitori. Şi în Istanbul, manifestanţii au scandat sloganuri antiguvernamentale.

Poliţia a răspuns cu gaze lacrimogene, gloanţe de cauciuc şi tunuri de apă.

La spital, medicii sunt copleşiţi de numărul morţilor şi răniţilor. Familiile cuprinse de disperare aşteaptă orice veste legată de soarta celor dragi.

Căutările în subteran au continuat pentru a doua noapte la rând, dar nimeni nu a mai fost scos în viaţă în ultimele 24 de ore. Operaţiunea nu mai este una de salvare, ci de recuperare a trupurilor neînsufeţite. Între timp, au început deja funeraliile victimelor dezastrului.

Turcii sunt șocați și furioși, după ce un consilier al premierului a lovit cu picioarele un bărbat care deplângea soarta minerilor victime ale dezastrului din Soma.

Proteste violente au loc în întreaga țară, după accidentul minier din SDoma, în care au murit cel puțin 280 de persoane.

Un consilier al prim-ministrului Recep Erdogan a stârnit furia pe rețelele de socializare, după ce o înregistrare cu el lovind un protestatar a consilier-465x390fost postată pe internet.

Yusuf Yerkel a recunoscut că a lovit un manifestant, în timp ce acesta fusese imobilizat la pământ de ofițeri ai Forțelor Speciale. Incidentul a avut loc în timpul vizitei lui Erdogan, miercuri, la Soma, după tragedia din mină.

Protestatarul era interogat de doi ofițeri, când Yerkel, care era pe punctul de a pleca de acolo, a fugit spre el și l-a lovit de trei sau patru ori cu picioarele, potrivit The Hurriyet Daily News, citat de Daily Mail.

Yerkel, care este adjunctul șefului de cabinet al premierului, a recunoscut că l-a atacat pe acel bărbat, potirvit BBC Turkey, și a anunțat că va da publicității o declarație în scurt timp.

Când Erdogan a încercat să-și arate îngrijorarea în timpul vizitei respective, a fost huiduit. Protestatarii i-au strigat „ucigașule” și „hoțule” și a fost forțat să se refugieze într-un supermarket, din calea furiei oamenilor, însoțit de polițiști.

Au avut loc demonstrații și la Ankara și Istanbul, iar sindicatul Turk-Is, care are 800.000 de membri, s-a alăturat altor confederații sindicale, cerând condiții de muncă decente.

Erdogan a fost criticat pentru că a minimalizat importanța acestui dezastru, susținând că „accidente de acest gen au loc și în alte țări”, și a dat exemplul accidentelor din minele din Marea Britanie, din secolul al 19-lea.

Poliţia turcă a recurs joi la gaze lacrimogene pentru a dispersa o mulţime de aproximativ 20.000 de manifestanţi care denunţă, la Izmir (vest), neglijenţa Guvernului islamo-conservator într-un grav accident de mină, soldat cu 282 de morţi, potrivit agenţiei Dogan.

Kani Beko, preşedintele Confederaţiei Sindicatelor Revoluţionare din Turcia (DISK), unul dintre principalele sindicate din ţară, a fost spitalizat în urma asaltului violent al poliţiei, precizează agenţia.

Patru sindicate au anunţat o grevă de o zi, joi, în întreaga ţară, un omagiu adus minerilor morţi în drama din mina de cărbune de la Soma, situată la aproximativ 100 de kilometri nord-est de Izmir.

Premierul islamo-conservator Recep Tayyip Erdogan a respins orice responsabilitate a Guvernului său în această catastrofă industrială, însă opoziţia şi anumite sindicate acuză neglijenţa şi indiferenţa acestuia faţă de muncitori în general.Câteva mii de persoane s-au reunit joi, înainte de prânz, la Istanbul şi Ankara, la chemarea sindicatelor.


Categorii

1. DIVERSE, Revolte populare, revolutii, Turcia, Video

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “ERDOGAN – cat pe ce sa fie LINSAT de MULTIMEA FURIOASA din cauza TRAGEDIEI MINIERE (video). Proteste violente la IZMIR

 1. Se incearca destabilizarea Turciei.
  Cind acuzatii de coruptie, cind minele cind….Observ cum prezinta media: guvernul islamo-conservator….de parca ar avea ceva islamismul cu caderea minei sau de parca guvernul chiar ar fi conservator (dupa ale cui criterii, comparat cu ce??!)

  Acuma- dincolo de manipulari: Stau si ma intreb! Oare oamenii chair nu invata nimic…..ei chiar cred ca dindu-l la o parte pe Erdogan si incepind o revolutie sau mai situ eu ce le va fi mai bine, adica dau vrabia din mina pe cioara revolutionara de pe gard care in toate tarile dinjurul lor, de la granita cu ei, vorba aia, a adus numai haos, distrugere si moarte. Si nimic care sa mearga spre mai bine ci spre mai rau. Si nu e nevoie sa fii nici analist, nu e nevoie sa ai nu stiu ce glagore, sau IQ ca sa relaizezi asta
  . Pentru ca ceea ce vad ca nu se intelege chiar de oameni bine intentionati este ca nu conteaza cit de proasta sau corupta este orice guvernare, atita timp cit ea inseamna stabilitate, status-quo, la ora actuala ea trebuie mentiunata. Tocmai pentru ca acum se lupta impotriva status-quo, a vechiului, a ceea ce este deja existent.

 2. @petra
  Nu conteaza ca este guvernul islamo-conservator sau budisto-progresiv. Conteaza ca este un guvern care nu-si asuma responsabilitatea, care refuza sa ia masuri, care refuza sa voteze un proiect al opozitiei ce dorea cresterea sigurantei minerilor. Conteaza cand un ministru sau un ajutor de bagator de seama incepe sa jigneasca si sa loveasca victimele unui dezastru. Conteaza cand un ministru il face mincinos pe cel care ii atrage atentia asupra sinistratilor care locuiesc in conditii precare de ani de zile si nu se ia nicio masura.
  De cate explozii ale gazului grizzu ati auzit in ultima vreme? E pacat ca mor minerii care au scos carbunele distribuit asistatilor ce l-au votat pe Erdogan.
  Nu uitati ca in Coreea, in urma scufundarii ferobotului, ministrul Trasporturilor si-a dat demisia.
  Nu stiu cat de bine cunoasteti situatia din turcia, dar din pacate guvernul nu vrea stabilitate, ci schimbare. Sharia va spune ceva? Un prim ministru numit “jihadist” chiar de simpatizantii lui ce va sugereaza?

 3. Pingback: LOVITURA DE STAT IN TURCIA | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare