TINUTUL SECUIESC PE STEMA IPJ Covasna, prin ordinul tradator al ministrului agramat Traian Igas!

8-08-2011 2 minute Sublinieri

In cadrul amplului proces de “reforma si rebranduire” a Ministerului Administratiei si Internelor s-a emis Ordinul nr. 126/17.06.2011 pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului internelor si reformei administrative nr. 490/2008 privind insemnele heraldice ale structurilor Ministerului Administraţiei si Internelor. Prin acest ordin a fost aprobata si stema IPJ Covasna. Discursul pro-UDMR si pro-autonomie “secuiasca” a conducerii IPJ Covasna, institutie care este condusa acum de comisarul sef dr. Ioan Aron (foto) si comisarul sef de politie Jakab Albert-Toth si care formal apartine inca Statutului Roman se va regasi acum si in stema acestei institutii intrucat in noua stema a IPJ Covasna a fost inclusa si stema secuiasca.

Dan Tanasa

COMUNICAT AL SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE, IN REZERVA SI IN RETRAGERE

– Cerem arestarea imediata a tamplarului–ospatar Traian IGAS!

In Constitutia Romaniei exista urmatoarele prevederi inca neabrogate de tradatorii portocalii-rosu-alb-verzi:

1.   Romania este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil (art. 1, al.1);
2.   In Romania, respectarea Constitutiei, a suprematiei sale si a legilor este obligatorie (art.1 , al.5);
3.  Suveranitatea nationala apartine poporului roman care o exercita, prin organele sale reprezentative … (art.2, al.1);
4. Nici un grup si nici o persoana nu pot exercita suveranitatea in nume propriu ( art.2, al.2);
5.   Teritoriul Romaniei este inalienabil (art.3, al.1);
6. Frontierele tarii sunt consfintite prin lege organica, cu respecatrea principiilor si a celorlalte norme, general admise, ale dreptului international (art.3, al.2);
7.  Teritoriul este organizat, sub aspect administrativ, in comune, orase si judete……… (art.3, al.3), (asadar nu exista regiuni, nu exista tinuturi cum ar fi „Tinutul Secuiesc” si exista un judet numit Covasna, nu ” Trei Scaune”);
8.   Statul are ca fundament unitatea poporului roman si solidaritatea cetatenilor sai (art.4, al.1);
9.   Romania este patria comuna si indivizibila a tuturor cetatenilor sai, fara deosebire de rasa, de nationalitate, de origine etnica, de limba, de religie……. (art.4, al.2);
10.  Statul recunoaste si garanteaza persoanelor apartinand mionoritatilor nationale, dreptul la pastrarea, la dezvoltarea si la exprimarea identitatii lor etnice, culturale, lingvistice si religioase (asadar nu este vorba despre criterii etnice de organizare administrativ teritoriala), (art. 6, al. 1);
11.  Masurile de protectie luate de stat pentru pastrarea, dezvoltarea si exprimarea identitatii persoanelor apartinand minoritatilor nationale, trebuie sa fie conforme cu principiile de egalitate si de nediscriminare in raport cu ceilalti cetateni romani (se exclude, asadar, segregarea pe criterii etnice), (art.6, al.2);
12. Stema tarii si sigiliul statului sunt stabilite prin legi organice (art.12, al.4);
13. In Romania,  limba oficiala este limba romana (art.13);
14. Cetatenii sunt egali in fata legii si autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari (art.16, al.1);
15. Nimeni nu este mai presus de lege (art.16, al.2);
16.  Fidelitatea fata de tara este sacra (art.54, al.1);
17. Cetatenii, carora le sunt incredintate functii publice, precum si militarii, raspund de indeplinirea cu credinta a obligatiilor ce le revin si, in acest scop, vor depune juramantul cerut de lege (art.54, al. 2).

Juramantul de credinta depus si de cei doi segregationisti de la IPJ Covasna, comisarii sefi de politie Ioan ARON si Jakab Albert–Toth, care au initiat tradarea, supunand-o spre aprobare lui Traian Igas, dar si de catre Traian Igas, care a consfintit-o prin ordin, este urmatorul:

„Jur sa-mi daruiesc toata puterea si priceperea pentru propasirea spirituala si materiala a poporului roman, sa respect Constitutia si legile tarii, sa apar democratia, drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor, suveranitatea, independenta, unitatea si integritatea teritoriala a Romaniei. Asa sa-mi ajute Dumnezeu!”(art. 82, al. 2).

Toate aceste articole din Constitutie si multe altele au fost incalcate deliberat de cei doi comisari sefi de politie, secesionisti, de la Covasna, care au propus schimbarea stemei IPJ Covasna, prin inlocuirea stemei Romaniei cu stema in limba ungara HAROMSZEK (Trei Scaune) din vremea ocupatiilor austro- ungara si horthysta.

In cadrul procesului de distrugere prin „reforma si rebranduire” a MAI, Traian IGAS a emis Ordinul 126/17.06.2011, prin care a completat ordinul anterior nr. 490/2008, privind insemnele heraldice ale structurilor MAI, consfintind tradarea. Avem, asadar, „politie secuiasca” in Covasna.

Nu ne intereseaza daca numitul Traian IGAS este tradator sau doar, pur si simplu, marginit si incult. In ambele situatii, cerem demisia si arestarea lui imediata, sub acuza de inalta tradare. Deasemena, solicitam arestarea imediata a celor doi comisari sefi segregationisti de la Covasna. (…)

Honor et Patria! Vae Victis!
Presedintele SCMD
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

Noua stema a IPJ Covasna

Actuala stema iredentist-sovina maghiara a judetului Covasna.


Categorii

1. DIVERSE, Destramare teritoriala? (Regionalizare, autonomie)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “TINUTUL SECUIESC PE STEMA IPJ Covasna, prin ordinul tradator al ministrului agramat Traian Igas!

 1. Câţiva cetăţeni din Ungaria au fost reţinuţi azi noapte, în jurul orei 3:00 pe când încercau să monteze plăcuţe cu inscripţia Kolozsvar la intrarea în municipiu, pe Calea Turzii. Cei patru au fost surprinşi de poliţiştii de lângă Secţia 6 de Poliţie, care, în acest moment, îi cercetează sub suspiciunea de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. Vom reveni cu amănunte.

  UPDATE. Conform datelor poliţiei, este vorba de patru bărbaţi, o femeie şi un copil, toţi din Ungaria. Ei au precizat că se aflau în trecere prin Cluj, în drum spre secuime, unde intenţionau să îşi petreacă concediul. Potrivit propriilor declaraţii, ei au intenţionat să amplaseze provizoriu o plăcuţă cu denumirea maghiară a municipiului Cluj-Napoca şi una cu denumirea municipiului Turda. “Am vrut doar să ne facem poze cu aceste plăcuţe, pentru că, pentru noi Cluj-Napoca este Kolozsvar”, au spus aceştia poliţiştilor.

  Plăcuţele ar fi fost cumpărate de la un bâlci.

  Cetăţenii maghiari reţinuţi de poliţie sunt audiaţi în aceste momente, după ce poliţiştii au aşteptat mai multe ore pentru ca aceştia să fie chestionaţi în prezenţa unui translator.

  Miklos Arpad (foto) este unul dintre cetăţenii maghiari reţinuţi în această noapte de poliţie. Acesta a vorbit în maghiară cu presa, pentru că, spune el, nu ştie limba română şi nici o altă limbă de circulaţie internaţională.

  UPDATE Pe microbuzul cu care se deplasau cetăţenii maghiari prinşi de poliţişti a fost lipit un abţibild care înfăţişează harta Ungariei mari, care include şi teritoriile pierdute în urma tratatului de la Trianon, din 1920, când Ungaria a pierdut Transilvania în favoarea României.

  UPDATE Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj, Alma Brehariu, spune că cele patru persoane suspecte sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Aceştia au fost găsiţi în jurul orei 3.30, după ce poliţişţii de la Secţia 6 Poliţie, în timp ce patrulau, au fost sesizaţi cu privire la faptul că mai multe persoane montează o plăcuţă cu inscripţia „Koloszvar” sub plăcuţa în limba română la intrarea în municipiu dinspre Turda. Cercetările continuă la ora redactării acestei ştiri.

  http://www.ziuadecj.ro/eveniment/breaking-news-cetateni-maghiari-retinuti-in-cluj-cand-incercau-sa-puna-placute-cu-kolozsvar-foto–71815.html

 2. Am scris un amplu comentariu pe această temă, dar l-am şters din greşeală cu un google instant search din tabul din care comentam :). Probabil erau nişte prostii prea mari ca să poată fi publicate. reiau pe scurt câteva linkuri:

  http://www.cotidianul.ro/masina-de-politie-comunitara-in-covasna-139016/
  apoi

  “Şefii mişcării autonomiste a maghiarilor şi nostalgici ai Ungariei Mari se reunesc în această săptămână la Gheorgheni-Covasna în cadrul celei de-a şaptea ediţii a taberei „EMI Tabor”, care nu este altceva decât o copie fidelă a taberei neohorthysto-revizionisto-naziste „Magyar Sziget” de la Kissmaros-Ungaria. Ei încercă să găsească soluţii pentru combaterea efectelor Trianonului asupra naţiunii maghiare şi metode pentru obţinerea autodeterminării maghiarilor din Transilvania.” la http://www.puterea.ro/articol/extremistii_unguri_suna_adunarea

  Voiam să atrag atenţia cititorilor RIC asupra domnului colonel M.Dogaru, o persoană pe care personal o găsesc a fi foarte nocivă. Sub rezerva sursei, câteva detalii biografice ale expertului în măsuri contrainformative: http://www.curentul.ro/2011/index.php/Actualitate/Ienicerii-KGB-in-fata-Palatului-Victoria-pe-24-ianuarie/Page-2.html . Urmăresc încă din perioada în care eram atras de “varianta” naţionalistă a ortodoxiei canalul youtube al domniei sale http://www.youtube.com/IstorieAdevarataTV , precum şi emisiunile pe care acesta le organiza la TVRM. Se încadrează perfect în rândul ortodocşilor de genul lui Vadim, asumându-şi public calitatea de mason şi lobby-ul aferent, promovând apologia lui CAROL al II-lea (cel mai mare patriot român din sec XX [sic!]), atacând deschis BOR şi rolul ei în societate, găsind corespondenţi geto-dacici ortodoxiei, prezentându-i un fel de filiaţie din mesianismul dacic-zalmolxian (http://www.dacia.co.ro/rl.html), etc.
  Spre deosebire de alţi înşelaţi oarecare, pe domnul colonel Dogaru, urmărindu-i atent apariţiile publice, îl suspectez de rea-credinţă interesată. Iertaţi-mi firea bănuitoare şi zavistuitoare, sper să nu smintesc pe cineva.

  Despre importanţa discursului public, al emitenţilor, al conţinutului mesajului, a surselor secundare citate/invocate, dar şi a mijloacelor de promovare ale mesajelor publice există scrise tratate întregi, pe care din păcate nu le pot indica prin surse online, dar cu ajutorul lui Dumnezeu, dacă va fi de folos spre mântuirea cuiva, voi reveni cu detalii. În susţinere, doar ca idee, un fragment: “Chiar dacă generaţia lui Brucan a dispărut, ea a lăsat în urmă un sistem instituţional perfect adaptat noilor condiţii, în care sunt clonate replici fidele. Exact ca în anii `50, există indexuri negre de persoane a căror imagine trebuie promovată şi a altora care trebuie denigraţi şi interzişi în spaţiul comunicării publice. Dreptul la exprimarea opiniei nu are şi corolarul dreptului de acces la mijlocul de a fi ascultat. Văd zilnic pe ecrane consultanţi, experţi, analişti despre care ştiu că sunt “rezervişti” ai unor structuri speciale străine. Unii au deja loc permanent în “grilă”. Toţi au devenit specialişti în problemele româneşti şi contribuie la bulversarea reperelor axiologice ale omului de rând.” în http://www.ziaristionline.ro/2011/08/08/general-r-aurel-rogojan-%E2%80%9Dreconfigurarea-centrelor-de-putere-este-inevitabila%E2%80%A6%E2%80%9D-interviu/
  Nu că pe fond nu ar avea dreptate domnul Dogaru, dar trebuie să fim atenţi şi ce persoane se erijează în apărători ai fibrei naţionale, ai Bisericii, ai ortodoxiei, etc.. Să luăm cele bune de la aceştia, de multe ori chiar segmente consistente din discursul promovat, dar să fim atenţi la otrava strecurată şi mai ales la “the big picture”. Iertaţi-mă, vă rog şi rugaţi-vă şi pentru mine neputinciosul trufaş care mănâncă din carnea aproapelui! Doamne, ajută!

 3. Revin pripit asupra acestui subiect, cu câteva precizări inepte care mă frământă de ceva vreme.
  Mă roade modul în care este promovat în spaţiul public acest discurs inexorabil al mecanismului prin care comunitatea maghiară ne smulge ardealul. Vă rog să faceţi abstracţie de diletantism, să îngăduiţi şi să încercaţi să-mi veniţi în întâmpinare. Ceea ce mă supără este absenţa nu a unui răspuns potrivit din partea guvernanţilor, ci a unui cadru construit de autorităţile de resort, în care atât românii cât şi maghiarii să poată interpreta toate aceste provocări care ne sunt prezentate ca fiind paşi micuţi dar siguri în direcţia autonomiei.

  Modul în care toate aceste ştiri ne sunt prezentate insiduos, vine din unghiul unei relaţii agresor – victimă. Statul maghiar este prezentat ca fiind agresorul şi este legendat de toată media noastră ca fiind în plin avânt economic, condus sigur şi eficient, în spiritul în care am aspira şi noi (fanii conducătorului autoritar) să fim conduşi, despre cum Orban e şeful lui Băsescu etc, etc, etc. Vorbesc despre o prezenţă continuă a factorului maghiar în discursul nostru public, factor aflat mereu pe o poziţie de forţă, dar despre care sunt sigur că este menţinut ÎN MOD ARTIFICIAL în această optică, cu complicitatea autorităţilor române.

  Chiar acceptând doza normală de interes pentru Ungaria, în lumina comunităţii maghiare de la noi, a parteneriatului UE şi NATO, a recentei preşedinţii UE pe care au asigurat-o, a derivei discursului naţionalist, aşadar având toate aceste lucruri în minte, cântăriţi care este gradul de expunere mediatică de care beneficiază Ungaria la noi, în raport cu Serbia, Bulgaria, Ucraina şi, mai ales cu REPUBLICA MOLDOVA!!! Ştiu că tind să fiu perceput ca un alt apucat antisistem/conspiraţionist, cu o stabilitate emoţională precară insistând pe aceleaşi idei, dar aceste aspecte nu sunt lăsate în nici un stat la voia întâmplării. Vă rog să observaţi că sunt preluaţi chiar în massmedia centrală (în plan local e dezastru, autorităţile având deja dublă cetăţenie), parlamentari, diplomaţi, afacerişti maghiari care prin prezenţa lor în plan public, indirect, proiectează un mesaj de forţă, de agresiune, care întăreşte prestanţa publică a comunităţii maghiare şi care astfel devine mai provocatoare şi mai obraznică. Raportaţi-vă la Basarabia şi la persoanele politice de acolo pe care le cunoaştem, care sunt discutate şi prezente public la noi, în lumina interesului legitim pe care îl purtăm acestui teritoriu.

  Imaginaţi-vă care ar fi consecinţele alocării unui spaţiu extins în cadrul jurnalelor de ştiri pentru oamenii şi evenimentele curente din Republica Moldova, ca şi cum s-ar vorbi despre Constanţa d-lui Mazăre. Vă asigur că atenţia acordată ar fi interpretată ca o declaraţie de război. Şi atunci, de ce se permite acest joc mediatic Ungariei?!?

  Mai mult de atât, din structura mesajului indirect transmis, se observă mereu substratul revendicativ şi revizionist. Toate ştirile sunt croite pe următorul calapod: UDMR-ul taie şi spânzură în guvern şi pe scena politică de la noi, afaceriştii maghiari de la noi nu mai pot de bogaţi, autorităţile locale din Harcov au deturnat de facto actul de administrare publică în sensul autonomiei extinse, politica externă a României e dependentă de prietenia maghiarilor, măsurile economice luate de orban i-au eliberat de jugul FMI, serviciile ungare au perforat toate structurile de decizie ale statului român etc. Ştirile pot fi valide în sine, dar să fim atenţi la amprenta pe care acestea o lasă în conştiinţa noastră. Un indiciu al cusăturii cu aţă albă se referă la caracterul de victorii simbolice asupra statului român. Practic, majoritatea (spre unanimitate) acestor ştiri au menirea de a ne inocula, conştient sau nu, anumite borne mentale, care să ne indice gradual măsura în care pierdem controlul unui teritoriu care încă se află în posesia noastră. Ni se crează un fals sentiment de predeterminare, de parcurs inexorabil spre dezmembrare teritorială, o impresie de fapt împlinit, sentimente care SUNT TOLERATE şi ÎNCURAJATE de autorităţile noastre, care au o sumedenie de instrumente de a contracara acest război axiologic, DAR NU O FAC.

  Faptul că se perpetuează şi se propagă sentimentul defetist, statutul de victimă, cu complicitatea INTEGRALĂ a Serviciului Român de Informaţii, în plin avânt revizionist maghiar, are semnificaţia RENUNŢĂRII la Ardeal (în parte sau în totalitate). Să ne fie clar, Ardealul nu ne poate fi luat de Ungaria, decât dacă România RENUNŢĂ la el dpdv politic. Armata Ungariei este o glumă mai proastă decât gramatica mea (http://www.ziaristionline.ro/2011/08/05/ungaria-probably-the-worst-army-in-the-world/), iar din punct de vedere al resurselor de orice fel suntem cu mult peste ei. Tot ce trebuie să facă România este să menţină un echilibru diplomatic al alianţelor.

  Revenind însă la relaţia de agresor/victimă neputincioasă care ne este băgată pe gât în mod artificial. Într-o ţară în care au intrat în folclor „diversiunile securiste” (preferat- securistice), care a avut cea mai redutabilă direcţie de dezinformare şi propagandă dintre toate fostele tări comuniste, chiar nu o fi nimeni care să se priceapă să schimbe această paradigmă? E chiar atât de greu de imprimat acestei relaţii un caracter opus, în care românii sunt un colos de nemişcat iar comunitatea maghiară devine un pudel steril şi tolerat. Cât de greu o fi să direcţionăm discuţia către „fraţii noştri mai mici”, care sunt trădaţi de liderii lor ce promovează extremismul şi intransigenţa de discurs, iar în realitate fac blat cu românii. Cât de greu o fi să le plângem de milă după vreo stenogramă care dezvăluie trădarea şi jocul dublu al UDMR-ului. Chiar nu s-o găsi nici un ungur de vază, nu neapărat politician, să fie plimbat pe la DNA? Chiar nu dă nici o companie ungară faliment, nu are datorii la vreo firmă romanească, casele reconstruite după deversarea de reziduri toxice nu s-au dărămat, nu au costat 1312123 miliarde, etc etc. Nu cer să ne fie spuse minciuni, dar să fim atenţi la care adevăruri ne sunt băgate asiduu în creiere.

  Apoi atitudinea cu care sunt comentate aceste ştiri decătre cei în drept să o facă, cu o rezervă gravă şi afectată, care lasă loc de interpretări disperate, de speculă a neputinţei colective. Prieteni, totul în politica noastră e băşcălie şi batjocură, unul e habarnist lătrător, altul e suspendac etc, dar când vine vorba de maghiarii care ne iau Ardealul, suntem de o gravitate germană. Ca şi cum s-ar duce fiică-mea la Smărăndescu, şi după ce îi bate ăla măr tot Ferentariul, ia intempestiv şi neconvingător poziţia de drepţi în faţa unei feţiţe de 5 ani. Nu vi s-ar părea ceva ciudat (oare)? Este doar un exemplu, dar e deosebit de importantă atitudinea aceasta generalizată, de milog, atitudine CARE NE ESTE IMPUSĂ.

  Spre exemplu: http://www.adevarul.ro/locale/cluj-napoca/Unul_dintre_maghiarii_care_au_lipit_placuta_-Kolozsvar-_la_intrarea_in_Cluj_a_mintit_politistii_clujeni_0_533346919.html . O poziţie normală, viguroasă ar fi un mişto discret venit din partea „unor tineri” (că ne-am săturat să fie prezentaţi bătrânii, hackerii şi „extremiştii” ca fiind ultimii/singurii patrioţi ai ţării, interesaţi de Ardeal), postat pe facebook şi preluat de presa mainstream din România, ceva în genul: „Primăria ClujNapoca a anunţat că va pune la dispoziţia cetăţenilor maghiari un poligon cu 200 de stâlpi ce marchează intrarea în municipiu, unde aceştia vor putea să ancoreze ce mesaje revizioniste doresc, în schimbul unei sume modice de 23 de euro. Banii astfel obţinuţi vor fi utilizaţi pentru organizarea unei excursii la Putna/ Alba Iulia/Mausoleul de la Mărăşeşti, de care vor beneficia elevii de clasa a II-a ai Şcolii nr.14 din Mănăştur. În preţul indicat, prietenii noştri maghiari vor beneficia de un pahar de socată şi o vată de zahăr pe băţ în culori roşii-alb-verzi. Grupurile mai mari de 10 persoane vor beneficia de REDUCERI SPECTACULOASE!” . Bineîţeles că e tardiv şi penibil să vii DOAR cu astfel de iniţiative, dar sunt atât de mulţi „experţi sociologi” (cu care se pare că am o problemă) care ar putea gândi o campanie mediatică profesionistă, acoperită, destinată unor categorii ţintă bine individualizate. Oricât de naiv pare, miştoul e MAMA tuturor campaniilor.

  Autorităţile însă ar trebui să ia în calcul „un document-rechizitoriu” asumat de nuş ce departament din Ministerul de externe, care să fie propus comisiei senatoriale privind politica externă, care să cuprindă toate provocările ştiute dar mai ales neştiute ale Ungariei la adresa noastră, tot felul de soluţii care să fie adoptate, de schimbări de optică pe care România ar trebui să le ia cu privire la fraţii noştri mai mici pentru următorii 10 ani etc. Vorbesc de un document profesionist şi exhaustiv de vreo 400 pagini, care să lase românilor şi maghiarilor următoarele impresii: „ Am înregistrat toate maşinaţiunile voastre STERILE, v-am tolerat toată gălăgia penibilă, toate încercările voastre de a realiza nişte obiective pe care le înţelegem, întrucât şi noi avem teritorii de recuperat dar e momentul să îi asigurăm pe români că suntem prezenţi „cu arma la picior”. Cât de greu e să sistematizezi 7 categorii de manevre, corupţie, sabotaj, spionaj, etc, să indici 140 de „responsabili maghiari” unii prieteni, alţii nu, pe vreo alte 12 categorii, să trânteşti pentru fiecare soluţii dintre cele mai diverse şi aplicate, document pe care apoi să îl „lansezi în dezbatere publică”, sau „să-l scapi” în variantă secretă/parţială/completă, cât să aibă şi legiunea noastră de analişti care dezbat un an întreg maximum 3 idei, ce să mănânce/molfăie pe la televiziuni, ori de câte ori mai apare vreo „ştire despre maghiari”.

  În loc să privim paralizaţi de frică la Ardealul care este dus în spate în Ungaria, am avea o reacţie echilibrată de contabilizare, ex: CTP : Ia te uită la micuţul X, iar spune prostii în genul celor indicate la pagina 325 din raportul ăla. Săracul de el, o să răguşească. Modul în care ar putea fi instrumentat de către profesionişti un astfel de raport, în massmedia românească, pentru români, poate fi adaptat în timp, rămânnd constant în coadă de peşte. Eventual urmat de un alt raport, care „să dezmintă soluţiile prea tranşante şi care trădează o înţelegere simplistă a resorturilor diplomatice” şi care de fapt a fost doar o manevră electorală, un nou raport Armaghedon etc. Ideea este să şuiere establishmentului maghiar zeci de gloanţe pe la perciuni, să le explodeze la modul cel mai credibil bombele în tindă, iar când vor fi albi ca varul de spaimă, să zâmbim nevinovat că ne inventariem arsenalul şi să ne scuzăm că nu am vrut să-i deranjăm.Establishment înseamnă OAMENII de acum, cărora le poate fi indus un sentiment „inexorabil” (sic) că vor zbura de pe scena publică, printr-un joc de culise, în care nimeni nu câştigă, iar ei sunt singurii care pierd totul.

  Cheia e să ne fie asigurată o urmă de previzibilitate, un concept de scenariu în care deznodământul e altul decât „păi, deja am pierdut Transilvania”.

  Deja m-am lungit iar cei care se pricep probabil au dureri de cap citind inepţiile mele amatoriste, dar mai ales modul de exprimare. Îi invit să completeze/cenzureze. Exemplul dat nu e o soluţie, e un instrument, ca multe altele. Soluţia noastră la problema maghiară este transformarea în conştiinţa publică a raportului agresor /victimă, în unul de tolerant omnipotent/tolerat, plus o politică externă care să mimeze măcar o oarecare prestanţă internaţională. Apoi, luate măsurile normale de recâştigare a terenului pierdut dpdv administrativ/simbolic. Ori asta nu o putem face din poziţia în care suntem acum.

  Altfel jucăm teatru, ca să putem justifica nepoţilor noştri „circumstanţele internaţionale” şi „trădarea” care au dus la pierderea Transilvaniei. Iertaţi-mi duhul necreştin în care am scris! Doamne, ajută!

 4. O dovadă clară că sunt un diletant incurabil, dacă mai era necesară: http://www.revista22.ro/articol-11082.html
  Iertaţi-mă! Doamne, ajută!

 5. @Utzu!

  Nu stiu de ce ai atitudinea asta defensiva, usor vinovata… in urma publicarii comentariilor tale! Chiar n-ai de ce: nici sa-ti ceri iertare, nici sa te justifici! Uite! Eu sunt in asentimentul tau la ceea ce-ai scris; cel putin la

  “Apoi atitudinea cu care sunt comentate aceste ştiri decătre cei în drept să o facă, cu o rezervă gravă şi afectată, care lasă loc de interpretări disperate, de speculă a neputinţei colective.” – asta si urmaresc si asta le-a si reusit – din pacate – prin desimea stirilor negative, prin lipsa de decizie politica nationala (ca doar’s romani!) datorita modului lor de exprimare – reiese ca suntem NUMAI niste nevolnici, nevertebrati, molateci, lasi si incapabili de reactie neramanandu-ne decat a baga capul ca strutul ori ca melcul in cochilie!

  Iar ca sa te TREZESTI, trebuie sa fii putin BARBAT si chiar BARBAT(A) CA ZOE 🙂 (nu in contextul caragialesc)c-o viata avem si daca tacem inseamna ca incuviintam…iar daca pentru tot cuvantul desert vom da socoteala la Judecata, DAR pentru TACERE VINOVATA ce vom face?! Ca-i deocamdata DOAR pe net este UNA! C-or sa vina/de nu au si venit vremurile cand, asa cum spune un Parinte: “o sa ti se ceara explicit sa alegi: tortionarul/antihristul/satanistul va intreba – in dreapta ai Crucea, in stanga Painea ‘mea’; ce alegi?!” Ei! ATunci va fi, ce va fi…o sa mori LEU (in credinta) sau caine in lant!

 6. @magda

  Vă mulţumesc pentru răspuns. E o atitudine vinovată, întrucât “pace = 4 x dreptate”. Nu ştiu exact cât folos spre mântuire cuiva au precizările mele despre dl Dogaru sau cele despre “strategia mediatică ce ar trebui adoptată”. În fine, dacă la momentul în care am început să postez comentarii, am considerat că sunt un instrument deosebit de util de a mă smeri, acum încep să am dubii. Din activitatea mea de comentator, de vreo 3-4 luni mi se pare, eu cu siguranţă nu am făcut nici un progres dpdv duhovnicesc (nu că aici ar fi izvorul duhovniciei mele). Dar din contră, sunt mult mai păcătos, trufaş, logoreic şi împrăştiat, ca să nu mai vorbesc de timpul pe care îl irosesc , care nu e nici el de neglijat. Adminii insistă pe o stare de prezenţă, uneori cu un ochi pe traficul şi cantitatea de comentarii de pe alte situri, însă nu ştiu cât de conştienţi sunt de cantitatea, dar mai ales de CALITATEA cititorilor RIC, care nu comentează.

  Am fost pus în situaţia de a participa la unele discuţii purtate de persoane în faţa cărora bunul simţ, atât cât mi-a rămas, mă obligă să fiu reţinut şi modest, persoane de o calitate intelectuală şi umană impresionantă, care vizitează constant acest site. A fost un sentiment foarte neplăcut să înţeleg că astfel de oameni citesc peroraţiile unui Utzu despre srvicii, sociologi şi alte fixisme pe care le aduc eu pe un site mult mai public decât tindeam eu să înţeleg din discuţiile noastre. Bineînţeles că am tăcut mâlc şi am înghiţit în sec..

  Nu aş vrea să credeţi că pe unii dintre comentatori îi consider superiori şi că mă smeresc în faţa lor, iar cu cei cu care am intrat în dialog până acum mă trag de brăcinari. Îmi cer iertare tuturor celor ce se lovesc de comentariile mele pe acest site.

  Recomand smerit celor tăcuţi, să “intre în vorbă” măcar pentru vreo 2 săptămâni, să se smulgă din matca lecturii academice şi a evaluării critice a informaţiilor, chiar dacă se consideră ultimii păcătoşi şi se smeresc, şi să-şi “dea cu părerea” pe potriva stării sufleteşti de moment. Cred sincer că poate fi şi asta o cruce (ultra-minusculă) de purtat, întrucât oricând te poţi vedea mai păcătos decât credem că înseamnă “cel mai păcătos”. Iertaţi-mă! Doamne, ajută!

 7. Pingback: PREGATESC EXTREMISTII MAGHIATI LANSAREA UNEI MONEDE PROPRII IN TINUTUL SECUIESC?
 8. Pingback: Vicepresedintele Parlamentului Ungariei, Zoltan Balczo: FACEM TOTUL CA MAGHIARII DIN CARPATI SA SE UNEASCA
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare