Tot mai multi dintre batranii nostri supravietuiesc numai indatorandu-se la C.A.R.

13-04-2011 36 secunde Sublinieri

Greutăţile financiare apasă tot mai mult pe umerii bătrânilor. Pensiile nu le ajung, iar la copii nu pot apela pentru că nici ei nu fac faţă cheltuielilor.

Aşa că, pentru a-şi plăti facturile, pentru a-şi lua medicamentele ori lemne pentru încălzirea locuinţelor sau mâncare, oamenii apelează la Casele de Ajutor Reciproc (CAR). Chiar dacă sunt doar cheltuieli strict necesare, mulţi pensionari sunt în situaţia de a se împrumuta pentru a le putea plăti.

Unii dintre ei spun că împrumută câte 2.000 de lei şi plătesc pe lună 120 de lei.

La Casa de Ajutor Reciproc din Gorj sunt înscrise aproximativ 11.000 de persoane care primesc pensia minimă de doar 350 de lei. Numărul celor care apelează la împrumuturi este tot mai mare.

“Am acordat, de la începutul anului, împrumuturi totale de 2.787.990 de lei. Motivele pentru care pensionarii se împrumută sunt aceleaşi. Adică pentru sănătate, pentru intervenţii de urgenţă”, spune Iulia Cioplea, de la CAR Gorj.

Dacă până în luna martie bătrânii împrumutau maxim 2.000 de lei, acum sumele au crescut până la 3.000 de lei.Categorii

1. DIVERSE, Presa, Suferinta de langa noi, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “Tot mai multi dintre batranii nostri supravietuiesc numai indatorandu-se la C.A.R.

  1. Bunul Dumnezeu sa le binecuvanteze acesti ani de pe urma pentru ca mainile lor au construit o tara frumoasa , pentru ca ne-au crescut si educat iar rasplata acestor ani de sacrificiu este … inca un sacrificiu . Nu aveam oare destule pacate de rascumparat , trebuia sa ne adaugim si prigoana asupra batranilor nostri bolnavi , suferinzi , inconvoiati de ani ?

    Iarta-ne , Doamne , si nu ne rasplati pentru faptele acestea de rusine !

  2. Pingback: RASISMUL SOCIAL PROLIFEREAZA MALIGN. Pensionarii/ batranii tarii – inamicii publici? PENTRU CE ARE BANI CONSILIUL LOCAL IASI? - Recomandari
  3. Pingback: “Satul puturosilor”, campania impotriva SALARIULUI MINIM pe economie si OBEDIENTA ACCEPTABILA sau cand e “OK” sa fi sluga: cand seful e MANAGER - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare