Traian Basescu, un presedinte STRAIN DE ROMANIA care MANIPULEAZA ca la carte

21-11-2012 3 minute Sublinieri

UPDATE

Gh. Gheorghiu Dej, din 1945, când a fost ales Secretar General al PCR, până în 30 decembrie 1947, ziua abdicării regelui Mihai de România,  şi Traian Băsescu, din iulie 2012 şi până când va părăsi Palatul Cotroceni.

Două epoci şi doi conducători  care au un punct comun,  unic în istoria României moderne:gradul de ilegitimitate. La fel ca Dej, Băsescu nu are majoritate parlamentară, nu face parte dintr-o dinastie regală, nu reprezintă voinţa populară.  Are un singur atu: susţinerea unui partid străin, PPE-ul lui Merkel şi Barroso, aşa cum Dej era împins de la spate de Partidul Bolşevic condus de Stalin.

Există şi cel puţin o diferenţă între cei doi comunişti: Dej susţinea interesele PCR, Băsescu nu mai vorbeşte nici măcar în favoarea PDL. Fiecare ieşire „europeană” a preşedintelui ilegitim nu face decât să enerveze şi să mai decidă,  eventual,  nişte votanţi antiBăsescu  la referendum să voteze pe 9 decembrie  USL.

Preşedintele Masăverde utilizează pupitrul de la Cotroceni exclusiv pentru a-şi autoexcita vanitatea personală.

Dictatorul N. Ceauşescu era mai aproape de poporul român în 1968-1974 decât este acum preşedintele României libere, T. Băsescu.

Mă îndoiesc până la pământ că guvernarea USL, prelungită după 9 decembrie,  va face, aşa cum promite,  un car de bine acestei ţări, dar că T. Băsescu nu mai e nici măcar preşedintele Masăverde,  e un  şef de stat străin de România, mi se pare o certitudine.

PS: Descartes ne-a lăsat silogismul: “Gândesc pentru că mă îndoiesc. Exist pentru că gândesc”, urmat de concluzia: “Dumnezeu există”. Obscurantism. Continuarea livrată azi de dl Băsescu: “Sunt în campanie pentru că exist”, ar fi o perlă ontologică de talia lui “Care Este“, de Marian Vanghelie, dacă dl preşedinte ar fi capabil să aibă vreo îndoială.

Preşedintele Care Există

Aşa cum filosofia a fost considerată veacuri de-a rândul regina ştiinţelor, ontologia a fost regina filosofiei. În spaţiul românesc, a cugeta asupra existenţei şi nonexistenţei pure n-a mai preocupat pe nimeni de la Marian Vanghelie încoace. Dumnezeul sectorului 5 al Capitalei a spus: „Sunt Primarul Care Este”. El a identificat astfel o întreagă clasă umană superioară, esteţii, adică oamenii care este şi care nu au nevoie de altă calitate în afara simplei existenţe pentru a domina.

Interpretând în stil cartezian zisa esteţului Vanghelie, ea ar suna aşa: „Exist, deci sunt”, ceea ce reprezintă o aserţiune mult mai tare decât cumintea „cuget, deci exist” a franţuzului. Tot pe Descartes îl bagă în corzi şi preşedintele esteţ Băsescu. Să ne amintim că silogismul cartezian „Mă îndoiesc, deci gândesc. Gândesc, deci exist” se închidea cu concluzia „Ergo Deus est” – demonstraţia existenţei lui Dumnezeu.

Nebântuit de gânduri teologice, T. Băsescu completează mult mai inspirat şi pragmatic construcţia lui Descartes: „Gândesc pentru că mă îndoiesc. Exist pentru că gândesc. Sunt în campanie pentru că exist”. După Primarul Care Este, avem, deci,  Preşedintele Care Există.

T. Băsescu îşi defineşte astfel condiţia ontologică: Dacă nu sunt în campanie înseamnă că nu exist.  Orice m-aţi vedea făcând în afară de campanie electorală – de pildă îndeplinind funcţia de preşedinte al României – să ştiţi că ăla nu sunt eu, e o sosie.

Singura problemă este că raţiunea silogistică de mai sus pune la baza existenţei îndoiala. Or, T. Băsescu nu se îndoieşte de nimic, niciodată.  El este, indubitabil, cel mai potent şi cel mai inteligent. Europa nu îl vrea decât pe taurul Zeus.

Băsescu ne-a cadorisit săptămîna trecută cu nu mai puţin de trei apariţii tv, toate in primetime, toate pline de suspens. De la referendum mai apăruse o singură dată, şi atunci spăşit, protocolar, făcînd pe insul respectabil care duce povara unei ţări. De ce a renunţat brusc la discreţia din septembrie-octombrie ? De ce ne-am trezit cu el pe toate ecranele, generînd o serie de talk-show-uri, ştiri, comentarii ? Asta a şi vrut – să ne amintim de el, să nu îl lăsăm pradă uitării. Vrea să il mai băgăm în seamă, să mai fie pe prima pagină. A trimis în plus un mesaj occidentului că e încă cu mîinile pe manşe şi face jocurile la Bucureşti. Altfel spus, el rămîne omul forte, deci cu el trebuie negociat orice afacere, acord post-Bruxelles şi post 9 decembrie.

Mai cred că Băsescu s-a plictisit la Cotroceni să vadă cum alţii fac cărţile în această partidă de poker politic şi a intrat în joc. E doar un preşedinte jucător, nu vrea să fie chibiţ. Apariţiile sale sunt şi o mare schimbare tactică în cîmpul PDL(ARD). Pină acum ideea de campanie a lui Blaga&Co a fost să îl ţină pe Băsescu departe de camerele tv ca lumea să nu asocieze imaginea prezidenţială cu cea a candidaţilor proprii la alegerile parlamentare. Băsescu acum trage partidul în jos, deşi nici partidul nu stă pe roze. PDL a făcut un efort consistent să se camufleze precum cameleonul, să dea impresia că s-a rupt de trecut. Băsescu (Udrea, Boc, Anastase, Oltean, Videanu etc) inseamnă trecutul PDL, pe care lumea îl detestă într-atît încît va da votul candidaţilor USL.

Dar metoda decuplării de Băsescu nu a dat rezultatele scontate în absenţa altui lider cît de cît popular. PDL – intitulat acum ARD pentru naivi – a continuat să stea prost în sondaje, (între 12-17%), şi tendinţa nu pare deloc să sufere vreo corecţie. S-a apelat la vechea locomotivă din depou, la armura prăfuită din castel. Bucuros, ca mai e nevoie de serviciile lui, Băsescu a reapărut să îşi facă numărul, să ne spună scheciuri, ca un star rock care îşi face un comeback după o perioadă de absenţă. A perorat pe toate temele posibile, şi-a arătat îngrijorările. A zis că se teme de haos, de criză, de sărăcie, de viitor, de distrugerea statului de drept. A sugerat că vine apocalipsa, fireşte, dacă nu ne conduce el. A ţinut spiciuri  recapitulative, ca orice politician expirat, nostalgic, care îşi aduce aminte vechile victorii într-un prezent frustrant. Noua lui idee de campanie este că dacă USL cîştigă la 9 decembrie va fi jale. Ţara o să fie sfişiată de străini şi de duşmanii interni. Interesant – cîţiva agenţi de influenţă prin diverse televiziuni şi gazete au preluat tema, parafrazîndu-l pe Băsescu. Au răspîndit marea idee a pericolelor care ne pîndesc la adăpostul măştilor de importanţi comentatori politici, analişti şi experţi. Este o operaţie de manipulare ca la carte. Cam simplistă, ca să nu zic prostească. Efectul ei – va fi zero.

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Articolele saptamanii, Razboiul impotriva Romaniei, Stelian Tanase, Tradatori si lichele, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “Traian Basescu, un presedinte STRAIN DE ROMANIA care MANIPULEAZA ca la carte

 1. Hmm… cam ciudate oscilațiile lui CTP. Pesemne atâta e lăsat să spună de superiorii lui, așaa, ca să mai pară și el un analist independent…

 2. Un apropiat fidel al marinarului,in persoana Elenei Udrea a fost astazi la un metru de mine.Consatenii mei sunt coplesiti.Doamna din Bucuresti a pus astazi piatra de temelie a unei cruci metalice,in inaltime de 27 m. Televiziuni, poze,ce nu a vazut Parisul.Totul va fi gata pe 6 decembrie gratie donatiei inimoasei vedete.Discurs emotionant,lacrimogen chiar,asa ca nu poate pierde postul de deputat din colegiul nostru.E adevarat ca a fost trimisa intr-o zona unde primarii PD-l au strans la locale 70-80% din voturi.

 3. Prin anii ’50 se vindeau ca si acum fratii intre ei,dar suntem departe de constiinta de neam de atunci.Daca bandele din munti nu mai sunt o solutie atitudinea lor nu trebuie sa ne lipseasca.
  http://www.youtube.com/watch?v=qCuLW-EHa8E
  Si marturia unei sotii careia sotul ii spune sa se recasatoreasca pentru ca era prins in munti si aruncat in lagar:”Nu te voi parasi nici dincolo de mormant!”

 4. Cel mai malefic personaj din istoria României, trădătorul cinic și vânzătorul exemplar de neam și țară, capul mafioților, securistul cel mai viclean și profitor și înainte de 89 și după, își ascunde disperarea că serviciile l-ar debarca prin logoreea interminabilă a spurcatelor dejecții verbale la adresa tuturor… Oare, nu mai e un român demn să-i spună că i-a ajuns? Unde sunt preoții și păstorii ca să apere turma? Chiar nu este nici un drept în țara asta?

  Numai pe fondul fricii și al disperării neputiincioase strecurate în popor prin mesaje sub- și supra-liminale se poate menține demegogul suprem în fruntea României, dezbinând și defăimând România și românii, pe temeiul sprijinului extern al tuturor hienelor multinaționale care ne devorează resursele și viitorul…

  http://www.cotidianul.ro/traian-basescu-impotriva-tuturor-200867/

 5. Pingback: BASESCU SI ȚARA - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare