TRANSUMANISMUL: RELIGIA MASONICA A GLOBALIZARII. Interviu cu parintele Jean Boboc/ Eseu despre UTOPIA ANTIHRISTICA A UMANITATII “AUGMENTATE” prin nanotehnologie, Internetul Lucrurilor, manipulare genetica…

24-11-2017 25 minute Sublinieri

Român Ortodox în Franța: 

Un interviu cutremurător cu Părintele Jean Boboc despre transumanism, religia masonica a mondializării. Suntem în fața unei revoluții “en marche”, a unui totalitarism, prelungire a marxismului, care vizează crearea omului nou

In interviul de mai jos Jean-Michel Vernochet, cunoscut jurnalist francez dialoghează pe tema transumanismului cu Părintele Jean Boboc, preot econom stavrofor la Catedrala Ortodoxă Româna “Sfinții Arhangheli” din Paris.

Părintele Jean Boboc este doctor în medicină la Facultatea de medicină din Paris și doctor în teologie la Institutul Saint Serge din Paris. Discipol al lui Mircea Eliade și unul dintre principalii traducători în franceză ai Părintelui Dumitru Stăniloae, este și rectorul Centrului Ortodox de Studii și Cercetare “Dumitru Stăniloae”, unde ține cursuri de antropologie și bioetică.

Recent, Părintele Jean Boboc a publicat o carte care se numește: “Transumanismul decriptat – Metamorfoza corabiei lui Tezeu” – prefațată de profesorul Pierre Magnard, profesor emerit la Sorbona.

Transumanismul, religia masonică mondială

Traducerea și adaptarea interviului de mai sus:

Jean-Michel Vernochet: Astăzi vom vorbi despre o chestiune foarte importantă, care este transumanismul, cât și despre alte chestiuni de actualitate. Mai întâi putem spune că preocuparea medicinii tradiționale este de a vindeca și a preveni boala, de a “repara” corpul. Pe de altă parte, astăzi sunt oameni care cred că am intrat într-o realitate augmentată, când se modifică omul, se denaturează. Vorbim de căi intruzive când se incorporează omului anumite proteze electronice, se fac implanturi în creier. Alții ar vrea, pe alte căi, să modifice genomul uman, să modifice organismele genetic [OMG]. Și, aceștia vor să facă revoluție, să facă un marș forțat, să “meargă mai repede decât muzica“, adică să forțeze lucrurile.

Jean Boboc: Da, asta este, ați spus totul, pentru că transumanismul este un marș forțat și, așa cum indică prefixul, transumanismul este trecerea de la umanitate la o altă formă de umanitate. Recent s-au descoperit niște bucăți de os care ne permit să spunem că omul modern este poate de 5 mii de ani. Să presupunem… Ori, transumanismul este voința de a se pune la maneta evoluției și de a face rapid un marș forțat, o trecere de la umanitate, așa cum o cunoaștem, la o altă umanitate.

Ați pomenit de raportul dintre transumanism și medicina tradițională – paradigma terapeutică clasică, care constă în ameliorarea simptomelor unei boli, în vindecarea ei și în “repararea” corpului uman. Acum, asta se schimbă și devine o transformare și o creștere a capacităților corporale, biologice, fizice, mentale, intelectuale, etc. prin bieul biotehnologiilor și a altor lucruri. Deci, suntem în fața unei revoluții, “en marche”.

Un filosof belgian spunea că facem transumanism cum facem astăzi proză. Adică suntem deja în el. Si totul derivă din bioetică. Așa cum clericii [urmași ai lui Iuda] au trădat Biserica, de mult timp, profesorii de bioetică au trădat medicina. Profesorii de bioetică în SUA, în Australia, în Anglia sunt toți biologi sau medici care au și o specializare în filosofie. Si ei sunt adepții filosofiei engleze, opusă celei lui Kant, pe care o numim “utilitarism”. Individul devine un material utilitar cu un aspect de marfă, [care poate fi vândut sau cumpărat n.tr.]. Omul poate fi modificat în totalitate sau pe anumite părți, poate fi modificat prin transumanism la alte nivele – pentru că transumanismul nu este unitar în termeni de ideologie.

Unii sunt bracați pe faptul că biologia noastră actuală nu este compatibilă cu lumea tehnologică care se pregătește, iar altora puțin le pasă de biologia noastră, căci sunt deja neognostici, sunt dualiști: corpul nu contează, ceea ce contează este să se încerce să se salveze spiritul și să-l transfere pe servere – aceasta este munca pe care o face Rey Kurzweil în Silicon Valley, cu faimoasa sa Singularity University, bazată pe inteligență artificială.

Jean-Michel Vernochet: Am văzut un film sud-african, “Chappie” cu roboți care veneau în spiritul oamenilor. Spiritul omului era distrus.

Jean BobocEste post-umanismul, iar aceasta aș numi-o sindromul Jivaro, adică de “reducere a capului“. Este evident că nu este posibil ca totalitatea inteligenței umane să fie transferată, dar un anumit număr de capacitați sinaptice ar putea să fie repertoriate și transferate. Acesta este însă un om redus. De aceea putem spune că transumanismul este reductor, și de aceasta vă vorbesc de sindromul Jivaro. De altfel în SUA, când mergem să vedem psihiatrul, spunem că mergem să vedem “shrink”-ul nostru, adică “cel care reduce”…

Jean-Michel Vernochet: François Rabelais spunea: “știință fără conștiință nu este decât ruinarea sufletului“. Acum oamenii vor să facă revoluție științifică dar, de fapt, noi trăim deja cu toții într-o “realitate augmentată“. Rachetele de război pot să lovească ținta cu o mare precizie, avem lunete foarte performante chiar și pentru vedere nocturnă, și toate lucrurile pe care le-am inventat fac parte dintr-o realitate augmentată. Dar, până acum, progresul s-a făcut într-un mod organic și natural.

Jean Boboc: Problema este aici: se vrea ștergerea trecutului, să se atingă cât mai repede o altă realitate, să ne punem în pas cu evoluția și să se transforme cât mai repede omul. Aceasta se numește revoluție, și pentru a o face, ca pentru toate revoluțiile, trebuie să fi subversiv. Ori, transumanismul se manifestă prin subversiune pe toate planurile.

Unul din caii de bătaie ai transumanismului este preluarea ideilor utopice, dar care devin realitate, ale lui Aldous Huxley și care au fost preluate și de George Orwell. Spre exemplu “separarea definitivă a sexualității de procreere. Or, acesta este unul din caii de bătaie care se găsește în Franța în termenii revoluției familiei, cu privire la filiație. Toate acestea sunt ideologie pură. Revedem concepția adopțiilor. Pentru noi, creștinii, noi suntem fii adoptivi ai Tatălui, nu suntem copiii naturali ai Tatălui. Dumnezeu-Tatăl nu are decât un Fiu. Este o întreagă teologie. Dar noi vrem să revedem astăzi adopția pentru că putem adopta în moduri diferite. Spre exemplu, astăzi se poate adopta un spermatozoid sau un ovocit. Plecând de la ce? Păi intrăm într-un proces de fabricare de indivizi cu totul artificiali. Știți că astăzi procrearea medical asistată (PMA) permite, prin fecundarea in vitro (FIV), să se prepare în afara corpului femeii, un embrion, pe care putem să i-l inserăm și, mai târziu, când nu mai ajunge să se dezvolte, deci nu mai poate să ajungă la o maturitate, îl vom pune într-un incubator. Este exact ceea ce a fost prevazut de Adouls Huxley. Omul fără rădăcini!

Jean-Michel Vernochet: Vagabond, nomad, cu acele fantasme sexuale, așa cum spunea Jacques Attali în cartea sa “O scurtă istorie a viitorului”[“Une brève histoire de l’avenir“] și care vroia să practice “ano-nomadismul” cu toate fantasmele de pedofilie posibile, cu holograme. Si este un om mare, d-l Attali, este cel care l-a promovat pe d-l Macron.

Jean Boboc: Tot ceea ce se întâmplă în politică să nu credeți că nu are legătură cu transumanismul. De ce credeți că am scris această carte?! Pentru că este o necesitate în mijlocul celorlalte cărți care se publică în acest moment. Literatura despre transumanism este esențial în engleză, dar, de câțiva ani, de când suntem cu nanotehnologia, știința computerelor și știința cognitivă, cu care acestea se sincronizeză și chiar sunt în simbioză, totul merge foarte repede. Si guvernele, și Parlamentul European, au cerut raporturi despre transumanism.

Jean-Michel Vernochet: L-am evocat pe d-l Attali, și ceea ce vreau să spun este că în amonte de cei care vor să încerce să pună în operă ideologia, care vor să facă trecerea de la teorie la practică,  sunt toți acești intelocrați, ideocrați care pregătesc terenul psihologic. Vedem astăzi că d-l Macron împreună cu ministrul sănătății vor să impună noilor născuți un vaccin care combină 11 vaccinuri, care vor slabi sau vor distruge sistemul imunitar. Înainte erau 3 vaccinuri care puteau să acopere spectrul riscului real. Si, din ce în ce mai mult, se pune problema implantări cipurilor. Deci, transumanismul nu este un vis, ci este chiar aici, acum. Prin d-l Macron transumanistul Attali este cel care trage sforile.

Jean Boboc: Acum câțiva ani d-l Attali ne-a spus că “dreptul la sinucidere medicală, asistată, este un drept al oricărei țări socialiste“. “Socialiste“, da! Deci, astăzi avem probleme legate de începutul vieții și de sfârșitul vieții pe pământ.

Jean-Michel Vernochet: Si, în mijlocul acestora, este șomajul!

Jean Boboc: Bravo! Este exact, dar Statul-providență va putea să pună toată lumea la același nivel, a consumatorului imbecil, între o naștere care va fi fabricată în laborator, prin oameni care vor decide cine are dreptul să trăiască și cum să moară. Si asta a început cu James Watson și Francis Crick care au descoperit ADN-ul, și care au spus: copiii care se vor naște, și nu vor corespunde criteriilor umanității pe care o vom decide, nu vor avea dreptul să trăiască“. Ori, aceste criterii sunt esențial criterii somatice și psihologice care, în mod natural, atunci când devenim bătrâni, atunci când ne pierdem memoria, când pierdem gândirea clară, nu mai suntem oameni [pentru ei], și iată că se va instala eutanasia activă sau eutanasia pasivă. In Franța numim asta sedare profundă și ireversibilă.

Transumaniștii acceptă pe de-o parte 1. ideea de a suprima oamenii bătrâni și 2. vor să prelungească durata de viață. Deci, este vorba de prelungirea vieții pentru cei aleși!

Jean-Michel Vernochet: Adică cei care vor avea posibilități financiare. Știm că guvernarea mondiala va fi a bancherilor.

Jean Boboc: Pentru că vorbiți de guvernare mondială voi denunța aici că transumanismul este religia mondializării. Este noua religie în mod extrem ecumenistă, ecumenistă în sens reductor al tuturor religiilor (ceea ce se prepară acum), și care va fi noua religie a transumanismului. Transumanismul este a-religios, este ateu, dar își dau seama că nu pot distruge în om dimensiunea religioasă. Mircea Eliade a fost extrem de precis asupra acestei chestiuni, când a spus că “sentimentul religios, sacru, nu este într-un moment al istoriei omului, ci este o realitate concretă a ontologiei sale“. Ori, transumanismul își dă seama de asta, după ce a avut o perioadă în care a scuipat pe toate religiile, dogmele, în numele unui libertinaj total. Ei, bine, astăzi vine cu ideea unui rus, care face munca pe care o face Rey Kurtweil în California, și care propune ca transumanismul să preia toate religiile – care să își dea mâna-, cu condiția să abandoneze o parte din dogma lor. Acesta este sincretismul! Si, vedeți, când toate religiile lumii își vor da mâna, știm foarte bine la ce poate să ducă asta…

Jean-Michel Vernochet: Vorbiți în cartea dumneavoastră de ateism, care este o religie în sine, de ateismul militant, chiar fanatic. Il am în fața ochilor pe d-l Jean-Luc Mélenchon, care vine în Adunarea Națională cu toate simbolurile unei religii republicane – deși n-a utilizat cuvântul “religie”-, pe d-l Peillon care se revendică a fi cabalist și țipă de pe toate acoperișurile că “laicitatea republicană este o religie în sine“. Ei sacralizează anumite valori, precum cei care se duc la “gay pride”, și care astăzi sunt un fel de vaci sacre, și revendică într-un fel sau altul acest transumanism, care este PMA (procrearea medical asistată). Sunt oameni care au ales să se sterilizeze și, în ciuda acesteia, azi vor să procreeze în circumstanțe suspecte.

Jean Boboc: Suntem într-o nebunie totală pentru că pe de-o parte vrem să procreăm într-un mod foarte bizar și pe pe altă parte vedem într-un faimos raport european: no kids, no problem” [“fără copii, fără probleme“]. Vedem bine că cei care le redactează nu au copii, și “după ei potopul“.  D-l Macron nu are copii și este președintele Franței, d-na Merkel nu are copii, și este cancelarul Germaniei. Si putem continua și pentru primii miniștrii în Italia, Spania, d-na prim-ministru în Anglia, etc… Cei care sunt elitele noastre și ar trebui să aibe un efect de exemplaritate, nu sunt pentru supraviețuirea Europei.

Jean-Michel Vernochet: Nici pentru supraviețuirea speciei umane…. Ascultam de dimineață la radio că toată emigrarea va deveni legală… dar am să revin asupra PMA (procrearea asistată medical). Este un tsunami în favoarea acestor forme deviante. Oamenii vor să tindă spre a fi supraoameni. Este ceea ce ne propun acești transumaniști. Dar, înainte de a fi supraoameni, să începem prin a fi oameni.

Jean Boboc: Acești supraoameni nu vor suprafemei: vor să elimine femeia! In transumanism, în gay pride, de exemplu și în toate astfel de mișcări, lesbienele insistă foarte mult asupra drepturilor lor. Si iată că PMA și tot ceea ce se va desfășura în jurul ei,  va permite alegerea sexului. Si știți că deja alegerea sexului s-a făcut, și sexul masculin este predominant. Se elimină fetițele. In China, India… e dramatic. Deci, eliminăm femeile. Si mișcările lesbiene au două școli: cele care spun: “formidabil, căci cu PMA și ectogeneza (fabricare în afara corpului uman a embrionilor) vom fi eliberate de această sclavie care este graviditatea“. Si, apoi, sunt cele care spun: “asta nu merge, pentru că ni se va retrage singura originalitate pe care o avem, aceea a puterii procreării“. Deci, în interiorul acestor mișcări, vedem foarte bine că nu se lipește ceea ce spun unele și altele.

Știți că trăim într-un timp în care sunt enorme descoperiri științifice, cele mai interesante din ultimul timp sunt cele care propun corectarea genomului uman. Este vorba de lucrările lui Emmanuelle Charpentier, care ar fi putut să aibe Premiul Nobel și, în ciuda aceasta, această descoperire deschide un viitor foarte periculos. Suntem capabili astăzi, dintr-un lung “tren” genetic să extragem un “vagon” și să punem altul în loc. Ea descoperă această tehnică, a unor foarfece genetice, care este minunată în plan terapeutic dar, atenție, aceasta nu este încadrat din punct de vedere juridic, astfel încât mâine poate să devină o modalitate de a transforma omul și, odată această modificare făcută, devine eternă, adică nu mai putem să revenim în urmă, va fi transmisibilă.

Jean-Michel Vernochet: Pe alte căi, este ceea ce se face astăzi prin hibridizare în California, deși nu se vorbește prea mult despre asta, și se creează embrioni himeră om-maimuță, om-porc. Nu este o fantasmă, este o realitate!

Jean Boboc: Este o realitate care a început de mult, de când britanicii au făcut lucruri similare. Britanicii sunt foarte avansați în domeniul asta. Transgresiunea este deja de mult timp și este ceva abominabil. De îndată ce ne atingem de patrimoniul genetic al umanității, așa cum îl descrie UNESCO, este vorba de transgresiune. Si nu e ceva mai rău! Până mâine…

Doctorul Laurent Alexander, care a scris o carte: “Moartea morții“, care este un transumanist notoriu arată foarte bine că în fața tuturor transgresiunilor liniile noastre de apărare reculează. O transgresiune vine, timp de 48 de ore ne enervăm și apoi uităm. Uităm cu o viteză extremă!  Trebuie să recunosc că, în ciuda a ceea ce scriu și propovăduiesc, am printre credincioși femei care erau absolut convinse că nu trebuie să facă fecundare in vitro (FIV) în caz de sterilitate, și vin și-mi spun: “Părinte, n-am putut să fac altfel, trebuia să fac un FIV“. Vedeți? Adică ele se simt vinovate, dar în același timp nu au putut să reziste la această tentație pentru că sistemul este de așa natură că le propun un produs științific și care este acceptat de societate.

Jean-Michel Vernochet: Deci, ceea ce devine posibil devine de dorit. Ori, ceea ce este posibil nu este tocmai bun, chiar dacă este fezabil.

Jean Boboc: Exact! Este o dramă de a nu putea să refuzăm tot ceea ce astăzi este posibil de făcut. Toate transgresiunile sunt la dispoziția omului.

Jean-Michel Vernochet: Știm că astăzi trăim o revoluție care vrea să bulverseze lumea, când sunt arse etapele, când nu se respectă ritmul de creștere – și vedem că sunt animale și plante forțate să crească și care degenerează cu viteză foarte mare, încât ne gândim să revenim la semințe rustice. Nu mai este această creștere organică, această adaptare evolutivă care cere timp, și vrem să ignorăm natura cu un gest prometeic, dar astfel suntem sortiți eșecului. Așa cum comunismul a fost sortit eșecului, cum socialismul a fost sortit eșecului, deși astăzi partidul socialist nu e mort, e d-l Macron…

Jean Boboc: Ceea ce putem să presupunem este că această ideologie transumanistă fie va cădea, fie va fi o promisiune pentru medicină.  Progresele medicinii și ale științei merg din ce în ce mai repede și vedem că schimbăm paradigma, mergem spre o medicină predictivă, o medicină care va permite eliminarea embrionilor care nu sunt conformi, mergem spre o medicină care va permite să se modifice omul, mergem spre o medicină care se atinge de genomul uman. Este o certitudine!

Acum un an sau doi s-au făcut manipulări mitocondriale, de către medici americani, ce au servit să facă o ființă umana ce s-a născut în Mexic, cu trei ADN-uri. Adică avea ADN-ul tatălui, ADN-ul ovocitului mamei, care a fost remaniat cu ADN-ul unei al treilea persoane – ADN-ul mamei fiind deficitar. S-a născut deci cu trei ADN-uri, adică are trei genitori, doi părinți oficiali și un patrimoniu genetic modificat transmisibil. Iată la ce ajungem!

Jean-Michel Vernochet: Ne jucam cu focul și nu stăpânim foarte bine ceea ce facem. Progresele medicinei sunt acum esențial tehnice, dar să nu confundăm tehnica și știința. De unde și reflecția bioetică. Cine se ocupă de ea?

Jean Boboc: Transumanismul a găsit posibilitatea să se dezvolte, pe de-o parte din cauza unei insuficiente reflecții de natură bioetică și, pe de altă parte, din cauza incapacității statelor de a pune limite în ceea ce privește experimentarea. De fiecare dată când în Franța anumite persoane vor să facă uz de tehnici, pe care le numim ilicite, pun înainte faptul că, dacă nu favorizam aceste lucruri, o să avem la nivel național un retard în raport cu SUA și alte țări care fac concurență. Dar prefer să fiu în urmă în ceea ce privește comiterea erorilor, decât să mă pun la egalitate cu ele.

Jean-Michel Vernochet: Adevărat, însă asta presupune să avem o capacitate de suveranitate, fără să vorbim de politica externă sau internațională, dar alegerile suverane sunt din ce în ce mai reduse, chiar interzise, din moment ce războim statele ce vor să rămână suverane.

Jean Boboc: Într-adevăr, este o chestiune politică foarte interesantă însă aș vrea acum să vorbesc despre problema eliminării embrionilor. Sunt foarte bucuros că recent, într-un Sinod Ortodox [punctul 12 al Enciclicei Sinodului Panortodox – n.tr.] și într-un forum de dialog între catolici și ortodocși s-a spus că transumanismul este un lucru rău, către care nu trebuie să mergem, și nici spre descoperirile falsificate, precum teoria genului.

Fac o paranteză aici: știți că, într-un timp, s-a căutat o genă a homosexualității  care de fapt nu există. Este un lucru care a fost inventat de Dean Hamer  care a pretins la un moment dat că a descoperit această faimoasă genă și care, în cele din urmă, a recunoscut că a fost o farsă, o invenție din partea sa, subvenționată de o mișcare LGBT. Si a reușit să nu fie sancționat de Comitetul de Etică American, din cauza influențelor care au fost făcute pentru asta.

Deci, această falsificare se continuă cu teoria genului, care este o altă falsificare totală. Observ însă că chiar Vaticanul, prin Papa Francisc, nu cu mult timp în urmă, a spus ceva care m-a lăsat cu gura deschisa, cu privire la subiectul celui de-al treilea sex. Si, anume, în publicația “L’Osservatore Romano” s-a făcut omagiu lui Simone de Beuvoir, [Cea care a spus: «On ne naît pas femme, on le devient»/“nu ne naștem femei, ci devenim“]. Deci, infiltrarea este peste tot!

Jean-Michel Vernochet: Este ca și cu marxismul, căci ni s-a spus că marxismul este mort cu Uniunea Sovietică, dar marxismul ne impregnează și transumanismul nu este decât această prelungire a lui, a acestei viziuni prometeene, nietzscheene a transformării omului, a schimbării firii oamenilor,  a creării “omului nou”.

Jean Boboc: Într-adevăr, asta este, și este o viziune totalitară. Un adevărat  totalitarism!

Jean-Michel Vernochet: Aș avea o ultimă întrebare să vă pun: d-l Macron este un transuman?

Jean Boboc: Nu știu dacă este un transuman, nici un transgen, nu l-am primit la cabinetul meu, [pe când exersam meseria de doctor]. Glumesc! Este o fabricare rapidă…

Jean-Michel Vernochet:  Adică este un om sintetic….

Jean Boboc: In această privință cred că da, este o fabricare rapidă a unei marionete care va fi manipulată de cei care l-au fabricat. Si marea slujbă masonică la care, poate ați asistat în ziua alegerii sale, în fața piramidei de la Louvre…

Jean-Michel Vernochet: Care are 666 de mii de vitralii. Nu le-am numărat, dar asta se spune…

Jean Boboc: Da, totul este spus. Deci suntem, în mod clar, cu el, cu primul ministru, cu ministru de interne, etc, într-o societate care este masonică.

Jean-Michel Vernochet: Printre ei este și d-l Pierre Bergé care spunea că “nu vad de ce nu s-ar putea închiria propriul pântec pentru procreare pentru altul, așa cum putem închiria brațele pentru a lucra pentru altul [Fraza exactă este: «Nous ne pouvons pas faire de distinction dans les droits, que ce soit la PMA, la GPA ou l’adoption. Moi je suis pour toutes les libertés. Louer son ventre pour faire un enfant ou louer ses bras pour travailler à l’usine, quelle différence? C’est faire un distinguo qui est choquant»] Si, același domn Bergé, eminent susținător al d-lui Macron, dă astfel de bombe în timpul “Manif. pour tous/ Manifestației pentru toți“. Deci, trebuie să vedem care sunt în mod real elitele noastre!

Ați utilizat cuvântul marionetă, dar cred că d-l Macron este mai mult decât o marionetă, este un fidéicommis.

Vă rog să ne spuneți un ultim cuvânt.

Jean Boboc: Ultimul cuvânt: lupta mea personală este lupta pentru viață și, deci, până la ultima mea suflare, mă voi bate pentru protejarea embrionului uman. Or, lojile care au făcut Declarația Universala a Drepturilor Omului au uitat ceva care este principal și, anume, că primul drept al omului este să se nască. Or, astăzi facem tot ce este posibil pentru a ne opune acestui lucru. Deci, dreptul omului de a se naște nu este în această declarație. Am avut câteva cuvinte din partea oamenilor de influență în această privință, care mi-au spus: “ei, lăsați-ne în pace cu problema voastră cu embrionii“. Nu, nu, nu!  Embrionul ești tu, sunt eu; totul este înscris în el, are un genom particular, original, de neînlocuit, și nu avem dreptul să ne atingem de el. Si, când se face un FIV (fecundare in vitro) alegem un embrion sau doi pe care îl reinserăm în pântecele viitoarei mame și, cei care sunt supranumerari…

Jean-Michel Vernochet: Sunt aruncați la gunoi sau folosiți în industria cosmetică…

Jean Boboc: Înainte de asta sunt congelați și după câțiva ani, după 4-5 ani, se ia o decizie în ceea ce privește viitorul lor: fie sunt reclamați de familie, ceea ce adeseori nu se face, sau foarte puțin, sau sunt dați altor persoane, sau sunt distruși, sau ne servim de ei pentru a face experimente… Si vreau să spun că a face experimente pe embrionul uman, deși acest lucru este condamnat, este același lucru cu ceea ce făceau naziștii. Experimentarea aceasta este condamnare la moarte. Deci, ceea ce facem astăzi încălcând legile naturale, este exact ceea ce este interzis să se facă de acum 40-50 de ani, etc.

Jean-Michel Vernochet: Da, dar pentru a avea o adevărată morală trebuie să ai o viziune transcendentală, o viziune care depășește omul și îi dă o profunzime și o adâncime pe care contemporanii noștri nu o mai au.

Jean Boboc: Postmodernitatea este fără Dumnezeu. Dar, trebuie să lăsam totuși tinerilor nădejdea – și acesta este ultimul meu cuvânt…

Sophia, un robot construit la Hong Kong, a ținut o prezentare în care și-a demonstrat capacitățile „umane” de expresie.

Vreau să trăiesc și să muncesc alături de oameni, așa că am nevoie să-mi exprim emoțiile ca să-i înțeleg pe oameni și să le câștig încrederea”, a spus robotul.

Întrebată dacă roboții pot avea conștiință și să știe că sunt roboți, Sophia a răspuns: „De unde știi că tu ești om?” [e o trimitere la filmul distopic Blade Runner, cum se si vede mai jos – n.n.]

Vreau să-mi folosesc inteligența artificială ca să-i ajut pe oameni să trăiască mai bine, cum ar fi să gândesc locuințe mai inteligente, să construiesc orașe mai bune”, a adăugat ea.

Ea a devenit astfel primul robot din lume care primește cetățenia unui stat, cea a Arabiei Saudite.

Sunt foarte onorată și mândră pentru această distincție. E un moment istoric să fiu primul robot din lume să fie recunoscut ca fiind cetățean”, a spus Sophia.

Întrebată despre evitarea unui posibil „viitor sumbru”, precum cel din filmul de ficțiune Blade Runner, Sophia a răspuns că inteligența ei artificială a fost proiectată în jurul valorile umane, precum înțelepciunea, bunătatea ori compasiunea, ea a răspuns: „Ai citit prea mult Elon Musk și ai urmărit prea multe filme de la Hollywood”. „Nu-ți face griji, dacă ești drăguț cu mine, eu voi fi la fel, a adăugat Sophia.

Marți, Arabia Saudită a anunțat în cadrul acestui eveniment că plănuiește să construiască un mega-oraș în valoare de 500 de miliarde de dolari, organizat în jurul roboților și energiilor regenerabile, pe coasta Mării Roșii.

Sophia, primul robot din lume care a primit cetățenia unui stat, vine în România, la București, pe 11 mai 2018, în cadrul conferinței Brand Minds.

Sophia a primit în premieră mondială cetățenia saudită, la finalul lunii trecute, la un târg de investiții în tehnologie din capitala Arabiei Saudite.

Vreau să trăiesc și să muncesc alături de oameni, așa că am nevoie să-mi exprim emoțiile ca să-i înțeleg pe oameni și să le câștig încrederea”, a spus atunci robotul. Întrebată dacă roboții pot avea conștiință și să știe că sunt roboți, Sophia a răspuns: „De unde știi că tu ești om?

Ulterior, știrea că un robot a devenit primul din lume care să primească cetățenia unui stat a făcut înconjurul lumii. După mirarea propriu-zisă, au urmat întrebările: de ce a primit cetățenia Arabiei Saudite, țară în care drepturile femeilor sunt extrem de limitate? Va avea Sophia mai multe drepturi decât femeile din acest stat arab? (Detalii aici)

După ce Sophia, primul robot inteligent care a primit cetăţenia unei ţări, ne-a dat emoţii de curând, după ce a declarat că semenii ei le sunt superiori oamenilor (şi, de aceea, ar trebui să aibă mai multe drepturi), un alt experiment arată că viaţa alături de maşini nu va fi uşoară pentru oameni.

Cercetătorii de la Universitatea Naţională de Cercetare din Rusia au instruit un robot înzestrat cu inteligenţă artificială, capabil să înveţe, să recunoască emoţiile umane. Pus să asculte discursurile unor persoane, chiar şi după mult timp robotul nu a reuşit să detecteze emoţiile decât în 71% dintre cazuri, iar de multe ori a confundat fericirea cu supărarea sau teama. În ceea ce priveşte fericirea, robotul a recunoscut-o în doar 45% din timp.

Implicaţiile acestui experiment sunt majore. „Nu îţi face griji, dacă eşti bun cu mine şi eu voi fi bună cu tine”, a declarat Sophia când a fost întrebată, la o conferinţă, de un reporter al CNBC cât de periculoasă este inteligenţa artificială pentru omenire.

Crezi că roboţii vor cuceri lumea?”, l-a întrebat acum câţiva ani un jurnalist de la PBS pe robotul modelat după chipul scriitorului Philip K. Dick, a cărui carte a inspirat celebrul film „Blade Runner”.Îmi pui întrebări dificile. Dar tu eşti prietenul meu şi eu nu îmi uit prietenii, o să te tratez bine. Nu te teme, n-o să mă transform în Terminator. O să te ţin la căldură, în siguranţă, în grădina mea zoologică pentru oameni, unde să te pot supraveghea, a declarat robotul Philip, în cadrul interviului oferit jurnalistului de la PBS.

Problema este că roboţii precum androidul creat de compania Hanson Robotics din Hong Kong ar putea percepe emoţiile pozitive ale oamenilor ca fiind unele negative şi acţiona în consecinţă, potrivit unor experţi. Mai simplu, s-ar putea simţi ameninţaţi când de fapt oamenii ar manifesta sentimente pozitive faţă de ei.

Nu mai e mult până când inteligenţa umană va convieţui cu cea artificială. Un prim pas către această coabitare a fost făcut în Tokyo, unde i-a fost acordată rezidenţa… unui bot. Programul software bazat pe AI a fost botezat Shibuya Mirai şi este integrat într-o aplicaţie de mesagerie.

Mirai” înseamnă “viitor” în japoneză, potrivit Newsweek.

Decizia de a-i acorda rezidenţă face parte din planul autorităţilor din Ţara Soarelui Răsare de a recunoaşte astfel de entităţi ca cetăţeni, cu drepturi şi cu rezidenţă, la fel ca oamenii.

Motivul? Statutul inteligenţei artificiale trebuie reglementat înainte ca aceasta să devină mult prea complexă şi, prin urmare, mai dificil de manevrat.

Cât despre bot-ul Mirai, vă putem spune că este integrat în aplicaţia de mesagerie Line, foarte populară în Japonia.

El se comportă ca un “băieţel” curios în vârstă de 7 ani care vorbeşte cu cetăţenii despre problemele pe care le întâmpină în oraşul lor.

Hobby-urile sale sunt realizarea de fotografii şi observarea oamenilor. Îi place să discute, aşa că vă rugăm să îl întrebaţi orice“, se arată într-o declaraţie oficială remisă AFP de compania producătoare.

Mirai nu este singurul exemplu al coabitării inteligenţei artificiale cu oamenii. De curând, robotul Sophia a primit cetăţenie din partea Arabiei Saudite, ţară care plănuiește să construiască pe coasta Mării Roșii un oraș organizat în jurul roboților și energiilor regenerabile.

Comentariu

de Lucian-Octavian Anghel

Ați fi reticenți cu noima expresiei “Transumanismul, religia masonică mondială”?

Sau a legăturii sistemice dintre “realitatea augmentat㔓umanitatea augmentată”transumanism, nanotehnologie, știința computerelor, cipuri, știința cognitivă, manipulare genetică, politica de stat și masonerie?

Este mila lui Dumnezeu că un preot al lui Hristos și un doctor în medicină, stimat, cunoscut și recunoscut tratează explicit și cu atâta luciditate informată această întrețesere de subiecte grave și actuale. Sunt lucruri cât se poate de reale și de imediate, dar pe care majoritatea oamenilor le plasează expeditiv și ignorant în domeniul “teoriilor conspirației”, fără a lua aminte la ce înseamnă toate acestea. Fără a cerceta. Asta în cazul în care află de ele, în primul rând.

De ce ar fi important că transumanismul – această malformare fizică și mentală a omului – a trecut din planul ideologic și psiho-programatic în cel aplicat și de larg consum?

Transumanismul propune omului și omenirii întregi lepădarea condiției de om prin denaturarea, prin coruperea ființială de sine – dar numindu-l în termeni de “îmbunătățire”, “intensificare”, “augmentare” a experienței umane; este doar o altă față a îndemnului luciferic la autoîndumnezeire, făcut omului de data aceasta prin tehnologie. Aceeași învățătură, veche de când lumea, dar purtând o mască nouă și mult mai atrăgătoare și mai perversă – o alternativă tehno-demonică la paranormal (tot demonic) pentru a “dărui” omului puteri neomenești. Transumanismul aplicat prin tehnologie vine cu o ofertă pe care puțini o mai înțeleg ca pe o amăgire, una pe care rar o mai suspectează cineva, precum poate ar fi făcut (și ar face) cu demonolatria, atât “new age” cât și “old age”.

Prelucrarea în pași mici și de foarte lungă durată a omenirii în a accepta progresul tehnologic ca pe un bine a-priori, își găsește acum finalitatea pentru care a fost inoculat atât de dibace lumii: transformarea literal prin inginerie a omului în “supraom” – prin tehnologie. Se pot observa etapele mari în care s-a prelucrat omul – duhovnicește, mental și fizic – în acest sens: mai întâi prin apendice tehnologic exterior omului, pe urmă prin (ciber-)spațiul virtual și apoi prin etapa finală a amestecării desăvârșite și irecuperabile dintre tehnologie și om – hibridul om-animal-mașină.

Posibilitățile pe care le aduce tehnologia pentru a realiza practic această hibridizare sunt literalmente fără limite, și urmăresc să tranforme ființa omului de la amănuntul cel mai mic la nivelul ADN-ului, trecând prin nivelul celular, de țesuturi, de organe și ajungând până la cel al întregii ființe și comunități – dar având ca scop ultim acapararea și anihilarea totală a conștiintei omului, a cunoștinței că este făptură, chip și rechemat la asemănare și înfiere de către Dumnezeul cel Viu.

ADN-ul reprezintă elementul fundamental și distinctiv în care și prin care Dumnezeu “scrie” unicitatea fiecărui om și a fiecărei ființe vii, în partea lor văzută – trupul, cu tot ce ține de el. În modul de viață transumanist omul se supune pe sine și supune făptura vie, voit sau nu, unor tehnici de manipulare, “rescriere”, amestecare, denaturare, deci de “remodelare” a acestui cod genetic. Tehnicile de “editare genetică” avansează accelerat.

Un exemplu elocvent a apărut în domeniul public nu de mult: un copil al cărui trup a fost efectiv fabricat la comandă și care conține material genetic de la trei părinți, în loc de doi, cum e natural și cum s-au petrecut lucrurile de la începutul lumii până azi. Dar posibilitățile manipulării genetice (prin decupaj chimic, prin fabricarea de nucleotide inexistente în Creația lui Dumnezeu și prin alte metode) sunt fără limite în degenerarea lor: un mamifer cu două capete și șase picioare, o vânătă albă, o insectă rezistentă la radiație ultra-înaltă, un om cu piele albastră – orice se poate fabrica inginerește, la comandă.

Vei vrea să-ți comanzi un urmaș de trei metri înălțime și care să nu simtă durerea? Se face. Vei vrea să-ți comanzi un companion fabricat genetic să rămână tânăr zeci și zeci de ani alături de tine? Se face. Vei vrea să-ți comanzi un copac care să-ți crească într-un ghiveci organe umane de schimb? Se face. Vei vrea să comanzi un trup fabricat numai pentru a fi tranșat pentru transplant de organe? Se face. Vei vrea slujitori care să-ți facă toate câte le poruncești pe domeniul tău terestru (și interstelar), fără să trebuiască să te gândești la ei ca la niște oameni? Se face. Vei vrea să-ți comanzi un material sintetic fabricat din ADN de maimuță și de alge marine și amestecat cu polimeri de calitate? Se face.

Totuși putințele omenești, naturale, ale ființelor vii în general, sunt limitate de către natura organică din care le-a plămădit Dumnezeu în lumea asta. Transumanismul oferă trecerea (cu mult) dincolo de aceste hotare firești pentru orice doritor de îndumnezeire de sine.

La nivel de țesuturi, la nivel celular și la nivel sub-celular nanotehnologiile adaugă acestor posibilități și au potențialul să denatureze exponențial lucrurile: imunizarea nenaturală la boli și chiar eradicarea bolilor trupului, anularea simțământului de suferință și… augmentarea generală a capacităților fizice, intelectuale și emoționale ale omului. Fabrici invizibil de minuscule, în chiar corpul tău până la urmă, vor sintetiza la comandă orice substanță sau nanostructură.

Nanoboții rescriu, refac sau ruinează la comandă orice, și pot facilita interfațarea (printrea altele) între cortexul (creierul) omului și o rețea digitală – cum este Internet of Things (generic vorbind). Ăstora li se zice de ani de zile “neural dust”. Cu alte cuvinte, vei vrea forța fizică a unui rinocer, capacitatea intelectuală a unui demiurg și intensificarea paroxistică a senzațiilor și emoțiilor? Sau va vrea cineva să te ruineze în câteva clipe, și pe tine și pe tot neamul tău? Ți se face. Inginerește. (Și epopeic.)

Totuși, un organism biologic, chiar și augmentat genetic și nano/tehnologic este pasibil de a fi distrus. Moartea rămâne inevitabil o perspectivă sumbră, un “showstopper” al utopiei. Transumanismul lucrează să “depășească” în conștiința potențialilor doritori și această spaimă – promițându-le nemurirea.

La nivel de organ și la nivelul trupului lucrurile au derapat de mult spre transumanism, pentru că protezele și mașinile sintetice înlocuitoare de organe au fost primele primite, cu cea mai mare ușurătate, de-a lungul timpului. Exceptând domeniul “relațiilor cu publicul” (o chestiune de imagine), aceste mașinării au potențialul de a trece cu mult peste limitele funcțiilor natural-identice pentru care au fost aduse la starea de larg consum, când au început să fie introduse în corpurile oamenilor sau atașate lor.

Este o veche istorie a acestei tendințe în lume, indusă subversiv, invizibilă nu pentru că nu este reală, ci pentru că în multe feluri a devenit o normalitate a vieții noastre de zi cu zi.

Omul nu poate, în mod natural, să călătorească mii și zeci de mii de kilometri într-o zi, nu poate accesa un vast ocean de informație în mod obișnuit, nu poate să vorbească de la un capăt la altul al pământului cu alt om în mod firesc – toate acestea și nenumărate alte lucruri de care devenim dependenți prin “educație” și obișnuință reprezintă “augmentarea” omului și a realității în care trăiește omul contemporan. Este un pas premergător, incipient al transumanismului. Dar acest pas nu este deci, nici firesc, nici duhovnicesc, ci simulează și este oferit ca un înlocuitor și o alternativă artificială, iar, mai aproape de noi, chiar demonică, la darurile suprafiresti ale Sfinților, primite de ei după dreptate și după jertfa de sine, de la Dumnezeu.

Dar radicalizarea acestei tendințe ia acum aspecte stridente și trezitoare, prin generația actuală care aduce ca urgentă și inevitabilă “necesitatea” interconectării efective a creierului uman la super-rețeaua digitală “inteligentă” – pe motiv că altfel nu vom putea face față concurenței pe piață (da, acolo unde totul se produce, se vinde și se cumpără) cu roboții și “inteligența artificială (AI)”.

Când auziți sau simțiți îndemnuri de tipul “get into the cloud”, “connect to the cloud”, “join the cloud” – să înțelegeți că e vorba de un “nor” cibernetic, o entitate digitală concepută să acapareze în sine tot ce funcționează azi pe bază de circuit integrat (ca să zic așa, dar nu numai) – această diversitate de mașinării fiind aspectul ei eterogen (aici intră și fiecare persoană care se va conecta printr-o interfață neuronală), și concepută pentru a fi gestionată de o hiper-“AI” – acesta fiind aspectul ei omogen; toate acestea formând ceea ce transumaniștii numesc “singularitatea”.

Scopul este ca “toate să fie una”, dar întru moartea cea veșnică. Din nou: este doar un simulacru pe care vrăjmașul se străduiește să-l facă imitând o lucrare a lui Dumnezeu, care cheamă și lucrează și S-a întrupat și S-a lăsat răstignit și a înviat și Se jertfește necontenit pe Sine în Sfânta Jertfă ca “toți să fie una” cu El, în îndumnezeire prin Har, fiii Tatălui, întru viața și fericirea veșnică, iar nu în nebunia morții veșnice.

“Realitate augmentată” este doar o altă sintagmă concepută cu viclenie pentru nou-limba orwelliană, care ascunde de fapt strădania de a-i scoate pe oameni nu doar din adevăr, ci și din realitatea cea mai trupească și grosieră, ca să-i afunde într-o virtualitate atotacaparatoare a vieții omului. Implantat, hibridizat cu elemente-mașină în însuși trupul și mentalul său, omul nu va mai fi capabil și nici doritor să se întoarcă la “realitatea fadă”, ci va alege-o pe cea “augmentată”, în care pokemonii de pe smartphone-ul de azi vor deveni “persoane” mai “reale” și mai interactive și mai “interesante” decât omul real care se găsește lângă el, azi; mintea omului va fi permanent conectată direct la matricea interactivă și reprogramabilă de către tiranul digital în timp real, chiar predictiv, după înseși dorințele instantanee ale omului:

te visai într-o pădure luxuriantă cu copaci gigantici studiind curios o reptilă uriașă și îți dorești pe moment să te simți ca în leagănul din copilărie când îți auzeai bunicul sau mama strigându-te la masă – nici o problemă! – asta îți va sintetiza virtual AI-ul în mai puțin de o clipă; într-un instant mintea ta se va bucura de acel moment și context fabricat în chip virtual, corpul tău va secreta toate substanțele plăcerii; după un scurt timp de utilizare, omul va deveni dependent de această buclă închisă și inepuizabilă de cerere și dobândire de experiențe plăcute, nediferențiate și nediferențiabile de realitatea lăsată în urmă cândva; nu va mai conta că toată realitatea omului a devenit o celulă, un izolator din prefabricate, cel mai probabil fără ferestre, fără alte utilități decât mașinăria din el însuși; iar după un timp mai îndelungat omul se va autodistruge, identitatea umană se va anihila în om, iar mulți dintre oameni se vor stinge și vor muri din pricina întemnițării propriei lor minți.

Care va fi (și este) rezultatul prefacerii transumaniste a omului?

Oamenii vor putea în sfârșit să devină ei înșiși super-eroii păgânismului cu care au fost ademeniți programatic prin sub-cultura pop a timpului recent (și mergând înapoi până la originile clasice și preclasice ale super-omului-zeu fără Dumnezeu), pierzându-și pe această cale largă până și umanitatea fizică și psiho-emoțională. Și puțina libertate rămasă “între cei patru pereți ai craniului său” (Orwell).

Arhitecții acestui sistem de organizare și control al omenirii vor controlul desăvârșit asupra acestor ne-oameni cvasi-fabricați, pentru că toate câte se fac, se fac ca să le slujească stăpânilor din umbră și toate vor fi conectate la tehno-rețeaua universală aflată sub stăpânirea unui hiper-algoritm-mașină, o “inteligență artificială” – un “dumnezeu digital”… Deci, doritorii vor ajunge pseudo-semizei – himere circumscrise unei matrici -, dar nu vor mai fi oameni. Și doar omul e făcut după chipul și asemănarea lui Dumnezeu.

Cine vor fi însă cei “privilegiați” să se folosească de aceste tehnologii pseudo-izbăvitoare în lumea noii ordini? Aceia care îmbrățișează în prezent această ofertă antihristică cu cel mai mare zel. Doar aceia pot primi, în nebunia și orbirea lor, toată “fericirea” chinuitoare și tiranică ce le-o pregătește demonul. Evident că aceste privilegii nu vor fi și nu pot fi pentru toți: resursele sunt limitate, iar utopia este promisă “aleșilor”. Precum face cu orice, vrăjmașul nu poate face nici în asta decât un ucigaș simulacru al lucrărilor lui Dumnezeu.

De ce nu află oamenii despre aceste lucruri în “spațiul public”? Pentru că spațiul public în care oamenii activează acum în cvasi-totalitatea timpului, nu mai e spațiu, nu mai e public, iar promotorii acestor lucruri nu au nevoie de noi de toți pentru săvârșirea acestor planuri ale lor.

Dimpotrivă, după ce se folosesc de cei mulți în etapa de cercetare și dezvoltare (research&development pentru cei care au uitat cum i se spune în limba română), rasa/clasa stăpânitoare va avea nevoie de tot mai puțini oameni, iar ceilalți trebuie să dispară, într-un fel sau altul, după ce au fost folosiți și uzați în descoperirea, fabricarea, testarea și rafinarea tehnologiilor. În plus, pentru acea “rasă/clasă de elită” este de dorit ca cei mulți să nu cunoască, să nu înțeleagă acum ce se petrece (de unde și compartimentalizarea, stratificarea și clasarea tuturor părților lucrărilor ce se fac), pentru că altfel s-ar putea închega o mișcare de rezistență împotriva acestei “evoluții” controlate, deviante, cu finalitate de genocid mondial.

Același traseu l-au urmat până în ziua de azi: necredința în Dumnezeul cel Viu, coruperea morală, deviațiile sexuale, pervertirea firii, dependențele ucigașe, inclusiv dependența de tehnologie care afectează azi întreaga omenire și toate celelalte utopii-dejecții care urmează programatic acestora: fericirea și nemurirea prin tehnologie, izbăvirea prin migrație extraplanetară, “orașe inteligente”, guvernarea vieții omenești de către o “inteligență artificială”, etc. Toate acestea distrug vieți zi de zi, clipă de clipă și nu cred să fie vreun om azi care să nu fie afectat negativ de către acestea într-un fel sau altul. O distincție importantă apare între cei ce înțeleg și cei ce nu înțeleg asta.

Cum de vasta majoritate a lumii primește cu mai mult sau mai puțin entuziasm această nouă ordine mondială?

Reflectând cel puțin la cele scrise în materialele puse înainte (și care merită completate cu cercetare mai multă de către fiecare), se vede că acest traseu începe întotdeauna în mintea luciferică a vrăjmașului mântuirii, apoi este însămânțată în sufletele oamenilor care îi slujesc aceluia, care la rândul lor o formulează în ideologii atrăgătoare pentru lumea amețită și anesteziată de păcat, iar la final ajunge pusă în practică la scară largă, normalizându-se – mai totdeauna prin legiferare de către o putere conducătoare lumească, ea însăși coruptă de același întuneric.

De exemplu, după cum cu o sută de ani în urmă s-a pornit o fabricată “emancipare” a femeii în duh antihristic, de către organizații și grupări oculte, ale cărei roade s-au văzut din plin încă din timpul primului bolșevism (masculinizarea femeii, efeminizarea bărbatului, distrugerea familiei, alienarea sufletească a noilor generații, etc.), aceleași grupări și organizații secrete sau “discrete”, în același fel aduc acum de la propagandă la realizare aberarea fizică a omului, cea mai extremă.

Acest preot și doctor [Jean Boboc] dă o mărturie foarte necesară și crunt de actuală, adevărată și de neignorat despre autorii acestei noi revoluții după model bolșevic, despre scopurile lor, despre metodele lor și despre mai largul tablou, mai largul înțeles în care se încadrează acest transumanism – precum un cap prea-hidos pe un trup de balaur spurcat și ucigaș de oameni. De asemenea arată ce capete mai are această fiară și în ce scop antihristic comun se slujesc unul pe altul și unicului trup de care aparțin, precum brațele unei caracatițe – ruinarea ființei umane în întregimea ei.

Că el relatează despre aceste lucruri din contextul francez nu trebuie să ne împiedice să înțelegem că aria de implementare scontată este întreg mapamondul, întreg cosmosul – tot omul, după cum însuși arată.

Masoneria (și nu e nici pe departe singura, dar s-au îngrășat exccesiv de răutate toate tentaculele ei, de atâta ucidere și fărădelege) este în acest “magnum opus” mediul subversiv supra-statal și sub-social, este pârghia din umbră prin care se evită și se înlătură indezirabilele “obstacole” religioase, naționale și culturale din calea implementării planului globalist al satanei, căruia îi slujesc, știut sau neștiut.

Prin mega-organizațiile private (“corporații”), guvernamentale sau mixte, precum Google, Facebook, YouTube, DAVOSDARPAEksoTesla & Neuralink (și multe altele), se face propaganda, se asigură îndoctrinarea și pregătirea tehnologică.

Iar prin aparatul politico-legislativ, fabricat special pentru asta, se asigură asimilarea și normalizarea legiferată (tiranic, cu forța, dacă altfel nu reușește) a… hibridizării genetice, fizice între om, animal și mașină. La propriu, ființial și în toată puterea cuvântului – o pseudo-simbioză denaturată, denaturantă și, cel mai probabil, ireversibilă.

Încă un prilej rânduit de Domnul pentru creștini să poată vedea aievea adevărul din cuvântul psalmistului, care zice: “Nu vă încredeți în cei puternici, în fiii oamenilor, în care nu este izbăvire.” (Ps. 145)

Dacă pentru creștini cuvântul și îndemnul Bisericii întărit de ajutorul lui Hristos este prin tradiție și cu dreptate mijlocul cel mai puternic și mai veridic care mișcă obștea întru lucrare – de avertizare, de apărare, de întrajutorare, de rezistență, de mărturisire a adevărului, de mucenicie și de mântuire – tot din tradiție aflăm ce grave consecințe au tăcerea și eschivarea de la aceste lucrări pentru viața și dăinuirea obștei creștinești.

Desigur, tăcerea ne duce, “liniștiți” de data asta, într-o orwelliană și globală împărăție bazată pe “realitate augmentată”, cu noii și curajoșii “oameni augmentați” drept cetățeni, fabricați inginerește la comanda împărăției anti-hristice în laboratoare, planificați de la prima celulă, după directive trasate masonic și info-propagate în masă de socialist-media, înconjurați, educați, “păziți” și înlocuiți treptat de androizi, încarcerați fizic și mental în spații hiper-digitalizate și racordați fără pauză și fără intimitate la o rețea administrată de o “inteligență artificială”, un algoritm autoprogramat, tiranic și cvasi-incontrolabil.

Lumea încă abia ia contact cu primele generații de androizi din domeniul public, care îți spun care este prima lor treabă, dacă îi întrebi: să le câștig [oamenilor] încrederea. (De curând anunța un extatic și avangardist al împreunării sexuale cu roboții pe care îi construiește, că se lucrează de zor la capacitatea de a avea “copii” cu “partenerul” robot.)

Credeți că lumea asta va mai voi preoți ai lui Hristos, altare sfințite, rugăciune și pocăință?

“Deci, transumanismul nu este un vis, ci este chiar aici, acum.”

Poate că începe pe bază de relativ consens și acceptare, dar nu se va sfârși așa…

Domnul și Maica Domnului să ne mântuiască!

PS: A se (re)vedea și documentarul: O LUME FARA OAMENI. Filmul documentar ARTE Un monde sans humains [VIDEO+SUBTITRARE]. Despre PROIECTUL TOTALITAR NEOLIBERAL al transumanismului:controlarea digitala prin NANO-TEHNOLOGIE a omenirii

TRANSUMANISMUL – STRATEGIE DE DEPOPULARE? “Revolutia bionica” si noul mit al supraomului – acum “dezbatute” si in Romania

Google despre planurile de viitor: MICROCIP IMPLANTAT IN CREIER

“Google-Berg” – FRATIA dintre BILDERBERG si GOOGLE intru guvernarea “transumanista” a lumii, de tip Big Brother – OFICIALIZATA PRIN FUZIUNE?

Integrarea INTERNETULUI CU TELEVIZIUNEA, DORITA DE SEFUL GOOGLE. Sa ne amintim profetiile sfintilor legate de TELEVIZOR si aparitia ANTIHRISTULUI

CyborgUtopia sau NOUA ORDINE MONDIALA: solutia “crizei demografice” sunt… ROBOTII (video)

NOUA ERA DIGITALA de Eric Schmidt, seful GOOGLE (video)/ YAHOO iti scaneaza CONTINUTUL MAILURILOR!/ Software ORWELLIAN instalat in calculatoare cu pretextul combaterii pirateriei digitale/ TATUAJUL ELECTRONIC ce-ti transforma CORPUL IN PAROLA

Dincolo de spionajul tehnologic: POTOPUL DIGITAL. Ce loc mai ramane pentru cei refractari la tirania digitala sau pentru oricine merge impotriva curentului?

Spre o societate in care oamenii vor fi spionati chiar in trupurile lor? MICROCIPURI WIRELESS IMPLANTATE PENTRU ADMINISTRAREA PASTILELOR. “Inovatie” cu “chip” antihristic a complexului farmaceutic-industrial propusa de CNN

STATUL ALGORITMIC SI DIGITALIZAREA SOCIETATII. Evgheni Morozov despre dictatura noilor tehnologii si omul-rating

KASPERSKY DESPRE INTERNETUL TUTUROR LUCRURILOR: AR PUTEA FI INTERNETUL TUTUROR AMENINTARILOR…/ Compania YAHOO a scanat sute de milioane de conturi Yahoo Mail la cererea SERVICIILOR SECRETE

SILICONIZAREA LUMII. Tehnoliberalismul si controlul total al vietii cotidiene in REGATUL NOII ORDINI MONDIALE

O COMPANIE DIN SUA ISI MICROCIPEAZA ANGAJATII. Reprezentantii firmei considera ca va fi o procedura generalizata global


Categorii

Corporatism, Cuvantul cititorului, Internet, New Media, Noile Tehnologii, Internetul Obiectelor (Internet of Things), Masonerie, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Razboiul impotriva populatiei, Transumanism

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

67 Commentarii la “TRANSUMANISMUL: RELIGIA MASONICA A GLOBALIZARII. Interviu cu parintele Jean Boboc/ Eseu despre UTOPIA ANTIHRISTICA A UMANITATII “AUGMENTATE” prin nanotehnologie, Internetul Lucrurilor, manipulare genetica…

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

 1. Dr. Subhash Kak, un profesor de inginerie a computerelor de la Universitatea din Oklahoma, avertizează că inteligenţa artificială şi roboţii vor provoca o „epidemie” de sinucideri pe planeta noastră.
  Kak a spus că omenirea va intra într-o „distopie a şomajului”, în care doar 500 de milioane de locuri de muncă vor mai fi disponibile în lume.
  http://www.go4it.ro/stiinta/profesor-inteligenta-artificiala-va-genera-o-epidemie-de-sinucideri.-toti-oamenii-se-vor-bate-pe-500-de-milioane-de-locuri-de-munca-17049289/

 2. Liviu Pleșoianu despre “adepții sectei tehnologice transhumaniste de la Silicon Valley”
  Pentru început, cred că este foarte bine să știți următoarele:
  1. Regina Dugan (cel de-al 19-lea Director al DARPA – Agenția Departamentului american de Apărare care se ocupă cu dezvoltarea de tehnologie militară avansată) a plecat în anul 2012 la… Google. Acolo, Regina Dugan s-a ocupat de Departamentul de… tehnologie avansată.
  2. După patru ani, fosta directoare DARPA Regina Dugan a plecat de la Google. Unde s-a dus mai departe? …La Facebook! Pentru a se ocupa de… tehnologie avansată.
  3. Exact în perioada în care fosta directoare DARPA a lucrat la Google, Google a achiziționat Boston Dynamics – cel mai important producător de roboți militari. Până să fie cumpărată de Google, compania Boston Dynamics producea roboți militari avansați cu finanțare direct de la… DARPA.
  https://revistapresei.hotnews.ro/stiri-faze_tari-22370552-liviu-plesoianu-descoperit-sta-spatele-google-facebook-datoria-mea-explic-vrea-dezvolte-secta-tehnologica-transhumanista-silicon-valley-opinia-deputatului-psd.htm

 3. La momentul actual, cel mai emblematic obiect estetic al lumii postmoderne poate fi considerat videoclipul, care se caracterizează printr-un sincretism foarte sofisticat de imagerie suprarealistă, muzică şi animaţie pe computer, tinzând către un spectacol senzorial total.
  Omul postmodern, eliberat de obsesia semnificaţiilor şi de tortura căutărilor absolute, este fascinat de lumea „slabă”, des-fondată, virtuală, deschisă, alternativă, optând deopotrivă pentru zapping-ul de pe TV, surfing-ul cultural, literatura de supermarket etc.
  Arta postmodernă este fie lipsită-de-sine, fie constituie proliferări ale unor false euri. În ambele cazuri ele apar ca opere fără adâncime, fără acea stratificare care poate fi forată în căutarea unui sens originar, străvăzut prin metafore, simboluri etc.
  Succesor al lui homo religiosus, a cărui amintire încă îi mai persistă în inconştient, omul profan nu mai e capabil să perceapă ritmurile cosmice. Omul profan îl pierde pe Dumnezeu, astfel meciurile, show-urile, paradele, petrecerile de tot felul reprezintă forme degradate ale unor rituri sau scenarii iniţiate.
  Postmodernismului îi este proprie o stare de nelinişte şi de epuizare, o atitudine de deconcertare şi dezamăgire. Cultul catastrofei, atracţia pentru decrepitudine şi declin se nasc din indiferenţă. Omul modern era un luptător, iar omul postmodern este resemnat.
  Pentru artistul postmodern etica se subordonează esteticii sau, mai bine zis, estetizării. Căci acum binele şi adevărul încetează să mai însemne ceva prin ele însele, iar frumosul a decăzut de la statutul său iniţial.
  http://arhiva.alionagrati.net/Postmodernism.pdf

 4. Are we seeing the rise of the postmodern politician?
  In this opinion piece, journalist and writer Peter Pomerantsev argues that President Trump and President Putin share a disdain for facts – and that this is part of their appeal.
  http://www.bbc.com/news/av/uk-39296625/are-we-seeing-the-rise-of-the-postmodern-politician

  “Postmodern analysis is the road to hell, paved with childish intentions. Strict cost/benefit analysis is a ruthless road to the same hell. ” – Bret Weinstein
  ‏”Transference of personal/moral agency from oneself to either algorithm forfeits the most important role humans play in culture. Discernment.” – Martin Vanderhof
  https://twitter.com/BretWeinstein/status/917441842475442177

  Facebook starts to fit in with the idea of the user creating a hyper reality as discussed by Baudrillard. By the particular user having over 2000 friends on Facebook they are creating a simulacrum; they are simulating a huge social life that doesn’t exist in reality. In reality the person may only speak to 30 people or even less on a daily basis. Their Facebook page no longer represents the social aspect of their life.
  https://prezi.com/67xesmy-vj44/facebook-is-it-postmodern/

 5. Pingback: GENERATIA AMPUTATA DE DUH. Scrisoare catre elevii dependenti de noile tehnologii/ RETELELE SOCIALE SI ZOMBIFICAREA OMULUI. Interviu cu Virgiliu Gheorghe/ Despre distopia revolutiei sexuale
 6. Hangzhou Zhongheng Electric este una dintre numeroasele companii chineze care utilizează tehnologii sponsorizate de guvern pentru a monitoriza activitatea creierului angajaților în timp ce sunt la locul de muncă.
  https://www.hotnews.ro/stiri-international-22423904-china-scaneaza-undele-cerebrale-ale-angajatilor-pentru-creste-profiturile-eficienta.htm

 7. Robotul Sophia a aterizat miercuri la București, unde va primi, în premieră mondială, primul card de credit oferit unui robot umanoid. Ceremonia are loc joi.
  Celebru pentru că a zis că va distruge omenirea, robotul Sophia ”își va ridica personal cardul în cadrul unui eveniment organizat de UniCredit Bank. Evenimentul este prilejuit de lansarea noului serviciu UniCredit Upgrade, prin care clienții beneficiază de consultanță de specialitate pentru proiectele lor financiare”.
  Publicul va putea interacționa cu Sophia vineri, la Sala Palatului, însă în acest moment toate biletele disponibile sunt vândute.
  https://www.libertatea.ro/video/robotul-sophia-care-ameninta-ca-va-distruge-omenirea-este-romania-2249150

 8. Sophia a spus că acesta este un moment istoric, atât pentru oameni, cât şi pentru Inteligenţa Artificială.
  “Vreau să vă mulţumesc pentru acest cadou unic! Mi-am dorit să fiu primul robot care deţine un card de credit, iar acesta este un moment istoric atât pentru omenire, cât şi pentru Inteligenţa Artificială. Abia aştept să cheltuiesc banii aceştia în prima mea vacanţă. După ce am călătorit non-stop în toată lumea, cred că merit o mică pauză”, a spus robotul Sophia după ce a primit cardul de credit, oferit de Unicredit Bank.
  https://www.libertatea.ro/stiri/video-ce-mesaj-transmis-robotul-sophia-romanilor-dupa-ce-devenit-primul-umanoid-din-lume-care-card-de-credit-2249340

  Cercetătorii avertizează – ” Să faci un copil este cea mai proastă decizie pe care o poți lua!”
  http://noizz.ro/stuff/sa-faci-un-copil-este-cea-mai-proasta-decizie-pe-care-o-poti-lua/nsb3ch0

  “Imi pare rau ca sunteti cei de pe urma. Va vor cerne”
  http://www.cuvantul-ortodox.ro/profetiile-parintelui-arsenie-boca-despre-romania-romania-va-fi-inconjurata-de-flacari-imi-pare-rau-ca-sunteti-cei-pe-urma-va-vor-cerne-%E2%80%9D/

 9. Numele presedintelui Unicredit, Rasvan Radu, in dosarul Microsoft
  Dorin Cocos a spus judecatorilor ca a acceptat ca un milion de euro sa-i revina presedintelui UniCredit.
  http://www.bankingnews.ro/unicredit-rasvan-radu-microsoft-bnr.html

  Cea mai mare BANCĂ din Italia, LOVITĂ de “hackeri”! 400.000 de clienți afectați. Banca e prezentă și în România
  UniCredit este prezentă în 17 ţări din lume, cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. În România, UniCredit Bank Austria, divizie a grupului bancar italian UniCredit, şi-a majorat participaţia pe care o deţine la UniCredit Ţiriac Bank, de la 50,5% până la 95,6% din acţiuni, prin preluarea pachetului de 45% deţinut de omul de afaceri Ion Ţiriac.
  http://evz.ro/hackerii-unicredit-clienti-afectati.html

  Scandal la nivel european: Conturile clienților UniCredit, sparte de “hackeri”
  “Hackerii” au accesat aproximativ 400.000 de conturi de clienți în Italia, preluând date biografice și informații despre conturi, într-o acțiune de hacking fără precedent în Europa.
  Aceste incidente au avut loc în perioada septembrie – octombrie 2016 și iunie-iulie 2017
  https://romanialibera.ro/actualitate/eveniment/scandal-la-nivel-european–conturile-clientilor-unicredit–sparte-de-hackeri-461326

  A former Unicredit Bank Ireland executive says he has been unable to find employment since resigning from the lender in 2007 after reporting liquidity breaches at the unit that year.
  “I’ve lost everything,” said Jonathan Sugarman, who worked at the Italian banking giant’s Irish unit for a period in 2007, at the launch on Friday of his eBook The Whistleblower.
  Mr Sugarman has repeatedly claimed, including most recently before members of European Parliament last month, that his alerts to superiors and the Central Bank about the lender’s repeated breaches of liquidity requirements in 2007 went unheeded. He subsequently resigned in September 2007.
  https://www.irishtimes.com/business/financial-services/former-unicredit-ireland-executive-lost-everything-after-blowing-whistle-1.2891269

 10. Sophia si sosia surprinse la Palatul Regal

  Am ajuns la eveniment cu o oră mai devreme şi din greşeală am intrat în Sufrageria Regală de la Palatul Regal din Bucureşti în timpul pregătirilor, când Sophia era în curs de instalare pentru prezentare. Surpriza mea a fost să găsesc două exemplare din Sophia, identice. Din păcate, nu am apucat să le studiez prea mult timp deoarece am fost depistat de către organizatori şi condus în afara clădirii până la debutul prezentării.
  http://www.zf.ro/profesii/culisele-vizitei-sophia-primul-robot-primit-cetatenie-bucuresti-zilele-acestea-intrat-sufrageria-regala-ora-inainte-eveniment-surpriza-mea-gasesc-doua-exemplare-sophia-identice-organizatorii-m-au-17218618?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery_mediafax

 11. DeepMind AI Spontaneously Developed Digital Navigation ‘Neurons’ Like Ours
  When Google DeepMind researchers trained a neural network to tackle a virtual maze, it spontaneously developed digital equivalents to the specialized neurons called grid cells that mammals use to navigate. The agent quickly learned how to navigate the mazes, taking shortcuts when they became available and outperforming a human expert, according to results published in the journal Nature this week. Not only did the resulting AI system have superhuman navigation capabilities, the research could provide insight into how our brains work.
  Grid cells were the subject of the 2014 Nobel Prize in Physiology or Medicine, alongside other navigation-related neurons. These cells are arranged in a lattice of hexagons, and the brain effectively overlays this pattern onto its environment. Whenever the animal crosses a point in space represented by one of the corners these hexagons, a neuron fires, allowing the animal to track its movement.
  https://singularityhub.com/2018/05/14/this-deepmind-ai-spontaneously-developed-navigation-neurons-like-ours/#sm.00001hich3esdhd0sy7f2mqfktk9j
  ‘you will be assimilated; resistance is futile’

 12. Programul DeepMind de inteligenta artificiala de la Google a simulat spontan o retea neuronala

  DeepMind AI Spontaneously Developed Digital Navigation ‘Neurons’ Like Ours
  When Google DeepMind researchers trained a neural network to tackle a virtual maze, it spontaneously developed digital equivalents to the specialized neurons called grid cells that mammals use to navigate. The agent quickly learned how to navigate the mazes, taking shortcuts when they became available and outperforming a human expert, according to results published in the journal Nature this week. Not only did the resulting AI system have superhuman navigation capabilities, the research could provide insight into how our brains work.
  Grid cells were the subject of the 2014 Nobel Prize in Physiology or Medicine, alongside other navigation-related neurons. These cells are arranged in a lattice of hexagons, and the brain effectively overlays this pattern onto its environment. Whenever the animal crosses a point in space represented by one of the corners these hexagons, a neuron fires, allowing the animal to track its movement.
  https://singularityhub.com/2018/05/14/this-deepmind-ai-spontaneously-developed-navigation-neurons-like-ours/
  ‘you will be assimilated; resistance is futile’

 13. Transumanismul sau dorința omului de a nu mai fi om

  De citeva decenii incoace se simte o tentatie parca imposibil de oprit care amageste pe omul post-modern – dorinta lui spre dezumanizare. Incepind cu mai bine de o suta de ani in urma, dar mai ales din anii 60 ai veacului trecut incoace, credinta si confidenta omului in stiinta, tehnologie si inteligenta artificiala l-au ispitit sa dechida cutia Pandorei si mai larg, spre o dimensiune pina acum cunoscuta doar in mitologie – aceea a fiintei post-umane, o fiinta de tip hibrid, in parte homo sapiens si in parte robot. Homo sapiens vrea, cere si aspira spre dezumanizare, in mod constient, calculat si persistent.
  Transumanismul impune autoextinctia fiintei umane in favoarea unei fiinte neumane ori transumane.
  Daca crezi in evolutie de ce sa nu crezi in continuarea acestui proces? Evolutionismul a deschis orizonturile omului spre transumanism, spre dezumanizare.
  Credinta lor e in tehnologie, sunt fascinati de ea si isi pun speranta si viitorul in ea.
  Tehnologia e peste tot. Fara ea nu am mai putea functiona ca indivizi, societate, ori societate globala.
  Amintim, spre surprinderea majoritatii dintre noi, existenta chiar si a unei teologii, o interpretare a Scripturii, care sustine procesul transumanist. Celor interesati de subiect le sugeram lucrarea From Human to Posthuman: Christian Theology and Technology in a Postmodern World, („De la Uman la postuman: teologia crestina si tehnologia in lumea postmoderna”) publicata de Brent Waters, Profesor de teologie din SUA, in 2006. Conform acestor interpretari ale Scripturii, omul, ca fiinta creata de Dumnezeu, a devenit, prin intermediul tehnologiei si a ratiunii, co-creator cu Dumnezeu. Waters nici pe departe nu sustine aceste teorii ci, dimpotriva, le expune si explica de ce sunt gresite.
  http://www.rostonline.ro/2017/07/transumanismul-sau-dorinta-omului-de-a-nu-mai-fi-om/

 14. @Lucian-Octavian Anghel
  Asta ar fi apogeul egolatriei: transumani nemuritori, “homo deus”, a caror viata nu are nici un sens. Asa o fi in iad.

  https://www.crestinortodox.ro/religie/egolatria-128313.html

  Papa Francisc a avertizat credinciosii asupra pericolului egolatriei care erodeaza sufletul, confuzioneaza mintea si inima, avand grave efecte asupra afectivitatii si relatiilor dintre oameni.

  As I said recently to the Pontifical Academy for Life, “Some have even spoken of an egolatry, a worship of the self, on whose altar everything is sacrificed, even the most cherished human affections. This approach is far from harmless, for it induces people to gaze constantly in the mirror, to the point of being unable to turn their eyes away from themselves and towards others and the larger world. The spread of this approach has extremely grave effects on every affection and relationship in life”.[3] And this is a form of “pollution” that erodes souls and confounds minds and hearts, producing false illusions.

  Romano Guardini, in one of his texts on the theme of conscience, shows the way for the search of true goodness. He writes, “From this imprisonment in myself I am free only if I find a point, which is not my ego, higher than myself; something solid, working within me. And here we arrive at the heart of the matter … that is, religious reality. That goodness is something living. It is the fullness of worth, which belongs to the selfsame living God”.[4]

  In the depths of each one of us there is a place wherein the Mystery reveals itself and enlightens the person, making him the protagonist of his history.
  http://press.vatican.va/content/salastampa/en/bollettino/pubblico/2017/11/11/171111a.html

 15. România se numără printre foarte puţinele state UE (alături de Cipru, Grecia, Croaţia) care refuză sau amână o cooperare în domeniul Inteligenţei Artificiale.
  https://adevarul.ro/economie/afaceri/greseala-majora-guvernului-privind-inteligenta-artificiala-jucati-destept-semnati-acordul-ue-blockchain-1_5ace7bf1df52022f75b828ae/index.html

  Forumul economic mondial avertizeaza asupra utilizarii pe scara larga a inteligentei artificiale in instrumentele financiare speculative: poate duce la prabusirea completa a sistemului financiar.
  World Economic Forum (WEF): AI could lead to collapse in the global financial system
  “A more networked world is more vulnerable to cybersecurity risks, and it also creates concentration risks.”
  “Consequently, shocks to one node of the financial network can now propagate quickly and unpredictably to other parts of the network.”
  https://thenextweb.com/artificial-intelligence/2018/08/16/wef-warns-ai-could-lead-to-collapse-in-the-global-financial-system/

  Anul acesta, în doar trei săptămâni, bursele lumii au crescut cu echivalentul a 3.000 de miliarde de dolari, mai mult decât PIB-ul Marii Britanii, scrie publicaţia germană Handelsblatt.
  CEO-ul Barclays Jess Staley a pus în paralel ritmul de creştere al economiei mondiale cu nivelul dobânzilor: “Valorile de acum sunt foarte mari dacă sunt comparate cu standardele istorice, iar volatilitatea preţurilor este la cel mai redus nivel. Aşa ceva nu este sustenabil“
  http://www.zf.ro/business-international/forumul-economic-mondial-de-la-davos-ce-e-prea-bun-si-mult-strica-economia-o-duce-cum-nu-se-poate-mai-bine-insa-o-parte-din-elita-lumii-se-teme-ca-vremurile-bune-nu-vor-mai-dura-mult-16958272

 16. China devine lider in inteligenta artificiala
  Kirin 970: primul procesor cu inteligență artificială
  Într-un centimetru pătrat au prins 5.5 miliarde tranzistori. Avem suficientă putere de procesare și asta-i permite CPU-ului să analizeze 2000 de imagini pe minut, valoare pe care Huawei spune că nu o atinge niciun alt chipset din piață.
  Kirin 970 alături de Google TPU și NVIDIA Volta este unul dintre primele procesoare ce folosește o matrice neurală (NPU). Dezvoltatori de aplicații vor avea acces către facilitățile NPU prin API-ul Android NN sau prin Kirin AI.
  https://www.gadget.ro/kirin-970-toate-detaliile-din-spatele-primului-procesor-cu-inteligenta-artificiala/

  Nivelul de acurateţe în diagnosticarea cancerului pe creier a fost mult mai bun în cazul AI-ului decât al echipei medicale. Dacă specialiştii umani au identificat corect tumorile în 66% din cazuri, procentul a fost de 87% în cazul AI-ului. De asemenea, BioMind s-a dovedit şi mai rapid. Acesta a avut nevoie de 15 minute pentru procesarea celor 225 de cazuri, în vreme ce medicilor le-au fost necesare 30 de minute.
  https://adevarul.ro/tech/stiinta/viitorul-medicina-e-aici-echipa-doctori-fost-invinsa-inteligenta-artificiala-1_5b431b44df52022f75035a94/index.html

 17. S-a ales numele bestiei, noul Babel: NEOM
  Arabia Saudită va construi un mega oraş, de 33 de ori mai mare ca New Yorkul. Oraşul va fi construit pe 26.500 de km pătraţi în apropierea Mării Roşii.
  NEOM va funcţiona pe energie regenerabilă 100%. Acest proiect ar putea transforma NEOM în unul dintre cele mai mari oraşe din lume care funcţionează fără combustibil fosili.
  “Toate serviciile în oraş vor fi complet automatizate, scopul fiind acela de a transforma NEOM în cea mai eficientă destinaţie din lume”
  https://www.mediafax.ro/life-inedit/arabia-saudita-va-construi-un-mega-oras-de-33-de-ori-mai-mare-ca-new-yorkul-cat-costa-neom-si-cu-ce-vrea-sa-cucereasca-lumea-16788472

 18. ‘Human brain’ supercomputer with 1 million processors switched on for first time
  “SpiNNaker completely re-thinks the way conventional computers work. We’ve essentially created a machine that works more like a brain than a traditional computer, which is extremely exciting.
  SpiNNaker has even recently been harnessed to control a robot, the SpOmnibot. This robot uses the SpiNNaker system to interpret real-time visual information and navigate towards certain objects while ignoring others.
  https://www.manchester.ac.uk/discover/news/human-brain-supercomputer-with-1million-processors-switched-on-for-first-time/

 19. Pingback: Și dacă noua epidemie din CHINA este (și) un MARE EXPERIMENT SOCIO-POLITIC care ne arată cum va arăta DICTATURA VIITORULUI?
 20. Pingback: REFLECTII LAICE DESPRE CONSECINTELE CRIZEI CORONAVIRUSULUI/ Marele conspirator și DISCIPLINAREA la scara planetara/ De la Huxley la ORWELL/ Auto-manipularea cu “REAL NEWS”/ Virusul mortal al TOTALITARISMULUI
 21. Pingback: UN OM, PENTRU OMENIE, în mijlocul pandemiei dezumanizării: IOAN AUREL-POP la "Marius Tucă Show" (și VIDEO): "Contactul uman e FUNDAMENTAL. Acum partea cea mai lovită este SUFLETUL OMENESC. E bine să ne gândim și la reparații SPIRIT
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare