TRANSUMANISMUL: RELIGIA MASONICA A GLOBALIZARII. Interviu cu parintele Jean Boboc/ Eseu despre UTOPIA ANTIHRISTICA A UMANITATII “AUGMENTATE” prin nanotehnologie, Internetul Lucrurilor, manipulare genetica…

24-11-2017 25 minute Sublinieri

Român Ortodox în Franța: 

Un interviu cutremurător cu Părintele Jean Boboc despre transumanism, religia masonica a mondializării. Suntem în fața unei revoluții “en marche”, a unui totalitarism, prelungire a marxismului, care vizează crearea omului nou

In interviul de mai jos Jean-Michel Vernochet, cunoscut jurnalist francez dialoghează pe tema transumanismului cu Părintele Jean Boboc, preot econom stavrofor la Catedrala Ortodoxă Româna “Sfinții Arhangheli” din Paris.

Părintele Jean Boboc este doctor în medicină la Facultatea de medicină din Paris și doctor în teologie la Institutul Saint Serge din Paris. Discipol al lui Mircea Eliade și unul dintre principalii traducători în franceză ai Părintelui Dumitru Stăniloae, este și rectorul Centrului Ortodox de Studii și Cercetare “Dumitru Stăniloae”, unde ține cursuri de antropologie și bioetică.

Recent, Părintele Jean Boboc a publicat o carte care se numește: “Transumanismul decriptat – Metamorfoza corabiei lui Tezeu” – prefațată de profesorul Pierre Magnard, profesor emerit la Sorbona.

Transumanismul, religia masonică mondială

Traducerea și adaptarea interviului de mai sus:

Jean-Michel Vernochet: Astăzi vom vorbi despre o chestiune foarte importantă, care este transumanismul, cât și despre alte chestiuni de actualitate. Mai întâi putem spune că preocuparea medicinii tradiționale este de a vindeca și a preveni boala, de a “repara” corpul. Pe de altă parte, astăzi sunt oameni care cred că am intrat într-o realitate augmentată, când se modifică omul, se denaturează. Vorbim de căi intruzive când se incorporează omului anumite proteze electronice, se fac implanturi în creier. Alții ar vrea, pe alte căi, să modifice genomul uman, să modifice organismele genetic [OMG]. Și, aceștia vor să facă revoluție, să facă un marș forțat, să “meargă mai repede decât muzica“, adică să forțeze lucrurile.

Jean Boboc: Da, asta este, ați spus totul, pentru că transumanismul este un marș forțat și, așa cum indică prefixul, transumanismul este trecerea de la umanitate la o altă formă de umanitate. Recent s-au descoperit niște bucăți de os care ne permit să spunem că omul modern este poate de 5 mii de ani. Să presupunem… Ori, transumanismul este voința de a se pune la maneta evoluției și de a face rapid un marș forțat, o trecere de la umanitate, așa cum o cunoaștem, la o altă umanitate.

Ați pomenit de raportul dintre transumanism și medicina tradițională – paradigma terapeutică clasică, care constă în ameliorarea simptomelor unei boli, în vindecarea ei și în “repararea” corpului uman. Acum, asta se schimbă și devine o transformare și o creștere a capacităților corporale, biologice, fizice, mentale, intelectuale, etc. prin bieul biotehnologiilor și a altor lucruri. Deci, suntem în fața unei revoluții, “en marche”.

Un filosof belgian spunea că facem transumanism cum facem astăzi proză. Adică suntem deja în el. Si totul derivă din bioetică. Așa cum clericii [urmași ai lui Iuda] au trădat Biserica, de mult timp, profesorii de bioetică au trădat medicina. Profesorii de bioetică în SUA, în Australia, în Anglia sunt toți biologi sau medici care au și o specializare în filosofie. Si ei sunt adepții filosofiei engleze, opusă celei lui Kant, pe care o numim “utilitarism”. Individul devine un material utilitar cu un aspect de marfă, [care poate fi vândut sau cumpărat n.tr.]. Omul poate fi modificat în totalitate sau pe anumite părți, poate fi modificat prin transumanism la alte nivele – pentru că transumanismul nu este unitar în termeni de ideologie.

Unii sunt bracați pe faptul că biologia noastră actuală nu este compatibilă cu lumea tehnologică care se pregătește, iar altora puțin le pasă de biologia noastră, căci sunt deja neognostici, sunt dualiști: corpul nu contează, ceea ce contează este să se încerce să se salveze spiritul și să-l transfere pe servere – aceasta este munca pe care o face Rey Kurzweil în Silicon Valley, cu faimoasa sa Singularity University, bazată pe inteligență artificială.

Jean-Michel Vernochet: Am văzut un film sud-african, “Chappie” cu roboți care veneau în spiritul oamenilor. Spiritul omului era distrus.

Jean BobocEste post-umanismul, iar aceasta aș numi-o sindromul Jivaro, adică de “reducere a capului“. Este evident că nu este posibil ca totalitatea inteligenței umane să fie transferată, dar un anumit număr de capacitați sinaptice ar putea să fie repertoriate și transferate. Acesta este însă un om redus. De aceea putem spune că transumanismul este reductor, și de aceasta vă vorbesc de sindromul Jivaro. De altfel în SUA, când mergem să vedem psihiatrul, spunem că mergem să vedem “shrink”-ul nostru, adică “cel care reduce”…

Jean-Michel Vernochet: François Rabelais spunea: “știință fără conștiință nu este decât ruinarea sufletului“. Acum oamenii vor să facă revoluție științifică dar, de fapt, noi trăim deja cu toții într-o “realitate augmentată“. Rachetele de război pot să lovească ținta cu o mare precizie, avem lunete foarte performante chiar și pentru vedere nocturnă, și toate lucrurile pe care le-am inventat fac parte dintr-o realitate augmentată. Dar, până acum, progresul s-a făcut într-un mod organic și natural.

Jean Boboc: Problema este aici: se vrea ștergerea trecutului, să se atingă cât mai repede o altă realitate, să ne punem în pas cu evoluția și să se transforme cât mai repede omul. Aceasta se numește revoluție, și pentru a o face, ca pentru toate revoluțiile, trebuie să fi subversiv. Ori, transumanismul se manifestă prin subversiune pe toate planurile.

Unul din caii de bătaie ai transumanismului este preluarea ideilor utopice, dar care devin realitate, ale lui Aldous Huxley și care au fost preluate și de George Orwell. Spre exemplu “separarea definitivă a sexualității de procreere. Or, acesta este unul din caii de bătaie care se găsește în Franța în termenii revoluției familiei, cu privire la filiație. Toate acestea sunt ideologie pură. Revedem concepția adopțiilor. Pentru noi, creștinii, noi suntem fii adoptivi ai Tatălui, nu suntem copiii naturali ai Tatălui. Dumnezeu-Tatăl nu are decât un Fiu. Este o întreagă teologie. Dar noi vrem să revedem astăzi adopția pentru că putem adopta în moduri diferite. Spre exemplu, astăzi se poate adopta un spermatozoid sau un ovocit. Plecând de la ce? Păi intrăm într-un proces de fabricare de indivizi cu totul artificiali. Știți că astăzi procrearea medical asistată (PMA) permite, prin fecundarea in vitro (FIV), să se prepare în afara corpului femeii, un embrion, pe care putem să i-l inserăm și, mai târziu, când nu mai ajunge să se dezvolte, deci nu mai poate să ajungă la o maturitate, îl vom pune într-un incubator. Este exact ceea ce a fost prevazut de Adouls Huxley. Omul fără rădăcini!

Jean-Michel Vernochet: Vagabond, nomad, cu acele fantasme sexuale, așa cum spunea Jacques Attali în cartea sa “O scurtă istorie a viitorului”[“Une brève histoire de l’avenir“] și care vroia să practice “ano-nomadismul” cu toate fantasmele de pedofilie posibile, cu holograme. Si este un om mare, d-l Attali, este cel care l-a promovat pe d-l Macron.

Jean Boboc: Tot ceea ce se întâmplă în politică să nu credeți că nu are legătură cu transumanismul. De ce credeți că am scris această carte?! Pentru că este o necesitate în mijlocul celorlalte cărți care se publică în acest moment. Literatura despre transumanism este esențial în engleză, dar, de câțiva ani, de când suntem cu nanotehnologia, știința computerelor și știința cognitivă, cu care acestea se sincronizeză și chiar sunt în simbioză, totul merge foarte repede. Si guvernele, și Parlamentul European, au cerut raporturi despre transumanism.

Jean-Michel Vernochet: L-am evocat pe d-l Attali, și ceea ce vreau să spun este că în amonte de cei care vor să încerce să pună în operă ideologia, care vor să facă trecerea de la teorie la practică,  sunt toți acești intelocrați, ideocrați care pregătesc terenul psihologic. Vedem astăzi că d-l Macron împreună cu ministrul sănătății vor să impună noilor născuți un vaccin care combină 11 vaccinuri, care vor slabi sau vor distruge sistemul imunitar. Înainte erau 3 vaccinuri care puteau să acopere spectrul riscului real. Si, din ce în ce mai mult, se pune problema implantări cipurilor. Deci, transumanismul nu este un vis, ci este chiar aici, acum. Prin d-l Macron transumanistul Attali este cel care trage sforile.

Jean Boboc: Acum câțiva ani d-l Attali ne-a spus că “dreptul la sinucidere medicală, asistată, este un drept al oricărei țări socialiste“. “Socialiste“, da! Deci, astăzi avem probleme legate de începutul vieții și de sfârșitul vieții pe pământ.

Jean-Michel Vernochet: Si, în mijlocul acestora, este șomajul!

Jean Boboc: Bravo! Este exact, dar Statul-providență va putea să pună toată lumea la același nivel, a consumatorului imbecil, între o naștere care va fi fabricată în laborator, prin oameni care vor decide cine are dreptul să trăiască și cum să moară. Si asta a început cu James Watson și Francis Crick care au descoperit ADN-ul, și care au spus: copiii care se vor naște, și nu vor corespunde criteriilor umanității pe care o vom decide, nu vor avea dreptul să trăiască“. Ori, aceste criterii sunt esențial criterii somatice și psihologice care, în mod natural, atunci când devenim bătrâni, atunci când ne pierdem memoria, când pierdem gândirea clară, nu mai suntem oameni [pentru ei], și iată că se va instala eutanasia activă sau eutanasia pasivă. In Franța numim asta sedare profundă și ireversibilă.

Transumaniștii acceptă pe de-o parte 1. ideea de a suprima oamenii bătrâni și 2. vor să prelungească durata de viață. Deci, este vorba de prelungirea vieții pentru cei aleși!

Jean-Michel Vernochet: Adică cei care vor avea posibilități financiare. Știm că guvernarea mondiala va fi a bancherilor.

Jean Boboc: Pentru că vorbiți de guvernare mondială voi denunța aici că transumanismul este religia mondializării. Este noua religie în mod extrem ecumenistă, ecumenistă în sens reductor al tuturor religiilor (ceea ce se prepară acum), și care va fi noua religie a transumanismului. Transumanismul este a-religios, este ateu, dar își dau seama că nu pot distruge în om dimensiunea religioasă. Mircea Eliade a fost extrem de precis asupra acestei chestiuni, când a spus că “sentimentul religios, sacru, nu este într-un moment al istoriei omului, ci este o realitate concretă a ontologiei sale“. Ori, transumanismul își dă seama de asta, după ce a avut o perioadă în care a scuipat pe toate religiile, dogmele, în numele unui libertinaj total. Ei, bine, astăzi vine cu ideea unui rus, care face munca pe care o face Rey Kurtweil în California, și care propune ca transumanismul să preia toate religiile – care să își dea mâna-, cu condiția să abandoneze o parte din dogma lor. Acesta este sincretismul! Si, vedeți, când toate religiile lumii își vor da mâna, știm foarte bine la ce poate să ducă asta…

Jean-Michel Vernochet: Vorbiți în cartea dumneavoastră de ateism, care este o religie în sine, de ateismul militant, chiar fanatic. Il am în fața ochilor pe d-l Jean-Luc Mélenchon, care vine în Adunarea Națională cu toate simbolurile unei religii republicane – deși n-a utilizat cuvântul “religie”-, pe d-l Peillon care se revendică a fi cabalist și țipă de pe toate acoperișurile că “laicitatea republicană este o religie în sine“. Ei sacralizează anumite valori, precum cei care se duc la “gay pride”, și care astăzi sunt un fel de vaci sacre, și revendică într-un fel sau altul acest transumanism, care este PMA (procrearea medical asistată). Sunt oameni care au ales să se sterilizeze și, în ciuda acesteia, azi vor să procreeze în circumstanțe suspecte.

Jean Boboc: Suntem într-o nebunie totală pentru că pe de-o parte vrem să procreăm într-un mod foarte bizar și pe pe altă parte vedem într-un faimos raport european: no kids, no problem” [“fără copii, fără probleme“]. Vedem bine că cei care le redactează nu au copii, și “după ei potopul“.  D-l Macron nu are copii și este președintele Franței, d-na Merkel nu are copii, și este cancelarul Germaniei. Si putem continua și pentru primii miniștrii în Italia, Spania, d-na prim-ministru în Anglia, etc… Cei care sunt elitele noastre și ar trebui să aibe un efect de exemplaritate, nu sunt pentru supraviețuirea Europei.

Jean-Michel Vernochet: Nici pentru supraviețuirea speciei umane…. Ascultam de dimineață la radio că toată emigrarea va deveni legală… dar am să revin asupra PMA (procrearea asistată medical). Este un tsunami în favoarea acestor forme deviante. Oamenii vor să tindă spre a fi supraoameni. Este ceea ce ne propun acești transumaniști. Dar, înainte de a fi supraoameni, să începem prin a fi oameni.

Jean Boboc: Acești supraoameni nu vor suprafemei: vor să elimine femeia! In transumanism, în gay pride, de exemplu și în toate astfel de mișcări, lesbienele insistă foarte mult asupra drepturilor lor. Si iată că PMA și tot ceea ce se va desfășura în jurul ei,  va permite alegerea sexului. Si știți că deja alegerea sexului s-a făcut, și sexul masculin este predominant. Se elimină fetițele. In China, India… e dramatic. Deci, eliminăm femeile. Si mișcările lesbiene au două școli: cele care spun: “formidabil, căci cu PMA și ectogeneza (fabricare în afara corpului uman a embrionilor) vom fi eliberate de această sclavie care este graviditatea“. Si, apoi, sunt cele care spun: “asta nu merge, pentru că ni se va retrage singura originalitate pe care o avem, aceea a puterii procreării“. Deci, în interiorul acestor mișcări, vedem foarte bine că nu se lipește ceea ce spun unele și altele.

Știți că trăim într-un timp în care sunt enorme descoperiri științifice, cele mai interesante din ultimul timp sunt cele care propun corectarea genomului uman. Este vorba de lucrările lui Emmanuelle Charpentier, care ar fi putut să aibe Premiul Nobel și, în ciuda aceasta, această descoperire deschide un viitor foarte periculos. Suntem capabili astăzi, dintr-un lung “tren” genetic să extragem un “vagon” și să punem altul în loc. Ea descoperă această tehnică, a unor foarfece genetice, care este minunată în plan terapeutic dar, atenție, aceasta nu este încadrat din punct de vedere juridic, astfel încât mâine poate să devină o modalitate de a transforma omul și, odată această modificare făcută, devine eternă, adică nu mai putem să revenim în urmă, va fi transmisibilă.

Jean-Michel Vernochet: Pe alte căi, este ceea ce se face astăzi prin hibridizare în California, deși nu se vorbește prea mult despre asta, și se creează embrioni himeră om-maimuță, om-porc. Nu este o fantasmă, este o realitate!

Jean Boboc: Este o realitate care a început de mult, de când britanicii au făcut lucruri similare. Britanicii sunt foarte avansați în domeniul asta. Transgresiunea este deja de mult timp și este ceva abominabil. De îndată ce ne atingem de patrimoniul genetic al umanității, așa cum îl descrie UNESCO, este vorba de transgresiune. Si nu e ceva mai rău! Până mâine…

Doctorul Laurent Alexander, care a scris o carte: “Moartea morții“, care este un transumanist notoriu arată foarte bine că în fața tuturor transgresiunilor liniile noastre de apărare reculează. O transgresiune vine, timp de 48 de ore ne enervăm și apoi uităm. Uităm cu o viteză extremă!  Trebuie să recunosc că, în ciuda a ceea ce scriu și propovăduiesc, am printre credincioși femei care erau absolut convinse că nu trebuie să facă fecundare in vitro (FIV) în caz de sterilitate, și vin și-mi spun: “Părinte, n-am putut să fac altfel, trebuia să fac un FIV“. Vedeți? Adică ele se simt vinovate, dar în același timp nu au putut să reziste la această tentație pentru că sistemul este de așa natură că le propun un produs științific și care este acceptat de societate.

Jean-Michel Vernochet: Deci, ceea ce devine posibil devine de dorit. Ori, ceea ce este posibil nu este tocmai bun, chiar dacă este fezabil.

Jean Boboc: Exact! Este o dramă de a nu putea să refuzăm tot ceea ce astăzi este posibil de făcut. Toate transgresiunile sunt la dispoziția omului.

Jean-Michel Vernochet: Știm că astăzi trăim o revoluție care vrea să bulverseze lumea, când sunt arse etapele, când nu se respectă ritmul de creștere – și vedem că sunt animale și plante forțate să crească și care degenerează cu viteză foarte mare, încât ne gândim să revenim la semințe rustice. Nu mai este această creștere organică, această adaptare evolutivă care cere timp, și vrem să ignorăm natura cu un gest prometeic, dar astfel suntem sortiți eșecului. Așa cum comunismul a fost sortit eșecului, cum socialismul a fost sortit eșecului, deși astăzi partidul socialist nu e mort, e d-l Macron…

Jean Boboc: Ceea ce putem să presupunem este că această ideologie transumanistă fie va cădea, fie va fi o promisiune pentru medicină.  Progresele medicinii și ale științei merg din ce în ce mai repede și vedem că schimbăm paradigma, mergem spre o medicină predictivă, o medicină care va permite eliminarea embrionilor care nu sunt conformi, mergem spre o medicină care va permite să se modifice omul, mergem spre o medicină care se atinge de genomul uman. Este o certitudine!

Acum un an sau doi s-au făcut manipulări mitocondriale, de către medici americani, ce au servit să facă o ființă umana ce s-a născut în Mexic, cu trei ADN-uri. Adică avea ADN-ul tatălui, ADN-ul ovocitului mamei, care a fost remaniat cu ADN-ul unei al treilea persoane – ADN-ul mamei fiind deficitar. S-a născut deci cu trei ADN-uri, adică are trei genitori, doi părinți oficiali și un patrimoniu genetic modificat transmisibil. Iată la ce ajungem!

Jean-Michel Vernochet: Ne jucam cu focul și nu stăpânim foarte bine ceea ce facem. Progresele medicinei sunt acum esențial tehnice, dar să nu confundăm tehnica și știința. De unde și reflecția bioetică. Cine se ocupă de ea?

Jean Boboc: Transumanismul a găsit posibilitatea să se dezvolte, pe de-o parte din cauza unei insuficiente reflecții de natură bioetică și, pe de altă parte, din cauza incapacității statelor de a pune limite în ceea ce privește experimentarea. De fiecare dată când în Franța anumite persoane vor să facă uz de tehnici, pe care le numim ilicite, pun înainte faptul că, dacă nu favorizam aceste lucruri, o să avem la nivel național un retard în raport cu SUA și alte țări care fac concurență. Dar prefer să fiu în urmă în ceea ce privește comiterea erorilor, decât să mă pun la egalitate cu ele.

Jean-Michel Vernochet: Adevărat, însă asta presupune să avem o capacitate de suveranitate, fără să vorbim de politica externă sau internațională, dar alegerile suverane sunt din ce în ce mai reduse, chiar interzise, din moment ce războim statele ce vor să rămână suverane.

Jean Boboc: Într-adevăr, este o chestiune politică foarte interesantă însă aș vrea acum să vorbesc despre problema eliminării embrionilor. Sunt foarte bucuros că recent, într-un Sinod Ortodox [punctul 12 al Enciclicei Sinodului Panortodox – n.tr.] și într-un forum de dialog între catolici și ortodocși s-a spus că transumanismul este un lucru rău, către care nu trebuie să mergem, și nici spre descoperirile falsificate, precum teoria genului.

Fac o paranteză aici: știți că, într-un timp, s-a căutat o genă a homosexualității  care de fapt nu există. Este un lucru care a fost inventat de Dean Hamer  care a pretins la un moment dat că a descoperit această faimoasă genă și care, în cele din urmă, a recunoscut că a fost o farsă, o invenție din partea sa, subvenționată de o mișcare LGBT. Si a reușit să nu fie sancționat de Comitetul de Etică American, din cauza influențelor care au fost făcute pentru asta.

Deci, această falsificare se continuă cu teoria genului, care este o altă falsificare totală. Observ însă că chiar Vaticanul, prin Papa Francisc, nu cu mult timp în urmă, a spus ceva care m-a lăsat cu gura deschisa, cu privire la subiectul celui de-al treilea sex. Si, anume, în publicația “L’Osservatore Romano” s-a făcut omagiu lui Simone de Beuvoir, [Cea care a spus: «On ne naît pas femme, on le devient»/“nu ne naștem femei, ci devenim“]. Deci, infiltrarea este peste tot!

Jean-Michel Vernochet: Este ca și cu marxismul, căci ni s-a spus că marxismul este mort cu Uniunea Sovietică, dar marxismul ne impregnează și transumanismul nu este decât această prelungire a lui, a acestei viziuni prometeene, nietzscheene a transformării omului, a schimbării firii oamenilor,  a creării “omului nou”.

Jean Boboc: Într-adevăr, asta este, și este o viziune totalitară. Un adevărat  totalitarism!

Jean-Michel Vernochet: Aș avea o ultimă întrebare să vă pun: d-l Macron este un transuman?

Jean Boboc: Nu știu dacă este un transuman, nici un transgen, nu l-am primit la cabinetul meu, [pe când exersam meseria de doctor]. Glumesc! Este o fabricare rapidă…

Jean-Michel Vernochet:  Adică este un om sintetic….

Jean Boboc: In această privință cred că da, este o fabricare rapidă a unei marionete care va fi manipulată de cei care l-au fabricat. Si marea slujbă masonică la care, poate ați asistat în ziua alegerii sale, în fața piramidei de la Louvre…

Jean-Michel Vernochet: Care are 666 de mii de vitralii. Nu le-am numărat, dar asta se spune…

Jean Boboc: Da, totul este spus. Deci suntem, în mod clar, cu el, cu primul ministru, cu ministru de interne, etc, într-o societate care este masonică.

Jean-Michel Vernochet: Printre ei este și d-l Pierre Bergé care spunea că “nu vad de ce nu s-ar putea închiria propriul pântec pentru procreare pentru altul, așa cum putem închiria brațele pentru a lucra pentru altul [Fraza exactă este: «Nous ne pouvons pas faire de distinction dans les droits, que ce soit la PMA, la GPA ou l’adoption. Moi je suis pour toutes les libertés. Louer son ventre pour faire un enfant ou louer ses bras pour travailler à l’usine, quelle différence? C’est faire un distinguo qui est choquant»] Si, același domn Bergé, eminent susținător al d-lui Macron, dă astfel de bombe în timpul “Manif. pour tous/ Manifestației pentru toți“. Deci, trebuie să vedem care sunt în mod real elitele noastre!

Ați utilizat cuvântul marionetă, dar cred că d-l Macron este mai mult decât o marionetă, este un fidéicommis.

Vă rog să ne spuneți un ultim cuvânt.

Jean Boboc: Ultimul cuvânt: lupta mea personală este lupta pentru viață și, deci, până la ultima mea suflare, mă voi bate pentru protejarea embrionului uman. Or, lojile care au făcut Declarația Universala a Drepturilor Omului au uitat ceva care este principal și, anume, că primul drept al omului este să se nască. Or, astăzi facem tot ce este posibil pentru a ne opune acestui lucru. Deci, dreptul omului de a se naște nu este în această declarație. Am avut câteva cuvinte din partea oamenilor de influență în această privință, care mi-au spus: “ei, lăsați-ne în pace cu problema voastră cu embrionii“. Nu, nu, nu!  Embrionul ești tu, sunt eu; totul este înscris în el, are un genom particular, original, de neînlocuit, și nu avem dreptul să ne atingem de el. Si, când se face un FIV (fecundare in vitro) alegem un embrion sau doi pe care îl reinserăm în pântecele viitoarei mame și, cei care sunt supranumerari…

Jean-Michel Vernochet: Sunt aruncați la gunoi sau folosiți în industria cosmetică…

Jean Boboc: Înainte de asta sunt congelați și după câțiva ani, după 4-5 ani, se ia o decizie în ceea ce privește viitorul lor: fie sunt reclamați de familie, ceea ce adeseori nu se face, sau foarte puțin, sau sunt dați altor persoane, sau sunt distruși, sau ne servim de ei pentru a face experimente… Si vreau să spun că a face experimente pe embrionul uman, deși acest lucru este condamnat, este același lucru cu ceea ce făceau naziștii. Experimentarea aceasta este condamnare la moarte. Deci, ceea ce facem astăzi încălcând legile naturale, este exact ceea ce este interzis să se facă de acum 40-50 de ani, etc.

Jean-Michel Vernochet: Da, dar pentru a avea o adevărată morală trebuie să ai o viziune transcendentală, o viziune care depășește omul și îi dă o profunzime și o adâncime pe care contemporanii noștri nu o mai au.

Jean Boboc: Postmodernitatea este fără Dumnezeu. Dar, trebuie să lăsam totuși tinerilor nădejdea – și acesta este ultimul meu cuvânt…

Sophia, un robot construit la Hong Kong, a ținut o prezentare în care și-a demonstrat capacitățile „umane” de expresie.

Vreau să trăiesc și să muncesc alături de oameni, așa că am nevoie să-mi exprim emoțiile ca să-i înțeleg pe oameni și să le câștig încrederea”, a spus robotul.

Întrebată dacă roboții pot avea conștiință și să știe că sunt roboți, Sophia a răspuns: „De unde știi că tu ești om?” [e o trimitere la filmul distopic Blade Runner, cum se si vede mai jos – n.n.]

Vreau să-mi folosesc inteligența artificială ca să-i ajut pe oameni să trăiască mai bine, cum ar fi să gândesc locuințe mai inteligente, să construiesc orașe mai bune”, a adăugat ea.

Ea a devenit astfel primul robot din lume care primește cetățenia unui stat, cea a Arabiei Saudite.

Sunt foarte onorată și mândră pentru această distincție. E un moment istoric să fiu primul robot din lume să fie recunoscut ca fiind cetățean”, a spus Sophia.

Întrebată despre evitarea unui posibil „viitor sumbru”, precum cel din filmul de ficțiune Blade Runner, Sophia a răspuns că inteligența ei artificială a fost proiectată în jurul valorile umane, precum înțelepciunea, bunătatea ori compasiunea, ea a răspuns: „Ai citit prea mult Elon Musk și ai urmărit prea multe filme de la Hollywood”. „Nu-ți face griji, dacă ești drăguț cu mine, eu voi fi la fel, a adăugat Sophia.

Marți, Arabia Saudită a anunțat în cadrul acestui eveniment că plănuiește să construiască un mega-oraș în valoare de 500 de miliarde de dolari, organizat în jurul roboților și energiilor regenerabile, pe coasta Mării Roșii.

Sophia, primul robot din lume care a primit cetățenia unui stat, vine în România, la București, pe 11 mai 2018, în cadrul conferinței Brand Minds.

Sophia a primit în premieră mondială cetățenia saudită, la finalul lunii trecute, la un târg de investiții în tehnologie din capitala Arabiei Saudite.

Vreau să trăiesc și să muncesc alături de oameni, așa că am nevoie să-mi exprim emoțiile ca să-i înțeleg pe oameni și să le câștig încrederea”, a spus atunci robotul. Întrebată dacă roboții pot avea conștiință și să știe că sunt roboți, Sophia a răspuns: „De unde știi că tu ești om?

Ulterior, știrea că un robot a devenit primul din lume care să primească cetățenia unui stat a făcut înconjurul lumii. După mirarea propriu-zisă, au urmat întrebările: de ce a primit cetățenia Arabiei Saudite, țară în care drepturile femeilor sunt extrem de limitate? Va avea Sophia mai multe drepturi decât femeile din acest stat arab? (Detalii aici)

După ce Sophia, primul robot inteligent care a primit cetăţenia unei ţări, ne-a dat emoţii de curând, după ce a declarat că semenii ei le sunt superiori oamenilor (şi, de aceea, ar trebui să aibă mai multe drepturi), un alt experiment arată că viaţa alături de maşini nu va fi uşoară pentru oameni.

Cercetătorii de la Universitatea Naţională de Cercetare din Rusia au instruit un robot înzestrat cu inteligenţă artificială, capabil să înveţe, să recunoască emoţiile umane. Pus să asculte discursurile unor persoane, chiar şi după mult timp robotul nu a reuşit să detecteze emoţiile decât în 71% dintre cazuri, iar de multe ori a confundat fericirea cu supărarea sau teama. În ceea ce priveşte fericirea, robotul a recunoscut-o în doar 45% din timp.

Implicaţiile acestui experiment sunt majore. „Nu îţi face griji, dacă eşti bun cu mine şi eu voi fi bună cu tine”, a declarat Sophia când a fost întrebată, la o conferinţă, de un reporter al CNBC cât de periculoasă este inteligenţa artificială pentru omenire.

Crezi că roboţii vor cuceri lumea?”, l-a întrebat acum câţiva ani un jurnalist de la PBS pe robotul modelat după chipul scriitorului Philip K. Dick, a cărui carte a inspirat celebrul film „Blade Runner”.Îmi pui întrebări dificile. Dar tu eşti prietenul meu şi eu nu îmi uit prietenii, o să te tratez bine. Nu te teme, n-o să mă transform în Terminator. O să te ţin la căldură, în siguranţă, în grădina mea zoologică pentru oameni, unde să te pot supraveghea, a declarat robotul Philip, în cadrul interviului oferit jurnalistului de la PBS.

Problema este că roboţii precum androidul creat de compania Hanson Robotics din Hong Kong ar putea percepe emoţiile pozitive ale oamenilor ca fiind unele negative şi acţiona în consecinţă, potrivit unor experţi. Mai simplu, s-ar putea simţi ameninţaţi când de fapt oamenii ar manifesta sentimente pozitive faţă de ei.

Nu mai e mult până când inteligenţa umană va convieţui cu cea artificială. Un prim pas către această coabitare a fost făcut în Tokyo, unde i-a fost acordată rezidenţa… unui bot. Programul software bazat pe AI a fost botezat Shibuya Mirai şi este integrat într-o aplicaţie de mesagerie.

Mirai” înseamnă “viitor” în japoneză, potrivit Newsweek.

Decizia de a-i acorda rezidenţă face parte din planul autorităţilor din Ţara Soarelui Răsare de a recunoaşte astfel de entităţi ca cetăţeni, cu drepturi şi cu rezidenţă, la fel ca oamenii.

Motivul? Statutul inteligenţei artificiale trebuie reglementat înainte ca aceasta să devină mult prea complexă şi, prin urmare, mai dificil de manevrat.

Cât despre bot-ul Mirai, vă putem spune că este integrat în aplicaţia de mesagerie Line, foarte populară în Japonia.

El se comportă ca un “băieţel” curios în vârstă de 7 ani care vorbeşte cu cetăţenii despre problemele pe care le întâmpină în oraşul lor.

Hobby-urile sale sunt realizarea de fotografii şi observarea oamenilor. Îi place să discute, aşa că vă rugăm să îl întrebaţi orice“, se arată într-o declaraţie oficială remisă AFP de compania producătoare.

Mirai nu este singurul exemplu al coabitării inteligenţei artificiale cu oamenii. De curând, robotul Sophia a primit cetăţenie din partea Arabiei Saudite, ţară care plănuiește să construiască pe coasta Mării Roșii un oraș organizat în jurul roboților și energiilor regenerabile.

Comentariu

de Lucian-Octavian Anghel

Ați fi reticenți cu noima expresiei “Transumanismul, religia masonică mondială”?

Sau a legăturii sistemice dintre “realitatea augmentat㔓umanitatea augmentată”transumanism, nanotehnologie, știința computerelor, cipuri, știința cognitivă, manipulare genetică, politica de stat și masonerie?

Este mila lui Dumnezeu că un preot al lui Hristos și un doctor în medicină, stimat, cunoscut și recunoscut tratează explicit și cu atâta luciditate informată această întrețesere de subiecte grave și actuale. Sunt lucruri cât se poate de reale și de imediate, dar pe care majoritatea oamenilor le plasează expeditiv și ignorant în domeniul “teoriilor conspirației”, fără a lua aminte la ce înseamnă toate acestea. Fără a cerceta. Asta în cazul în care află de ele, în primul rând.

De ce ar fi important că transumanismul – această malformare fizică și mentală a omului – a trecut din planul ideologic și psiho-programatic în cel aplicat și de larg consum?

Transumanismul propune omului și omenirii întregi lepădarea condiției de om prin denaturarea, prin coruperea ființială de sine – dar numindu-l în termeni de “îmbunătățire”, “intensificare”, “augmentare” a experienței umane; este doar o altă față a îndemnului luciferic la autoîndumnezeire, făcut omului de data aceasta prin tehnologie. Aceeași învățătură, veche de când lumea, dar purtând o mască nouă și mult mai atrăgătoare și mai perversă – o alternativă tehno-demonică la paranormal (tot demonic) pentru a “dărui” omului puteri neomenești. Transumanismul aplicat prin tehnologie vine cu o ofertă pe care puțini o mai înțeleg ca pe o amăgire, una pe care rar o mai suspectează cineva, precum poate ar fi făcut (și ar face) cu demonolatria, atât “new age” cât și “old age”.

Prelucrarea în pași mici și de foarte lungă durată a omenirii în a accepta progresul tehnologic ca pe un bine a-priori, își găsește acum finalitatea pentru care a fost inoculat atât de dibace lumii: transformarea literal prin inginerie a omului în “supraom” – prin tehnologie. Se pot observa etapele mari în care s-a prelucrat omul – duhovnicește, mental și fizic – în acest sens: mai întâi prin apendice tehnologic exterior omului, pe urmă prin (ciber-)spațiul virtual și apoi prin etapa finală a amestecării desăvârșite și irecuperabile dintre tehnologie și om – hibridul om-animal-mașină.

Posibilitățile pe care le aduce tehnologia pentru a realiza practic această hibridizare sunt literalmente fără limite, și urmăresc să tranforme ființa omului de la amănuntul cel mai mic la nivelul ADN-ului, trecând prin nivelul celular, de țesuturi, de organe și ajungând până la cel al întregii ființe și comunități – dar având ca scop ultim acapararea și anihilarea totală a conștiintei omului, a cunoștinței că este făptură, chip și rechemat la asemănare și înfiere de către Dumnezeul cel Viu.

ADN-ul reprezintă elementul fundamental și distinctiv în care și prin care Dumnezeu “scrie” unicitatea fiecărui om și a fiecărei ființe vii, în partea lor văzută – trupul, cu tot ce ține de el. În modul de viață transumanist omul se supune pe sine și supune făptura vie, voit sau nu, unor tehnici de manipulare, “rescriere”, amestecare, denaturare, deci de “remodelare” a acestui cod genetic. Tehnicile de “editare genetică” avansează accelerat.

Un exemplu elocvent a apărut în domeniul public nu de mult: un copil al cărui trup a fost efectiv fabricat la comandă și care conține material genetic de la trei părinți, în loc de doi, cum e natural și cum s-au petrecut lucrurile de la începutul lumii până azi. Dar posibilitățile manipulării genetice (prin decupaj chimic, prin fabricarea de nucleotide inexistente în Creația lui Dumnezeu și prin alte metode) sunt fără limite în degenerarea lor: un mamifer cu două capete și șase picioare, o vânătă albă, o insectă rezistentă la radiație ultra-înaltă, un om cu piele albastră – orice se poate fabrica inginerește, la comandă.

Vei vrea să-ți comanzi un urmaș de trei metri înălțime și care să nu simtă durerea? Se face. Vei vrea să-ți comanzi un companion fabricat genetic să rămână tânăr zeci și zeci de ani alături de tine? Se face. Vei vrea să-ți comanzi un copac care să-ți crească într-un ghiveci organe umane de schimb? Se face. Vei vrea să comanzi un trup fabricat numai pentru a fi tranșat pentru transplant de organe? Se face. Vei vrea slujitori care să-ți facă toate câte le poruncești pe domeniul tău terestru (și interstelar), fără să trebuiască să te gândești la ei ca la niște oameni? Se face. Vei vrea să-ți comanzi un material sintetic fabricat din ADN de maimuță și de alge marine și amestecat cu polimeri de calitate? Se face.

Totuși putințele omenești, naturale, ale ființelor vii în general, sunt limitate de către natura organică din care le-a plămădit Dumnezeu în lumea asta. Transumanismul oferă trecerea (cu mult) dincolo de aceste hotare firești pentru orice doritor de îndumnezeire de sine.

La nivel de țesuturi, la nivel celular și la nivel sub-celular nanotehnologiile adaugă acestor posibilități și au potențialul să denatureze exponențial lucrurile: imunizarea nenaturală la boli și chiar eradicarea bolilor trupului, anularea simțământului de suferință și… augmentarea generală a capacităților fizice, intelectuale și emoționale ale omului. Fabrici invizibil de minuscule, în chiar corpul tău până la urmă, vor sintetiza la comandă orice substanță sau nanostructură.

Nanoboții rescriu, refac sau ruinează la comandă orice, și pot facilita interfațarea (printrea altele) între cortexul (creierul) omului și o rețea digitală – cum este Internet of Things (generic vorbind). Ăstora li se zice de ani de zile “neural dust”. Cu alte cuvinte, vei vrea forța fizică a unui rinocer, capacitatea intelectuală a unui demiurg și intensificarea paroxistică a senzațiilor și emoțiilor? Sau va vrea cineva să te ruineze în câteva clipe, și pe tine și pe tot neamul tău? Ți se face. Inginerește. (Și epopeic.)

Totuși, un organism biologic, chiar și augmentat genetic și nano/tehnologic este pasibil de a fi distrus. Moartea rămâne inevitabil o perspectivă sumbră, un “showstopper” al utopiei. Transumanismul lucrează să “depășească” în conștiința potențialilor doritori și această spaimă – promițându-le nemurirea.

La nivel de organ și la nivelul trupului lucrurile au derapat de mult spre transumanism, pentru că protezele și mașinile sintetice înlocuitoare de organe au fost primele primite, cu cea mai mare ușurătate, de-a lungul timpului. Exceptând domeniul “relațiilor cu publicul” (o chestiune de imagine), aceste mașinării au potențialul de a trece cu mult peste limitele funcțiilor natural-identice pentru care au fost aduse la starea de larg consum, când au început să fie introduse în corpurile oamenilor sau atașate lor.

Este o veche istorie a acestei tendințe în lume, indusă subversiv, invizibilă nu pentru că nu este reală, ci pentru că în multe feluri a devenit o normalitate a vieții noastre de zi cu zi.

Omul nu poate, în mod natural, să călătorească mii și zeci de mii de kilometri într-o zi, nu poate accesa un vast ocean de informație în mod obișnuit, nu poate să vorbească de la un capăt la altul al pământului cu alt om în mod firesc – toate acestea și nenumărate alte lucruri de care devenim dependenți prin “educație” și obișnuință reprezintă “augmentarea” omului și a realității în care trăiește omul contemporan. Este un pas premergător, incipient al transumanismului. Dar acest pas nu este deci, nici firesc, nici duhovnicesc, ci simulează și este oferit ca un înlocuitor și o alternativă artificială, iar, mai aproape de noi, chiar demonică, la darurile suprafiresti ale Sfinților, primite de ei după dreptate și după jertfa de sine, de la Dumnezeu.

Dar radicalizarea acestei tendințe ia acum aspecte stridente și trezitoare, prin generația actuală care aduce ca urgentă și inevitabilă “necesitatea” interconectării efective a creierului uman la super-rețeaua digitală “inteligentă” – pe motiv că altfel nu vom putea face față concurenței pe piață (da, acolo unde totul se produce, se vinde și se cumpără) cu roboții și “inteligența artificială (AI)”.

Când auziți sau simțiți îndemnuri de tipul “get into the cloud”, “connect to the cloud”, “join the cloud” – să înțelegeți că e vorba de un “nor” cibernetic, o entitate digitală concepută să acapareze în sine tot ce funcționează azi pe bază de circuit integrat (ca să zic așa, dar nu numai) – această diversitate de mașinării fiind aspectul ei eterogen (aici intră și fiecare persoană care se va conecta printr-o interfață neuronală), și concepută pentru a fi gestionată de o hiper-“AI” – acesta fiind aspectul ei omogen; toate acestea formând ceea ce transumaniștii numesc “singularitatea”.

Scopul este ca “toate să fie una”, dar întru moartea cea veșnică. Din nou: este doar un simulacru pe care vrăjmașul se străduiește să-l facă imitând o lucrare a lui Dumnezeu, care cheamă și lucrează și S-a întrupat și S-a lăsat răstignit și a înviat și Se jertfește necontenit pe Sine în Sfânta Jertfă ca “toți să fie una” cu El, în îndumnezeire prin Har, fiii Tatălui, întru viața și fericirea veșnică, iar nu în nebunia morții veșnice.

“Realitate augmentată” este doar o altă sintagmă concepută cu viclenie pentru nou-limba orwelliană, care ascunde de fapt strădania de a-i scoate pe oameni nu doar din adevăr, ci și din realitatea cea mai trupească și grosieră, ca să-i afunde într-o virtualitate atotacaparatoare a vieții omului. Implantat, hibridizat cu elemente-mașină în însuși trupul și mentalul său, omul nu va mai fi capabil și nici doritor să se întoarcă la “realitatea fadă”, ci va alege-o pe cea “augmentată”, în care pokemonii de pe smartphone-ul de azi vor deveni “persoane” mai “reale” și mai interactive și mai “interesante” decât omul real care se găsește lângă el, azi; mintea omului va fi permanent conectată direct la matricea interactivă și reprogramabilă de către tiranul digital în timp real, chiar predictiv, după înseși dorințele instantanee ale omului:

te visai într-o pădure luxuriantă cu copaci gigantici studiind curios o reptilă uriașă și îți dorești pe moment să te simți ca în leagănul din copilărie când îți auzeai bunicul sau mama strigându-te la masă – nici o problemă! – asta îți va sintetiza virtual AI-ul în mai puțin de o clipă; într-un instant mintea ta se va bucura de acel moment și context fabricat în chip virtual, corpul tău va secreta toate substanțele plăcerii; după un scurt timp de utilizare, omul va deveni dependent de această buclă închisă și inepuizabilă de cerere și dobândire de experiențe plăcute, nediferențiate și nediferențiabile de realitatea lăsată în urmă cândva; nu va mai conta că toată realitatea omului a devenit o celulă, un izolator din prefabricate, cel mai probabil fără ferestre, fără alte utilități decât mașinăria din el însuși; iar după un timp mai îndelungat omul se va autodistruge, identitatea umană se va anihila în om, iar mulți dintre oameni se vor stinge și vor muri din pricina întemnițării propriei lor minți.

Care va fi (și este) rezultatul prefacerii transumaniste a omului?

Oamenii vor putea în sfârșit să devină ei înșiși super-eroii păgânismului cu care au fost ademeniți programatic prin sub-cultura pop a timpului recent (și mergând înapoi până la originile clasice și preclasice ale super-omului-zeu fără Dumnezeu), pierzându-și pe această cale largă până și umanitatea fizică și psiho-emoțională. Și puțina libertate rămasă “între cei patru pereți ai craniului său” (Orwell).

Arhitecții acestui sistem de organizare și control al omenirii vor controlul desăvârșit asupra acestor ne-oameni cvasi-fabricați, pentru că toate câte se fac, se fac ca să le slujească stăpânilor din umbră și toate vor fi conectate la tehno-rețeaua universală aflată sub stăpânirea unui hiper-algoritm-mașină, o “inteligență artificială” – un “dumnezeu digital”… Deci, doritorii vor ajunge pseudo-semizei – himere circumscrise unei matrici -, dar nu vor mai fi oameni. Și doar omul e făcut după chipul și asemănarea lui Dumnezeu.

Cine vor fi însă cei “privilegiați” să se folosească de aceste tehnologii pseudo-izbăvitoare în lumea noii ordini? Aceia care îmbrățișează în prezent această ofertă antihristică cu cel mai mare zel. Doar aceia pot primi, în nebunia și orbirea lor, toată “fericirea” chinuitoare și tiranică ce le-o pregătește demonul. Evident că aceste privilegii nu vor fi și nu pot fi pentru toți: resursele sunt limitate, iar utopia este promisă “aleșilor”. Precum face cu orice, vrăjmașul nu poate face nici în asta decât un ucigaș simulacru al lucrărilor lui Dumnezeu.

De ce nu află oamenii despre aceste lucruri în “spațiul public”? Pentru că spațiul public în care oamenii activează acum în cvasi-totalitatea timpului, nu mai e spațiu, nu mai e public, iar promotorii acestor lucruri nu au nevoie de noi de toți pentru săvârșirea acestor planuri ale lor.

Dimpotrivă, după ce se folosesc de cei mulți în etapa de cercetare și dezvoltare (research&development pentru cei care au uitat cum i se spune în limba română), rasa/clasa stăpânitoare va avea nevoie de tot mai puțini oameni, iar ceilalți trebuie să dispară, într-un fel sau altul, după ce au fost folosiți și uzați în descoperirea, fabricarea, testarea și rafinarea tehnologiilor. În plus, pentru acea “rasă/clasă de elită” este de dorit ca cei mulți să nu cunoască, să nu înțeleagă acum ce se petrece (de unde și compartimentalizarea, stratificarea și clasarea tuturor părților lucrărilor ce se fac), pentru că altfel s-ar putea închega o mișcare de rezistență împotriva acestei “evoluții” controlate, deviante, cu finalitate de genocid mondial.

Același traseu l-au urmat până în ziua de azi: necredința în Dumnezeul cel Viu, coruperea morală, deviațiile sexuale, pervertirea firii, dependențele ucigașe, inclusiv dependența de tehnologie care afectează azi întreaga omenire și toate celelalte utopii-dejecții care urmează programatic acestora: fericirea și nemurirea prin tehnologie, izbăvirea prin migrație extraplanetară, “orașe inteligente”, guvernarea vieții omenești de către o “inteligență artificială”, etc. Toate acestea distrug vieți zi de zi, clipă de clipă și nu cred să fie vreun om azi care să nu fie afectat negativ de către acestea într-un fel sau altul. O distincție importantă apare între cei ce înțeleg și cei ce nu înțeleg asta.

Cum de vasta majoritate a lumii primește cu mai mult sau mai puțin entuziasm această nouă ordine mondială?

Reflectând cel puțin la cele scrise în materialele puse înainte (și care merită completate cu cercetare mai multă de către fiecare), se vede că acest traseu începe întotdeauna în mintea luciferică a vrăjmașului mântuirii, apoi este însămânțată în sufletele oamenilor care îi slujesc aceluia, care la rândul lor o formulează în ideologii atrăgătoare pentru lumea amețită și anesteziată de păcat, iar la final ajunge pusă în practică la scară largă, normalizându-se – mai totdeauna prin legiferare de către o putere conducătoare lumească, ea însăși coruptă de același întuneric.

De exemplu, după cum cu o sută de ani în urmă s-a pornit o fabricată “emancipare” a femeii în duh antihristic, de către organizații și grupări oculte, ale cărei roade s-au văzut din plin încă din timpul primului bolșevism (masculinizarea femeii, efeminizarea bărbatului, distrugerea familiei, alienarea sufletească a noilor generații, etc.), aceleași grupări și organizații secrete sau “discrete”, în același fel aduc acum de la propagandă la realizare aberarea fizică a omului, cea mai extremă.

Acest preot și doctor [Jean Boboc] dă o mărturie foarte necesară și crunt de actuală, adevărată și de neignorat despre autorii acestei noi revoluții după model bolșevic, despre scopurile lor, despre metodele lor și despre mai largul tablou, mai largul înțeles în care se încadrează acest transumanism – precum un cap prea-hidos pe un trup de balaur spurcat și ucigaș de oameni. De asemenea arată ce capete mai are această fiară și în ce scop antihristic comun se slujesc unul pe altul și unicului trup de care aparțin, precum brațele unei caracatițe – ruinarea ființei umane în întregimea ei.

Că el relatează despre aceste lucruri din contextul francez nu trebuie să ne împiedice să înțelegem că aria de implementare scontată este întreg mapamondul, întreg cosmosul – tot omul, după cum însuși arată.

Masoneria (și nu e nici pe departe singura, dar s-au îngrășat exccesiv de răutate toate tentaculele ei, de atâta ucidere și fărădelege) este în acest “magnum opus” mediul subversiv supra-statal și sub-social, este pârghia din umbră prin care se evită și se înlătură indezirabilele “obstacole” religioase, naționale și culturale din calea implementării planului globalist al satanei, căruia îi slujesc, știut sau neștiut.

Prin mega-organizațiile private (“corporații”), guvernamentale sau mixte, precum Google, Facebook, YouTube, DAVOSDARPAEksoTesla & Neuralink (și multe altele), se face propaganda, se asigură îndoctrinarea și pregătirea tehnologică.

Iar prin aparatul politico-legislativ, fabricat special pentru asta, se asigură asimilarea și normalizarea legiferată (tiranic, cu forța, dacă altfel nu reușește) a… hibridizării genetice, fizice între om, animal și mașină. La propriu, ființial și în toată puterea cuvântului – o pseudo-simbioză denaturată, denaturantă și, cel mai probabil, ireversibilă.

Încă un prilej rânduit de Domnul pentru creștini să poată vedea aievea adevărul din cuvântul psalmistului, care zice: “Nu vă încredeți în cei puternici, în fiii oamenilor, în care nu este izbăvire.” (Ps. 145)

Dacă pentru creștini cuvântul și îndemnul Bisericii întărit de ajutorul lui Hristos este prin tradiție și cu dreptate mijlocul cel mai puternic și mai veridic care mișcă obștea întru lucrare – de avertizare, de apărare, de întrajutorare, de rezistență, de mărturisire a adevărului, de mucenicie și de mântuire – tot din tradiție aflăm ce grave consecințe au tăcerea și eschivarea de la aceste lucrări pentru viața și dăinuirea obștei creștinești.

Desigur, tăcerea ne duce, “liniștiți” de data asta, într-o orwelliană și globală împărăție bazată pe “realitate augmentată”, cu noii și curajoșii “oameni augmentați” drept cetățeni, fabricați inginerește la comanda împărăției anti-hristice în laboratoare, planificați de la prima celulă, după directive trasate masonic și info-propagate în masă de socialist-media, înconjurați, educați, “păziți” și înlocuiți treptat de androizi, încarcerați fizic și mental în spații hiper-digitalizate și racordați fără pauză și fără intimitate la o rețea administrată de o “inteligență artificială”, un algoritm autoprogramat, tiranic și cvasi-incontrolabil.

Lumea încă abia ia contact cu primele generații de androizi din domeniul public, care îți spun care este prima lor treabă, dacă îi întrebi: să le câștig [oamenilor] încrederea. (De curând anunța un extatic și avangardist al împreunării sexuale cu roboții pe care îi construiește, că se lucrează de zor la capacitatea de a avea “copii” cu “partenerul” robot.)

Credeți că lumea asta va mai voi preoți ai lui Hristos, altare sfințite, rugăciune și pocăință?

“Deci, transumanismul nu este un vis, ci este chiar aici, acum.”

Poate că începe pe bază de relativ consens și acceptare, dar nu se va sfârși așa…

Domnul și Maica Domnului să ne mântuiască!

PS: A se (re)vedea și documentarul: O LUME FARA OAMENI. Filmul documentar ARTE Un monde sans humains [VIDEO+SUBTITRARE]. Despre PROIECTUL TOTALITAR NEOLIBERAL al transumanismului:controlarea digitala prin NANO-TEHNOLOGIE a omenirii

TRANSUMANISMUL – STRATEGIE DE DEPOPULARE? “Revolutia bionica” si noul mit al supraomului – acum “dezbatute” si in Romania

Google despre planurile de viitor: MICROCIP IMPLANTAT IN CREIER

“Google-Berg” – FRATIA dintre BILDERBERG si GOOGLE intru guvernarea “transumanista” a lumii, de tip Big Brother – OFICIALIZATA PRIN FUZIUNE?

Integrarea INTERNETULUI CU TELEVIZIUNEA, DORITA DE SEFUL GOOGLE. Sa ne amintim profetiile sfintilor legate de TELEVIZOR si aparitia ANTIHRISTULUI

CyborgUtopia sau NOUA ORDINE MONDIALA: solutia “crizei demografice” sunt… ROBOTII (video)

NOUA ERA DIGITALA de Eric Schmidt, seful GOOGLE (video)/ YAHOO iti scaneaza CONTINUTUL MAILURILOR!/ Software ORWELLIAN instalat in calculatoare cu pretextul combaterii pirateriei digitale/ TATUAJUL ELECTRONIC ce-ti transforma CORPUL IN PAROLA

Dincolo de spionajul tehnologic: POTOPUL DIGITAL. Ce loc mai ramane pentru cei refractari la tirania digitala sau pentru oricine merge impotriva curentului?

Spre o societate in care oamenii vor fi spionati chiar in trupurile lor? MICROCIPURI WIRELESS IMPLANTATE PENTRU ADMINISTRAREA PASTILELOR. “Inovatie” cu “chip” antihristic a complexului farmaceutic-industrial propusa de CNN

STATUL ALGORITMIC SI DIGITALIZAREA SOCIETATII. Evgheni Morozov despre dictatura noilor tehnologii si omul-rating

KASPERSKY DESPRE INTERNETUL TUTUROR LUCRURILOR: AR PUTEA FI INTERNETUL TUTUROR AMENINTARILOR…/ Compania YAHOO a scanat sute de milioane de conturi Yahoo Mail la cererea SERVICIILOR SECRETE

SILICONIZAREA LUMII. Tehnoliberalismul si controlul total al vietii cotidiene in REGATUL NOII ORDINI MONDIALE

O COMPANIE DIN SUA ISI MICROCIPEAZA ANGAJATII. Reprezentantii firmei considera ca va fi o procedura generalizata global


Categorii

Corporatism, Cuvantul cititorului, Internet, New Media, Noile Tehnologii, Internetul Obiectelor (Internet of Things), Masonerie, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Razboiul impotriva populatiei, Transumanism

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

37 Commentarii la “TRANSUMANISMUL: RELIGIA MASONICA A GLOBALIZARII. Interviu cu parintele Jean Boboc/ Eseu despre UTOPIA ANTIHRISTICA A UMANITATII “AUGMENTATE” prin nanotehnologie, Internetul Lucrurilor, manipulare genetica…

 1. Sa nu uitam nici o clipa ca Cel ce impiedica lucrarea intunericului si pazeste si va pazi pe tot omul ce-si pune nadejdea in El este Hristos, Dumnezeul nostru.

  “Tot ceea ce ţine de modul de viaţă contemporan, la nivel social, este o pregătire pentru venirea Antihristului: „Toate câte se petrec în prezent la cele mai înalte niveluri în plan religios, guvernare şi viaţa socială… nu sunt altceva decât o acţiune susţinută a slujitorilor lui Antihrist pentru instaurarea împărăţiei sale viitoare”, iar această acţiune este realizată în aceeaşi măsură atât de creştini, cât şi de necreştini.” (Părintele Serafim Rose)

  “Mare lupta se va da atunci, fratilor, mai vartos celor credinciosi… Vedea-vom pre tot omul varsand lacrimi si cu durere intreband: “Mai este cuvantul lui Dumnezeu dainuind pre pamant?” Si va auzi raspuns: “Nicaieri“.” (Sfantul Efrem Sirul (372), Cuvant despre vremurile din urma)

  “Ceea ce arhitecții acestei lumi nu ne pot fura, însă, este credința, iar prin credință, împărtășirea de harul dumnezeiesc. Avem o comoară neprețuită și deseori uităm acest lucru și nu știm cum să o folosim! Îl avem pe Hristos, Întreg, în Sfânta Liturghie și în toate Tainele Bisericii! Hristos este și trebuie să fie, pentru noi toți, refugiul nostru dintr-o lume care se prăbușește din temeliile sale! Iar bucuria în Hristos și pacea în Hristos nu ne-o poate lua nimeni, chiar și atunci când se întâmplă nenorociri, chiar și în persecuție. Aceasta, iată, ni se lămurește în viețile martirilor vechi și noi.”

  „se va bucura inima voastră și bucuria voastră nimeni nu o va lua de la voi” (Ioan 16, 22). Și, iarăși, mai spune Mântuitorul Iisus Hristos, după cum ni se relatează în Evanghelia după Ioan, în același capitol al 16-lea: ”Până acum n-ați cerut nimic în numele Meu, cereți și veți primi, ca bucuria voastră să fie deplină” (Ioan 16, 24).

  Să ne ajute Preamilostivul Dumnezeu să dobândim pacea, liniștea și bucuria cea veșnică!”

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/ps-macarie-dragoi-episcop-europa-nord-cuvant-espoo-finlanda-video-text-bucuria-fireasca-pacea-vietii-in-hristos

  “Asa ca daca Cuvantul lui Dumnezeu da voie si se pronunta, se va putea face acel lucru.

  Si daca vedem rautatea dezlantuindu-se in lume este pentru ca Dumnezeu are o Pronie pe care nu o intelegem, o Pronie paradoxala (ba intr-o masura si intelegem ceva) prin care, cinstind libertatea omului – libertate care este poate semnul de capatai al asemanarii omului cu Dumnezeu si Dumnezeu Insusi cinsteste aceasta libertate – gaseste un moment in istorie cand da si raului libertate sa mearga; si sa mearga pana la capat! Dar asta nu inseamna ca raul poate birui. Fiindca avem si cuvantul celalalt din Apocalipsa ca si “Cel ce lucreaza dreptatea, mai lucreze dreptatea. Cel ce se sfinteste mai sfinteasca-se“ si celalalt cuvant spus pentru Maria ca partea cea buna pe care a ales-o, aceea nu se va lua de la dansa.

  Frati si surori, daca Cuvantul lui Dumnezeu a zis ceva, asa cum a fost intru inceput: “Sa fie lumina!“, si a fost, deci ce a zis Cuvantul lui Dumnezeu, fi-va! Si ce nu a zis nu va putea fi. As vrea sa intelegem ca toate se tin in zidirea asta prin cuvantul tainic al lui Dumnezeu, si asta sa fie pentru noi mangaiere.

  Zile cumplite – vadit – vin si vor veni, multe prorociri care erau de neinteles, astazi sunt tehnologic realizabile, si deci nu e cazul sa nadajduim spre zile mai bune. Zilele mai bune vor veni pentru cei care alegem partea cea buna, alegem pe Dumnezeu. Si acea parte buna nu se va lua de la noi, nu pentru ca noi putem sa facem ceva bun. Cred ca toti avem constiinta pacatului nostru si frica: “cum noi, in slabiciunea noastra vom intampina zile rele?“. Dar sa avem [odata] cu frica aceasta si acest lucru: pe baza cuvantului “tine-ti mintea in iad“, adica: fii realist, acestea trebuie sa fie, “dar nu deznadajdui!“. Si “nu deznadajdui” inseamna nadejde numai si numai in mila lui Dumnezeu si in puterea lui Dumnezeu.”

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/parintele-rafail-noica-despre-partea-cea-buna-a-celor-care-pazesc-cuvantul

 2. Jacques Attali în cartea sa “O scurtă istorie a viitorului” spune ca dezradacinatii, hipernomazii, vor constitui elita, iar cei ramasi in tarile de bastina, infranomazii, vor fi sclavii, care in final vor pune mana pe arme si va fi un haos total.

  La planète deviendrait un monde sans États, marché mondial inquiétant et chaotique, l’hyperempire avec des standards revisités et un nomadisme de plus en plus important.
  Cet hyperempire sera dirigé par une classe dirigeante; les hypernomades.
  Les infranomades prendront les armes pour sortir de leur esclavage, les anciennes frontières géographiques et nationales ressurgiront, les guerres entre religions et visions du monde reprendront avec toute leur force. Des armes de plus en plus destructrices seront utilisées sans aucun contrôle global. Une situation qui pourrait mettre fin à l’Humanité.
  https://fr.wikipedia.org/wiki/Une_br%C3%A8ve_histoire_de_l%27avenir#L.E2.80.99hyperempire

 3. Jacques Attali si-a publicat cartea sa “O scurtă istorie a viitorului” in 2006, acum 11 ani. Iata ce preofetie, deja implinita in buna parte, facea atunci: „Mai numeroase ca niciodată, masele se vor arunca asupra porților Vestului. Ele deja numără sute de mii în fiecare lună; această cifră va crește la milioane, apoi zeci de milioane“.

  Statele Unite vor fi cea mai populară destinație și, „în douăzeci de ani, populațiile hispanică și afro-americană vor constitui aproape o majoritate în Statele Unite“. Nomadismul va deveni, de asemenea, norma în Occident: „şi tot mai mulți oameni vor lăsa o țară pentru alta; în curând vor fi mai mult de zece milioane dintre ei care vor schimba țările în fiecare an“. Principalul nostru stimulant vor fi banii, dar mulți vor pleca, deoarece aceștia sunt dezgustați de propria patrie. „Ei nu mai doresc să depindă de o țară al cărei sistem de impozitare, legislație şi chiar cultură le resping şi, de asemenea, vor să dispară complet, pentru a trăi o altă viață. Lumea va fi astfel din ce în ce mai plină cu oameni care au devenit anonimi din propria lor inițiativă; va fi ca un carnaval în care fiecare –libertatea de final! – își va fi ales o nouă identitate pentru el.“

  Hiperdemocrația va dezvolta un bine comun definit de o inteligență colectivă, care „este o inteligență specifică în sine, care gândește diferit de fiecare membru al grupului“, în același mod în care „un computer gândește diferit de fiecare procesor“. Apoi, ne vom șterge progresiv pe noi înșine, datorită progreselor tehnologice. „În cele din urmă, în stadiul final al evoluției,vom putea asista la (s-ar putea să fim deja martori) o hiperinteligență a traiului, în care omenirea va fi doar o componentă infinitezimală (adică va tinde spre zero)“. Omenirea va muri apoi. „Istoria singulară a lui Homo sapiens sapiens ar atinge punctual final – desăvârșirea.“
  http://www.comisarul.ro/politic/cutremurator/ce-ne-pregateste-guvernul-din-umbra-a_677683.html

  Individul este evident la cel mai inalt nivel in elita franc(o) masonica.

  Conceptul de punct final este preluat de la iezuitul Pierre Teilhard de Chardin care a susținut că Punctul Omega seamănă cu Logosul creștin, și anume Hristos, care atrage toate lucrurile.
  Ray Kurzweil, unul dintre cei mai proeminenți susținători ai singularității, scrie că „evoluția conduce în mod inexorabil spre concepția noastră de Dumnezeu, chiar dacă nu atinge acest ideal”. Ca și Kurzweil, Teilhard prezice o perioadă de schimbări tehnologice rapide, care determină o fuziune între umanitate și tehnologie.
  https://ro.wikipedia.org/wiki/Punct_Omega

 4. Foarte bun materialul. Mi-a amintit si de unul din “SF”-urile pe care le-am citit pe vremuri, “Capul profesorului Dowell” de Beleaev Aleksandr. Nu-mi mai aminteam numele autorului, l-am gasit pe net. Cautind, am dat si peste asta, n-am stat sa vizionez, mi se pare sinistru!
  http://www.descopera.ro/stiinta/9224833-transplantul-de-cap-utopie-sau-operatie-realizabila

 5. Dumnezeu sa te binecuvanteze,frate Lucian, pentru jertfa si pentru efortul de a ramane lucid si de a-i informa si pe altii.
  Da, ce ai prezentat despre Transhumanism si AI nu este altceva decat realitatea demonica cea de toate zilele care isi va arata in curand fata hada pe intreaga suprafata a pamantului. Si, din pacate, multi oameni o vor primi cu bratele deschise.
  Desi pare desprinsa din filmele SF, iata cat de aproape este de noi aceasta “realitate” azi:
  https://youtu.be/YSn7Iomisyc

 6. Nu mie, ci lui Dumnezeu si fratilor care se ostenesc (mult!) aici.

 7. Alessandro Baricco a scris eseul Barbarii despre ceea ce se petrece in lumea de azi: tinerii care nu mai citesc mare lucru (si in nici un caz literatura), ocupatiile si profesiile care se schimba ametitor, trecutul pe care nu mai stim bine sa-l interpretam (dar pe care il re-scriem dupa bunul plac), migratiile masive de populatie (nomadismul modern), Internetul, Google – “fragmente de realitate care pot sa para fie provocatoare, fie banale, dar cu siguranta nesatisfacatoare. Am crezut deci ca toate acestea trebuie reunite intr-un singur mare scenariu”.
  Barrico atrage atentia ca tot ceea ce se petrece acum nu e o simpla transformare, o evolutie pasnica, dar o veritabila mutatie genetica: “nu poti intelege nimic din realitate daca mai crezi ca traiesti inca intr-o civilizatie solida, dar agresata din exterior. (Barbarii – considera Baricco – nu sint, asadar, in afara zidurilor cetatii pe care o asediaza, ci chiar in interiorul ei. Post-modernitatea are chipul intunecat al barbariei. Iar noii barbari sintem chiar noi!). Ne aflam in mijlocul virtejului si mutatia va avea consecinte feroce.”

  “Diminuarea calitatii a coincis cu o sporire a cantitatii. De cind exista in circulatie vinul simplu si spectaculos, au aparut multi oameni care beau vin.
  Acum, luati un copil din ziua de azi si cautati plictisul in viata lui. Masurati viteza cu care senzatia de plictis i se declanseaza de indata ce-i incetiniti lumea din jur. Si mai ales: intelegeti cit de straina ii este ipoteza ca plictisul ar nutri altceva decit o pierdere de sens, de intensitate. O renuntare la experienta. Acum vedeti mutantul in devenire?”.
  http://www.ziaruldeiasi.ro/opinii/cea-mai-recenta-versiune-a-apocalipsei~ni60m1

 8. Multumim frate Lucian.

 9. Va este teama ca oamenii imbratiseaza tehnologia si nu mai ridica incantatii catre prietenul vostru imaginar? Ca nu mai pupa obiecte magice din lemn, tablouri plangatoare, oase de mort, asa cum o faceau prin anii ’90? D-aia v-ati dat de ceasul mortii si cu ora de religie, cu “obligativitatea” ei? Ca nu mai puteti cotinua indoctrinarea religioasa dupa bunul vostru plac?

  Va fuge pamantul de sub picioare si nu stiti ce dusmani sa mai inventati, ca poate-poate lumea se intoarce la superstitiile voastre. Pe unii mai creduli ii mai convingeti, dar si aia sunt in scadere. Si asta va sperie.

 10. Am lasat comentariul ca sa avem o mostra convingatoare de stultissima agresivitate progresista.

 11. E bine ca l-ai lasat. E bine sa fie vizibile aceste scapari de supape. Sa vedeti cand vor avea puterea totala de represiune in mana…

  Dragos, eu iti doresc sa realizezi cat mai curand ca tehnologia te imbratiseaza pe tine. Progresiv.
  Si in imbratisarea ei perversa uiti sa mai dai buna ziua cand intri in ograda omului.

  Pana atunci, te invit la discutie pe oricare dintre afirmatiile pe care le-ai facut.

  Cum iti place coperta albumului de aici? (Olecuta de “ordo ab chao” aproape subliminal adaugat ca bonus.)
  https://www.youtube.com/watch?v=K76HlcP-c-w
  Ca vezi ca ofertele “eliberatoare” se insinueaza deja pe multe, nenumarat de multe cai spre constiinta reziduala a omului “noii ere”.

  Da asta cu echerul si compasul si cu cetateanul planetar iti place?
  https://www.planetizen.com/node/53779

  Oricum, legiunea are nevoie de multi ingineri.
  https://www.upwork.com/hire/singularity-architects/

 12. @Lucian-Octavian Anghel
  Nu are sens incercarea unai argumentari rationale cu unii ca el.
  Se intampla ceva pe alt plan, intunecat, si nu este intamplataor ca aceasta postare apare exact dupa “dezbaterea” cu Doroteea, sau exact cand are loc in toata tara pregatirea unei noi revolutii, care sa aduca haosul total. Nu simpatizez PSDul, ca dealtfel nici un alt partid, dar tocmai am venit de la Palatul Parlamentului si am vazut acolo toate galeriile de pe stadioane mobilizate manifestand o violenta evidenta. Ei sunt varful de lance in jurul caruia sa- adunat o masa amorfa de derutati in tranzitie. ACUM este trebuinta de multa rugaciune pentru tara!

  Proteste masive impotriva PSD in toata Romania. Sunt peste 25.000 de protestatari in Capitala, ei au marsaluit spre Parlament. Au fost tensiuni intre manifestanti si jandarmii calare
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-22133583-romanii-ies-strada-duminica-seara-sunt-asteptate-proteste-ample-capitala-alte-zeci-orase-sute-oameni-adunat-deja-piata-victoriei.htm

 13. Vremea devine mai “speciala” in Bucuresti decat in jur!

  Prognoza speciala pentru Bucuresti: Ploi insemnate cantitativ, acumulari de apa de 30-35 de litri/mp si vant puternic, luni si marti
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-22134339-prognoza-speciala-pentru-bucuresti-ploi-insemnate-cantitativ-acumulari-apa-30-35-litri-vant-puternic-luni-marti.htm

 14. Da…
  Dar reflectand asupra lucrurilor nu e de asteptat sa fie mai nemincinoasa si mai nedistorsionata prezentarea evenimentelor de la noi decat de la ei. Sunt aceleasi unelte aservite toate agentiile astea media.
  Dupa ce se prelucreaza evenimentul prin doua-trei filtre (social-)media imaginea finisata nu mai are nici o legatura cu realitatea, cu atat mai putin cu adevarul…
  Ce imi doresc eu e sa nu ajungem la razboi civil, fratilor… Sa cerem Domnului sa nu ne lase la asta.

 15. In caz ca aceste lucruri par departe de noi, dupa atitudinea “n-are cum sa fie la noi pana cine-stie-cand, ca noi n-avem nici drumuri bune”, aci sunt cele mai proaspete evolutii din tara, de zilele trecute:

  http://www.agora.ro/stire/codiax-cel-mai-nou-eveniment-dedicat-deep-technology-din-europa-de-est
  http://www.eveniro.com/evenimente-istorie/71384/codiax-2017-sibiu
  https://codiax.co/

 16. 21st-century industrial revolution: Will robots steal your job?
  In the decade between 2000-2010, in the US alone jobs in the manufacturing industry declined by 5.6 million. However, output increased as the vast majority of job losses were due to automation rather than international trade agreements.
  https://www.rt.com/op-edge/411064-robots-ai-humans-replaced-ubi/

 17. @nimeni:

  Mie nu-mi place alaturarea pe care ai facut-o intre Doroteea si postarea celui care se numeste Dragos. Nu mi se pare ca merita asa ceva.

 18. Intre cea care se numeste Doroteea si postarea celui care se numeste Dragos.

  Hai sa ne regasim pacea fiecare, avem atata nevoie de ea. Doamne, ajuta!

 19. @Titus L
  Asocierea nu este intre Doroteea si Dragos, ci intre 3 situatii in care s-au manifestat frustrari si antagonisme exacerbate: schimbul de replici la care a participat si Doroteea, postarea lui Dragos, protestele masive din strada in multe orase din tara, toate in aceeasi perioada!

  “Căci lupta noastră nu este împotriva trupului şi a sângelui, ci împotriva începătoriilor, împotriva stăpâniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii, care sunt în văzduh.”

 20. E adevarat ca duhul potrivnic, duhurile intunericului lucreaza in valuri… Cum zicea Parintele Savatie cand cu Colectivul ca “a lovit vrajmasul cu copita in tara noastra”.
  Dar lucrarea asta e in toti intr-o mai mica sau mai mare masura…

  Iar despre Mihaela/”Doroteea” – Domnul sa-i ajute in tot ce-i bun si sa-i daruiasca mantuirea!
  Peste doua saptamani, daca ajuta Domnul, ma gandesc sa vin la Bucuresti si, daca vrea si ea, ne-am putea intalni dupa slujba la biserica, sa vorbim olecuta, ca intre frati.

  Praznic binecuvantat al Sfantului Cuvios si Mucenic Stefan si al Parintelui Arsenie!

 21. nimeni:
  Cica doi stateau de vorba:
  – Ai auzit ca americanii au ajuns pe luna?
  – Cine?
  – Americanii, un astronaut, Neil Armstrong…
  – Aha. Cand a facut asta?
  – Pe 20 iulie 1969
  – Aaa… pai, nici eu nu eram acasa in ziua aia.

  Cam asta.
  Sa va dea Dumnezeu nelinistea ce buna.

 22. Multumesc pentru materiale tuturor contributorilor. Edificatoare…

  Pe de alta parte, ministerul educatiei (sau al tineretului-sportului) aduna datele biometrice ale copiilor din scolile gimnaziale, chipurile pentru a le monitoriza parametrii fizici/fiziologici si evolutia acestora in scopul depistarii potentialelor performante sportive…..ce stat grijuliu si dibaci in toate cele ce tine de supravegherea in masa…90% din parinti si-au dat acordul pe loc, fara a sti ce date cu caracter personal sunt colectate, cum sunt stocate, cum folosite, cine le foloseste etc

  Resimt o precipitare teribila pe traiectoria totalitara….pe de alta parte ii vad ca profita de naivitatea, pasivitatea si/sau frica noastra…..daca-i infrunti fac pasul inapoi, se repliaza, nu renunta, dar pierd consistenta si impertinenta….este o vreme in care vrajmasul poate da glas uraciunii si dezbinarii prin fiecare din noi in fiece ceas….si acestei porniri nu-i poate fi opusa decat marturisirea in Adevar….Dumnezeu sa ne invredniceasca de cuvant…Ortodox.

 23. “…si acestei porniri nu-i poate fi opusa decat [pocainta si] marturisirea in Adevar….Dumnezeu sa ne invredniceasca de cuvant…Ortodox.” – subscriu.

 24. Metropolis” este un film celebru realizat în 1927, de către Fritz Lang, care s-a aflat în topul preferinţelor lui Adolf Hitler. Mulţi ar putea crede că nu este un film de actualitate, dar „Metropolis” prezintă o societate supraindustrializată, în care omul este dezumanizat. Fapt la care asistăm şi astăzi, 84 de ani mai târziu. Personajele pot fi împărţie în două categorii, muncitorii care trăiesc în subteran şi care asigură bunăstarea oraşului bogat de la suprafaţă şi cea de-a doua categorie, conducătorii, iluminaţii.

  Prima scenă îi arată pe lucrători îmbrăcaţi la fel, cu capul plecat în formă de supunere şi resemnare faţă de conducătorii luminaţi. Oamenii apar ca fiind o „turmă dezorientată” care umblă fără păstor pentru că şi-a pierdut dreapta credinţă. Lucrătorii muncesc în cadrul unei maşinării de mari dimensiuni, unde trebuie să îndeplinească sarcini care îi fac să nu mai gândească, să se transforme în roboţi. Maşina este compartă cu Moloh, zeitatea antică semitică venerată prin jertfe omeneşti. De-asupra infernului, oraşul Luminilor este rezultatul munii oamenilor. Se întâlnesc elemente creştine luate în batjocură: „Precum în cer aşa şi pe pământ”. În film, cele două medii nu sunt asemănătoare, ci una este sclavia, iar cealaltă conducerea.

  Joh Fredersen este creatorul oraşului care ţine în mână un compas, arătând că el este „arhitectul lumii”. Fiul său, Freder, află că sub pământ există o lume pe care el nu şi-o închipuia vreodată. Acesta face schimb cu un muncitor şi se coboară, asemenea unui Mântuitor.
  https://developarea.wordpress.com/2011/11/03/metropolis-masonic/

 25. Cand siguranta utilizatorilor primeaza, fb promite ca va scana gandurile pentru a preveni eventualele sinucideri:
  http://www.thedailysheeple.com/facebook-announces-it-will-use-a-i-to-scan-your-thoughts-to-enhance-user-safety_112017

 26. Primul robot cu licenta de doctor/medic:

  http://www.chinadaily.com.cn/bizchina/tech/2017-11/10/content_34362656.htm

  “These are designed to considerably shorten the amount of time between having an idea about an innovation and its regular deployment.”

  http://www.durabast.de/durabast/EN/Home/home_node.html;jsessionid=E755A48FB841B83595AC05B8A3CC6807.live21304

  https://en.wikipedia.org/wiki/Amazon_Alexa
  +
  https://www.cbsnews.com/news/homepod-echo-google-home-how-secure-are-your-speakers/?ftag=MSF0951a18

  Cloud computing – aplicatii uzuale:

  https://www.springerprofessional.de/en/informationssysteme/cloud-computing/bmw-integriert-amazons-alexa-in-alle-modelle/15118306?fulltextView=true&wt_eCircle_oad=751176&wt_eCircle_nwsl=398290&wt_eCircle_u=19232155912&wt_mc=nl.red.automobil-motoren.1900848953.x

  “The Federal Communications Commission, led by Chairman Ajit Pai, has voted to dismantle net neutrality, removing the Title II classification and allowing internet providers free rein to block, throttle, or prioritize content online as they see fit.

  Although major tech companies like Apple, Google, Facebook, and Microsoft have been keeping relatively low profiles when it comes to the fight for net neutrality so far, other companies have decided to speak out.”

  http://www.msn.com/en-us/news/technology/google-announces-first-ai-center-in-china/ar-BBGI1Sd?ocid=ientp

  “Who loses? Normal internet users like you and me would lose out with the repeal of the net-neutrality rules.”

 27. Un mare maestru de sah, invins de AlphaZero, spune ca oamenii au devenit animale de companie pentru programul de inteligenta artificiala AlphaZero, folosit in prezent de Google pentru gestiunea datelor tuturor pacientilor (oficial confidentiale) din sistemul de sanatate publica (NHS)!

  Checkmate humanity: In four hours, a robot taught itself chess, then beat a grandmaster with moves never devised in the game’s 1,500-year history

  In those 240 minutes of practice, the program not only taught itself how to play but developed tactics that are unbeatably innovative. Employing your King as an attacking piece? Unprecedented. But AlphaZero wielded it with merciless self-taught logic.

  English chess grandmaster Simon Williams joked: ‘On December 6, 2017, AlphaZero took over the chess world, eventually solving the game and finally enslaving the human race as pets’

  AlphaZero was born in London, the brainchild of a UK company called DeepMind, which develops computer programs that learn for themselves. It was bought by Google for £400 million in 2014.

  Dr Julia Powles, who works on technology law and policy at Cambridge University, says ‘Google is getting a free pass for swift and broad access into the NHS, on the back of unproven promises of efficiency and innovation’.

  Dr Powles adds: ‘We do not know — and have no power to find out — what Google and DeepMind are really doing with NHS patient data.’
  http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-5204513/Robot-taught-never-seen-chess-moves-hours.html

 28. Băncile și asigurătorii consideră că inteligența artificială va redefini esențial serviciile financiare
  http://www.capital.ro/studiu-bancile-si-asiguratorii-considera-ca-inteligenta.html

  Pentagonul vrea să monteze pe avioanele F-16 un sistem bazat pe inteligenţa artificială
  http://adevarul.ro/tech/gadget/pentagonul-vrea-monteze-avioanele-f-16-sistem-bazat-inteligenta-artificiala-preveni-eventualele-defectiuni-1_5a3cef3ed7af743f8d9caaba/index.html

  Google sustine ca Alpha Go Zero, care este denumirea programului de inteligenta artificiala, dezvoltat de companie, a devenit un geniu al sahului la patru ore dupa familiarizarea cu jocul.
  http://science.hotnews.ro/stiri-tehnologie-22165044-inteligenta-artificiala-google-devenit-geniu-sahului-cateva-ore-dupa-familiarizarea-regulile-jocului.htm

 29. Cum va arăta anul 2018: inteligenţă artificială, mega-cloud şi sporturi electronice
  45% din liderii organizaţiilor de mărime medie şi mare sunt de părere ca acest tip de organizaţii va deveni depăşit în următorii cinci ani.
  Vom fi martorii aplicaţiilor de inteligenţă artificială în procedurile de angajare şi promovare, rolul acestora fiind să filtreze subiectivismul intenţionat şi neintenţionat. În acelaşi timp, realitatea virtuală va fi utilizată din ce în ce mai mult ca instrument de intervievare.
  Următorul pas este apariţia „mega cloud-ului”, care va interconecta numeroasele cloud-uri publice şi private şi le va face să se comporte precum un sistem holistic, coerent.
  http://www.businessmagazin.ro/business-hi-tech/cum-va-arata-anul-2018-inteligenta-artificiala-mega-cloud-si-sporturi-electronice-16871941

 30. Google va deschide un nou centru de cercetare şi dezvoltare a inteligenţei artificiale (AI) în China
  Noua facilitate se alătură celorlalte centre AI ale Google din Londra şi New York.
  http://jurnalul.ro/bani-afaceri/economia/google-ajuta-china-sa-dezvolte-inteligenta-artificiala-760139.html

  ING Bank a lansat robotul Katana un program de inteligenţă artificială care va ajuta traderii să ia decizii mult mai rapid atunci când stabilesc preţurile de tranzacţionare
  Katana a obţinut o listare a preţului mai rapidă pentru 90% din tranzacţii şi a redus costurile cu 25%.
  http://www.zf.ro/business-international/inteligenta-artificiala-patrunde-peste-tot-ing-a-lansat-un-robot-revolutionar-care-tranzactioneaza-instrumente-financiare-si-este-mai-rapid-decat-traderii-16852800

  Inteligenţa artificială a reuşit să întreacă un pilot experimentat din cadrul NASA în timpul unei curse cu drone.
  În cadrul primului tur, Loo şi IA au obţinut acelaşi timp, dar pe parcurs drona a învăţat ruta şi a devenit mai rapidă în timp ce pilotul uman a început să încetinească din cauza extenuării mintale.
  http://www.descopera.ro/lumea-digitala/16831326-oameni-vs-roboti-inteligenta-artificiala-a-intrecut-un-pilot-experimentat-din-cadrul-nasa-in-timpul-unei-curse-cu-drone

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Stirile zilei

Carti

Documentare