KLAUS SCHAWB, fondatorul Forumului Economic de la DAVOS: „Atât timp cât nu este vaccinată toată lumea, nimeni nu va fi în siguranță”/ Marea Resetare, fericirea de a nu avea nimic și sfârșitul democrației

4-02-2021 8 minute Sublinieri

Sursă foto: https://time.com/collection/great-reset/5900748/klaus-schwab-capitalism/

LifesiteNews:

Nimeni nu e în siguranță până când nu sunt vaccinați toți, pretinde un lider al Formului Economic de la Davos

DAVOS, Elveția, 1 februarie 2021 (LifeSiteNews) – Fondatorul și președintele executiv al Forumului Economic Mondial, Klaus Schwab, a spus că, dacă nu este vaccinată pentru COVID-19 „toată lumea”, atunci „nimeni nu va fi în siguranță”, în ciuda numeroaselor decese, efecte secundare grave și consecințe necunoscute asupra fertilității rezultate din vaccinuri.

Schwab, care deține doctorate în economie și inginerie, a făcut declarația de mai sus în contextul unei discuții despre capitalismul părților interesate (stakeholder capitalism), din cadrul reuniunii recente de la Davos a Forumului Economic Mondial. Vorbind cu editorul CNN Business Emerging Markets, John Defterios, Schwab s-a folosit de prilejul unei întrebări despre cooperarea guvernelor cu marile companii pentru a-și exprima punctul de vedere cu privire la lansarea vaccinurilor în întreaga lume.

„O lecție a aceastei crize este noțiunea de interdependență reciprocă. Pentru că, inclusiv ca indivizi, a trebuit să avem grijă să nu infectăm pe altcineva și să nu fim infectați. Și același lucru trebuie să îl aplicăm acum la nivel global.” „Atât timp cât nu toată lumea este vaccinată, nimeni nu va fi în siguranță”, a declarat Schwab.

Schwab a salutat apariția COVID-19, arătând că impactul cauzat de pandemie reprezintă o „fereastră unică de oportunitate” pentru realizarea unei Mari Resetări. Trebuie să „construim un nou contract social… Trebuie să ne schimbăm mentalitatea” și „stilul de viață”, a remarcat el.

În cartea sa recentă, COVID-19: The Great Reset, Schwab a indicat vaccinările regulate ca fiind singurul mod prin care se poate ieși din ciclul vicios al restricțiilor și carantinelor. „Se pare că până și o părută revenire la „business as usual” pentru majoritatea companiilor de servicii este de neconceput, atât timp cât COVID-19 rămâne o amenințare pentru sănătatea noastră. Acest lucru sugerează că o revenire completă la „normalitate” nu poate fi luată în considerare înainte ca un vaccin să fie disponibil.”

Schwab a menționat „provocarea politică” de a „vaccina suficient de mulți oameni la nivel mondial”, întrucât „suntem la fel de puternici, colectiv vorbind, ca cea mai slabă verigă”. Schwab a salutat „rata de conformitate suficient de mare”, și a denunțat, totodată, creșterea „anti-vacciniștilor ”, care reprezintă, în opinia sa, o amenințare la nivel global pentru administrarea vaccinului.

„Va fi foarte greu să lupți împotriva COVID-19 fără un tratament eficient sau un vaccin”, a afirmat Schwab, „și, până atunci, cel mai eficient mod de a reduce sau opri transmiterea virusului este prin testarea pe scară largă urmată de izolarea cazurilor, urmărirea contactelor și carantina contactelor expuse persoanelor infectate.” Pledoaria lui Schwab pentru ca populația globală să fie vaccinată vine în opoziție directă cu alte afirmații din carte. El a afirmat că „criza coronavirusului este (până acum) una dintre cele mai puțin mortale pandemii pe care le-a trăit lumea în ultimii 2000 de ani. După toate probabilitățile, cu excepția cazului în care pandemia evoluează într-un mod neprevăzut, consecințele COVID-19 în ceea ce privește sănătatea și mortalitatea vor fi ușoare în comparație cu pandemiile anterioare.”

Schwab a mai scris despre COVID că „nu constituie o amenințare existențială sau un șoc care își va lăsa amprenta asupra populației lumii pentru zeci de ani”. În ciuda acestei viziuni, Forumul Economic Mondial a avut un rol esențial în dezvoltarea „CommonPass”, împreună cu  Commons Project, legat de crearea unui pașaport de sănătate în lumea post-COVID, care să permită sau să limiteze oamenilor posibilitatea de a călători în funcție de sănătatea și dosarul lor de vaccinare. Paul Meyers, CEO al Commons Project, a anunțat într-un videoclip al Forumului că proiectul CommonPass este o „platformă care permite oamenilor să își colecteze în siguranță informațiile de sănătate, indiferent dacă este vorba de un rezultat negativ al testului COVID sau, în cele din urmă, o evidență a unei vaccinări COVID”. Jeanne Smits de la LifeSiteNews, a comentat astfel: „Adevărul despre această aplicație, așa cum se întrevede, este că vor exista reguli globale implementate global ce vor permite controlarea tuturor călătorilor (dintr-o țară spre alta sau dintr-un oraș spre altul) în funcție de statutul lor legat de Covid.”

În timp ce Schwab solicită vaccinări universale pentru a proteja lumea de COVID-19, el ignoră sfaturile unor profesioniști din domeniul sănătății care au emis avertismente grave cu privire la vaccinurile experimentale dezvoltate în grabă. Fostul vicepreședinte al Pfizer, Dr. Michael Yeadon, a respins categoric necesitatea oricărui vaccin pentru COVID-19, spunând că „nu este deloc necesar ca vaccinurile să oprească pandemia. Nu am auzit niciodată atâtea prostii spunându-se despre vaccinuri. Nu se vaccinează persoanele care nu sunt expuse riscului unei boli. De asemenea, nu îți propui să vaccinezi milioane de oameni sănătoși și în formă cu un vaccin care nu a fost testat cum trebuie pe subiecți umani.” Dr. Theresa Deisher, cu un doctorat în fiziologie moleculară și celulară la Universitatea Stanford, a respins, de asemenea, necesitatea unui vaccin pentru COVID, explicând că „are o rată a fatalității mai mică de 0,03% și că majoritatea acestor persoane, cred că 92% sau mai sus, au alte probleme de sănătate; facem un vaccin pe repede înainte pentru un virus care nu pare să aibă nevoie de un vaccin”. (…)

George Purcăruș:

Sărac, dar fericit!

Nu știu dacă să mă amuz sau să plâng când aud pe unii spunând că trebuie să strângem din dinți și să mai suportăm un pic restricțiile (măști, lockdown, vaccinuri) ca să putem reveni rapid la NORMAL.

Cei de la Davos ne-au spus-o clar. Vechiul sistem (capitalismul adică) ne-a adus aici (la supraconsum, goana după profit, inegalități sociale, poluare, epidemii, suprapopulare etc) deci în nici un caz nu ne mai întoarcem înapoi. Nu se va reveni deloc la vechiul normal.

Se află în curs de pregătire „noua normalitate” – (stakeholder capitalism) – capitalismul responsabil, al cărui scop principal nu mai este profitul acționarilor, ci binele tuturor și al planetei, egalitatea, eliminarea inechităților sociale. Dacă ați trăit în România anilor 80, recunoașteți ideile…

Rezultatele implementării noului sistem sunt simple: vom fi ușurați de povara posesiilor, de obiceiurile proaste de a consuma carne, de a călători, de a merge la muzee, stadioane, biserici, restaurante cu familia sau prietenii.

Noul capitalism responsabil pretinde că ne va face pe toți egali – egali de săraci, dar fericiți. „You will own nothing, but you’ll be happy!”. (Ion Iliescu spunea că preferă să fie sărac, dar cinstit. Intre timp, lozinca s-a ameliorat). Elitele atotștiutoare vor avea grijă de starea noastră spirituală, să nu fim atașați de posesiile pământești. După cum vedeți, domniile lor fac aproape o lucrare misionară!

Nu ni s-a spus dacă și dânșii vor renunța la miliardele, acțiunile, vilele, avioanele private, servitorii, întreprinderile, băncile, terenurile și mai ales puterea pe care o dețin – sau ăsta e scenariul valabil numai pentru gloată.

Există însă o mică diferență între metoda lui Iisus și cea a lui Klaus Schwab – în timp ce primul îi solicita tânărului bogat detașarea voluntară de avere, celălalt, mai pragmatic, se ocupă și de aducerea ei la împlinire, fără a-și mai pierde vremea cu consultarea beneficiarului!

Marele Inchizitor ar fi mândru de urmașii săi!

Citesc ce scrie pe weforum.org si ascult ce se vorbeste la Davos si ma ia cu fiori.

O gramada de lozinci de care Ceausescu sau Iliescu ar fi fost mandri – unitate, impreuna, sa facem totul, solutii globale, criza climatica, eliminarea inegalitatii, justitie rasiala, reciclare, sa mancam mai putina carne, sa calatorim mai putin, sa abandonam diferentele ideologice, marirea increderii in vaccinare, bani digitali, noul capitalism (stakeholder, care e doar marxism vopsit in roz) etc.

Nu intamplator astazi primul vorbitor (dela Davos – n.n.) a fost presedintele Chinei. Da, tara aceea care respecta drepturile omului, de la lgbt pana la minoritatile religioase, asa cum (NU) auziti toata ziua la CNN sau BBC.

Cat despre unitate, asta cuvantul care ma sperie cel mai tare – pentru ca de regula inseamna “uniti in jurul partidului”, “consens” etc, adica sa fii mereu de parerea sefului.

Cine le mai rezista astora? Nici Soros, care altadata atragea atentia contra Chinei, nu mai spune nimic acum. Speranta e in institutiile care sunt prin natura lor conservatoare din Vest…si in tarile care vad in China un inamic. Si desigur, in Dumnezeu, care nu poate fi batjocorit de promotorii unui turn Babel modern.

Ne asteapta asadar inca o utopie – inca o incercare a omului de a “ameliora” natura.

Captură după contul de Twitter al șeului OMS

Ambrus Bela (QMagazine):

Sfârșitul democrației: „Marea resetare”

Marea resetare este o schemă inventată de oameni nu foarte mintoși, dar putred de bogați, care-și imaginează că banii pot cumpăra natura, populația, atmosfera, dar ca toate să fie posibile, mai întâi au cumpărat presa, serviciile de informații și politicienii.

UN FORUM APARTE

Marea diferență dintre Forumul Economic Mondial de anul acesta și edițiile precedente, nu rezidă în faptul că anul acesta evenimentul s-a petrecut online, ci în faptul fără precedent că, de data aceasta, a existat un „ghid de utilizare”, anume cartea scrisă de Kalus Schwab: Covid-19 Marea resetare.

Aceasta se adaugă celor două lucrări scrise în prealabil, The Fourth Industrial Revolution, Shaping the Future of the Fourth Industrial Revolution și celei recent lansate: Stakeholder Capitalism – A Global Economy that Works for Progress, People and Planet. Schwab este cunoscut ca și președinte al Forumului Economic de la Davos, fondat cu 1 milion de dolari primiți „premiu” din partea Israelului în 2004. Soția, Hilde, conduce Fundația Schwab. Klaus Schwab are un doctorat în economie la Fribourg (Elveția), un alt doctorat în inginerie la Zurich, dar și un master în administrație publică obținut la Harvard.

Are nu mai puțin de 17 alte doctorate onorifice. El a predat afaceri la Universitatea din Geneva și a lucrat pentru Națiunile Unite. A făcut parte din comitetul de conducere al Grupului Bilderberg.

Problema survine în momentul în care cineva începe să-i lectureze cărțile. Dincolo de analizele ce glosează între pueril și vizionar, răzbate o incapacitate de a depăși tezele propagandistice ale „progresismului”, cărora li se adaugă o doză de ticăloșie pură și de aserțiuni manipulatoare ce jignesc intelectul oricărui cititor cât de cât trecut prin școală.

Odată dezvăluite intențiile „resetării” post-Covid, întregul Forum Economic poate fi privit din perspectiva celor diseminate prin scrierile lui Schwab. Probabil acesta este și motivul pentru care cancelarul german Angela Merkel se întreba dacă avem sau nu nevoie de resetarea propusă, iar ministrul afacerilor externe al Braziliei se declară net contra „Marii resetări”, spunând sesiunii speciale a Organizației Națiunilor Unite pe COVID-19 că „controlul social totalitar nu este remediul pentru nicio criză”.

„Cei cărora nu le place libertatea încearcă întotdeauna să beneficieze de momente de criză pentru a predica reducerea libertății. Să nu cădem în acea capcană ”, zice așadar Ernesto Araujo.

Vladimir Putin a fost și mai tranșant, spunând textual că viziunea lui Schwab (din care a și citat) este naivă, adăugând: „Responsabilitatea noastră comună de astăzi este de a evita o astfel de perspectivă, similară cu o distopie mohorâtă, pentru a asigura dezvoltarea pe o traiectorie diferită, pozitivă, armonioasă și creativă” (Putin nu pare să se fi delimitat direct de viziunea de la Davos. Perspectiva menționată de el – aici este discursul integral – ca fiind distopică este cea a unui conflict global generalizat. Singura nuanță care diferă este cea a atașamentului la valorile tradiționale – nota Cuvântul Ortodox).

Wall Street Journal comentează în felul urmator: „Într-o carte a cărei teză este că liderii de afaceri fac lumea mai bună urmărind obiective sociale în plus față de profit, ne-am aștepta la o discuție despre cel mai important contra-argument – și anume că liderii de afaceri ar putea de fapt să înrăutățească lumea (… ) făcând exact ceea ce cere domnul Schwab. Așadar, „capitalismul părților interesate poate fi, în cele din urmă, o versiune mai profitabilă a capitalismului clasic – pentru că lumea e păcălită și terenul spălat”.

Profitând de criza Covid, cumulat, primii 10 bogați ai lumii și-au adăugat aproape 2 trilioane averilor inițiale! Iar până aici, nota de plată au plătit-o, ca de obicei, oamenii mărunți. Ca fapt divers, Bill Gates și-a achiziționat cca. 1.100 de kilometri pătrați de teren (în principal) agricol în 19 state din SUA.

Deci, dacă obiceiul era ca după Davos să se publice spicuiri din visele Gretei privind răcirea planetei, povești despre cum ne salvează corporațiile viitorul, cum devine economia circulară, despre minunile Guvernanței de mediu, socială și corporativă (ESG), anul acesta pare evident faptul că realitatea ar trebui să primeze unor astfel de relatări! Cu atât mai mult cu cât există o agendă ascunsă despre care presa corporatistă nu vorbește niciodată, iar giganții tehnologici o cenzurează copios.

Ceea ce trebuie știut este că prin vocea șefei Comisiei Europene, UE se angajează să respecte European Green Deal, va combate „hate speech”-ul, știrile „false”, a făcut apel la companiile tehnologice să fie mai atente cu diseminarea unor astfel de informații neconforme cu linia ideologică. Desigur, lupta cu Covidul și conlucrarea cu Fundația Gates sunt în centrul atenției Comisiei cum, la fel, și „schimbările climatice”.

Șocant a fost Emmanuel Macron care a afirmat că trebuie să ne concentrăm pe inegalitățile sociale generate de capitalism și pe schimbările climatice, astea fiind și „soluțiile” ieșirii din „pandemie”, mai ales în situația în care „capitalismul modern nu mai poate funcționa”! Macron a criticat ideea de economie de piață!

Davos este un show eco-horror cu accente totalitariste apte să-i facă pe Stalin, Mao sau Goebbels să pară duioși lucrători sociali. Deși Schwab și ai lui vorbesc despre post-pandemie, nicăieri nu i se arată sfârșitul acestei „pandemii”, dimpotrivă! Studiile Pfizer BioNTech pentru vaccin se preconizează a se termina abia în 2023, până atunci traversând doar perioada experimentală!

Așadar, o primă variantă de „resetare” descrisă de Schwab ar fi cea pașnică, în care națiunile obediente îi urmează pe cei din „elită” care se ocupă de preluarea tehnocrată a întregii lumi, sau ar putea exista o a doua versiune, violentă, cu conflicte între națiuni, revoluții etc. (…)

CARE DEMOCRAȚIE?

În cartea sa, Klaus Schwab pomenește în treacăt despre „trilema globalizării” și îl citează pe Dani Rodrik, autorul cărții „The Globalization Paradox”. Iată „trilema”, descrisă de Rodrik:

„Nu putem avea globalizare, democrație și autodeterminare națională împreună. Putem avea cel mult două din cele trei. Dacă vrem globalizarea și democrația, trebuie să renunțăm la statul național. Dacă trebuie să păstrăm statul național și dorim și globalizarea, atunci trebuie să uităm de democrație. Și dacă vrem să combinăm democrația cu statul național, atunci adio globalizării”.

Ce mai spune Schwab? „Trebuie să existe suficientă presiune populară – din partea cetățenilor, alegătorilor, consumatorilor, lucrătorilor, educatorilor și activiștilor – pentru a împinge guvernele și companiile să schimbe direcția în mod fundamental”. Serios? Marea Resetare este proiectul acelorași familii plutocrate, hiper-bogate, responsabile de defectele modelului economic mondial actual.

În fapt, impunerea „resetării”, „elitele” au gândit-o organizând și finanțând activiști pe modelul Ocupy, MeToo, BlackLiver Matter, Greta Thunberg, pentru a demonstra că nu ei, ci populația ar cere aceste măsuri.

CARE UMANITATE?

În spatele retoricii se află însă o agendă de eugenie și depopulare fără precedent, altminteri idee avansată și de Bill Gates. Nu este umană, de fapt, Schwab o și numește „transumană”. Iar asta presupune renunțarea la barierele morale și realizarea proiectului în numele „binelui” care-i așteaptă pe supraviețuitori. Exact cum spunea și mentorul lui Klaus Schwab, Henry Kissinger, astăzi membru al „cabalei”.

Așadar, existența umană viitoare presupune înlocuirea libertăților cu „utilitatea” fiecărui individ. Este o „alegere etică”, după cum spune Schwab. Se bazează pe „binele general”.

În 2016, Schwab, a scris o altă carte intitulată Shaping the Future of the Fourth Industrial Revolution. Aici, descrie schimbările tehnologice care apar odată cu cea de-a patra Revoluție industrială, a telefoanelor inteligente, 5G, Internetul obiectelor și inteligența artificială, care interconectează totul pentru a lua apoi și cele mai banale decizii în locul oamenilor.

Datele sunt centralizate în corporații private, cum ar fi Google sau Facebook, care permit guvernelor să „pătrundă în spațiul privat al minții noastre, citindu-ne gândurile și influențându-ne comportamentul”. Mai aflăm că „tehnologiile nu ne vor opri să rămânem parte a lumii fizice, dar vor deveni parte a noastră, implantabile în corpul și creierul nostru”.

Schwab adaugă: „La ce va duce a patra revoluție industrială este o fuziune a identității noastre fizice, digitale și biologice”. Aceste „dispozitive implantabile vor ajuta, de asemenea, la comunicarea gândurilor exprimate în mod normal verbal, printr-un smartphone „încorporat” și a gândurilor sau stărilor de spirit potențial neexprimate prin citirea undelor creierului și a altor semnale”. De guverne. De corporații. (…)/ integral la sursă


Categorii

Corporatism, Ecologism/ Mitologia schimbarilor climatice, apocalipsa incalzirii globale, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Traduceri, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “KLAUS SCHAWB, fondatorul Forumului Economic de la DAVOS: „Atât timp cât nu este vaccinată toată lumea, nimeni nu va fi în siguranță”/ Marea Resetare, fericirea de a nu avea nimic și sfârșitul democrației

  1. Astia cu figuri porcine orwelliene au cumparat cu banii lor pe toti “stake-holders-ii” , in toate tarile si la toate nivelele si acum implementeaza ce vor asupra gloatelor care s-au lepadat de Dumnezeu si s-au asemanat dobitoacelor celor fara de minte…
    Aproape imposibil sa mai traiesti in aceasta lume…

  2. Pingback: CARANTINA CLIMATICĂ - următorul tip de LOCKDOWN GLOBAL care ni se pregătește? INCENDIILE DIN GRECIA și "CODUL ROȘU PENTRU UMANITATE" scos din joben la țanc de "experții ONU”. APOCALIPSA SCHIMBĂRILOR CLIMATICE - DECRETATĂ CEA MAI
  3. Pingback: RĂZBOIUL MONDIAL AL "ELITEI" BOGAȚILOR CU POPULAȚIA LUMII - o privire fugitivă a unui "insider" american printre SCENARIILE URMĂTOARELOR CRIZE, IMINENTE, provocate de "artizanii" MARII RESETĂRI. "Lucrurile sunt sim
  4. Pingback: PAUL KINGSNORTH: Momentul vaccinului, partea finală. Despre narațiunea MARII RESETĂRI, pașapoartele de sănătate și sistemele de identificare digitală: „astea sunt vremurile care vin și ne conduc direct și intenţionat către ținta principală
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare