MERKEL, IN SPATELE PACTULUI GLOBAL PENTRU MIGRATIE AL ONU/ Cancelarul german acuza de “NATIONALISM” oponentii pactului/ ISRAEL se alatura tarilor care NU VOR SEMNA Pactul. La fel si Bulgaria

22-11-2018 3 minute Sublinieri

În Germania a crescut împotrivirea față de pact. După AfD s-au mai pronunțat împotrivă și Freie Wähler, acum în coaliție în Bavaria. La fel și asociația conservatoare Werte Union din cadrul CDU. Jens Spahn, ministrul sănătății și candidat la șefia CDU a cerut discutarea pactului la congresul CDU. Iar organizația CDU din Sachsen-Anwalt este prima care a votat la congresul din land o rezoluție împotriva pactului.

Și totuși, Merkel se înverșunează să-l susțină în continuare. O aliată a ei a intrat acum în discuție, reprezentanta ONU pentru migrație Louise Arbour, care dă de zor interviuri, însă ale cărei dezvăluiri s-ar putea mai mult să-i strice lui Merkel în loc s-o ajute.

După Arbour, cancelaria și ministerul de externe german au decis, în culise, în privința pactului, guvernul german fiind cel care a condus de la început procesul de elaborare a pactului. Sub președenția guvernului german și a celui marocan au avut loc întîlnirile din 2017 și 2018 ale “Global Forum on Migration and Development”. GFMD a formulat pactul cu sprijin masiv din partea ministerului de externe german.

Arbour: “Cei care nu vor să semneze pactul ori nu l-au înțeles, ori sînt ipocriți”. Tonul agresiv nu este o întîmplare: Louise Arbour nu este doar “mama pactului pentru migrație”, ci și cunoscută activistă de stînga, numită de oponenți “comrade Louise”, tovarășa Louise. Spre exemplu, ea a atacat frecvent SUA și Israelul, din poziția de comisar ONU pentru drepturile omului, și a salutat carta arabă a drepturilor omului, care acuză Israelul de “rasism” și cere “eliminarea zionismului”.

 • ActiveNews:

Merkel îi acuză pe cei care se opun Acordului ONU privind migrația de „naționalism în cea mai pură formă”

În contextul în care tot mai multe state au anunțat că nu vor semna controversatul pact ONU privind migrația, pentru a-și apăra granițele, cancelarul Germaniei iese la atac. Angela Merkel a apărat Acordul Națiunilor Unite privind migrația, acuzându-i pe cei care se opun semnării pactului de „naționalism în cea mai pură formă”, relatează Reuters, citează Mediafax.

SUA, Cehia, Ungaria, Austria, Israel și Polonia au anunțat deja că nu vor semna acordul ONU privind migrația. Elveția a anunțat că va amâna semnarea acordului până când va avea loc o dezbatere asupra subietului în Parlamentul elvețian, dar că cel mai probabil va semna. Australia a anunțat miercuri că nu va semna acordul.

Într-un discurs în Parlamentul german, Angela Merkel a abordat problema migrației și a lansat un atac asupra președintelui american Donald Trump, care se opune semnării acordului.

„Sunt oameni care spun că pot rezolva orice singuri și nu au nevoie să se gândească la nimeni altcineva, acesta este naționalism în cea mai pură formă”, a declarat cancelarul german.

Acordul ONU privind migrația are ca scop reducerea migrației ilegale, integrarea migranților și întoarcerea lor în țările de proveniență. Acordul va fi semnat luna viitoare, în Maroc.

Tot mai multe state fac zid în calea migrației. Premierul Netanyahu: Israelul nu va semna Pactul ONU pentru migrație. Avem datoria de a ne proteja granițele

ACTUALIZARE 20.11/ 19:55 Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunțat marți că Israelul nu se va alătura acordului ONU privind migrația, care va fi semnat luna viitoare la  Marrakech, în Maroc, de majoritatea guvernelor lumii, scrie Times of Israel.

„Am instruit Ministerul de Externe să anunțe că Israelul nu va participa (la reuniune) și nu va semna acordul ONU pentru migrație”, a declarat Netanyahu. „Avem datoria de a ne proteja granițele în fața sosirii migranților ilegali”, a indicat șeful executivului israelian într-un comunicat de presă.

Documentul a provocat controverse în Uniunea Europeană. Austria, Republica Cehă, Polonia, Slovenia, Ungaria și Bulgaria au anunțat că nu intenționează să semneze acest pact. Pactul urmează să fie supus aprobării la Summitul ONU de la Marrakech (Maroc), din 11-12 decembrie, înainte de a fi adoptat ca rezoluție oficială de Adunarea Generală a ONU, în ianuarie 2019. Textul documentului include o serie de principii – apărarea drepturilor omului, recunoașterea suveranității naționale etc. – cuprinde un set de măsuri pentru a ajuta țările să facă față provocărilor implicate de migrație.

ACTUALIZARE 14.11/ 19:10  Cehia a votat miercuri împotriva semnării acordului Națiunilor Unite privind migrația, urmând exemplul Statelor Unite, Ungariei și Austriei, relatează site-ul agenției Reuters.

Cehia a votat miercuri dimineață să se retragă din acordul ONU, a informat o sursă din Guvern.

Oficialii din cadrul Guvernului au declarat că acordul nu diferențiază suficient migrația legală de cea ilegală, ceea ce reprezintă o îngrijorare comună pentru Cehia, Ungaria și Austria.

Știrea inițială

Bulgaria a decis să nu participe la Pactul ONU pentru Migrație, a anunțat liderul partidului de guvernământ GERB, Țvetan Tsvetanov. Decizia Sofiei vine după ce tot mai  multe state membre ale Uniunii Europene au anunțat deja că se opun pactului Națiunilor Unite ce urmărește să reglementeze tratamentul pentru migranți la nivel mondial.

„Poziția guvernului bulgar va fi să nu se alăture pactului global al ONU privind migrația”, a declarat Țvetan Țvetanov, după o întâlnire a liderilor coaliției. Partenerul de coaliție al GERB, Patrioții Uniți, o formațiune antimigrație, se opune ferm pactului ONU, despre care afirmă că pune în pericol interesele naționale. Țvetanov a mai spus că acest pact contravine intereselor naționale ale Bulgariei.

Acordul global pentru o migrație sigură, ordonată și reglementată a fost aprobat în iulie de toate cele 193 de țări membre, cu excepția Statelor Unite, care s-au retras incă de anul trecut. Înțelegerea a fost semnată după cel mai mare aflux de migranți din Europa de după ce de-Al Doilea Război Mondial, mulți fugind de conflictele din Orientul Mijlociu și din alte părți. Washingtonul s-a retras in 2017  pe motiv că aceasta conține dispoziții contrare politicii de imigrație a lui Donald Trump. Ulterior, Ungaria și-a anunțat retragerea din acord. Premierul ungar, Viktor Orban, a susținut că pactul este unul ”periculos”, deoarece va “incita milioane de oameni să plece la drum”.

Totuși, guvernele de dreapta din Ungaria și Austria au transmis de atunci că nu vor semna documentul final la o ceremonie care va avea loc în decembrie în Maroc, din cauza îngrijorărilor că va anula granița dintre migrația legală și cea ilegală. Polonia, Cehia și acum Bulgaria au transmis semnale că ar putea face la fel. Guvernul austriac a anunțat încă de la finele lunii trecute că se retrage din pactul ONU privind migrația pentru a-și „apăra suveranitatea” în materie de imigrație.

În condițiile în care acest pact nu are caracter constrângător, Viena își justifică decizia prin “importanța apărării suveranității naționale a Austriei”, potrivit cancelarului Kurz, citat în comunicat. Grație acestei retrageri, “Austria va putea continua să-și elaboreze propriile legi legate de toate aspectele migrației”, se mai arată în acest comunicat.

Pactul ONU vizează chestiuni precum modul în care pot fi protejate persoanele care migrează, cum pot fi integrate în noile țări și cum pot fi trimise înapoi în țările de origine.


Categorii

1. DIVERSE, Germania, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Razboiul impotriva populatiei

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “MERKEL, IN SPATELE PACTULUI GLOBAL PENTRU MIGRATIE AL ONU/ Cancelarul german acuza de “NATIONALISM” oponentii pactului/ ISRAEL se alatura tarilor care NU VOR SEMNA Pactul. La fel si Bulgaria

 1. Pingback: SEMNEAZA ROMÂNIA PACTUL GLOBAL(IST) PENTRU MIGRATIE? Ce se alege de discursul anti-Soros al PSD in fata unui act prin care imigratia devine „drept al omului”?
 2. Pingback: UNITI PENTRU... PACTUL GLOBAL PENTRU MIGRATIE. Iohannis si guvernul Dancila sustin participarea României la PACTUL GLOBALIST din care s-au retras SUA, Israel si mai multe state din EUROPA CENTRALA. Presedintia Consiliului UE, un factor de presiune in plu
 3. Noua victorie a feminismului german: Partidului Creștin/Democrat a ales o “alta crestina” drept succesoare a lui Merkel.
  Replicând celor care o consideră o „mini-Merkel”, candidata de 56 de ani spune că la ea „nimic nu este mini”.
  Este însă clar că, prin aducerea AKK la Berlin, Angela Merkel a vrut să mențină continuitatea și „să-și construiască” o urmașă.
  https://www.hotnews.ro/stiri-international-22854114-germania-akk-merz-sau-spahn-astazi-delegatii-decid-congresul-partidului-cdu-cine-urma-angelei-merkel-lider-partid.htm

  Din greseala in greseala spre victoria finala…

 4. Merkel anunta sfarsitul statelor nationale!
  Angela Merkel: “Nation states must today be prepared to give up their sovereignty” “In an orderly fashion of course,” “[But] the people are individuals who are living in a country, they are not a group who define themselves as the [German] people”
  https://www.zerohedge.com/news/2018-12-27/angela-merkel-nation-states-must-give-sovereignty-new-world-order

 5. Angela Merkel îl va înlocui pe Jean-Claude Juncker!
  Norica Nicolai: ”Eu cred că viitorul președinte al Comisiei Europene poate fi doamna Merkel – se vorbește deja la Bruxelles”
  ”Germania ne amenință direct cu activarea Art. 7 – De ce? Pentru că probabil s-au așteptat ca după extindere, noi să fim de fapt o piață și o majoritate tăcută care să urmeze întreg politicul sau altul, fie Paris, fie Berlin”
  https://ro.sputnik.md/International/20190304/25061334/Anunt-bomba-despre-Angela-Merkel-se-schimba-totul-in-Europa.html

 6. Hungarian Government: “Europeans have a right to know about EU’s secret plan to make the UN Migration Compact mandatory”
  “They are attempting to do everything possible to make the Compact mandatory for everyone”
  https://voiceofeurope.com/2019/03/hungarian-government-europeans-have-a-right-to-know-about-eus-secret-plan-to-make-the-un-migration-compact-mandatory/

 7. Postmodernism, multiculturalism si corporatism de stat: de la Ştefan cel Mare la Sajid Javid

  Atac armat în Noua Zeelandă. Numele lui Ştefan cel Mare şi Şerban Cantacuzino, scrise pe armele teroristului
  https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/atac-armat-in-noua-zeelanda-pe-armele-si-incarcatoarele-atacatorului-erau-scrise-numele-lui-stefan-cel-mare-si-serban-cantacuzino-1098368

  Rețelele sociale au eliminat materialul video cu atacul din Christchurch, la cererea ministrului britanic de interne Sajid Javid
  https://www.stiripesurse.ro/re-elele-sociale-au-eliminat-materialul-video-cu-atacul-din-christchurch-la-cererea-ministrului-britanic-sajid-javid_1334254.html

  Sajid Javid (born 5 December 1969) is a British politician and former Managing Director at Deutsche Bank.
  He was appointed to his current role as Home Secretary in June 2018, following the resignation of Amber Rudd for removal of illegal immigrants during the Windrush scandal.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare