VATICAN: document oficial care ar cere ca HOMOSEXUALII sa nu mai fie judecati cu “asprime” si sa nu mai sufere din cauza “PREJUDECATILOR” Bisericii

27-06-2014 2 minute Sublinieri

VATICAN-POPE-INAUGURATION-MASS

Biserica catolică ar trebui să îi judece cu mai puţină asprime pe homosexuali şi, deşi continuă să se opună căsătoriilor gay, ar trebui să îi primească în rândurile sale pe copiii cuplurilor homosexuale cu o demnitate egală, se afirmă într-un document oficial emis joi de Vatican.

Potrivit acestui document de 75 de pagini, redactat ca material pregătitor pentru sinodul episcopilor catolici ce va avea loc la Vatican în luna octombrie şi care va fi destinat problemelor familiale, cei 1,2 miliarde de membri ai Bisericii catolice ar trebui să devină mai puţin “exclusivişti” şi mai “smeriţi”.

Documentul, cunoscut şi sub denumirea latinească “Instrumentum Laboris”, prezintă uriaşa prăpastie dintre învăţăturile oficiale ale Bisericii catolice în domeniul moralităţii sexuale şi acceptarea şi înţelegerea acestora de credincioşii din lumea întreagă.

Concluziile din acest text au fost formulate pe baza unui sondaj ce a inclus 39 de întrebări la care au răspuns credincioşi din dioceze din diverse zone ale Globului. Pentru prima dată în pregătirea unui astfel de sinod, Vaticanul a cerut episcopilor săi să distribuie chestionarul preoţilor din parohiile lor şi să înregistreze opiniile credincioşilor.

[…]

Deşi noul document nu semnalează o schimbare iminentă a politicii Bisericii Catolice, care condamnă actele de homosexualitate şi se opune căsătoriilor gay şi adopţiilor de către cuplurile gay, el foloseşte un limbaj care se dovedeşte a fi mai puţin critic şi mult mai plin de compasiune în comparaţie cu declaraţiile din trecut ale Vaticanului.

În acel text se afirmă că, deşi episcopii catolici continuă să se opună guvernelor care “redefinesc” mariajul prin legalizarea căsătoriilor şi a uniunilor civile între persoanele de acelaşi sex, Biserica catolică trebuie să găsească un echilibru între învăţăturile sale despre familia tradiţională şi “o atitudine respectuoasă, lipsită de prejudecăţi, faţă de persoanele care trăiesc în astfel de uniuni”.

Această frază reflectă pe deplin o alta rostită recent de papa Francisc despre homosexuali, făcută în timp ce suveranul pontif se afla în avion, pe drumul de întoarcere la Vatican după o călătorie în Brazilia, în iulie 2013: “Dacă cineva este gay şi îl caută pe Dumnezeu şi are bunăvoinţă, atunci cine sunt eu să îl judec?”.

[…]/ integral pe mediafax.ro

Nota noastra

De fapt, chiar si din modul in care este prezentata stirea de mediafax (preluata dupa agentii de stiri straine, cel mai probabil), nu reiese ca Vaticanul si-ar fi schimbat opinia despre homosexualitate si casatorii homosexuale. Si nu am crede ca in documentul citat chiar s-ar fi afirmat ceva despre “prejudecatile Bisericii”. Daca da, atunci ar fi foarte grav, caci ar denota un atac frontal fata de ideea infailibilitatii acesteia (invatatura pe care oricum catolicii au facut-o praf prin infailibilitatea transferata Papei). De altfel, radiovatican citeaza un singur paragraf din documentul care ar fi mult mai extins si care ar contine si o critica a ideologiei “genului”:

Cât privește uniunile între persoane de același sex, toate Conferințele episcopale s-au declarat contrare introducerii unei legislații care să permită astfel de uniuni, ducând la modificarea căsătoriei, care se realizează numai prin uniunea dintre un bărbat și o femeie, și consimțind adopția de copii [?]. Cu toate acestea, se cere o atitudine plină de respect și nu de judecată față de aceste persoane. […] Mai departe, documentul solicită explicații din partea Bisericii care să fie clare și să meargă dincolo de o condamnare generică, pentru a înfrunta și așa numita ”ideologie de gen” – din ce în ce mai răspândită – și profilaxia împotriva SIDA, astfel încât să se răspundă la unele ”reduceri de caricatură” din partea mass-media și să se evite reducerea problemei la o simplă chestiune tehnică.

E de notat ca aici radiovatican zice ca “toate” conferintele episcopale ar mentine aceeasi linie pe tema uniunilor civile intre homosexuali (desi conferinta episcopilor din Brazilia ar fi cerut uniuni civile pentru homosexuali – care o fi adevarul, atunci?). Daca singura noutate este atitudinea de “compasiune” fata de homosexuali, atunci este mai degraba o rusine ca Vaticanul si-a adus aminte abia acum lucrul elementar al crestinismului: ura fata de pacat si compasiunea fata de pacatos. Cel mai probabil, avem, deocamdata, un PR populist din partea “Sfantului Scaun”. Exista insa si premise care anunta o reorientare a Vaticanului pe tema homosexualitatii, cea mai grava problema fiind stergerea distinctiei intre compasiunea fata de homosexuali si atitudinea fata de homosexualitate in sine. O chestiune controversata este si atitudinea fata de copiii din cuplurile homosexuale – evident ca acestia trebuie inclusi in lucrarea pastorala, insa daca asta inseamna o acceptare, legitimare, a cuplurilor de acest gen si a adoptiilor homosexuale, atunci avem o mare-mare problema. In realitate, nu exista copii ai unor astfel de cupluri, ci exista copii-victime ale acestora, si nu vedem ca Vaticanul sa afirme acest adevar.

Oricum rupti de traditia canonica pastorala, catolicii se indreapta tot mai mult catre o atitudine neutra fata de homosexualitate, riscand tot mai mult sa o considere drept un dat genetic si nu o dispozitie pacatoasa in sine. Iar Papa Francisc face mereu gesturi in acest sens  –  a se vedea mai jos.


Categorii

Homosexualitate, Opinii, analize, Papa (Papism)

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

30 Commentarii la “VATICAN: document oficial care ar cere ca HOMOSEXUALII sa nu mai fie judecati cu “asprime” si sa nu mai sufere din cauza “PREJUDECATILOR” Bisericii

 1. Echilibru !!! Intre Hristos si satana nu se cauta echilibru ! Ori cu unul, ori ncu altul. Acest papa este pus acolo ca sa dizolve biserica, incetul cu incetul, mai precis sa o perverteasca, sa o satanizeze. Si asa aceea nu stiu daca si in ce masura mai era biserica, schismatica si plina de erezii si de ninovatii, dar cel putin n, in esenta, mai pastra invatatura lui Hristos. Acum, se incepe demolarea si satanizarea lor. Si mai tarziu, nu ma indoiesc ca va veni si la noi.

 2. @admin, Ref Nota: la ce mizerie e in clerul catolic, n-ar fi de mirare ca insusi papa sa fie… ceea ce ar explica noile pozitii infailibile.

 3. Ei na, iată că acest papă o comite din nou. Pronosticul meu este, că Francisc va deveni cel mai corect politic papă dintre toți. Iar lumea îl va mai și lăuda pt aceasta! Va fi ce-a mai fost Ioan Paul 2 și încă ceva pe deasupra.
  Eh, noi să fim sănătoși (la minte) că belelele curg …..

 4. Papa Francisc este un om care daruieste iubire, caci fara iubire nimic suntem. El pare liberal in ochiii celor necredinciosi, chiar pro-gay. In realitate Papa Francisc ramane acelasi crestin. El este un crestin umil, sufletist si apropiat de oameni. Nu se considera un sfant, ci un simplu om.
  Il admir pe acest papa. Sunt ortodox, dar hai sa fim seriosi. Punem dogma Bisericii deasupra iubirii? Ce-am facut?! Stam sa ne certam intre noi pe dogme? Atunci totul este o desertaciune lumeasca. Nu dogma zideste, ci credinta curata, inima sfintita prin iubirea catre Domnul nostru Iisus Hristos, Omul desavarsirii, al Iubirii, Creatia Perfecta care si-a varsat sangele pentru noi toti ca prin dragostea Lui, noi sa cunoastem pe Dumnezeu Tatal.
  Este adevarat, consider Biserica noastra Ortodoxa cea mai frumoasa, cea mai apropiata de Cale. Dar sa nu judecam pe altii cu ochii dogmei. Caci dogma este destul de omeneasca, dar iubirea, nadejdea in Domnul si credinta sunt de la Domnul.
  Noi avem pustnici, dar si in America traiesc Amish. Nu se inchina Macii Domnului ca mijlocitoare, dar traiesc foarte izolat, n-au masini, traiesc in comunitati inchise. N-au cancer, n-au autism. Sunt fericiti si il lauda pe Domnul. Ce credeti, Domnul ii va trimite in Iad pentru ca nu sunt Ortodocsi? Eu nu cred. Am vazut un Baptist care dormea intr-un cufar de lemn si se ruga Domnului Iisus in continuu zi de zi si acest om a fost muscat de sarpe veninos si n-a murit ci din contra miraculos s-a vindecat. El fara sa stie facea o osteneala tipica noua ortodocsilor in post si rugaciune.
  Noi ortodocsii – unii – avem mandria asta, ca suntem cei mai drepti. Sa nu judecam credinta altora, caci tot la Domnul isi ridica si ei sufletul. Noi avem pe Sfanta Maica de Dumnezeu, Traditia, martirii, sfintii, pustinicii, minunile, Sf Icoane facatoare de minuni. Ei se chinuie cum pot sa cunoasca pe Dumnezeu.
  Daca vine un Protestant sa imi zica ca sunt ratacit, il las in pace. Deja este lumesc si pierdut, caci ura prin interpretarea dogmei este pamanteasca. Sa ii privim pe acestia ca pe niste frati crestini. Daca Domnul ne-a spus sa ne iubim chiar vrajmasii, cum sa vorbim de rau chiar fratii care il marturisesc de Mantuitorul nostru.
  Fratilor, sa ne iubim aproapele! Nu sunt adeptul ecumenismului, NICIODATA. Dar totul este de la Domnul, cu voia lui. Cine sunt eu sa judec credinta unui luteran, baptist, catolic? Daca este crestin, el ma va iubi. Eu sa stau tare in credinta mea ortodoxa, facatoare de minuni, dreapta, frumoasa, trainica, sanatoasa, buna si inaltatoare.
  Slavit sa fie Domnul nostru Iisus Hristos, pace, iubire, credinta si mai ales nadejde in Domnul in aceste vremuri tulburi unde se cerne graul de neghina iar cei vicleni si rai s-au inmultit.

 5. @Fratele Gheorghe:

  Smerenia si umilinta nu sunt artefacte publicitare si, cu siguranta, dupa cum ne-a avertizat si Domnul Insusi, cei care-I urmeaza calea nu vor fi laudati si nici iubiti de lume. Modul agresiv in care este publicitat orice gest “umil” si “iubitor” al Papei Francisc ar trebui sa ridice semne de intrebare pentru orice crestin cu discernamant. A existat in ortodoxia noastra un adevarat pastor smerit, simplu si iubitor, anume Patriarhul Pavle (pentru a ne referi la cei mari in arhierie) insa nimeni nu statea sa-i vaneze gesturile, sa le fotografieze si sa le propage cu o adevarata stiinta a comunicarii asa cum se procedeaza la actualul Papa. Faptele ar conta aici, iar, in ceea ce priveste faptele, Papa Francisc nu se distinge decat in rau fata de agenda predecesorilor sai, punand in dificultate chiar pe catolicii lui prin afirmatiile spectaculare despre homosexuali.

  Biserica Ortodoxa nu este “cea mai apropiata de Cale”, ea este insasi Calea, caci este Trupul lui Hristos. Iar aceasta nu inseamna ca “suntem cei mai drepti”, ci inseamna ca suntem cei mai indatorati fata de Hristos si fata de aproapele, caci noi avem o mare-mare responsabilitate: a-L trai pe Acesta, a ne impartasi cu El si a-L impartasi si celorlalti. De aceea noi, ortodocsii, vom fi judecati mai aspru decat cei care nu sunt in dreapta credinta. Dar vom fi judecati si daca vom fi indepartat oamenii de la El printr-o credinta diluata, relativista, prin lipsa ravnei de a-i face partasi harului.

  Una este a nu judeca aproapele, alta este a judeca faptele, gandurile si credintele. Prima este oprit de porunci, a doua este absolut necesara, caci cea mai mare virtute a crestinului este “discernamantul” (Avva Antonie). Fara discernamant nu stim nici a iubi pe aproapele in Adevar, si il putem iubi bolnavicios, spre paguba lui si a noastra, asa cum o mama care-si lasa copilul sa manance numai dulciuri din “iubire” fata de el nu face altceva decat sa-l omoare.

  Si nu, nu totul este de la Domnul, ci unele sunt de la El, altele de la lume (din “carne si sange”, din cele trupesti), iar altele de la diavol. Toata lupta crestinului este sa distinga ce anume vine de la Domnul si sa faca Voia Sa.

 6. Slavit sa fie Domnul si El sa va binecuvanteze pentru ceea ce scrieti pentru ca adevaratii crestini trebuie sa fie cu luare aminte la aceasta lume decazuta si plina de pacat.
  De am gresit iarta-ma. Hai sa fac cateva precizari:
  – Faptul ca este constant mediatizat acest papa Francisc se datoreaza mass-mediei occidentale. Am citit ca de multe ori se deghizeaza si da bani saracilor asa cum facea Sfantul Nicolae. E de admirat. Am vazut cum imbratiseaza copilasii, cei suferinzi, cei simpli. Eu nu cred ca face un show. Eu cred ca face din inima. El vrea sa arate crestinilor catolici cum sa urmeze, cum sa se intoarca la adevarata virtute crestina.
  http://www.youtube.com/watch?v=oVCrfNqQLWQ
  Legat de afirmatiile homosexuale, nu prea le-am studiat, dar sa nu uitam ca ele vin prin filtrul mass-mediei seculare-ateiste care vor sa prezinte pe acest papa ca fiind revolutionar si pro-gay. Eu vad asa lucrurile: Esti homosexual!? Trupul tau, pacatul tau, viata ta, judecata ta. Ei trebuie sa inteleaga ca nu pot sluji la 2 domni. Ei invoca tot felul de studii stiintifice cum ca homosexualitatea ar fi naturala – fiind observata la animale. Asa si? Si incestul, pedofilia, crima sunt vazute. Ce poti cere unei societati occidentale care permite atatea pacate cum ar fi eutanasierea copiilor, drogurile, violenta, degradarea morala ridicata la rang de arta….Este vremea secerisului. Traim o perioada post-crestina, iar ce semanam aia vom culege, noi ca natiune ce viitor vom avea?! Ne declaram ortodocsi toti, dar nu stiu daca suntem 10% crestini adevarati. Credeti voi ca lucrurile vor ramane asa iubitii mei crestini? Credeti ca Dumnezeu va da pace pacatosilor si nebunilor, hulitorilor? Uitati-va la istorie, temeti-va de Domnul si de mania Lui, caci El a prabusit natiuni si popoare. Viu este Domnul fratilor. Au corupt Biserica in Occident cum este cea Luterana, Episcopala etc. Va dati seama ca vor sa corupa si cea Catolica. Ultima reduta suntem noi, Ortodocsii. Sa ne rugam Domnului sa ne dea preoti cu har si curati, sa stam drepti, sa ne aparam credinta, sa ne bucuram cand suntem huliti pentru credinta.
  Adevarat spui ca Biserica Ortodoxa este Trupul. Dar si pe ceilalti crestini trebuie sa ii privim cu iubire si compasiune. Caci si ei sunt copiii Domnului, iar Iisus a venit pentru cei rataciti si ii iubeste si pe ei.
  Ai spus “De aceea noi, ortodocsii, vom fi judecati mai aspru decat cei care nu sunt in dreapta credinta”. Bine zis. Cu atat mai mult sa ne temem de Domnul si sa stam in rugaciune si priveghere pentru pacea lumii caci Viu este Domnul si mania lui va lovi pe cei nedrepti si pe cei pasivi.

  1. În Domnul am nădăjduit. Cum veţi zice sufletului meu: “Mută-te în munţi, ca o pasăre?”
  2. Că iată păcătoşii au încordat arcul, au gătit săgeţi în tolbă, ca să săgeteze în întuneric pe cei drepţi la inimă.
  3. Că au surpat ceea ce ai aşezat; dar dreptul ce a făcut?
  4. Domnul este în locaşul cel sfânt al Său, Domnul în cer are scaunul Său. Ochii Lui spre sărac privesc, genele Lui cercetează pe fiii oamenilor.
  5. Domnul cercetează pe cel drept şi pe cel necredincios; iar pe cel ce iubeşte nedreptatea îl urăşte sufletul Său.
  6. Va ploua peste păcătoşi laţuri, foc şi pucioasă; iar suflare de vifor este partea paharului lor.
  7. Că drept este Domnul şi dreptatea a iubit şi faţa Lui spre cel drept priveşte.

  “Fiţi înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii”
  Da fara discernamant suntem toti niste rataciti. Nu la aspectul asta m-am referit, ci la iubire. Iubirea este pura, este flacara nemistuitoare. Trebuie sa ramem vigilenti, pregatiti, uniti, gata sa marturisim pe Domnul. Nu ne-au distrus credinta armele Satanei in Bolsevism, insa acest razboi este mai crunt si mai nevazut.
  “Nu vă temeţi de cei care ucid trupul, dar nu pot ucide sufletul. Temeţi-vă mai degrabă de cel care poate să piardă şi trupul şi sufletul în Gheenă.” Uitati-va la societatea de astazi ce vii sunt cuvintele Mantuitorului nostru Iisus Hristos.
  Pace, har, iubire si sa ne rugam unii pentru altii.

 7. apropo de acesti homosexuali, de acord ca nu trebuiesc judecati, dar nici sa le dam apa la moara cu aceste pretentii dorite de ei prin adoptii si casatorii, daca intradevar acest papa ar vrea sa faca ceva pt. ei bine ar face ca sai ajute sa se lase de obiceiurile lor si sa revina la o viata normala ci nu cantandule in struna

 8. acesti homosexuali vor sa le fie recunoscute uriciunile pacatelor lor, ca “ceva normal” si mai vor si respect,..ceea ce nu se v a intimpla niciodata, chiar daca se impune fortat prin lege,… de cei care guverneaza lumea. sint doar tolerati.

 9. @Fratele Gheorghe:

  Legat de afirmatiile homosexuale, nu prea le-am studiat, dar sa nu uitam ca ele vin prin filtrul mass-mediei seculare-ateiste care vor sa prezinte pe acest papa ca fiind revolutionar si pro-gay.

  Pai daca am studiat ceva, nu ar trebui sa ne pronuntam pe acea tema, de fapt, daca luam in serios nu smerenia, ci modestia. Cel putin pe acest site ne-am ocupat destul de atent de aceste afirmatii si am aratat si cu ce difera ele de cele ale papilor precedenti, cum ar fi Papa Benedict, demisonarul: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2013/07/29/papa-francisc-nu-judeca-preotii-homosexuali/#comment-227633

  Acolo este o nuanta care nu mai tine doar de agenda presei liberale, agenda, pe care, de altfel, Papa Francisc o stie foarte bine, caci mesajele sale sunt deliberate catre acest “public tinta”. Legendele legate de deghizaj fac parte din aceeasi panoplie a comunicarii profesioniste. De altel, tocmai presa liberala a raspandit cel mai intens aceste legende – dar, se pare, nici asta nu ne spune nimic, faptul ca Papa Francisc este promovat tocmai de mass-media anticrestina.

 10. Este un plan mondial de distrugere a crestinismului prin batjocorire si pervertire, diluare si stricare a dogmelor, iar acest papa este instrumentul celor care lucreaza in acest sens. Este fals si prefacut. Unii spun chiar ca ar putea fi profetul mincinos care precede pe antichrist.

 11. Am citit o carte a Papei Benedict despre Domnul Iisus. Este un teolog foarte bun.
  Acum, acest Papa Francisc, cred ca incearca sa detensioneze agenda anti-crestina, pro-homosexuala, acea presiune care se pune pe Biserica Catolica. Peste tot mass-media cere legalizarea casatoriilor dintre homosexuali in Biserici. Insa daca se accepta, se subintelege ca Biserica este compromisa.
  Legat de preotii homosexuali, nu stiu ce sa spun, nici preotii homosexuali sau preotii hoti nu sunt crestini. Si a fura, a ucide, a desfrana, a fi homosexual, este un pacat, mai mare sau mai mic tot pacat este.
  Problema care o vad, este: Sa nu se incerce acceptarea tacita a homosexualitatii in cadrul Bisericii, asa cum se trage mereu semnalul de alarma pe acest frumos site. Foarte bine. Acest site face mare bucurie pentru crestini.
  Papa Francisc este promovat de mass-media anti-crestina pentru a crea dezbinare. Dar in particular, eu cred ca are aceleasi vederi despre homosexualitate asa cum trebuie sa le aiba un crestin. Bineinteles, asa cum bine ai zis, trebuie sa fim vigilenti si sa avem discernamant, sa nu fim corupti. Nu trebuie sa ramanem pasivi. Ei sa isi vada de homosexualitatea lor si de desertaciunea lumii pe care o tot promoveaza, noi de Mantuire si de dobandirea Duhului Sfant, caci prin Duh viu Domnul se vesteste celor nestiutori si orbi. Sf Apostol Pavel ne spunea sa ne departam de cei pacatosi si stricati. Cei mai mari atei sunt si homosexuali. De ce? Ei vor acum sa se casatoreasca in Biserici, sa pangareasca altarul Domnului, sa isi bata joc de jertfa crestinilor. Cine accepta asa ceva este un nebun!
  Nu in ultimul rand, ei sunt catolici, noi ortodocsi. Sa ne rugam sa avem noi preoti care sa ne faca cinste si nu preoti nedemni de Ortodoxie.

 12. @Kristian
  N-ai invatat ca aceasta lume este o desartaciune si o lume a Satanei. Nu sti ca Domnul face dreptate?! Noi platim pacatele necredintei noastre, caci Domnul este drept. Noi platim pentru pasivitatea noastra. Satana conduce aceasta lume.
  Se mira oamenii de ce exista durere in lume si de ce mor oamenii nevinovati, pruncii. De ce mor oamenii de cancer sau in accidente. Pentru necredinta lor si plata pacatului, pentru desertaciunea lumii nebune. Pentru ca Dumnezeu este drept. Intr-o lume aparent haotica totul este numarat de Dumnezeu. Popoare isi iau plata pentru nedreptate. Evreii au hulit pe Domnul, si-au luat plata dar tot Domnul le-a dat un stat, dupa durerea nemarginita a lor. Rusii s-au lepadat de credinta si au ucis preoti si Domnul le-a dat oroare si dureri. Dar uite cum credinta a renascut in Rusia.
  Occidentul va plati, uitati-va la ceea ce se intampla acolo. Cine crede ca va fi pace intr-o lume utopica este un nebun. Uitati-va la imigratia musulmana, la extremismul in crestere in Occident. La polarizarea societatii, la violenta. Se pune cineva impotriva lui Dumnezeu??!! Sa citim Psalmul 73 si sa il slavim pe Dumnezeu, sa ne temem de El caci mania Lui se va revarsa peste pamant iar cei mandri, nebuni si hulitori vor fi nimiciti.

 13. Doamne ajuta !

  eu va felicit inca o data pt articolele si analizele pe care le afisati; unele analize sint chiar splendide ! ne asteapta vremuri grele, dar ele trebuie sa vina, nu-i asa ? in ceea ce priveste pozitiile Romei, sa fim atenti si la ce se intimpla pe la ei ca pot avea si consecinte asupra noastra in lumea aceasta, chiar daca noi avem ortodoxia care este adevarul intreg;

  sa ne tina Dumnezeu mintea treaza si sa ne dea puterea de a ne tine drepti !

  PS: am trimis un mesaj prin email cu ceva timp in urma, mi-ati putea raspunde ? va multumesc

 14. @ Iulian:

  Doamne, ajuta!

  Va multumim, dar nu meritam felicitari. De altfel, stim si ca multi dintre cei care ieri ne felicitau/ne laudau, azi se scarbesc de noi/ne critica/ne osandesc. Nu zicem ca asa va fi cu dvs., Doamne fereste de asta, dar vrajmasul lucreaza mereu in sensul asta, e ras-verificat, din pacate.

  Va rugam sa intelegeti si raspunsurile prin tacere (ca nu avem ceea ce ne solicitati), atunci cand suntem prea coplesiti si asaltati. Chiar nu mai putem face fata la tot. Va multumim tare, tare mult celor care aveti intelegere si ingaduinta pentru noi! Domnul sa va rasplateasca!

 15. Doamne, ajuta! Domnul sa va rasplateasca si voua! bineinteles ca am intelegere si ingaduinta pentru voi, ca sa mentii site-ul asta la asa un nivel cere mult timp si eforturi, asta cred ca toti cititorii isi dau seama; da, mi-am inchipuit eu ca nu aveti ce-am cerut – ca sint sigur ca daca ati fi avut, mi le-ati fi trimis chiar si fiind foarte ocupati… o sa mai caut in curind; in ceea ce priveste felicitarile pe care vi le-am adresat, chiar daca sint sincere, treceti-le cu vederea ! si continuati pe acceasi cale !! ca sint unii – poate multi – care v-au si atacat, este si de asteptat; Dumnezeu sa-i miluiasca, voi insa sa aveti taria de a merge pe drumul cel drept, si Dumnezeu, El, vede totul…

 16. Pt fratele Gheorghe: ”Sunt ortodox, dar hai sa fim seriosi. Punem dogma Bisericii deasupra iubirii? Ce-am facut?! Stam sa ne certam intre noi pe dogme? Atunci totul este o desertaciune lumeasca. Nu dogma zideste, ci credinta curata”.
  Deci dacă judecăm vorbele și faptele supramediatizate ale lui Francisc nu suntem serioși? Dacă spunem cu tărie, nu de la noi, ci din Sf Scriptură, că pederastia este un păcat, și încă unul mare, punem iubirea deasupra dogmelor? Despre ce iubire și despre ce dogme vorbim aici? Unii spun, că unde iubirea este mare, nu mai contează sexul; oare astfel de iubire este de la Dumnezeu? Aici bag seama că nu vorbim de dogme, totuși; dar pt lămurire, credință curată fără dogme nu am văzut.
  În concluzie, problema aici este deschiderea lui Francisc (papă infailibil cf catolicismului, nota bene) către pederastie. Or pederastia nu este o problemă care să nu ne intereseze. De amintit soarta Sodomei, Gomorei și a altor localități distruse de către divinitate împreună cu acestea!!! ”Dar in particular, eu cred ca are aceleasi vederi despre homosexualitate asa cum trebuie sa le aiba un crestin.” Ei bine, la nivel de conducător de instituție globală (recte Biserica catolică), nu poți avea păreri personale sau în privat contrare celor pe care le mărturisești în public. Ia să ne gândim de exemplu, după cum propunea admin, la păr Pavle al Serbiei; ar fi avut acesta o părere contrară pederastiei, cf Sf Scripturi, în particular, și ar fi propovăduit în public o atitudine mai blândă vis a vis de homosexualitate? Miram-aș! Și de aici, cred că se vede limpede, că papa Francisc taaare muuult ține la imaginea sa publică, o cultivă cu perseverență și mi se pare că în cele din urmă ar accepta și pederastia ca pe un lucru normal, fiind corect politic. Cei care dau tonul corectitudinii politice nu s-ar fi înțeles niciodată cu Benedict XVI, f probabil de aceea a și demisionat. Pe când cu Francisc I ….

 17. Niciodata in crestinism nu s-a pus problema sa fii mai bland cu cei care fac unele pacate, cel putin la nivel declarativ. Se spunea cu toata puterea, intransigenta, ceea ce reprezinta acea fapta. Asa apare si in codul penal: o fapta cu sanctiunea ei. Cum anume sa vorbesti despre ceva care e rau?
  Dar apare o problema grava in care unii copii pot fi racolati si distrusi poate iremediabil. Cum sa vorbim despre cei care fac o astfel de fapta?
  Se observa ca se actioneaza pe doua planuri, se impune ceva rau si se obliga in acelasi timp a nu vorbi si comenta.
  Poti fi intelegator cu cei care vor sa urce pe cale dar mai cad, dar stii ca au o intentie buna, dar in cazul astora ce intentie au… sa te traga si pe tine in focul cel nestins, sau daca nu pot sa te convinga, atunci au grija sa te oblige prin lege. Vedem ce gandire bolnava si discriminatorie au, dovedind ca vor sa te vada chiar la inchisoare pentru ca nu esti ca ei. Acesti oameni sunt niste monstruozitati care vor sa te distruga la propriu, daca nu esti si tu un depravat, inclusiv prin inchisoare. Si cum ar vorbi un om normal despre asa ceva?
  Problema care o pun ei este una falsa si neadevarata, aceea ca crestinii ar judeca cu asprime… ce inseamna asprime in acest caz? Aceeasi pe care o are codul penal cand arata o fapta si pedeapsa ei, asa vorbesc oamenii normali, la ce te duce acea fapta.
  Iar despre asa zisele “prejudecati” acestea sunt o constientizare a unei situatii periculoase de care te feresti, asa cum ai “prejudecati” despre tigrii ca te pot ataca, despre lupi, rechini, serpi de care stii din inainte ca trebuie sa te feresti.
  Dar aici e ceva mai grav pt ca se pune o falsa problema, pentru a avea motiv sa te invinovateasca. Nu exista acea problema de care vorbesc ei, dar arunca asemenea vorbe pentru a-i inhiba pe ceilalti.
  Mai rau este cand cade in aceasta capcana, cineva care se considera reprezentant al acelora care trebuie sa arate primii, in ce consta acea faradelege.
  Cum sa reproduci cu naivitate sau cu inconstienta acea “INVINUIRE” MESCHINA ADUSA CRESTINILOR. Sa arunci chiar tu acele cuvintele pe care le invoca dusmanii credintei? Aici este problema, cum de s-a ajuns ca insusi “papa” sa adreseze crestinilor aceleasi cuvinte tendentioase, cand crestinii au obligatia data de cuvantul lui Dumnezeu de a arata un pacat si de a-i feri pe frati de acea fapta si consecintele ei.

 18. “17. Numai că, aşa cum a dat Domnul fiecăruia, aşa cum l-a chemat Dumnezeu pe fiecare, astfel să umble. Şi aşa rânduiesc în toate Bisericile.
  18. A fost cineva chemat, fiind tăiat împrejur? Să nu se ascundă. A fost cineva chemat în netăiere împrejur? Să nu se taie împrejur.
  19. Tăierea împrejur nu este nimic; şi netăierea împrejur nu este nimic, ci paza poruncilor lui Dumnezeu.
  20. Fiecare, în chemarea în care a fost chemat, în aceasta să rămână.
  21. Ai fost chemat fiind rob? Fii fără grijă. Iar de poţi să fii liber, mai mult foloseşte-te!
  22. Căci robul, care a fost chemat în Domnul, este un liberat al Domnului. Tot aşa cel chemat liber este rob al lui Hristos.
  23. Cu preţ aţi fost cumpăraţi. Nu vă faceţi robi oamenilor.
  24. Fiecare, fraţilor, în starea în care a fost chemat, în aceea să rămână înaintea lui Dumnezeu.”

  I Corinteni 7

 19. Si noi am fost trimisi sa propovaduim evanghelia la toate popoarele. Putem spune ca si invatatura despre ce este pacat trebuie aratata oamenilor.
  Deci in starea asta sa ramanem, aratand ce nu e bine, iar daca si Papa ne adreseaza aceleasi cuvinte ca si paganii… care ne invinovatesc pe nedrept de o asa zisa asprime, inseamna ca noi sa stam bine, sa stam cu frica si sa nu uitam sa aratam folosind -CUVINTE- aspre, cat de mare e acest pacat.
  Ce asprime e aceasta cand spui cuiva dinainte ce o sa pateasca daca face ceva rau.
  Sa stam cu frica aratand ce este de aratat. Traim vremurile in care e posibil ca de la cei sus pusi, sa auzim cuvinte care sa atenueze VIGILENTA pe care trebuie sa o avem noi crestinii, pentru ca obligatie avem sa spunem.
  Noi stim ca vom fi judecati pentru ce vorbim si pentru ca nu am vorbit.

 20. Pingback: PAPA FRANCISC prezideaza un CONCILIU “ISTORIC” al catolicilor unde vor fi abordate teme ca AVORTUL si HOMOSEXUALITATEA - Recomandari
 21. Pingback: PAPA FRANCISC si gestionarea iezuita a AGENDEI HOMOSEXUALE si “REFORMISTE”. Ce ramane dupa “istoricul” CONCILIU CATOLIC dedicat temelor “FAMILIEI”? - Recomandari
 22. Pingback: Sandro Magister, autor catolic, despre “OPERATIUNEA BERGOGLIO” de RECASTIGARE A POPULARITATII VATICANULUI. Acomodarea PAPEI FRANCISC cu IDEOLOGIILE DOMINANTE si impactul revizuirii temei homosexualitatii asupra raporturilor VATICANULUI cu BISE
 23. Pingback: CONJURATIA REFORMISTILOR. Importanti cardinali si episcopi catolici militeaza pentru RECUNOASTEREA UNIUNILOR HOMOSEXUALE/ Senator american: CRESTINISMUL VA FI DEFINIT DREPT “DISCURS AL URII”/ Mania listelor negre se extinde la nivel european:
 24. Pingback: CONJURATIA REFORMISTILOR. Importanti cardinali si episcopi catolici militeaza pentru UNIUNILE HOMOSEXUALE/ Senator american: CRESTINISMUL, IN CURAND “DISCURS AL URII”?/ Mania listelor negre se extinde la nivel european: ORGANIZATIILE PRO-VIATA
 25. Pingback: VATICAN. Documentul de lucru pentru CONCILIUL consacrat FAMILIEI nu ar mai contine prevederile “revolutionare” privind HOMOSEXUALITATEA | Cuvântul Ortodox
 26. Pingback: PAPA FRANCISC: IDEOLOGIA GENULUI ESTE DEMONICA. TEORIA GENULUI neaga natura femeii si barbatului si EXCLUDE credinta in Dumnezeu – O POZITIE CATOLICA | Cuvântul Ortodox
 27. Pingback: AMORIS LAETITIA SI CUVINTELE LUI HRISTOS. Un comentariu la exortatia PAPEI FRANCISC pe tema FAMILIEI | Cuvântul Ortodox
 28. Pingback: PAPA FRANCISC: BISERICA AR TREBUI SA CEARA IERTARE HOMOSEXUALILOR | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare