FERICITA MAICA NILA: “Domnul nu-i va parasi pe cei credinciosi Lui si-i va hrani in vremea foamei. Sa nu va inspaimantati de nimic”

8-03-2011 Sublinieri

star.nila

“Maica descoperea ceea ce vedea cu ochii duhovniceşti nu pentru a înspăimânta, ci pentru a întări în credinţă şi în nădejde în mila Domnului. Ea neîncetat spunea că Domnul nu-i va părăsi pe cei credincioşi Lui şi-i va hrăni în vremea foamei, îi va mângâia în scârbe, îi va adăposti, îi va îngrădi în necazuri şi îi va ajuta cu vrednicie să treacă prin orice chinuri, prigoane şi munci. Amintindu-şi în aceste cazuri cuvintele psalmistului David: Nu se vor ruşina în vremea cea rea şi în zilele foametei se vor sătura (Psalm 36: 19).

*

“Calea vieţii schimonahiei Nila (Evdokia Andreevna Novikova), cunoscută de mulţi dreptmăritori creştini din toate colţurile Rusiei, s-a sfârşit la 6 martie 1999.

Harismele dăruite de Domnul stareţei – înainte-vederea, proorocia, sfatul înţelept, vindecarea bolilor, mângâierea – sunt confirmate de creştinii care îi cereau ajutor şi sfat. Cu ochii săi duhovniceşti ea străvedea sufletul omului, întreaga lui viaţă, atât prezentă, cât şi trecută şi cea viitoare. Anume de aceea, era atât de eficient ajutorul ei acordat oamenilor care ieşeau din chilia maicii mângâiaţi, încurajaţi şi înaripaţi.

Odată au întrebat-o pe maica dacă nu este târziu să fie astăzi înălţate biserici noi, la care ea a răspuns:

– Deja ieri era târziu. Însă Domnul a mai prelungit vremea pentru Rusia.

Şi, în general, maica nu o dată zicea că Domnul poate amâna împlinirea proorociilor. Mult depinde de noi, credincioşii, de dispunerea noastră spre rugăciune, de pocăinţă, de nevoinţa pentru curăţirea noastră.

Cu jumătate de an înainte de moartea sa, maica a spus că în ziua a patruzeci şi una după moarte va veni miliţia (poliţia) şi nimic nu va mai putea fi luat. De aceea, ea a binecuvântat ca totul să fie împărţit, până la ultimul lucru, ca la venirea gărzii de miliţie casa să fie goală. Astfel s-a şi întâmplat în continuare.

Maica Nila vorbea despre necesitatea rugăciunii neîncetate oriunde te-ai afla – la serviciu, la odihnă, în mijloacele de transport.

În mâini – lucrul, iar pe buze rugăciunea. Mai întâi de toate, rugăciunea, fiicelor!

Despre importanţa rugăciunii, ea spunea aşa:

– Lumea se ţine cu rugăciunea. Dacă măcar o oră va înceta rugăciunea, şi lumea va mai înceta să existe. Şi mai ales este nevoie de rugăciunea de noapte. Ea îi este plăcută lui Dumnezeu mai mult decât celelalte.

– Cea mai mare şi mai grea nevoinţă este a te ruga pentru oameni. Trebuie să fii răbdător, să te rogi, să te nevoieşti, fără a te lăsa influenţat de ceva, oricât ai fi de certat şi bârfit. Există bârfire din stânga, de la cel viclean, dar există şi din dreapta – de la cei apropiaţi. Ambele sunt grele, dar sunt folositoare şi chiar necesare. Toate cele ce ni se trimit trebuie să le împlinim înaintea Ochiului lui Dumnezeu, cu gândul la Maica Domnului, cu inima spre Dumnezeu. Nu e nevoie de nevoinţă exterioară, ci, mai mult ca orice, de curăţirea inimii. Să nu-ţi permiţi niciun fel de viclenie, să fii deschis cu oamenii. Şi să nu-ţi închipui nimic despre tine.

(…)

Maica spunea:

Unde este sfinţenie, acolo se bagă şi necuratul.

Maica prezicea că vor veni timpuri când pe creştini, ca şi în zilele revoluţiei din octombrie, îi vor întemniţa în închisori, rezervaţii şi îi vor îneca în mare.

– Atunci când vor începe prigoanele asupra creştinilor, grăbiţi-vă să plecaţi în exil cu primul şuvoi, faceţi-vă luntre şi punte, dar să nu rămâneţi. Cei care vor pleca primii se vor mântui. Toate acestea le veţi vedea cu ochii voştri, generaţia voastră va întâlni venirea lui antihrist.Copilaşii mei, cât de milă îmi este de voi – plângea maica spunând acestea. Dar adăuga: totuşi, slavă Domnului pentru toate!

Un preot i se mărturisi maicii:

– Maică, eu sunt slab, mi-e frică de ziua venirii lui antihrist.

– Nu te teme, vei ajunge până atunci, însă nu vei îndura greutăţi.

(…)

– Toate îmi sunt cu putinţă întărindu-mă întru Domnul. Şi nu vă înspăimântaţi de nimic, copii, nu vă temeţi de ceea ce se va întâmpla, sau se poate întâmpla, sau trebuie să se întâmple după proorociile oamenilor lui Dumnezeu. Domnul este mai puternic decât toţi şi decât toate. El ne va da ajutor în încercări, ne va da putere de a răbda şi ne va smeri la vremea cuvenită. Se cere doar să fim ascultători ai voii Sale sfinte. Rugaţi-o pe Apărătoarea noastră osârdnică şi ea nu vă va lăsa.

– Rezervele nu vă vor salva, deoarece foametea nu va începe brusc. Din an în an va fi tot mai greu, recolta va scădea, tot mai puţin pământ va fi prelucrat. Toţi trebuie să se îngrijească să fie mai aproape de pământ, în oraşele mari viaţa va fi deosebit de grea. Foamea va fi atât de groaznică, încât oamenii vor da buzna prin case în căutare de ceva alimente. Vor sparge geamurile şi uşile, vor ucide oameni pentru hrană. Mulţi vor purta în mâini arme şi viaţa omului nu va mai avea nicio valoare.

– La venirea lui antihrist se va lăsa aşa o foamete, încât se vor epuiza cerealele. Trebuie să pregătiţi flori de tei, urzică şi alte ierburi, să le uscaţi şi apoi să faceţi din ele ceai – această fiertură va fi de ajuns pentru hrană.


Categorii

"Concentrate" duhovnicesti, Fericita Maica Nila, Mari duhovnici, preoti si invatatori, Profetii si marturii pentru vremurile de pe urma, Rugaciunea (Cum sa ne rugam?)

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

17 Commentarii la “FERICITA MAICA NILA: “Domnul nu-i va parasi pe cei credinciosi Lui si-i va hrani in vremea foamei. Sa nu va inspaimantati de nimic”

 1. Mi-a placut sfatul despre cum putem supravietui pe timp de foamete si prigoana. Tinand cont de vremurile ce vor veni, exemplele sfintilor sunt binevenite!

 2. Fratilor admini, sa fiti binecuvanti pentru lucrarea voastra, ca multe lacrimi si multa nadejde ne da razboiul vostru intrucuvant.
  E clar ca mantuirea nu in lume, ci prin iesirea din lume o vom obtine. Si aceasta iesire se poate face numai renuntand la cat mai multe si obisnuindu-ne sa traim cu cat mai putin. Postul Mare ne poate fi prilej si “scoala” a taierii voii si poftelor, si astfel mai usor vom suporta lipsurile sau teroarea care Domnul va ingadui sa vina spre “cernerea” de pe urma…

  Bucurie, fratilor !

 3. azi este 8 martie, la multi ani! 🙂

  nici un articol care sa combata superstitia si minciuna?
  probabil ca nu vreti sa puneti in oameni nelinistea cea buna…

 4. Pingback: Proorocia Maicai Nila: Rezervele nu va vor salva, deoarece foametea nu va incepe brusc
 5. @ didi:

  Vezi cum pacatuieste omul aiurea cu rautatea si cu banuiala din primele zile de Post, cand nu are grija de el insusi?

  Te anuntam ca avem de muuuuulta vreme si o pagina de actualitati, stiri, recomandari si opinii si analize. Unde puteai citi de azi dimineata, daca nu erai prea grabit sa te arunci cu insinuari impotriva noastra: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/03/08/crestinii-ortodocsi-sarbatoresc-8-martie/

  Apropo, cui ai urat la multi ani? Nu e nevoie sa raspunzi.

 6. Tu mi-ai dat porunca Ta- sa iubesc, si eu o primesc cu toata fiinta mea, dar iata, eu nu aflu intru mine insumi puterea de a dobandi aceasta dragoste. (…)
  Tu esti dragoste, vino Tu insuti si Te salasluieste intru mine si savarseste tot ceea ce mi-ai poruncit deoarece porunca Ta este mai presus de puterile mele.

  Arhimandritul Sofronie Saharov

 7. Profetiile ei nu sunt infricosatoare, deoarece nu uita sa imbarbateze.

  “Domnul este luminarea mea şi mântuirea mea; de cine mă voi teme? Domnul este apărătorul vieţii mele; de cine mă voi înfricoşa?”

 8. Dumnezeu sa ne intaresk si lupta cea buna sa luptam, pana la sfarsit!

 9. @ Mihai:

  Va rugam mult, fara scriere de tip chat (cu k in loc de ca). Multumim!

 10. Si eu sunt absolut convinsa ca Domnul Hristos nu-i va lasa pe cei care-L marturisesc cu credinta, inima sincera si iubire de aproapele.
  Vremurile sunt grele, dar cand nu au fost vremuri grele pentru crestini ?

  Domnul sa ne miluiasca pe toti !

 11. Pingback: SCHIMONAHIA SEPFORA – sfaturi duhovnicesti de mare trebuinta pentru crestinii de azi de la o sfanta a zilelor noastre: “TOTI TREBUIE SA SE ROAGE UNUL PENTRU CELALALT. Puneti inceput nevointei, iar Domnul va va ajuta” -
 12. Pingback: “ASCETI IN LUME” – Vieti pilduitoare de mireni sfinti ai zilelor noastre: EVA si DIMITRIE SAULIDIS. “Va veni o zi cand veti aduna faramiturile de pe masa si nu va vor fi de ajuns ca sa va saturati!” | Cuvântul Ortodox
 13. Pingback: CUVIOASA MACARIA – MANGAIETOAREA SUFERINZILOR (†18 iunie 1993): “Am ajuns sa traim vremuri rele. Oamenii sunt indeobste vicleni, facatori de rele, nu se supun defel Domnului Dumnezeu… Astazi se poate ajunge la Dumnezeu numai prin boala
 14. Pingback: AJUTOR SUPRAFIRESC, INDULCIRE HARICA SI “SATURARE CEREASCA” IN TIMPUL FOAMETEI SI IN VREMEA OCUPATIEI. Icoana Rastignirii varsand sange – semn al inceputului razboiului. MAICA MACRINA: “Dumnezeu mi-a dat sa inteleg ce anume da El i
 15. Pingback: “Asceti in lume” (II): VIATA, HARISMELE SI SFATURILE PARINTELUI SERAFIM DIMOPOULOS, DUHOVNICUL IN HAINE ZDRENTUITE, INAINTE-VAZATOR SI NEBUN PENTRU HRISTOS, AJUNS LA MASURA STARETILOR PAISIE SI PORFIRIE (1937-2008): “Va fi mare criza in
 16. Pingback: PARINTELE ADRIAN (exclusiv, audio) despre MARILE STRAMTORARI ALE VREMURILOR DIN URMA si caracteristica timpului antihristic: “EPOCA HAOSULUI SI A DEZNADEJDII, CAND NU MAI POTI DESLUSI ADEVARUL DE DEZINFORMARE” | Cuvântul Ortodox
 17. Pingback: SFANTUL GAVRIIL GEORGIANUL despre ZILELE LUI ANTIHRIST, pecetluire, rezistenta si MANTUIREA IN VREMURILE DE PE URMA | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate