DARURI DE AN NOU: Primele roade editoriale ale Asociatiei “Cuvantul Ortodox”: SCRISORILE “BUNELULUI” SELAFIIL DIN SIBERIA si o antologie de scrieri pe teme religioase ale FERICITULUI NEO-MARTIR MIRCEA VULCANESCU

20-01-2014 Sublinieri

cele-2-carti

Dar din dar... Dam slava lui Dumnezeu ca, in mare parte datorita dragostei fratesti si jertfei cititorilor nostri, Asociatia Cuvantul Ortodox a putut sprijini, spre sfarsitul anului trecut, tiparirea a doua mult-asteptate carticele duhovnicesti, la preturi foarte accesibile si cu un scop misionar.

Este vorba, mai intai, de o (prima, am spera) colectie din epistolele primite de un tanar roman din partea Cuviosului Selafiil Siberianul, ucenicul Sfantului Ierarh Luca al Crimeei, cunoscut si iubit deja de mai multa vreme de catre cititorii siteului nostru, care ne-au si solicitat, inca de la primele aparitii, publicarea acestora intr-un volum tiparit. Cu mijloace si in conditii destul de modeste, nu fara multa osteneala si nu fara multe ispite, putem spune totusi azi, la 7 ani de la nasterea in cer a “Bunelului” smerit si inainte-vazator din Tomsk, ca acest vis a devenit, iata, realitate, in volumasul de fata intrand si cateva scrisori necunoscute pana acum, care nu au fost publicate pe site. Iar pentru aceasta multumim lui Dumnezeu si multumim tuturor fratilor care ne-au ajutat, cerandu-ne totodata iertare daca forma tiparita a acestei editii – care nu a depins in totalitate de noi – nu este deplin multumitoare. Daca ni se va mai darui timp si Domnul va binevoi, poate ca vom reusi intr-o zi, si o alta editie, adaugita si imbunatatita, inclusiv din punct de vedere al conditiilor grafice, mai ales daca voi, cititorii, o veti ravni si cere, iar detinatorul scrisorilor se va lasa mai mult convins… Acum insa nadajduim sa va puteti bucura de o carticica smerita, foarte usor de citit, de pus la inima si de… dat mai departe, cu un mesaj deopotriva iubitor si profetic, plin de dulceata si de durere, de duiosie si de gravitate pentru vremurile in care traim si pentru cele care ne asteapta: Parintele Selafiil, Bunelul meu din vesnicie, Scrisori din Siberia.

Cel de-al doilea “rod” editorial poarta numele: Mircea Vulcanescu, Crestinul in lumea moderna. Raul veacului si criza Bisericii si contine o selectie de articole (unele inedite, obtinute prin bunavointa fiicei Fericitului intelectual si mucenic al temnitelor comuniste) pe teme religioase ale marelui nostru filosof si traitor ortodox pana la jertfa suprema, cu un profund caracter marturisitor, dar si vizionar, am putea spune chiar proorocesc, raspunzand cu limpezime de minte si cu fierbinteala de Duh, foarte multora dintre provocarile care, si in interbelic, dar si astazi, framanta si tulbura Biserica noastra si pe crestinii traitori intr-o lume in care Dumnezeu are din ce in ce mai putin loc…

Daca Domnul va vrea si in masura in care sanatatea, timpul si resursele ne-o vor mai permite, nadajduim sa putem continua, chiar si la masuri modeste, aceasta activitate editoriala, pe langa functionarea site-ului. Pentru aceasta, va multumim celor care ati avut si aveti incredere in noi si ne ramaneti alaturi, iata, in al optulea an de existenta a Razboiului intru Cuvant.

Miluieste-ne, Dumnezeule, dupa mare mila Ta!

Parintele Selafiil: Scrisori din Siberia

Cartea cuprinde o parte din corespondența părintelui rus Selafiil, ucenic al Sfântului Luca al Crimeei și nevoitor în părțile Tomskului, Siberia, cu ucenicii săi din România: Piotr și părintele Filaret. Scrisorile părintelui Selafiil sunt unice mai cu seamă prin dragostea dreasă cu sare cu care-și îndeamnă ucenicii spre pregătirea duhovnicească cea de suflet mântuitoare și prin duhul profetic îngemănat cu o blândețe părintească rară.

“Vremurile sunt pe sfârșite, copile drag. Ziua lumii acesteia își va cunoaște apusul său. Orologiul va bate de ora douăsprezece și trâmbițele vor suna. Va veni apoi o altă zi, mai luminoasă, neînserată, fără de apus. Dar înainte de aceasta mai trebuie să se întâmple multe grozăvii, mai cu seamă războiul, copile, războiul. Crede-mă, nu te mint, nici nu exagerez.”

*

Înger din cer de ar veni, şi mai mult decât atât, legiuni de îngeri de ar trimite Domnul să vestească voia Lui şi să îndemne la pocăinţă, dacă omul voieşte a-şi astupa urechile, astupate vor fi acestea şi nimic nu vor folosi nici sfatul, nici implorarea, nici vorba bună.”

selafiil

Cuprins

Precuvântare

1. Fiți o inimă!

2. Anii tinereții

3. Aripi duhovnicești de la Maica Domnului

4. Cea mai înaltă cale

5. Iubește-o pe Maica Domnului

6. Când apostazia îmbracă haina de sărbătoare…

7. A venit vremea mărturisirii

8. O, câtă bucurie atunci când ne bate Hristos la poarta inimilor!

9. Dovediți noblețe duhovnicească unul față de altul

10. Nu faceți un idol din muncă

11. Cum ne vom mântui noi?

12. Am iubit pătimirea…

13. Ești în focul luptei, ești în război

14. Să fugim de acestea, copilul meu drag

15. Vremurile sunt pe sfârșite, copile drag

16. La porțile Postului Mare

17. Pregătiți-vă, dragii bunelului, pregătiți-vă!

18. Lumea această e bolnavă și are nevoie de Iubire

19. Domnul nu împinge cu umărul în ușă, dragul bunelului

20. Avem nevoie de cât mai multă rugăciune!

21. Al Tău sunt eu, mântuiește-mă…

Cartea este disponibila online pe librariasophia.ro si libris.ro

***

mv

Mircea Vulcanescu: Crestinul in lumea moderna. Raul veacului si criza bisericii

Ce înseamnă, pentru un creștin, lumea modernă, lumea în care trăiește, și cum îi poate face față duhovnicește? Mircea Vulcănescu ne-a oferit unul din răspunsurile cele mai profunde la această întrebare de căpătâi pentru orice mădular conștient al Bisericii care simte că nu se poate împăca defel cu duhul acestei lumi. Cartea de față readuce în atenția publicului cititor conferința ”Creștinul în lumea modernă” într-o antologie din scrierile pe teme religioase ale lui Vulcănescu în care sunt cuprinse și câteva fragmente de texte inedite.

”Păcătoși suntem. De căi de îndreptare avem nevoie. Dar căile astea le avem. Și singură scăpare e să nu le smintim. Asta era singura întrebare: societatea românească e primejduită. Trebuie spre a o salva să ne schimbăm Biserica (cum vor unii) sau să întoarcem oamenii la ea, așa cum e, ortodoxă, neclintită?”

*

”Vremea ce vine nu e o vreme de triumf pentru creştinism, cum n-a fost nici cea care pleacă. Ci, tot veacul, vremea ce vine, e o vreme de-ncercare. O vreme-n care se vor număra oile de capre, însă nu se vor despărţi, [după] cum nici grâul de neghina! S-a schimbat numai sensul ispitelor! Puterile celor ce intră în acest apocalips sunt numărate. Nimic mai primejdios decât să intri-n el naiv şi fără să ştii ce te aşteaptă!”

Cuprins:

Scurtă evocare biografică

Precuvântare

Religia şi viaţa socială

Ce este viața socială?

Ce este religia?

Relația între religie și viață socială

Creștinul în lumea modernă

Ce este un creştin?

Conţinutul ideii de lume modernă

Alunecarea vremilor moderne: vremea modernă şi vremea actuală

Atitudinea creştină în faţa lumii de azi

Primejdia duhului reformist apusean în Biserica Ortodoxă

Firimituri duhovnicești

Despre lipsa de timp și robia specializărilor

Despre spontaneitate

Despre contradicția dintre credință și știință

Despre faptul că nu trebuie respinsă Tradiția bisericească pe motiv „științific”

Despre faptul că nu avem creștinism decât în Biserică

Despre fariseismul ortodoxiei „la modă”

Despre relația dintre Biserică și statul modern

Despre incinerare

Despre ecumenism

Despre feminism

Despre spiritualitate

Despre tehnica dezumanizantă

Despre faptul că mireanul are dreptul de a mărturisi adevărul de credință

Despre Tradiția bisericească

Despre evlavia răsăritenilor și slujbele ortodoxe

Cartea este disponibila online pe librariasophia.ro si libris.ro

sigla-cuv-ortodox

Legaturi:

***


Categorii

Carti, Editura Cuvantul Ortodox, Mircea Vulcanescu, Recomandari, Staretul Selafiil Siberianul

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

46 Commentarii la “DARURI DE AN NOU: Primele roade editoriale ale Asociatiei “Cuvantul Ortodox”: SCRISORILE “BUNELULUI” SELAFIIL DIN SIBERIA si o antologie de scrieri pe teme religioase ale FERICITULUI NEO-MARTIR MIRCEA VULCANESCU

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. slava lui Dumnezeu pentru ,ceea ce faceti ,acum doi ani rataceam in lumea virtuala ,cautand rezolvare la o problema , si asa am descoperit acest site,de care m-ajutat sa zidesc inlauntrul meu cele bune si de folos , pe care inainte nu le stiam vedeam numai relitatea seculara pe care ne-o prezinta televizorul si societatea in general, dar simteam ca mai exista si alceva pe l-am redescoperit incetul cu incetul in articolele publicate in care am gasit “bucuria, dreptatea si pacea in Duhul Sfant”
  va multumes csi va sunt recunoscator pentru munca pe care o faceti pentru noi.

 2. Pingback: VREMURILE SUNT PE SFARSITE, COPILE DRAG… – 7 ani de la plecarea in vesnicie a “BUNELULUI” SELAFIIL. Cuvinte profetice de mare insemnatate -
 3. Domnul sa va rasplateasca, sa va inmulteasca darurile, sa va ajute in tot ce intreprindeti pentru El si pentru noi, fratii si surorile voastre! Multumesc!

 4. Amin! Si noi va multumim!

  Neobisnuit de tacuta e lumea azi totusi. Oare am dat o veste proasta sau fiindca, zice-se, astazi era “blue monday”? 🙂

 5. Felicitari pentru carti,sunt un dar nepretuit,le voi cumpara de indata.
  Doamne,ajuta!

 6. Felicitari! Cartile sunt chiar deosebite si merita cumparate (mai ales ca pretul nu e deloc mare).

  P.S. Mie imi place grafica la prima si asa cum e acum.

 7. Dar din dar se face rai 🙂
  multumim pentru daruirea si osteneala voastra zilnica care ne aduce multa bucurie si folos duhovnicesc. Sa va rasplateasca Domnul in vesnicie pentru aceasta jertfa.
  Doamne ajuta!

 8. Felicitari si Domnul sa va ajute!…si sa nu uitati urarea pe care v-a facut-o Trasistacumerinde,parca!

  Cred ca ar trebui sa va uram si somn usor ( lin ),dupa atitea razboaie in cuvint!

 9. Frumoase daruri, binecuvântată lucrare faceţi!
  Au trecut şapte ani???
  Domnul să vă dea putere şi pe mai departe! Mulţumesc personal pentru toată jertfa voastră!

 10. Multumim!

  @sherlock_holmes:

  Nu ne trimite chiar atat de repede la odihna…

 11. Bine,va mai dau 2 ore si 10 minute…ca de obicei.

 12. @ sherlock_holmes:

  La alta odihna ne refeream 🙂

 13. Felicitari si La multi ani la cei 8 ani de existenta si mult spor si ajutor de la Dumnezeu in lucrurile bune pe care le faceti! As vrea sa cumpar si eu cele doua carti dar nu stiu daca se poate din strainatate.

 14. Fratilor,

  Multumim,

  Domnul sa va rasplateasca jertfa!

  Cu drag,
  Traian

 15. @ Daniela:

  Multumim! Sunt doar 7, pe al optulea abia am intrat. Despre carti, sa vorbim pe mail, daca ne poti da o adresa, sa ti le trimitem.

 16. Bravos! Să vă dea bunul Dumnezeu tărie ca să continuaţi şi bucurii duhovniceşti, căci după muncă mai tb şi câte-o prăjitură.

 17. Felicitari si la cat mai multe titluri. Ma bucur pentur voi 🙂

 18. Ce e pe site se gaseste si in cele 2 carti? Sau sunt texte inedite?

  Pretul e mai mult de cat rezonabil, modic. Un fel de pomana:)

 19. Bunul Dumnezeu sa va intareasca si sa va rasplateasca eforturile in imparatia Sa!

 20. Felicitări!

  Doamne ajută.

 21. Domnul să vă ocrotească, să vă înmulţească darul şi harul iar truda să vă aducă rod înbelşugat.
  Sunteţi şi îndemn şi justificare şi susţinere, multor suflete mari şi prin voi unii au descoperit adâncimi şi înălţimi lăuntrice nebănuite, prin voi s’au născut dorinţe de sfinţenie autentică, de trăire şi smerire curată, de luptă cinstită şi cofruntare de convigeri fără de vicleşug şi mult mai mult.
  Mult spor şi ajutor să vă dea Dumnezeu pentru mai departe.

 22. @ enkidu:

  Sunt si cateva texte care nu se regasesc pe site, cel putin in prima carte.

 23. Amin!

  Multumim tuturor!

 24. Felicitari! Ma bucur ca ati reusit sa faceti si asta. Vreau sa cumpar cele 2 carti insa nu stiu cum le pot comanda. Va pot da adresa pe mail?

 25. @ emanuela:

  Multumim! Si ne bucuram de regasire. Daca mai sunteti in tara, cel mai usor se pot comanda de la Librariile online Libris sau Sophia, la care am dat trimiterile in postare. Daca nu, incercam sa le trimitem noi.

 26. Acum am citit(multumita mailului…) si ma bucur tare de realizarea voastra si de noul fagas pe care ati apucat.Domnul sa va lumineze calea si sa va intareasca,ca si pana acum!
  Marturisesc,inca odata,ca si eu sunt unul din cei f multi,cred,care au “crescut” cu ajutorul celor muncite de voi,aici,pe site.
  Slava lui Dumnezeu pt toate!

 27. Hmmmm….
  Chiar “am crescut” ?
  Bag seama ca nu,odata ce am ajuns sa o declar si public!:(

 28. Soră magda s,
  Sunt lucruri ce trebuiesc recunoscute. Lucruri care nu ne îndepărtează de smerenie ci ne măresc responabilitatea şi angajarea. A recunoaşte că am devenit mai conştienţi de sine, mai cunoscători în tainele luptei lăuntrice, mai conştienţi de iminenta primejdie a înşelării şi auto înlelării şi de toate câte a cules fiecare , potrivit cu darul ce la primit de sus, nu este un act de mândrie ci de dreptate, de recunoaştere şi de recunoştinţă.
  Iartă-mi intervenţia.

 29. nu-i ierta nimic:)

 30. Frati admini, in primul rand multumim! Cand credeam ca e greu sa ne mai surprindeti… sunteti un exemplu de cate se pot face cu mijloace putine dar cu multa dragoste. Domnul sa va ajute in continuare!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Articole Recomandate

Carti recomandate