Semne de marturisire ortodoxa

2-06-2008 Sublinieri

Semne, TVR, 31.05.2008, Rafael Udriste

Un reportaj marturisitor al lui Rafael Udriste, un tip de emisiune rarisima pe posturile TV, cu citate “tabu” (pentru “mainstreamul” BOR si pentru mass-media de la noi) din Sf. Iustin Popovici, cu interventii foarte curajoase ale parintelui Mihail Stanciu si ale ziaristului Marcel Radut-Seliste:

Parintele Mihail Stanciu, egumenul Manastirii Antim:Daca in Ortodoxie, Sfintii Parinti si-au dat si viata pentru adevarul de credinta in intreaga istorie a mantuirii noastre, iata ca si noi, astazi, suntem chemati sa pastram aceeasi rigurozitate a apararii Adevarului descoperit de Dumnezeu pentru mantuirea noastra“.

Marcel Radut-Seliste, ziarist la Radio Logos:

Intr-adevar, suntem chemati la dialog, suntem chemati la marturisire. Insa am convingerea ca prezenta unui crestin ortodox in cadrul miscarii ecumenice – fie ca este vorba de un mirean, de un preot, de un calugar sau, cu atat mai mult cu cat este vorba de un ierarh al Bisericii Ortodoxe – nu poate fi definita altfel decat ca o prezenta de marturisire a credintei crestin-ortodoxe; de atentionare, de dojenire a celor care sunt asezati la masa dialogului si care au parasit, de-a lungul istoriei, credinta lasata umanitatii de catre Iisus Hristos, de a-i ajuta pe acesti oameni sa-si inteleaga erorile, sa-si inteleaga limitele pe care le au in intelegerea Dumnezeirii si, mai ales, de a incerca sa-i aducem inapoi Acasa. Pentru ca, in definitiv, crestinismul actual este sfaramat din cauza faptului ca din Ortodoxie au plecat in ratacire ierarhi, preoti, comunitati intregi. Iarasi este un lucru pe care nu trebuie sa-l uitam”.

(preluat de la Laurentiu Dumitru)


Categorii

Biserica la ceas de cumpana, Marturisirea Bisericii, Parintele Mihail Stanciu

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “Semne de marturisire ortodoxa

  1. Ce ne bucuram ca a intrat in Razboiul Pentru CUVANTUL ADEVARULUI si acest minunat Parinte Sataret…!
    Si pana acum TUNA si FULGERA cu predicile sale la Antim, impotriva falselor crestinsime si fa,lselor minuni si falsilor “facatori de minuni” (a scris si niste carti pe tema aceasta) dar acum iata ca IA PE FATA ATITUDINE, fara sa se sfiiasca in fata unui ierah ecumenist…!

    Cinste acestui Parinte curajos!

    Va fi un IMBARBATATOR DE SUFLET si pentru multi crestini dreptmaritori!

    Domnul sa-i sporeasca indrazneala!

    AMIN! HRISTOS A INVIAT!

  2. Avem datoria ‘de a incerca sa-i aducem inapoi Acasa’ – folosind verbul ‘a incerca’ delimiteaza clar puterile noastre omenesti (ramane sa cerem ajutorul dumnezeiesc prin rugaciune si pentru sfat luminat plin de duh pentru a-i ‘intoarce’…);

    apoi, arata in mod realist faptul ca, de la A INCERCA pana la A si REUSI este cale lunga – lunga si batuta pentru ca, crestini de suprafata sunt multi refuzand dogma (care explica Adevarul de credinta revelat), unii citesc numai Sf.Scriptura dar se indoiesc de autenticitatea ei plecand urechea spre texte apocrife, ‘descoperiri valoroase’ de la Marea Moarta, carti scrise gen ‘Codul lui DaVinci’, arheologi autohtoni ce-au descoperit un nou mormantul al lui Iisus…si alte bazaconii!

    Trebuie sa invatam si sa reactionam! De ce? Fiindca avem datoria de a cunoaste in profunzime tot ceea ce inseamna/reprezinta ortodoxia pentru a sti si a/ne apara atunci cand ni se flutura strecurat si pervers orice altceva ce ar insemna deturnare de la Adevar si cadere grosolana si rusinoasa in erezie.

    Din pacate, unii – mireni si/sau preoti, arhierei – din ‘n’ motive (uitare, autosuficienta, necunostinta) uita ca “ne-ai facut pentru Tine, Doamne, si nelinistita este inima mea pana se va odihni intru tine” (Fer.Augustin).

  3. “Se impune cu urgenta un sinod panortodox care sa faca curat in propria casa ca apoi sa se poata aborda unitar relatiile cu celelalte confesiuni crestine”. “Cea mai importanta problema a ortodoxie este lipsa unei viziuni unitare.” Rafael Udriste stie ce spune. Si iata, avem si parinti care sunt gata de marturisire. Sa ne dea si noua Dumnezeu intelepciune si putere ca sa fim gata sa ii urmam si sa marturisim pe Hristos si noi.

    Doamne ajuta!

  4. Bine ar fi de ar incepe Parintele Staret MIHAIL sa IA ATITUDINE si in mod “VIRTUAL” pe internet si nu numai prin predicile si cartile sale, fata de toate NEORANDUIELILE care incep sa ceara “drept de recunoastere legitima” si “de …cetate” in interiorul B.O.R.!
    Stim ca Manastirea Antim are o “pagina web” in constructie, si nadajduim ca Parintele Mihail nu va pregeta (chiar daca este deosebit de ocupat si aglomerat si solicitat de atata lume care-l cauta pentru sfat, Spovedanie si rugaciune…) sa faca “MISIUNE APOLOGETICA” si prin intemediul acestui mijloc modern de comunicare (vorba contestatului IPS Nicolae…) care este INTERNETUL!

    Nadajduim ca INTRAREA IN LUPTA FATISA a Sfintiei Sale impotriva ECUMENISMULUI si a altor erezii si “inovatii” pe care fratii nostri rataciti si mincinosi (cf. 2 Corinteni, cap.11, vers. 26)… occidentali le propun Dreptmaritorilor crestini romani, va constitui O PILDA si un MODEL DE CURAJ si pentru alti OAMENI SI DUHOVNICI SI PASTORI DE VALOARE pe care INCA ii are BISERICA NOASTRA ORTODOXA, atat din viata monahala cat si din viata de MIR!

    Ii dam SLAVA lui DUMNEZEU pentru “FELUL LUI BINECUVANTAT SI TAINIC SI INTELEPT” in care El lucreaza PRIN ADEVARATII SAI SLUJITORI pentru APARAREA CURATIEI si ADEVARULUI BISERICII SALE si pentru mantuirea credinciosilor Sai, AMIN! HRISTOS A INVIAT!

  5. Cum spuneam si zilele trecute,Prea Cuvioase Parinte Protosinghel MIHAIL Stanciu,sustin cu toata taria,felul cu care ati iesit in fata, fiind primul care a luat atitudine. Prea Bunul Dumnezeu,pentru rugaciunile Prea Curatei Maicii Sale,ale Prea Sfintei Curatei Prea Bine Cuvantatei,Slavitei Stapanei noastre de Dumnezeu Nascatoarei si pururea Fecioarei Maria si ale tuturor sfintilor sa va ajute in tot lucrul bun si ziditor de suflet. Doamne ajuta .

  6. Slava lui Dumnezeu si cinste marturisitorilor Sai, Parintelui staret de la Antim si celorlalti parinti si reporteri care au realizat aceasta emisiune.

    Aceasta a venit dupa multe asteptari si este hranitoare de suflet
    pentru multi crestini ortodocsi din tara si de peste granitele ei.

    Domnul sa va sporeasca indrazneala si puterea de a continua, AMIN!

    O fiica care a trecut prin mlastina ratacirii, a ereziei si minciunii occindentului, astazi convertita la dreapta credinta.

  7. Sa dea Dumnezeu sa fim cu luare aminte si in toate situatiile ce vor urma sa nu uitam de rugaciune!

  8. CU NOI ESTE DUMNEZEU, INTELEGETI NEAMURI SI VA PLECATI, CACI CU NOI ESTE DUMNEZEU!

    Sa urmam pilda Sfintilor Parinti! Curaj fratilor!

  9. Minunat! Dar cat a durat emisiunea? Ce am vazut este o parte?
    Felicitari realizatorului si celor care au colaborat! Doamne, ajuta!

  10. Cred ca doar atat a fost despre Corneanu. A avut mare curaj Rafael Udriste. Nu stim daca va mai face si a doua emisiune dupa asta…

    Acum puteti asculta in reluare conferinta din seara asta, pe http://www.ortodoxradio.ro (deja a ajuns la cuvantul lui Danion). Veti auzi in scurt timp si toata inregistrarea, la noi.

  11. rtsp://212.54.100.33/video/DATA-2008-06-03-11-53.rm

    Aici – toata emsiunea “Semne” de sambata, 3 iunie! (cu real player)

    Sau, direct la arhiva: http://www.tvr.ro/emisiune.php?id=657# (aveti si versiunea flash player)

    Apar cu declaratii, chiar doi ierarhi ai nostri, PS Petroniu Salajanul si PS Iustinian Chira

  12. Pingback: Război întru Cuvânt » “SISTEMUL” sau CUM LUCREAZA SATANA “LA DOUA MAINI”
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate