Mitropolitul NEOFIT DE MORFOU marturiseste legat de VACCINUL “ANTI-COVID” si indeamna la rugaciune intetita ca FORTAREATA DE REZISTENTA “in fata raului pe care il planuiesc lucifericii Noii Ordini Mondiale”: “Vin momente foarte grele pentru umanitate. Sa facem lucruri concrete, sa nu fim doar vorbe si predici”

14-12-2020 Sublinieri

Predica Mitropolitului Neofit de Morfou la Sfanta Liturghie in cinstea sarbatorii Sfantului Apostol Tihic (8.12.2020):

Credinta Apostolica

– traducere de E.P. pentru Cuvântul Ortodox –

„Sa aveti ani binecuvantati si sa continuati sa va rugati si sa ziceti: „Da-mi, Hristoase, credinta si rabdarea sfintilor!”

Din ce se pare si din ce vedeti si voi, am ajuns in anii marii rabdari si ai marii credinte, a credintei sfintilor. Caci vom avea nevoie de rabdarea sfintilor si de credinta sfintilor, cea ortodoxa. Chiar oamenii care ar trebui sa pazeasca credinta ortodoxa nu fac acest lucru dupa cum se cuvine, ci, dimpotriva, o dilueaza – fapt extrem, extrem de periculos. De ce este acest fapt periculos? Pentru ca viata pe care o are fiecare o va trai asa cum ii ingaduie constiinta sa si circumstantele. Dar, in functie de credinta pe care o avem, va depinde si slava de care ne vom invrednici in Viata Vesnica.

Uitati-va la apostolul Tihic, un om tanar, foarte educat, plin de stiinta, ar fi putut si el sa aiba o viata de cinste ca om al legii, ca medic. Si toti apostolii care aveau anumiti talanti, precum Apostolul si Evanghelistul Luca, Apostolul Pavel – nu erau toti pescari, unii dintre ei aveau o vasta cultura si educatie, si erau foarte talentati, si aveau posibilitati lumesti sa faca cariera, ca sa ma exprim intr-un fel contemporan, si totusi, pentru dragostea lui Hristos, pentru Adevarul Evangheliei, si-au dedicat viata pentru a face din Sfanta Evanghelie o lucrare concreta. Exemplul lor, cuvantul lor, epistolele lor – pentru cei care au scris – pana astazi ne sunt noua sprijin si indrumare, de 20 de secole. Generatiile vin si trec, iar lucrarea Sfintilor Apostoli este nemicsorata si este temelia credintei noastre. De aceea si Biserica noastra se numeste Apostoleasca, iar credinta noastra se numeste apostolica.

Asadar, daca pierdem aceasta credinta sau daca o diluam este in pericol mantuirea noastra. Este in pericol Viata Vesnica si slava vesnica a sufletului si a trupului nostru. De aceea, trebuie sa fim foarte sensibili si atenti la cum ne vom apropia de Mila lui Dumnezeu in viata noastra si de cum vom marturisi credinta si adevarul Evangheliei. Aplicarea Evangheliei in viata noastra este cel mai bun “pasaport” pentru a ajunge in Viata Vesnica. Aceasta este Viata pe care si-au dorit-o si de care se bucura Sfintii Apostoli. Si noi putem sa fim impreuna locuitori cu acestia in Slava cea Vesnica, in Viata Vesnica. Epoca noastra ne da multe ocazii pentru a ajunge acolo, multe ocazii. Daca vom marturisi pe Hristos Cel Rastignit, Inviat si Care iarasi va sa vina cu slava. Daca Il impartasim pe Hristos copiilor nostri, nepotilor nostri. In primul rand prin exemplul nostru, si apoi, in functie de educatia fiecaruia si credinta fiecaruia, dupa cum poate. Dar si in zilele noastre trebuie sa ne straduim sa ridicam bastioane ale credintei, castre de rezistenta.

Vin momente foarte grele pentru umanitate, se pare ca cele grele de-abia acum incep. Cand se va termina, in mai, peripetia coronavirusului, vor veni alte peripetii. Mult mai mari ca aceasta. Asadar, vom avea nevoie de mai multa rabdare si mai multa credinta. Acum suntem in etapa de antrenament si examene. Vor trece aceste examene si vor veni altele mai grele. De aceea, va rog, am spus si in alte parti, in fiecare sat preotul sa gaseasca 10 oameni rugatori. Daca gaseste mai multi, cu atat mai bine. Sa dati fiecaruia din cei 10 sa citeasca in fiecare zi, la orice ora pot, doua catisme din Psaltirea lui David (…) La sfarsit, vom pomeni si nume de vii si adormiti, pe cei care ne iubesc si cei care ne urasc, pe cei care ne slujesc si cei care ne fac rau, pe oamenii aflati in durere. Sunt foarte multi oameni care au nevoie sa fie pomeniti. Acesta este cel mai bun mod despre care m-a luminat Dumnezeu si am primit si sfatuire de la oameni luminati, ca sa putem sa ridicam bastioane ale credintei in orice loc si vreme. Sa facem lucruri concrete, sa nu fim doar vorbe si predici. Dupa cum vedeti, se inrautateste situatia, vremurile. Crestinii ce fac? Sunt in stare doar sa isi puna masti ca sa fie protejati de acestea? La urmatoarea boala nu vom putea sa ne protejam cu masti si nici cu vaccinuri. Ce vom face?

Vaccinurile se vor dovedi foarte periculoase pentru om. Asa cum avem alimente modificate genetic, vom avea, incet-incet, si oameni modificati.

Asadar, crestinii trebuie sa le faca pe cele grele. Crestinii sunt pentru cele grele. Pentru cele usoare sunt ateii care cred ca pot sa schimbe lumea, dar in fapt nu pot sa se schimbe nici pe ei insisi. Crestin este acela care se poate schimba, se poate transforma, sa se sfinteasca. Noi, ierarhii, avem raspundere mare. Daca nu putem sa ii influentam pe cei multi, putem sa ajutam prin intermediul celor putini. Dumnezeu Isi face lucrarea Sa si cu putini.Acolo unde sunt doi sau trei in Numele Meu, Eu sunt in mijlocul lor”. Zece oameni are Galata. Unul este cel de langa mine, si nu o zic in gluma. Slava Domnului! Acestia zece nu vor vorbi despre lucrarea lor. Sa nu stie stanga ce face dreapta. In ascuns sa se faca aceasta lucrare. Acestia zece vor cladi castrul Galatei, al Ohiaronului, al Kagianei, al Kakopetriasului, unitatea credintei.

Unitate inseamna in primul rand impartasire comuna cu Sfanta Impartasanie, comuniunea dintre noi si comuniune intru rugaciune, unitate de credinta. Sa gasiti zece oameni si sa impartiti fiecaruia: unul va citi prima si a doua catisma, altul a treia si a patra si asa mai departe. Timp de o luna sa citeasca aceeasi catisma. In luna urmatoare sa schimbati catismele. In acest fel, veti deveni intelegatori ai sensurilor si ai pocaintei pe care le ascunde Psaltirea. In Psaltire, profetul David L-a ascuns pe Hristos, cu 800 de ani inainte de intruparea Sa. Sa Il descoperim si noi in Psaltire. Zicea Sfantul Paisie: Vreti o artilerie grea cu care sa loviti pe diavol si pacatul din voi? Cititi zilnic din Psaltire. (…) Noi nu suntem Paisie, nici Iacov. Totusi, suntem crestini ortodocsi si ne impartasim cu Sangele si Trupul Domnului spre iertarea pacatelor si Viata de Veci. De aceea, va rog, daca vrem sa ii ajutam pe copiii nostri, pe nepotii nostri, daca ne dorim sa ajutam lumea sa aiba putere de rezistenta in fata raului pe care il planuiesc lucifericii Noii Ordini Mondiale, sa construim aceasta fortareata, acest castru al rezistentei duhovnicesti prin citirea Psaltirii. Daca se gasesc mai multi oameni, cu atat mai bine va fi. Aceasta este o ascultare pe care vi-o dau, nu este grea si este o lucrare ce va ajuta tot neamul crestinesc, care, in zilele noastre, se afla in pericol. Vedeti ca toate atacurile sunt acum impotriva sanatatii oamenilor. Vor urma si alte atacuri care vor viza alte aspecte. Si toate atacurile sunt in preajma sarbatorilor.

Patra nu a putut sa il serbeze pe Apostolul Andrei din cauza carantinei. A fost in biserica doar un episcop, cu un preot si un diacon si au tinut Liturghia fara credinciosi. Pe cine? Chiar pe Sfantul Apostol Andrei!!

Inainte, de ziua Sfantului Dimitrie au facut Liturghie, au fost multi ierarhi, dar s-au temut sa il scoata pe Sfant din Biserica pentru a face procesiune. S-a aratat Sfantul si a spus: daca m-ar fi scos pe usa, doar de la mirul care ar fi curs, boala ar fi disparut. Dar toti s-au speriat. Si arhierei, si preoti, si popor. Si nu doar ca s-au speriat, dar au si zis unii ca s-au imbolnavit din cauza Liturghiei. Cat de mult s-a ranit atunci Sfantul Dimitrie!

Apoi a venit sarbatoarea Sfantului Nicolae. Oriunde este o biserica a Sfantului, a fost inchisa.

In cateva zile urmeaza Sfantul Spiridon. L-au inchis pe Sfantul Spiridon in Kerkira, acest Sfant care de doua ori a salvat Kerkira de ciuma si de foamete. Acum nu ar fi putut face la fel? Si bunul ierarh al Kerkirei, Nectarie, a anuntat oficial ca Mitropolia sa este sub prigoana si a cerut sa bata clopotele a jale, de cinci ori in fiecare zi, timp de o saptamana. Eu i-as zice sa mearga sa slujeasca si sa il bage si in inchisoare apoi. Si sa il scoata pe Sfantul in procesiune si sa indrazneasca sa ridice mana asupra Sfantului Spiridon!

Intelegeti de ce va vorbesc despre credinta? Credinta noastra trebuie sa fie activa, lucratoare. A venit clipa in care Hristos cere dovezi ale credintei noastre, deoarece pregateste noul echipaj al Bisericii Sale, noii ierarhi, noii preoti, noii credinciosi. Acum toti dam examene, sa se vada care ne vom gasi in noul echipaj. Cei care vor pleca, vor fi judecati de Dumnezeu daca vor intra in echipajul din Viata de Sus. Cei care vor ramane, daca vor fi in echipajul Bisericii de pe pamant. Si sus e viata, si jos e viata. Oriunde vom merge, nu avem de ales, si cei din iad au viata, dar cum e acea viata! Nu va amagiti, moartea dureaza doar 2 secunde. Dupa moarte, urmeaza viata vesnica.  De aceea, sa ne gandim bine ce vom face acum.

In ceea ce priveste vaccinul, va spun, [Mitropolitul de] Morfou nu va accepta sa il primeasca. Voi, ce veti face, sa va lumineze Dumnezeu. Eu nu voi deveni produs modificat al Noii Ordini Mondiale, cum sunt acele rosii pe care le luam de la supermarket si nu au nici un gust. Asa va deveni omenirea. Fara gust si fara miros. Eu vreau sa am „gust”. Sa ma vada lumea si sa spuna: aceste este Ierarhul de Morfou are acest „gust”. (…) Acesta este psaltul Galatei, vocea sa are acest gust. Fiecare are un gust aparte. Noua Ordine Mondiala nu vrea sa avem gust, nu vrea sa avem aroma, sa avem frumusete, bucurie, sa ni-L dorim pe Hristos. El ne da har si bucurie.

Sa aveti in vedere acestea si vom ramane in comuniune. Nu va vom lasa singuri. Si sa aveti in vedere ceva frumos ce mi-a spus un om sfant: ca aceasta boala va pleca asa cum a venit, dintr-odata, dar vom avea alte incercari. Le vom trece si pe acestea si, in Razboiul Mondial care va veni, se vor distruge Europa, America si Turcia; ce va ramane si cine va ramane va trai epoca sfintei lucrari de apostolat ortodox in toata lumea. De aceea v-am spus ca prin aceste examene Isi pregateste Hristos acum noul Sau echipaj. Cei care sunt fricosi… de ceea ce se tem, aceea vor pati. Cine nu se teme, fie le va darui Domnul frica de Dumnezeu si ii va face marturisitori, fie daca sunt fara de Dumnezeu, ii va lua de pe pamant. Ce sa le faca? Va fi nevoie de cei putini dar care vor aduce folos. Nu multi, fara de nici un folos. Dumnezeu sa ne invredniceasca sa ne gasim si noi in echipajul Sau, sa ne daruiasca bucuria vesnica sa slujim impreuna cu El, si cu Sfantul Tihic care serbeaza azi. (…)

Acum un an am primit vestea ca a adormit in Domnul un Sfant contemporan noua, Parintele Cuvios Efrem, ucenic al Sfantului Iosif Isihastul, pe care l-a dus Duhul Sfant in America, pe stadionul satanei, si acolo a ridicat 20 de manastiri. A adormit anul trecut si a profetit multe, multe din cele ce va spun. Acesta a spus ca pricinile multor cutremure si boli, si a marelui razboi ce vine sunt avorturile nemarturisite si multele anomalii care se petrec in cadrul si in afara casatoriei. (…) Acesta a zis ca ierarhii trebuie sa vorbeasca despre ce au vazut oamenii lui Dumnezeu ca va veni, macar sa se pocaiasca putini si sa vina raul mai mic. Tot acesta spus ca marile evenimente vor incepe imediat dupa moartea lui si nu se vor opri pana va veni pacea lui Hristos. Vedeti ce se intampla de anul trecut, din ianuarie. Si va continua pana se va curati toata lumea, graul se va strange cu graul, iar neghina cu neghina. Dumnezeu sa ne invredniceasca sa fim grau curat, parte a prescurii care se daruieste in Sfinta Liturghie!

Sa fiti binecuvantati!”

Vedeti si:

MITROPOLITUL NEOFIT indeamna la organizarea in parohii a unor LANTURI DE CITIRE A PSALTIRII ca paza in fata marilor incercari: “Parintii nostri ne-au invatat ca in asemenea clipe SA FACEM MULTE LITURGHII! IN FIECARE ZI! ASA INFRUNTAU MOARTEA, EPIDEMIILE, RAZBOAIELE, CUTREMURELE. Ei nu incuiau bisericile, ca acum! Bisericile erau deschise chiar si noaptea! Si lumea citea Psaltirea in biserici!”

IPS NEOFIT DE MORFOU – indemnuri, sfaturi si talcuiri duhovnicesti pentru vremurile de incercare pe care le traim (I): “Vrem sa dobandim linistea? Sa avem mangaiere intr-o lume in care toti si toate ne infricoseaza? Doar Duhul Sfant poate face aceasta, sa indeparteze frica de la noi”

IPS NEOFIT – Raspunsuri la Sinaxa din octombrie (II): “CITITI DIN PSALTIRE! Invatati sa COMUNICATI CU SFINTII! Deja profetiile devin stiri si doar POCAINTA NOASTRA ar mai putea sa stavileasca intensitatea raului caruia putina-credinta a crestinilor i-a permis sa capete DIMENSIUNI APOCALIPTICE”

Predica MITROPOLITULUI NEOFIT DE MORFOU la sarbatoarea Sfantului Dimitrie Izvoratorul de Mir: “Zic unii oameni ai lui Dumnezeu ca VINE ALTA BOALA, nu coronavirus, care va fi cu adevarat o boala grea. Deoarece AM DAT EXAMENE SI AM CAZUT, am fost putin-credinciosi. AM CREZUT CA NE VOR SALVA MASTILE. Mastile le punem la carnaval, nu la Sfanta Liturghie”

Omilie a mitropolitului de Morfou: “SA NU-TI MOARA SUFLETUL! Si DACA VINE CLIPA CEA GREA, SA MARTURISESTI PE HRISTOS! Razboiul cel mare este duhovnicesc. Dar acum a venit si ceasul razboiului cald. Si cele de departe au ajuns aproape. Si profetiile au devenit stiri” (AUDIO, gr. + TRADUCERE)

MITROPOLITUL cipriot NEOFIT: “Adevarul este ca a venit vremea examenelor credintei noastre si ne-au gasit pe toti, cler si popor, NEPREGATITI. Tot ce vedeti este LUCRAREA ANTIHRISTILOR ca sa pregateasca prin frica si teroare, HAOSUL, care va da nastere, mai intai, unui GUVERN MONDIAL si apoi Antihristului”

MITROPOLITUL NEOFIT DE MORFOU, anuntand ca la o eventuala reizbucnire a epidemiei NU VA MAI ACCEPTA INCHIDEREA BISERICILOR, chiar si cu pretul de a face inchisoare: “Nu e normal ca fricosul, putin credinciosul, fie ca este el episcop, preot sau protopop, sa isi aduca fobia sa in mijlocul Bisericii, sa ne-o impuna si noua si sa o faca lege. Asta inseamna negarea credintei ortodoxe”

MITROPOLITUL NEOFIT DE MORFOU: “Ceea ce traim acum este INCEPUTUL RAZBOIULUI MONDIAL, este un razboi biologic. Si mai ales este un RAZBOI AL FRICII. Daca reusesti sa infricosezi poporul, poti sa ii faci ce vrei. NU DOAR VACCINURI, CI TE SUI PE EL SI ITI SPUNE SI MULTUMESC! Acum este epoca marturisirii si a martiriului. Acum au venit ANII RABDARII”

“HRISTOASE AL MEU, DA-MI RABDAREA SI CREDINTA SFINTILOR!” – Predici noi ale MITROPOLITULUI cipriot NEOFIT DE MORFOU (audio, text): “Trebuie sa stiti ca EXAMENELE INCEP! Trebuie cu totii sa fim gata de mari evenimente neasteptate”

 

***

CANDELA RUGUL APRINS. Chemare la impreuna-rugaciune prin CITIREA PSALTIRII IN TIMPUL POSTULUI, pentru vremurile grele prin care (urmeaza sa) trecem, ca tara si ca lume…

SA NE RUGAM CU PSALTIREA, cu durerea inimii, pentru toate durerile lumii si ale noastre! CUVIOSUL PAISIE AGHIORITUL: “Pentru diavol, Psaltirea este precum trasnetul”

CUNUNILE FERICITULUI PARINTE EFREM DIN ARIZONA. Mitropolitul Neofit de Morfou despre batranul apostol al Americii, mutat recent la Domnul: “Este prin excelenta, impreuna cu Sfantul Paisie, proroc al neamului si al vremurilor de pe urma, al Eshatonului, care vine”

MESAJ GRAV DIN VEȘNICIE DIN PARTEA STAREȚULUI EFREM FILOTHEITUL la aproape 1 an de la adormire: “POCĂINȚĂ, POCĂINȚĂ, POCĂINȚĂ! Vai vouă tuturor pentru ceea ce vă așteaptă!; trebuie să vă pocăiți cât mai e timp… Trebuie să îngenuncheați și să plângeți, să vărsați lacrimi de pocăință, pentru ca Hristos să se îndure…”


Categorii

Al treilea razboi mondial, Biserica la ceas de cumpana, Mitropolitul Neofit de Morfou, Noua ordine mondiala/ Masonerie, Pandemia Covid-19, Portile Iadului, Vaccinarea obligatorie, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

19 Commentarii la “Mitropolitul NEOFIT DE MORFOU marturiseste legat de VACCINUL “ANTI-COVID” si indeamna la rugaciune intetita ca FORTAREATA DE REZISTENTA “in fata raului pe care il planuiesc lucifericii Noii Ordini Mondiale”: “Vin momente foarte grele pentru umanitate. Sa facem lucruri concrete, sa nu fim doar vorbe si predici”

 1. Doamne ajuta!
  Va multumesc tare mult pentru articolul postat. E de mare folos si il gasesc intaritor!
  Asteptam cu nerabdare un articol cu ceea ce indeamna Mitropolitul Neofit – dar altul si anume legat de hotararea guvernului cipriot de a inchide bisericile. Va fi un sinod saptamana aceasta in Biserica Cipriota in care se vor discuta masurile recent luate (din ce am observat, starea nu e una de completa unitate intre mai marii Bisericii Cipriote, cu mare regret). Imi amintesc ca Mitropolitul a zis dupa primul val ca nu va mai fi de acord cu inchiderea Bisericilor in Mitropolia pe care o pastoreste. Nu cunosc limba Greaca deloc dar stiu ca siteul Mitropoliei de Morfou este acesta:
  http://www.immorfou.org.cy/
  Pe 9 decembrie, adica a doua zi dupa ce a declarat in articolul postat de Dumneavoastra, a tinut un cuvant, pe care l-am tradus cu un tool din Greaca in Engleza. Desigur ca nu e o traducere exacta, dar sunt cateva pasaje in care se intelege clar pozitia Mitropolitului, mai ales in privinta ramanerii Bisericilor deschise.
  Linkul de la articol:
  http://www.immorfou.org.cy/speeches-mitropoliti/2224-om91220.html
  Traducerea:

  Child in Christ’s love,
  Hello always to the Lord!
  Subject: End of the Holy Sequences and Mysteries in our temples following the new measures announced by the Cypriot Government to deal with the crown

  With a view to the new restrictive measures, which he announced today, 09.12.2020, our Government, one of the most important cases of the contagious disease of the crown, and in Cyprus, and which were, admittedly, expected, would like to inform you of the following, in reference to the above subject.

  As he writes in yesterday’s (day 08.12.2020) open letter to the President and the members of the Cypriot Government, the Deputy Professor of Epidemiology and Public Health at the University of Cyprus, Dr. Hopeful Sotiriadis, “After 8 months of experience from the dispersion of the crown to the population of Cyprus and after taking dozens of different control measures, we find ourselves in about the same constant denominator. We see that the evolution of the crown in the population continues, as is the case all over the world. The phenomenon is strange, however strange, because whatever measures we take, the crown will continue to spread to the population, especially now in the winter, when the weather and other conditions are in the process of spreading it.” And, as noted by the special Epidemologist of Cyprus, other internationally renowned scientists, such as the Greek Epidemologist of America, dr. Ioannis Ioannidis, Professor of Stanford University.

  To us, In the speeches and sermons we made during the leaked “terrible year” 2020, we had repeatedly said that the above restrictive measures are measures intended to fail, so that the people can reach a moment of despair, society in chaos and systematically cultivated fear. And all of them, in order for the people of the “New Order of Things” to lead the world into the situation, to beg for the “miraculous bomb”, which the same people who created this whole situation prepared. However, with the artificial genetic material contained, many scientists in the world’s scientific community urge us not to take them, because their side effects, sooner or later, will prove tragic, as they have been tested as the other faults of the various infectious infectious diseases, but also because they will be a “digitized identity” —in the expression of the own new-year-olds—which will function as a means of full control. Thus, the modern man becomes a guinea pig of the “New Order of Things”, which among other things aims at the vertical reduction of the population of the earth… And, in order to deal with it more bluntly, the resourceful English prevent the indigesties as well as those who wish to procreation in the future to be involved with them. But the President of China, an advanced Neotaxis, recently entered the G20 summit the making of his many citizens with the QR code to facilitate their indirect general control. Because we venture and bring them up, some call us “co-ies”. If we are “co-ies”, then who are the co-leaders at the expense of freedom, which God has lent to His icon, the man?

  We have a special impression, which the Government in its above measures/decrees, by saving the sites of Orthodox worship with the churches, bars, taverns, restaurants and other places of worship, imposes the exclusion of the attendance of the citizens. These measures, of course, are considered to speed up the increase in unemployment and bankruptcy, the already burdened psychopathology of the citizens, and the prophesied shortage of food, of basic necessity and fuel, begins to emerge.

  The great introductions of the clergy and the faithful of the people were, and unfortunately, heard in his extreme resistance, which means conceptually, theologically and ecclesiastically, the “church” —i.e. the assembly of this clergy and the people to the glorification of God— And these are in a period of fasting, in which the faithful people fight in particular spiritually, and wish to be called and to socialize the Achrant Mysteries more regularly. And so we leave the souls of the atrophic for the contested protection of physical health, who have not secured the measures of the prisoners and their consultants. But we will give God a reason for our behavior. We chose the “health logic” of this world and left the works of faith, the Mysteries of the Church, to be ridiculed by believers and journalists. Let us also underline that the dark and the esphoid forces, because they do not want the world to be spiritually and physically strong, have set as a target, among others, the Mystery of Divine Eucharist. And they do not want the believers to take part, for they know that the eminent spiritual power of the believer is the society of the animal body and blood of Christ.

  The Holy Mass, i.e. the Mystery of the Divine Eucharist, but also any Mystery of the Orthodox Church, which is performed with the gathering of the faithful on it, within the framework of the worship of the only True Triad God, following the God-given commandment of our Lord Jesus Christ, who said, “This (the Mystery of Eucharist) is to be remembered”, as well as the ever-functional act of the Church. And the Holy Communion, this is the body and the blood of our Christ, which, in secret, but is truly sacrificed for the sake of the faithful in every Holy Mass, is not only impossible to be contagious of any infectious-infectious disease, but to those who come to it with faith and proper preparation, it administers health of the soul and body. We also point out the fatherly word of our Lord to the weak, and to you, sinners and to the law, “the coming to me I do not put out” (Jo. 6,37). The Lord does not expel anyone from His Church, but accepts all who come to Him. And this word of the Lord is timeless for the ecclesiastical pastors and successors of the Holy Apostles, even in spite of us the bishops of the Orthodox Church.

  As I say, at the limits of the metropolitan region of Morfos, I inform you, as the local Holy Metropolitan, that our holy temples will continue their operation without purpose and will not be closed in any way. That is to say, both the sacred Sequences and the Divine Functions, as well as the sacred Mysteries, will be held as normal. Neither ribbons shall be placed on the stools, nor shall any priest or commissioner have the right to determine the number of believers who come to the temple, nor to forbid them from coming to the temple.

  If the Government lays down laws on the protection, as it considers, of the physical health of the citizens, the Orthodox Church has its own sacred Tradition and its own laws and holy rules for two thousand years, in order to ensure and maintain the psychosomatic health of the faithful. And we emphasize in this respect the ancient legal ethos of the immunities of the priestly churches, the places of the worship of God, which can be made possible by the police of the faithful, at the very moment when this priesthood and immunity have been respected. And let us also remind you that this immunities are respected in the places of worship of all religions. Many of them must not be treated in the Orthodox churches by a two-thousand-year-old Christian state.

  In the light of the adage operation of our churches, it is considered to be contrary to the relevant governmental decrees, But neither the priests, nor the deacons, nor the ecclesiastical Commissioners, will have the responsibility, but I take it from the whole, before God and before the law, I personally, your Metropolitan. And I am ready, for the sake of the unprosced operation of our priestly temple and the commission of our Sequences and Mysteries, to appear in the courts of this world.

  After the patrician in Christ’s love and Christmas,
  • Metropolitan Morfos Neophytos
  Bishop of Evrychos, on 9 December 2020.
  Notification: The Archbishop of Cyprus, Mr. Chrysostomon II, and the members of the Holy Synod of the Church of Cyprus.

  Cred ca marturisirea Mitropolitului e un exemplu de urmat si il vad ca pe un Apostol al zilelor noastre. Eu cel putin, gasesc multa intarire in predicile sale, cuvintele lui sunt vii.
  @Admini: Va multumesc mult pentru osteneala si multumesc tare mult si persoanei care traduce.

  Doamne ajuta in tot ce faceti!

 2. “Eu i-as zice sa mearga sa slujeasca si sa il bage si in inchisoare apoi. Si sa il scoata pe Sfantul in procesiune si sa indrazneasca sa ridice mana asupra Sfantului Spiridon!

  Intelegeti de ce va vorbesc despre credinta? Credinta noastra trebuie sa fie activa, lucratoare. A venit clipa in care Hristos cere dovezi ale credintei noastre,”

  Dap! Cam asta e acum. Nu mai merge cu vechea strategie a bisericii. Trebuie actionat!.
  Acuma, sigur, mie imi este usor sa-i indemn pe altii din varful calculatorului in fata caruia stau mult prea mult. Oricum mult mai mult decit la rugaciune. Si asta cred ca este o alta mare problema a noastra a tuturor. Stam mult prea mult in fata calculatorului in loc sa facem ceva si mai ales rugaciune. Si sint prima pe lista asta din pacate.

  Dar totusi, CEVA trebuie facut si mai ales actionat!

 3. Doamne ajuta! Va multumim foarte mult, indeosebi pentru predicile pline de viata ale Mitropolitului Neofit! Mi-a semnalat o prietena, casatorita cu un grec, un cuvant deosebit al Mitropolitului, care nu stiu sa fi fost tradus in romana. Nadajduiesc sa-l gasiti vrednic de tradus si sa ne bucuram de el si sa ne insufletim si noi.
  https://orthodoxia.online/%ce%b1%cf%80%cf%8c%cf%88%ce%b5%ce%b9%cf%82/mitropolitis-morfou-neofytos-tha-dokimastoun-ta-nisia-giati-pername-ton-koronoio/?fbclid=IwAR3ozTJoCfEQj1meKaL-3PEumE8wYYiiyqoxQ0N8y3kqq530h5VJogAuDtU

 4. Iata un Ierarh intru care nu exista diplomatie searbada si care chiar lucreaza prin cuvantul sau, dea Domnul ca sa se dospeasca framantatura !
  Domnul sa-l sprijineasca si intareasca pe mitropolitul Neofit, iar fiecare dintre noi sa ne rugam cum nu ne-am mai rugat vreodata pana acum , Hristos nu ramane dator nici macar celor care dau un pahar cu apa…
  Multumiri admin-ilor pentru stradania continua de a ne aduce in inima cuvinte de folosinta spre viata vesnica.

 5. Un anunț foarte important pentru mântuirea sufletului legat de aceste vaccinuri:
  https://youtu.be/GpgpRtbMnbQ
  Doamne ajuta!

 6. GeluS,
  Mitropolitul de Corfu nu este doar un ierarh intru care nu exista diplomatie searbada , ci tine pur si simplu Biserica . Toti ochii sunt atintiti spre dansul mai ales de 8,9 luni incoace.

  Chiar isi inchipuie cineva ca drept-credinciosii crestini nu vad unde este Adevarul sau ca nu vad cine se osteneste pentru Dumnezeu sau nu simt care dintre preoti este Pastorul cel bun care isi pune viata in pericol pentru turma?

  Da, frati admini, va multumim pana la Cer!

 7. Exact asa am visat in martie.”ca un fior vine, ca un fior trece”
  “Sfanta Impartasanie este leacul”
  “Trebuie sa intoarcem spatele minciunii si sa-l marturisim pe Hristos”
  Pe scurt.
  Sa ne ajute si sa ne intareasca Dumnezeu

  Staretul Efrem a spus ca sint patru etape mari: virusul, masca, vaccinul si ciparea. (Stiu de la fiu duhovnicesc reîntors acasa la sfatul staretului, anul trecut).
  In nici unul sa nu credem si sa nu il acceptam.
  Este o eroare in text:
  Ati scris numele Nectarie in loc de Spiridon:
  “Si bunul ierarh al Kerkirei, Nectarie, a anuntat oficial ca Mitropolia sa este sub prigoana si a cerut sa bata clopotele a jale, de cinci ori in fiecare zi, timp de o saptamana. “

 8. Buna ziua
  Nu ma pot abona la stirile site-ului
  Dumneavoastra. Cum trebuie sa procedez?

 9. @Roni
  Asa este, TINE BISERICA, asa precum odinioara a tinut-o Sfantul Marcu al Efesului tot in vremuri grele si tulburi ! Suntem pe “aceeasi frecventa”, cum spunea iubitul Parinte Paisie !

 10. https://www.mediafax.ro/coronavirus/noua-tulpina-de-coronavirus-din-marea-britanie-are-mutatii-care-o-fac-mult-mai-contagioasa-in-randul-copiilor-19807797

  Dupa ce am citit materialul de mai sus, primul lucru care mi-a venit in minte a fost ce spunea IPS Neofit despre faptul ca urmeaza un nou virus, mult mai periculos decat covid. Nu stiu daca acesta este virusul despre care vorba Mitropolitul de Morfou, cert este ca a “aparut” fix acum, inainte de marele praznic al Nasterii Domnului, motiv pentru a impune, din nou, restrictii peste restrictii. Romanii care traiesc in Marea Britanie – in jur de un milion – nu se pot bucura nici de Craciun, dupa cum nu s-au putut bucura de Invierea Domnului.
  Dam slava lui Dumnezeu ca noua – romanilor din tara – ne ingaduie sa mergem la biserica in zilele de mare bucurie sufleteasca ale Nasterii Domnului si de celelalte mari sarbatori pe care le praznuim in aceasta perioada.
  Apara, mantuieste, miluieste şi ne pazeste pe noi, Dumnezeule, cu harul Tau.

 11. Pingback: MITROPOLITUL NEOFIT: “Acesta este inceputul unei demonocratii pe care unii si-o doresc”. REACTIA FATA DE AMENZILE DATE DE POLITIA CIPRIOTA PREOTILOR SI CREDINCIOSILOR CARE AU VENIT LA SFANTA LITURGHIE: “Este chiar un pacat greu care se v
 12. Pingback: Predică la Sf. Prooroc Daniel a PĂRINTELUI DAN BĂDULESCU (video, text): “În anumite circumstanțe, noi NU SUNTEM OBLIGAȚI să ne supunem unor porunci oricât de demente sau de antihristice ar fi. NU-I ASTA DATORIA CREȘTINULUI, CI SĂ AIBĂ DIS
 13. Pingback: Pr. Dan Bădulescu – CUVÂNT LA INTRAREA ÎN NOUL AN CIVIL despre PANDEMIE, MĂSURI, VACCIN, SILIRE și “PECETLUIRE”: “În mentalul nostru tot sperăm că vine vaccinul și vom scăpa de boala asta și ne vom întoarce la normal. C
 14. Pingback: UN STAREȚ DIN SFÂNTUL MUNTE despre ÎNȘELĂCIUNEA VACCINULUI și vremurile pe care le trăim: “Se pare că lucrurile se îndreaptă exact spre un Guvern unic mondial” | Cuvântul Ortodox
 15. Pingback: Pastorala curajoasă a PS SEBASTIAN, Episcopul Slatinei, la Sfintele Paști 2021 DENUNȚÂND PLANUL DIABOLIC DE RESETARE A LUMII, început prin PANDEMIE, ca “instaurare a altei ordini: fără Dumnezeu, fără credință, fără Biserică, fără mam
 16. Pingback: CUVÂNT AL MITROPOLITULUI CIPRIOT NEOFIT despre DICTATURA NOII ORDINI MONDIALE, folosindu-se de “boala coronavirusului”, VACCINURILE GENETICE și ARMA PSALTIRII: “Să avem frică de Dumnezeu, iar nu fobie de boli” | Cuvântul Ortod
 17. Pingback: PACATELE MICI, INJECTIILE MICI sau RAUL FACUT IN DOZE MICI, PE NESIMTITE… Predica despre BISERICA, “STIINTA” si “PROMOVAREA VACCINARII”: “Desi trupul este trecator, este bine sa-l folosim pentru a ne apropia de Hristos
 18. Pingback: PĂRINTELE DAMASCHIN GRIGORIATUL, în conferința de la Cahul, despre ARĂTĂRI ȘI MESAJE DESPRE VACCIN ȘI BOALĂ ale sfinților NECTARIE, EFREM CEL NOU și EFREM DIN ARIZONA. Episcopul Basarabiei de Sud, PS VENIAMIN – povățuiri și problematiz
 19. Pingback: Părintele Dan Bădulescu: ÎN CE RĂZBOI SUNTEM ACUM, CU CINE ȘI CU CE ARME LUPTĂM? “Sunt puteri drăcești. Nu se poate explica în cuvinte omenești o acțiune de asemenea amploare” (video, text) | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate