VA FI ROBITA BISERICA NOASTRA?

8-07-2008 Sublinieri

in-the-bell-tower.jpg

Am aflat din surse din Sfantul Sinod ca discutiile sunt incinse si continuau inca si la ora la care am scris (aproape de miezul noptii); iar la inceputul lor s-a incercat, din partea PF Daniel sa se propuna solutia “impaciuitorista” si “politica” a minimalizarii actelor grave ale celor doi episcopi apostati, a justificarii lor prin invocarea unor slabiciuni de moment si prin echivalarea lor cu niste greseli copilaresti, propunandu-se solutia “iertarii fratesti” si a continuarii drumului mai departe impreuna cu ei, fara sa se ia absolut nicio masura! Reactia ierarhilor ortodocsi nu s-a lasat asteptata si se pare ca acum confruntarea este deschisa si acerba.

Din informatiile noastre, daca BOR nu va lua nicio masura impotriva celor doi ierarhi, Biserica Rusa, Sfantul Munte Athos, dar foarte probabil si Biserica Greaca, Biserica Sarba si altele vor iesi din comuniune cu Biserica Ortodoxa Romana, iar atunci scindarea va fi inevitabila fata de o biserica apostata, ce se va inchina de facto catolicilor (chiar daca nu si de jure inca).

Sa priveghem si sa ne rugam cu totii intr-un cuget ca ierarhii drept-credinciosi si prin ei, Duhul Sfant sa biruiasca, iar de nu, sa fim pregatiti pentru ce este mai rau si pentru implinirea inca de pe acum a cuvintelor parintelui pustnic Proclu (care ne-a avertizat ce se va putea intampla prin noul Patriarh) si sa fim decisi sa ramanem cu ADEVARUL in ciuda incercarilor teribile care vor urma! Nu numai pentru noi, ci pentru intreaga lume:

“(…) Dar, pana la urma, … nu prea vad bine niste lucruri la crestini: E multa dusmanie si de-asta Duhul Sfant s-ar putea sa ne lese!

– Ce le spuneti celor care voteaza si care se gandesc la altele, nu la…?

– Auzi, uite ceva: stiu la ce se gandesc, ca daca voteaza il pune Mitropolit, il pune Episcop. Dar nu asa! Trebuie sa voteze adevarul, nu minciuna!…

Toti crestinii sa se roage la Dumnezeu asa: Doamne, da-le minte sa puie un Patriarh care nu vinde Ortodoxia la catolici! Si daca va vinde, pedeapsa lui Dumnezeu are sa-i ajunga! Treaba lor! Ca sa spun asa, eu nu pun palma (pe unul anume – nota mea), nu zic sa pui pe `cela sau pe `cela, nu! Eu atata: stau binisor si ma rog: Doamne, fie voia Ta! Faca-se voia Ta cu noi!

… Va spun asa: daca ei vor cauta sa nu robeasca Biserica Ortodoxa, Bunul Dumnezeu va tine toata faptura, toate natiile, toate credintele lor sucite, pe toti ii va tine Dumnezeu. Dar cand are sa-i puie pacatul si vrajmasul ii indeamna sa robeasca Biserica Ortodoxa, ii gata Ne va durea pe toti odata! Stii cum? Pamantul `ista e ca si cum ar fi o tabla si suntem toti pe tabla aceea. Cand ne-o “curentat”, toti tipam! Si de la mic pan` la mare, toti! Eu sunt simplu, nu pot sa spun altfel… Dar atata va spun: TREBUIE SA NE PAZIM A NU FI LUPTATORI CONTRA LUI DUMNEZEU!”

ghighiu_maica_domnului_plangand.jpg Cititi si:


Categorii

Biserica la ceas de cumpana, Portile Iadului

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

70 Commentarii la “VA FI ROBITA BISERICA NOASTRA?

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 3 / 3 >>

  1. Multam ca nu ai publicat ultima mea interventie. A deranjat pe cineva? Oricum nu o sa mai deranjez. Pentru Hristos iertati-ma.

  2. STITI CE AM VAZUT ACUM DOUA MINUTE PE TRINITAS?
    Rezumat al sedintei de azi a Sf. Sinod. Interviu cu Corneanu care intrebat daca regreta ce a facut a zis “deocamdata sfantul sinod a considerat ca ce am facut e o fapta regretabila si desigur imi pare rau ca s-a ajuns aici.” Vi se pare asta regret? Vi se pare ca si-a cerut iertare ca sa merite iertarea? Nu doar ca nu regreta si nu si-a cerut iertarea dar el a zis ca “deocamdata” sfantul sinod zice ca fapta lui e regretabila. Adica peste ceva timp va fi medaliat pentru ce a facut! Omul stie ce zice si e si foarte diplomat. Cica sa nu se compromita nici acum nici pe viitor cand gestul lui va fi vazut cu alti ochi. E vai de noi oameni buni! Si nu de noi acum cat de bietii crestini binecredinciosi din Banat pastoriti de asemenea pastori.

    Apoi, paziti-va de o noua sminteala! Incep unii sa zica ca avem ce meritam. Adica vezi Doamne, nu ereticii sunt facatori de faradelege ci dreptii sunt de vina ca nu se roaga destul, ca nu sunt destul de vrednici sa aiba pastori buni si asa mai departe. Dupa logica asta, inseamna ca nu mai e un drept pe lumea asta si cei care lucreaza faradelegea nu au vina. De acum abia incep marile sminteli. Nu doar sa ne rugam dar si sa marturisim si sa facem ce ne-au poruncit Sfintii Parinti. Si sa nu ne mai amagim cu sperante desarte.

  3. DA! Sa nu ne mai amagim…, caci vad ca si capete mai luminate ca Parintele SAVATIE BASTOVOI, se amagesc, desi ar trebui sa vada limpede ca vremea inceperii MARILOR CLATINARII IN BISERICA a sosit…!

    Sa-i rugam pe SFINTII Parinti, cu deosebire pe Sfantul IGANTIE BRIANCIANINOV, ca sa mijloceasca la TRONUL ADEVARULUI – HRISTOS, ca sa ne scape din ghearele si lanturile si robia AMAGIRII DE SINE, si sa-i scoata si pe ierarhii nostri care incep sa sufere tot mai evident de orbire duhovniceasca si de INSELARE DE SINE…!

    Amin!

  4. Mai tineti minte punctul 12 al celor 12 mirari ale lui C. Badilita? Vi-l reamintesc:
    “IPS Nicolae Corneanu nu va fi caterisit ci va fi canonizat”. Nimic nu este imposibil in lumina deciziei de azi a Sfantului (?) Sinod.

  5. Dupa proorocia Parintelui Adrian Fageteanu pentru viitorul patriarh, dupa hotararea luata de Sf Sinod astazi, dupa declaratia lui IPS Nicolae orice e posibil!
    Doamne,de e cu putinta da-ne timp de pocainta adevarata!

  6. Asa este liliana! Da-ne Bunule Dumnezeu timp de pocainta adevarata! Da-ne Doamne dragoste! Vom fi intrebari la Mare Judecata de ce nu am avut dragoste!
    Treceti si pe la subiectele umanitae de pe razboi:
    http://www.cuvantul-ortodox.ro/Fratii-mai-mici-ai-lui-Hristos/
    E atata durere aici…haideti sa ne solidarizam si pentru ceva de suflet..sa ne aratam dragostea, mila noastra! Si daca n-o avem sa o cultivam!

    Sincer m-a durut azi sa vad atat de multe comentarii aici si nici unul acolo!
    Nu cumva oare facem ce e mai usor de facut?

  7. evident ca N.Corneanu nu regreta!
    sinodul l-a iertat nepocait.moda noua in ietarea pacatelor.
    Daca nu ar fi asa de dureros si smintitor si frustrant pana aproape de deznadejde, as rade in hohote.
    Pupa-se astia din sinod si de la palatul patriarhiei cu fratii lor catolici!
    Pe la mine pe la “tara” preotii si crestinii ortodocsi sunt in randuiala Bisericii. Sa speram ca asa vor si ramane.
    Mai rau cu cei care, inca, nu cunosc Biserica, cei care nu stiu inca “cine suntem”.

  8. Vremea cernerii:
    azi s-a cernut Sfantul Sinod Ortodox Roman =1 (singur Bartolomeu al Clujului).
    Ca odinioara Sinodul de la Ferrara-Florenta=1( Sf.Marcu al Efesului).

  9. De cand si pana cand trebuie noi ortodocsii sa tot tinem seama de ceLe aproba sau dezaproba in Biserica noastra UE?
    De cand UE este detinatoarea ADEVARULUI infailibil despre mantuire?

    De ce trebuie sa avem o ORTODOXIE mereu si mereu “AMESTECATA” si care sa emane pe langa MIREASMA curata a ADEVARULUI si SFINTENIEI si…MIASMELE minciunii si erorilor??

    De ce nu putem avea o IERARHIE VERTICALA si DEVOTATA si FIDELA in intregime lui HRISTOS si VOINTEI LUI si ADEVARULUI LUI, si de ce aceasta ierarhie este mereu LASA si dispusa spre NEGOCIEREA ADEVARURILOR DE CREDINTA si care foloseste DIPLOMATIA pamanteasca in rezolvarea anumitor stari grave din Biserica decat INTELEPCIUNEA DUHOVNICEASCA si MODELUL Sfintilor Parinti de rezolvare de la Sinoadele Ecumenice??

    Si de ce trebuie noi cei simplii, mirenii SA NE OBISNUIM cu IDEEA ca mai mult nu pot acesti ierarhi sa dea din ei si sa ne ofere, si nici noi nu putem mai mult sa cerem de la ei?
    Pai, parca Hristos CERE DESAVARSIREA nu numai de la ei, de la PASTORI, ci chiar si de la noi, mirenii?
    Si parca SF. AP. PAVEL a spus CALCATI PE URMELE MELE, ca si eu CALC PE CELE ALE LUI HRISTOS!!!
    Sf. Pavel cere sa calce TOTI crestinii pe urmele lui, si cu ATAT MAI MULT IERARHII!!

    Si atunci de ce nu vor sa asculte de APOSTOLI si de CUVANTUL EVANGHELIEI (pe care s-au jurat sa-l propovaduiasca …sci cu viata…si nu numai cu vorba, dar nici cu vorba nu il mai propovaduiesc curat…)acesti ierarhi. Si de ce nu asculta pastorii nostri actuali IARAHII care au trait ca si APOSTOLII si care au PROPOVADUIT prin PILDA vietii lor ADEVARUL EVANGHELIEI??

    Da, spun si eu ca si alti frati care au scris mai sus, ca M-AM SATURAT si eu de atata imbibare si PROCENTAJ LUMESC si NEDDUHOVNICESC in toata viata Bisericii si cu deosebire in ceea ce fac si decid ierarhii nostri!

    Deci NU-I NIMIC DE LAUDAT in ceea ce a facut ieri Sinodul, ci-I de PLANS SI MAI ALES DE BLAMAT! caci de la un an la altul devine Sinodul tot mai lumesc si tot mai cuprins de ORBIRE si CUGETARE TRUPEASCA si AMAGIRE PLINA DE INSELARE si tot mai INCAPABIL sa ne pregateasca si ajute ca sa INFRUNTAM cu putere MARELE NECAZ CARE SE APROPIE si asupra caruia insusi Domnul ne-a avertizat in Evaghelia Lui!

    Deci Parintele Savatie, sa nu mai “aprecieze pozitiv” un Sinod pe care DOMNUL din Ceruri il dezaproba, cand vede ca ADEVARUL lui ESTE NESOCOTIT de acesti ierarhi, iar VIATA duhovniceasca si mantuirea OILOR LUI sunt puse in primejdie de acesti FALSI PASTORI, cu care EL-HRISTOS se va judeca in curand…!

    Amin!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate