DUMINICA SLABANOGULUI DE LA VITEZDA: “De acum sa nu mai pacatuiesti, ca sa nu-ti fie ceva mai rau!”

9-05-2009 Sublinieri

duminica-slabanogului-vitezda-9.jpg

Sf. Ioan Gura de Aur: Cuvânt la Duminica Slăbănogului

Dar oricât de înţelepţi, oricât de tari şi puternici am fi noi, dacă ne lipseşte ajutorul dumnezeiesc, nu putem rezista nici la cea mai mică încercare. Ce trebuie să vorbesc eu despre noi, oamenii cei mici şi slabi? De ar fi cineva încă şi un Pavel, sau un Petru, sau Iacob, sau Ioan, şi i-ar lipsi ajutorul dumnezeiesc, uşor ar fi învins, s-ar împiedica şi ar cădea. Spre a întări aceasta, vă voi aduce numai cuvintele lui Hristos ce le-a zis lui Petru: „Iată satana v-a cerut să vă cearnă ca grâul; Eu însă M-am rugat pentru line, ca să nu piară credinţa ta” (Luca 22, 31-32). El vrea să spună că, dacă nu l-ar fi ajutat pe Petru, nu ar fi rămas statornică nici chiar credinţa acestui Apostol.

ingerul-care-se-cobora-in-scaldatoarea-vitezda-si-tulbura-apa.JPG


Categorii

Duminici si Sarbatori - Noime vii pentru viata noastra, Talcuiri ale textelor scripturistice

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “DUMINICA SLABANOGULUI DE LA VITEZDA: “De acum sa nu mai pacatuiesti, ca sa nu-ti fie ceva mai rau!”

  1. Aş vrea să dorm ,să dorm
    Dar gândul nu mă lasă.
    Mă pune să-L întreb pe Dumnezeu
    Dacă iubesc, dacă-L iubesc pe El
    Şi El răspunde mie cu-aceeaşi întrebare:

    Doamne,
    Aş vrea să fiu copila
    Ce răsare dintre flori albastre
    Şi –Ţi spune de departe râzând
    Şi alergând spre Tine:
    <Doamne , uite, Dumnezeul meu,
    Ce flori albastre, Ţi le dăruiesc,
    Sunt ale Tale, căci Tu le-ai mângâiat
    În fiecare noapte când a răsărit luna.
    Ştii, Doamne, Te-am urmărit aseară
    Cum lacrima îţi strălucea obrazul,
    În glas de stele , dar tăceai,
    Primeşte ,Doamne, florile albastre,
    Sunt ale Tale , căci Tu le-ai lăcrimat.

  2. Doamne, ziua de astăzi a fost bună
    Pentru că eu acum
    Am putut vedea pentru o clipă
    Pâinea şi vinul din altar,
    Cum Te aduc pe Tine prezent
    În mijlocul oamenilor ce Te caută.
    Puţini dintre mulţi s-au gândit
    Acum la Tine şi Tu ai venit,
    Dar ai stat în taină, că nimeni
    Nu Te-a văzut, dar unii
    Ţi-au simţit prezenţa :
    O frumuseţe teribilă i-a înconjurat!!
    Aceasta e Iisuse, dragostea Ta,
    Prezenţa Ta în mijlocul celor care
    Te cântă, Te caută !!!!!

  3. Totusi este trist in lume…

  4. HRISTOS A INVIAT , ADEVARAT A INVIAT
    Acesta este dialogul cel poarta-ntreaga TA natura,
    Acest surd strigat atat de datator de viata ce se aude peste tot,
    Pe care noi sublima TA creatie nu vrem sa-l mai auzim in noi,
    Il spunem doar cu buzele, si nu in suflet si-n lucrarea noastra
    De aceea TE rugam o DOAMNE , nviaza-ne pe noi,ca toti sa spunem adevarul,
    ADEVARAT A INVIAT

  5. Hristos a inviat!Cine ma ajuta sa gasesc acatistul SF.Arsenie cel Mare?(am un baietel care poarta numele acestui mare sfant).Multumesc

  6. HRISTOS A INVIAT!
    Aceasta e printre cele mai frumoase pericope din Evanghelie. Recitesc cu placere spusele Sfantului Ioan Hrisostom despre ea.
    De cate ori ma gandesc la crucea vietii ma gandesc la acest slabanog. Oare Iisus nu stia ca boleste de 38 de ani si sa-l vindece mai repede sau sa nu-l mai intrebe nimic?
    Cred ca fiecare are o cruce de dus dar nu in sensul ca are de “trecut” anumite probe ci ca “suma” problemelor si necazurilor e constanta. Care sunt acestea depinde de drumul pe care il alege fiecare. Avem in plus libertatea de a mai pune “surcele” (pacate) in bocceluta noastra sau sa le “lasam” deoparte – sa nu le mai facem. Exista insa si o taina – cea a iertarii pacatelor (prin spovedanie) si mai exista bunatatea Dumnezeului nostru (oare pentru iertarea greselilor altora !?).
    Ma gandesc mult si la sfarsitul vietii mele. Ce am eu de dus in spate e “pus deoparte” deci si daca fug in munti si daca ma ascund tot trebuie sa “dau seama”. Ca sunt in lume sau in varf de munte pacatele mele tot ma urmaresc. Imi aduc aminte de doua spuse: cand neghina a umplut peste noapte graul – Iisus a spus ca nu trebuie scoasa acum CA NU CUMVA SA FIE SCOS SI GRAUL BUN. A doua spusa e a Parintelui Arsenie Boca cand dus fiind la Canal a spus ca el nu pleaca de acolo (si doar avea puterea sa plece!) pentru ca ramane sa-i sprijine si sa-i imbarbateze pe ceilalti!
    E peste drum de mine “graul bun” iar la Parintele Arsenie nici nu pot ridica privirea; dar sunt convins ca mai exista printre noi cel putin 5 crestini adevarati pentru ca altfel s-ar termina lumea. Asa ca ma gandesc ca e mai bine sa raman in lume – poate ca macar un ceai sa fiu vrednic sa le fac acestor Crestini adevarati!
    P.S. Cele ce se intampla azi in biserica noastra nu cred ca influenteaza fundamental crucea mea (ma uit si la vietile si faptele Sfantilor Vasile cel Mare, Marcu Eugenicul, Maxim Marturisitorul, Serafim de Sarov).
    Doamne ajuta-ne!

  7. Pingback: Război întru Cuvânt » PARINTELE CALCIU DESPRE SINGURATATE SI UNIREA INTRU BISERICA
  8. Pingback: Război întru Cuvânt » Duminica slabanogului de la Vitezda. DE CE SUFERINTA? DE CE BOALA? CUM SA IL AJUTAM PE CEL CARE SUFERA? Ne raspunde Parintele Arsenie Muscalu (audio)
  9. Pingback: Război întru Cuvânt » Parintele Arsenie Boca si IPS Teofan: “Ridica-te si umbla!” DE UNDE INCEPE SI CUM SE VINDECA SLABANOGIREA NEAMULUI?
  10. Pingback: SFANTUL IOAN GURA DE AUR (13 nov.) – merinde necesare pe calea cea stramta, candele fierbinti pentru incalzirea si luminarea sufletelor: “Prin comoditate sa nu se astepte cineva sa vada cerul” -
  11. Pingback: Din predica Sfantului Nicolae Velimirovici la DUMINICA SLABANOGULUI DE LA SCALDATOAREA VITEZDA: “Iata Omul care a venit pentru om!”; “Mila este mai de pret decat orice fel de punere in lege pe dinafara” | Cuvântul Ortodox
  12. Pingback: Konstantin V. Zorin: LA CE AR PUTEA FOLOSI BOALA SI SUFERINTA? SITUATIILE LIMITA SI CERCETAREA PRONIEI DUMNEZEIESTI | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate