Praznuirea ucenicului celui iubit(or), Sfantul Apostol Ioan, si a insinguratului Avva Arsenie, invatatorul plansului

7-05-2010 Sublinieri

teologul.JPG

Dintre evanghelisti, Sfantul Ioan este cel care ne introduce cel mai direct, mai puternic in camarile de taina ale Duhului, ale Imparatiei lui Dumnezeu; din cuvintele, descoperirile sau relatarile sale Hristos ni Se descopera parca cel mai viu, cel mai limpede, cu cea mai mare putere ca Dumnezeu adevarat, ca Dumnezeu al Iubirii si ca Lumina a lumii. Nu in zadar Sfantul Apostol Ioan a fost numit de Biserica si “Teologul“, pentru ca ne-a vorbit despre Dumnezeu cel mai… dumnezeieste, revelandu-ni-L intr-un chip unic si de ne-egalat prin cuvant pe Cuvantul intrupat al Tatalui. In Evanghelia si in Epistolele Sfantului Apostol Ioan simti in modul cel mai limpede ca, asa cum spunea un parinte ardelean chiar el foarte atasat de Sfantul Evanghelist Ioan (parintele Miron Mihailescu) iti vorbeste Dumnezeu” chiar tie insuti, personal si direct…

(cititi in intregime aici)

– Cititi si:

a-269.jpg

Zis-a avva Daniil: ne-a povestit noua avva Arsenie ca pentru el, desi poate chiar el era. Ca sezand un batran in chilia sa i-a venit un glas zicand: vino si iti voi arata lucrurile oamenilor. Si sculandu-se, a iesit si l-a dus pe el intr-un loc si i-a aratat un arap taind lemne si facand o sarcina mare si acela se ispitea sa o ridice, dar nu putea. Si in loc de a mai lua dintr-ansa, el mergand mai taia lemne si adauga peste sarcina. Si aceasta o facea vreme indelungata si mergand putin mai inainte, iarasi i-au aratat lui un om stand langa un lac si scotand apa dintr-ansul si turnand-o intr-un jgheab gaurit, din care curgea iarasi in lac. Continuare

8-5.jpg


Categorii

"Concentrate" duhovnicesti, Sfintii - prietenii lui Dumnezeu, prietenii nostri

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “Praznuirea ucenicului celui iubit(or), Sfantul Apostol Ioan, si a insinguratului Avva Arsenie, invatatorul plansului

  1. Slava lui Dumnezeu pentru sfintii pe care ni I-a dat!

  2. Sfantul Apostol si Evanghelist Ioan este ucenicul cel iubitor si “cel iubit” nu “cel mai iubit”.

  3. Pingback: Război întru Cuvânt » FERICITUL FILOTEI ZERVAKOS – 30 DE ANI DE LA MUTAREA LA CER: “Vremuri stricate, zile viclene, cel ce se mantuieste pe sine mare se va numi…”
  4. Iubirea-i darul cel mai sfânt
    Ce se câştigă pe pământ,
    Prin rstignirile lui ,,eu’’
    Din dragoste de Dumnezeu.

    Ea-i sfântă lacrimă şi crin.
    E simţământ şi trai divin,
    Tainic primit prin dar cersc
    În orice suflet omenesc.

    Ea-i tot ce-nseamnă bun şi sfânt,
    Prin har, în inimi pe pământ.
    Ea, plânge, mângâie şi iartă,
    Îndură rabdă şi aşteaptă

    Şi pururi se aduce-n dar,
    Ca jertfă sfântului altar
    Că tot ce are e de sus
    Din jertfa Domnului Iisus.

    Iubirea cea adevărată,
    Nu-i egoistă, nu-i nedreaptă,
    Nu vrea nimic de pe pământ.
    Căci vrea sublimul. Vrea ce-i sfânt.

    Vrea pentru semeni fericire
    -Prin Dumnezeu- spre mântuire.
    Iar cine-o are pe pământ,
    E chip de înger. E om sfânt,

    Cu tot ce-i bun şi ce-i frumos,
    Cules din jertfa lui Hristos.
    E nobil ca cerul senin.
    E om om ceresc şi chip divin.

  5. Frumoase invataturi!Pentru care va multumesc. Dragii mei, am şi eu o rugămite. Prieteni,intru propagarea credinţei,va rog sa dam o mina de ajutor Bisericii Sf. Andrei, din strada Parva, care a infiintat o filiala a Asociaţtiei Ortodoxe Fratia de la Alba Iulia si care isi propune construirea unor case pentru peroanele fara locuinta, cultivarea mai multor terenuri pentru a da de muncă somerilor, organizarea de spectacole pentru tineri, realizarea de filme cu vietile sfintilor etc. Pentru toate acestea Biserica SF. Andrei are nevoie de noi. Putem face acest lucru inscriindu-ne în Asociaţia Ortodoxa Fraţia, condusă de partinele Nicolae Popescu. Domnia sa este un preot foarte ambitios. A construit Biserica SF. Andrei care are, intîmplator aceleaşi dimensiuni, ca lungime şi latime, cu cele ale Templului de la Ierusalim. Intâmplator, pentru că dimensiunile au fost stabilite in funcţie de spaţiul liber de teren. Atît a permis terenul, atît a construit. la final, după măsurărori, au constatat că Biserica SF. Andrei avea aceleai dimensiuni cu Templul de la Ierusalim. Parintle publică şi o revistă foarte educativa, dar din pacate puterea de distribuţie e deficitară. Acestea sunt doar câteva dintre realizarile şi proeiectele Parintelui Nicolae Popescu- cel blând şi răbdător. Va multumesc pentru intelegere! Acum, in aceasta periada de criza, trebuie să facem dovada Bunului Dumnezeu că putem renunţa la o parte din banuţii noştri pentru a-i ajuta pe cei care sunt mai năpăstuiţi decât noi. Adevarata dragoste de aproapele se dovedestein vremuri grele, mai mult decât atunci cînd suntem îndestulaţi. Va Multumesc din suflet! Doamne Ajută şi ne miluieşte! Amin!

  6. „Apostole al lui Hristos, de Dumnezeu iubite, grabeste de izbaveste pe poporul cel fara de raspuns. Ca te primeste cand cazi catre El, Cel ce te-a primit cand te-ai rezemat pe pieptu-I; pe Care roaga-L, de Dumnezeu cuvantatorule, si norul paganilor cel pus asupra noastra sa-l risipeasca, cerandu-ne noua pace si mare mila.” Troparul

  7. “Prezentare a unui miracol care a avut loc la mormântul său: Când avea peste o sută de ani, Sfântul Ioan a luat şapte ucenici în afara Efesului şi i-a pus să sape un mormânt în formă de cruce. Apoi, Sfântul Ioan s-a aşezat în mormânt şi ucenicii l-au îngropat acolo de viu. Mai târziu, când mormântul său a fost deschis, trupul Sfântului Ioan nu mai era acolo. ‘În fiecare an în 8 mai, din mormântul său se ridică un praf cu care bolnavii de diferite boli se vindecă.’ ” (en)

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate