ACOPERAMANTUL MAICII DOMNULUI

30-09-2011 Sublinieri

Sub acoperamantul Tau scapam, Stapana...

Bucura-te, puternica desteptare a constiintelor celor adormite!

Sub milostivirea ta scăpăm, Născătoare de Dumnezeu. Rugăciunile noastre nu le trece cu vederea în nevoi, ci din primejdii ne izbăveşte pe noi, una curată, una binecuvântată!


Sub milostivirea ta…

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.


 ***

Acatistul Sfantului Acoperamant al Maicii Domnului (text)

***

(Marian Moise)

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.


“Iata, cad la tine, cea cu totul fara de prihana, cu credinta fierbinte, aruncand deznadajduirea cea desavarsita a sufletului meu, in noianul cel mare si nemarginit al milostivirii si al buntatatii tale si strig cu plangere: Stapana, mantuieste-ma!

***

RUGACIUNE CATRE PREASFANTA NASCATOARE DE DUMNEZEU

O!, Preacurata Maica a Domnului, a puterilor celor de sus, Imparateasa cerului si a pamantului, atotputernica, aparatoarea si taria noastra, primeste aceasta cantare de lauda si de multumire de la noi nevrednicii robii tai.

Inalta rugaciunile noastre la Tronul lui Dumnezeu si Fiul tau ca sa fie milostiv nedreptatilor noastre. Sa adauge harul sau tuturor celor ce cinstesc preacinstitul tau nume si cu credinta si cu dragoste se inchina facatoarei de minuni icoanei tale. Ca nu suntem vrednici sa fim miluiti de Dansul, daca tu Stapana nu-L vei milostivi asupra noastra. Tie toate sunt cu putinta de la Dansul si pentru aceasta nazuim la tine, ca esti acoperitoarea noastra si grabnica ajutatoare. Auzi-ne pe noi cei ce ne rugam tie, ocroteste-ne cu puternicul tau Acoperamant si cere de la Dumnezeu Fiul Tau, sa dea pastorilor nostri sfintenie ca sa privegheze si sa ocarmuiasca sufletele noastre; ocarmuitorilor de orase intelepciune si putere, judecatorilor dreptate si necautare la fata, invatatorilor minte si smerita intelepciune, sotilor dragoste si conglasuire, fiilor ascultare, asupritilor rabdare, asupritorilor frica de Dumnezeu, celor scarbiti rabdare si bucurie duhovniceasca, benchetuitorilor infranare, si noua tuturor, duhul intelepciunii si al cucerniciei, duhul milostivirii si al blandetii, duhul curatiei si al dreptatii.

Asa, Doamna preasfanta, milostiveste-te asupra noastra si asupra neputinciosului tau popor. Pe cei rataciti povatuieste-i pe calea cea buna, pe cei batrani ii sprijineste, pe prunci ii pazeste si pe noi pe toti ne apara si ne ocroteste cu milostivirea ta. Pe toti scoate-ne din adancul pacatului si ne lumineaza ochii inimii noastre spre cautarea mantuirii. Milostiva fii noua aici in aceasta viata, iar la infricosata judecata sa te rogi pentru noi catre Fiul tau si Dumnezeul nostru. Ca tu, Doamna, esti slava celor ceresti si nadejdea pamantenilor. Tu esti dupa Dumnezeu nadejdea si aparatoarea noastra a tuturor celor ce ne rugam tie cu credinta. Deci ne rugam tie, atotputernica ajutatoarea noastra si tie ne incredintam pe noi insine si unul pe altul si toata viata noastra acum si pururea si in vecii vecilor, Amin.

IMPARATEASA MEA…

Imparateasa mea cea preabuna si nadejdea mea, Nascatoare de Dumnezeu, primitoarea saracilor si ajutatoarea strainilor, bucuria scarbitilor si acoperitoarea necajitilor, vezi-mi nevoia, vezi-mi scarba, ajuta-mi ca unui neputincios, hraneste-ma ca pe un strain, necazul meu il stii, deci il dezleaga precum voiesti, ca n-am alt ajutor afara de tine, nici alta folositoare grabnica nici alta mangaiere buna, ci numai pe tine Maica lui Dumnezeu, ca sa ma pazesti si sa ma acoperi in vecii vecilor, amin.

***

Vezi si:

Va oferim mai jos cateva fotografii realizate de unul dintre colaboratorii nostri in Biserica din Vlaherne:

1mn.jpg

2mn.jpg

3mn.jpg

4mn.jpg

5mn.jpg

6mn.jpg

7mn.jpg

8mn.jpg

9mn.jpg


Categorii

"Concentrate" duhovnicesti, Acoperamantul Maicii Domnului, Maica Domnului

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

17 Commentarii la “ACOPERAMANTUL MAICII DOMNULUI

 1. Sfanta Maica Domnului este cel mai mare mijlocitor pe care-l avem in fata Lui Hristos Dumnezeu ! Rugandu-ne Ei zilnic, vom intelege si vom dobandi forta de a suporta multe lucruri neplacute, pentru ca vom dobandi dragostea de Dumnezeu.
  Am inteles, de curand, de ce :
  (Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel
  Cap. 13)

  “4. Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte.

  5. Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul.

  8. Dragostea nu cade niciodată. Cât despre proorocii – se vor desfiinţa; darul limbilor va înceta; ştiinţa se va sfârşi;

  13. Şi acum rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea.”

  Pentru ca, fratilor, atunci cand Il iubesti pe Dumnezeu cu adevarat, suporti orice.
  Te intrebi de ce sa-ti suporti colegii de serviciu care te umilesc? Din dragoste pentru Dumnezeu.
  Te intrebi de ce sa-ti suporti sotul/sotia care te umileste ? Din dragoste pentru Dumnezeu !
  Te intrebi de ce sa-ti suporti copiii nerecunoscatori ? Din dragoste pentru Dumnezeu !
  Te intrebi de ce sa-ti suporti rudele, vecinii, prietenii care te dezamagesc ? Din dragoste pentru Dumnezeu !
  Si asa mai departe, dupa cum simtim si traim fiecare, putem gasi multa bucurie in suferinta sau frustrarea pe care o acceptam, din dragoste pentru Dumnezeu.
  Caci a raspunde raului cu rau, dispretului cu dispret sau umilintei cu orgoliu, ar insemna ca nu-L iubim indeajuns pe Creatorul Dragostei.
  Fratilor, cand Il iubim pe Dumnezeu, iubim aproapele fara rezerve sau exigente. Abia atunci intelegem iubirea adevarata.
  Si singura Maica Dumnezeului nostru ne poate ajuta sa intelegem.
  Si vom intelege rugandu-ne Ei sa mijloceasca pentru noi.
  Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu, Feciora Marie, miluieste-ne pe noi !

 2. As vrea sa mai adaug, ca atunci cand spun “sa suportam”,nu o spun in sens peiorativ gen “il suport, ce sa fac, dar nu-l apreciez…”.
  Ci ma refer la a suporta cu sensul lui de origine, adica “a purta greutatea” lui, a-l sustine, a-l intelege…pe cel care ma umileste,ma dezamageste, ma nedreptateste, pentru ca Il iubesc pe Dumnezeu.

 3. O , Măicuţă Precurată,
  Dacă Tu n-ai mijloci
  Sus la Fiul Tău cu lacrimi
  Oare cîţi s-ar mântui ?

  Dacă Tu Măicuţă sfântă
  Pentru noi n’ai suspina,
  Dacă n’ai cere Tu milă ,
  Domnul cât ne-ar mai răbda ?

  Dacă glasurile noastre
  Tu nu le-ai fi auzit ,
  Dacă nu cereai Tu milă ,
  Oare câți am fi pierit ?

  Că ne-am adâncit în rele
  Şi nu ştim să ne rugăm,
  Că şi-n sfintele biserici ,
  Noi pe Domnul-l supărăm .

  Dar când Tu sfântă Fecioară ,
  Te rogi grabnic pentru noi,
  Fiul Tău cu drag Te-ascultă
  Şi ne scoate din nevoi .

  Că-n iubirea ce Ţi-o poartă
  Nu te poate refuza
  Fiul Tău şi Domnul nostru
  Şi’mplinește ruga Ta.

  Pentru’aceasta noi creştinii
  Maică sfântă-Ţi mulţumim
  Şi cu inima curată,
  Î-Ţi cântăm şi Te slăvim .

 4. De astazi de dimineata, de la ora 10, se scot moastele Sfantului Ciprian la biserica Zlatari de pe Calea Victoriei, vis-a vis de CEC. Vor ramane scoase pana duminica seara.

 5. @ Hrisanti

  din experienta,e greu tare sa rabzi omul care cu o mica nedreptate te loveste repetat unde esti mai sensibil, sau sa rabzi fara sa raspunzi pe cel ce te judeca gresit.

  daca il rabzi pentru Hristos, mai incolo, nu imediat, vei primi si intelegere pentru el.

  rabdarea (necazurilor,bolilor, nedreptatilor mici si mari) e cel mai greu lucru pentru un om. cel mai greu. aici fara ajutorul harului suntem oameni morti

  (vezi si ultimele zile ale Parintelui Paisie de la Sihla, care spunea ” eu la toti le-am spus rabdare,dar cand mi-a venit si mie randul vad cat de greu e”, sau ultimele zile ale Parintelui Serafim Rose, sau ultima zi a Parintelui Iosif isihastul. toti au fost greu incercati pentru rabdare si pentru credinta pana in ultimul moment)

  pana la dragostea de care vorbeste Sfantul Apostol Pavel e distanta uriasa. cine stie daca unul la un neam o primeste

 6. Nascut sub Sf.Acoperamant al Maicii Domnului (1 octombrie 1846), Sf.Nectarie avea sa o iubeasca si sa o cinsteasca pe Curata Fecioara toata viata sa.
  Nu putine erau datile in care venea si ingenunchea in fata Prea Curatei, impartasindu-i toate tristetile si necazurile de care avea parte:

  “Tarziu de tot, in noaptea aceleiasi zile, statu de vorba indelung cu Maica Domnului.

  – Aparatoare Doamna, iata ce problema ne preocupa de asta data, tulburand sufletele maicilor.
  Nadejdile noastre de viitor atarna de-un fir de par. Va rog, nu conteniti a ma ajuta.

  Pentru multele si insemnatele voastre binefaceri, ce v-as putea darui eu, sarmanul… Cateva firave cantari, cateva imnuri de lauda… Nadajduind in bunatatea voastra de Maica, nu mai iau seama la nenumaratii nori negri de pe cerul acestor zile si nu deznadajduiesc.

  Rugati-L, din nou, pe Fiul vostru, Domnul tuturor, sa nu-Si intoarca privirea de la aceasta manastire, fie si numai din pricina durerii acestor suflete simple … ”
  (Sotos Hondropoulos, Sfantul Nectarie, Sfantul secolului nostru)

  Intr-adevar, Sf.Nectarie avea sa-si onoreze promisiunea facuta.
  Una dintre cele mai frumoase cantari inchinate Maicii Domnului, este Fecioara Curata, ale carei versuri sunt scrise de catre Sf. Nectarie:

  http://www.youtube.com/watch?v=ZVK9FJqJWKw

  Fecioara Curata
  de Sf. Nectarie al Eginei
  Glas 5

  Fecioara Maica Maria
  Stapana Imparateasa
  Pe tine te fericim

  Curata fiica din Adam
  Parfum de floare aleasa
  Pe tine te fericim

  Aleasa fiica de imparat
  Fecioara nenuntita
  Pe tine te fericim

  Smerenia te-a ridicat
  Si te-a facut slavita
  Pe tine te fericim

  Mai sus de ceruri te-ai suit
  Prin nasterea straina
  Pe tine te fericim

  Pe heruvimi ai covarsit
  In cinste si lumina
  Pe tine te fericim

  Si serafimii in zborul lor
  La slava ta cu dor privesc
  Pe tine te fericim

  Arhanghelii si ceata lor
  De frumusetea ta doresc
  Pe tine te fericim

  Cantarea heruvimilor
  Spre tine se indreapta
  Pe tine te fericim

  Iar ceata serafimilor
  In ode se desfata
  Pe tine te fericim

  Arhanghelii neincetat
  Cu toate ostile ceresti
  Pe tine te fericim

  In dorul lor nesaturat
  Din lauda nu se opresc
  Pe tine te fericim

  Esti bucuria cetelor
  De ingeri laudata
  Pe tine te fericim

  Esti pacea si sfintitul dor
  A sfintilor curata
  Pe tine te fericim

  Esti mangaierea tuturor
  Ce tie se inchina
  Pe tine te fericim

  Esti Maica ortodocsilor
  Si-a lor nadejde buna
  Pe tine te fericim

  A randuielilor ceresti
  Stapana mult cantata
  Pe tine te fericim

  Esti si a celor pamantesti
  Scapare intemeiata
  Pe tine te fericim

  Din aurorile ceresti
  Faclie luminata
  Pe tine te fericim

  Si noua ne impartasesti
  Lumina cea curata
  Pe tine te fericim

  Potir sfintit ce daruiesti
  Izvor de nemurire
  Pe tine te fericim

  Adapa-ne pe noi cei rai
  Cu vesnica-ti iubire
  Pe tine te fericim

  Si ne hraneste neincetat
  Cu painea de viata
  Pe tine te fericim

  Ce dintru tine s-a luat
  Fecioara prea curata
  Pe tine te fericim

  O, Maica fara de pacat
  Balsam de mangaiere
  Pe tine te fericim

  Ne fi celor ce-am apucat
  cararea spre Inviere
  Pe tine te fericim

  Fecioara Maica te avem
  Liman de mantuire
  Pe tine te fericim

  Si bucurie si indemn
  Si cale de suire
  Pe tine te fericim

  Bucura-te roza de mai
  Si floarea curatiei
  Pe tine te fericim

  Bucura-te sfintite Rai
  Salasul fecioriei
  Pe tine te fericim

  Mireasa sfanta al tau dor
  Ne umple de iubire
  Pe tine te fericim

  Si ni se face tuturor
  Urcus spre Imparatie
  Pe tine te fericim

  Fecioara, acoperamant
  A lumii intregi Stapana
  Pe tine te fericim

  Pazeste al nostru sfant pamant
  Si vatra si gradina
  Pe tine te fericim

  Si cu caldura te rugam
  Stapana prea sfintita
  Pe tine te fericim

  Pazeste-ne, te imploram,
  De-a celui rau ispita
  Pe tine te fericim

  Ne apara si te pazim
  Si turn de aparare
  Pe tine te fericim

  Si calauza celora
  Ce-n tine-si-au scapare
  Pe tine te fericim

  Si Imparatia lui Hristos
  Ne-o da ca mostenire
  Pe tine te fericim

  Ca sa-ti aducem ca prinos
  A noastra multumire
  Pe tine te fericim

  Si sa-ti cantam neincetat
  Cantarea ta-n vecie
  Pe tine te fericim

  Cuvine-se cu adevarat
  Sa te slavim Marie
  Pe tine te fericim

  (Versuri de la: http://www.versuri.ro/)

 7. Pingback: ICOANA FACATOARE DE MINUNI A MAICII DOMNULUI DE LA MANASTIREA BISERICANI. Sfintii Iosif si Chiriac de la Bisericani (1 octombrie)
 8. Buna ziua. As vrea sa va cer permisiunea de a prelua si eu, pe blogul meu, rugaciuni, icoane si acatiste audio de pe acest site. Si voi preciza sursa. De asemenea, voi include si link catre site-ul dumneavoastra. Se poate? Va rog…

 9. @ Dhyana:

  Desigur.

 10. @cn

  Si eu tot din experienta spuneam…:-) Acum depinde de experientele fiecaruia. Unii au mai usoare, altii mai grele, dupa cum stie Dumnezeu ca le pot suporta. Oricum, merita sa incercam ce e mai greu. Cu cat e mai greu, cu atat ne usureaza sufletele…

 11. Pingback: INTRAREA MAICII DOMNULUI IN BISERICA. Predica Parintelui Teofan de la Putna (audio si text). Frumusetea si sensibilitatea SFINTEI SFINTELOR
 12. Pingback: Măria Sa Neagoe Basarab…. Randuri miscatoare si pilduitoare din INSEMNARILE MONAHIEI PLATONIDA, DOAMNA DESPINA, sotia sfantului voievod: “Alaturi de domnul Neagoe am aflat margaritarul cel mai scump: dragostea lui Dumnezeu” -
 13. Pingback: Predici la sarbatoarea ACOPERAMANTULUI MAICII DOMNULUI, intins asupra lucrurilor mari sau marunte din viata celor credinciosi. Cum sa castigam si noi ajutorul Maicii Domnului, CUM SA SPORIM LEGATURA NOASTRA CU EA? -
 14. Pingback: ACOPERAMANTUL MAICII DOMNULUI. Predici audio despre istoricul sarbatorii, MINUNILE, MIJLOCIRILE si LACRIMILE bunei noastre Maicute din cer -
 15. Pingback: ACOPERAMANTUL MAICII DOMNULUI. Cum sa stam in Biserica si cum sa ne rugam astfel incat rugaciunea noastra sa fie primita de Domnul? ACOPERIREA GRESELILOR | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate