APELUL PREASFINȚITULUI MACARIE: “Dragii mei, mergeți la biserică, acum, fără nicio amânare. Mărturisiți-vă acum, împărtășiți-vă acum! Căci timp de amânare nu mai avem”

24-10-2020 Sublinieri

Episcopia Ortodoxă a Europei de Nord:

Preaiubiții mei, multă zarvă, multă frământare este în lume…

Preaiubiții mei, multă zarvă, multă frământare este în lume, dar zic și eu, laolaltă cu psalmistul: În Domnul am nădăjduit. Cum veţi zice sufletului meu: «Mută-te în munţi, ca o pasăre?» (Psalmul 10, 1). Iată, mila lui Dumnezeu a lucrat. Deși depărtărilor uriașe s-au adăugat acum restricțiile crizei sanitare, cu mult dor și dragoste am vizitat comunitățile euharistice din nordul Suediei și Norvegiei, ajungând până dincolo de Cercul Polar. Credincioșii au venit să ia binecuvântare, să se spovedească, să se împărtășească și să-și boteze copilașii. Îndeosebi mi-a rămas la inimă pilda de nevoință pe care mi-a dat-o un tânăr ce a călătorit cu mașina timp de opt ore ca să ajungă la Sfânta Liturghie în Tromsø, pentru ca, apoi, să călătorească alte opt ore înapoi.

Dragii mei, mergeți la biserică, acum, fără nicio amânare. „Iată acum vremea potrivită, iată acum ziua mântuirii!” (2 Corinteni 6, 2). Mărturisiți-vă acum, împărtășiți-vă acum cu Cinstitul Trup și Scumpul Sânge al Domnului. Căci timp de amânare nu mai avem. Mântuirea se lucrează aici și acum.

Al vostru frate, prieten și părinte episcop pelerin, +Macarie al Episcopiei Europei de Nord, 21 octombrie 2020

Vedeti si:


Categorii

"Concentrate" duhovnicesti, PS Macarie, Spovedanie si Impartasanie (Sfintele Taine), Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “APELUL PREASFINȚITULUI MACARIE: “Dragii mei, mergeți la biserică, acum, fără nicio amânare. Mărturisiți-vă acum, împărtășiți-vă acum! Căci timp de amânare nu mai avem”

  1. Pingback: MITROPOLITUL NEOFIT indeamna la organizarea in parohii a unor LANTURI DE CITIRE A PSALTIRII ca paza in fata marilor incercari: “Parintii nostri ne-au invatat ca in asemenea clipe SA FACEM MULTE LITURGHII! ÎN FIECARE ZI! ASA INFRUNTAU MOARTEA, EPIDE
  2. Pingback: “Trebuie să priveghezi pentru ca să se întâmple răul mai mic, Steliane!” – SOLUȚIA CREȘTINILOR LA TĂVĂLUGUL CARE SE APROPIE | Cuvântul Ortodox
  3. Pingback: “Trebuie să priveghezi ca să se întâmple răul mai mic, Steliane!” – SOLUȚIA CREȘTINILOR LA TĂVĂLUGUL CARE SE APROPIE | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate