DUMINICA SAMARINENCEI: “Insetat-a sufletul meu de Dumnezeul Cel viu…”

1-05-2010 Sublinieri

catvialatinasamawomanwell.jpg

În ce chip doreste cerbul izvoarele apelor, asa Te doreste sufletul meu pe Tine, Dumnezeule. Însetat-a sufletul meu de Dumnezeul Cel viu; când voi veni si ma voi arata fetei lui Dumnezeu? (Psalm 41:1-2).

Evanghelia din Duminica de astazi, dedicata intalnirii Mantuitorului cu femeia samarineanca – strans legata de semnificatia acestui Psalm rascolitor – este pentru noi un prilej de ne intreba: Oare cine mai ravneste astazi in acest fel dupa Hristos, Dumnezeul cel Viu si dupa apa cea vie si vesnica a Duhului Sfant? Practic , cine mai cauta astazi Duhul Sfant?

Continuare la:

Va mai recomandam si alte omilii, talcuiri si referinte de folos la continutul, foarte bogat, al Evangheliei din Duminica de astazi:

intalnirea-cu-fotini.JPG


Categorii

Duminici si Sarbatori - Noime vii pentru viata noastra, Talcuiri ale textelor scripturistice

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “DUMINICA SAMARINENCEI: “Insetat-a sufletul meu de Dumnezeul Cel viu…”

 1. Pingback: Război întru Cuvânt » Mitropolitul Augustin de Florina: cuvant de foc la pomenirea familiei de mucenici a Sfintei Fotini
 2. HRISTOS A INVIAT!

  Să-L cercetăm pe Hristos, ca femeia samarineancă până suntem în viaţă, ca nu cumva să ne prindă moartea pe calea păcatului şi să fim aruncaţi, pentru nişte plăceri trecătoare, acolo unde este “plângerea şi scrâşnirea dinţilor”. AMIN!

 3. miercuri, 5 mai 2010, ora 17:00
  Librăria Sophia
  vă invită la lansarea volumului
  Călător pe pământ românesc
  de
  Klaus Kenneth
  INVITAȚI
  Klaus Kenneth
  Romeo Petrasciuc
  Raluca Toderel

 4. Pingback: Război întru Cuvânt » CHEMARE LA POCAINTA IN DUMINICA FEMEII SAMARINENCE: “Va veni ziua in care pentru un pahar cu apa curata vei da o lira si nu-l vei gasi”
 5. Multumesc lui Dumnezeu ca m-a ajutat -intarindu-ma si dandu-mi sanatate dupa o lunga boala sa pot merge la manastirea Comarna in aceasta: Duminica samariencei; F. emotionanta, patrunzatoare liturghie -nimic nu este intamplator..Doamne ajuta!!

 6. Pingback: Război întru Cuvânt » VIATA SI MUCENICIA SFANTULUI NOU MARTIR FILUMEN CIPRIOTUL, torturat, ucis si despicat in forma de Cruce in 1979 la Fantana lui Iacob de militanti iudei fanatici
 7. “…..“În ce chip doreste cerbul izvoarele apelor, asa Te doreste sufletul meu pe Tine, Dumnezeule. Însetat-a sufletul meu de Dumnezeul Cel viu; când voi veni si ma voi arata fetei lui Dumnezeu?“…..”

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate