IPS BARTOLOMEU – UN CUVANT AL SAU MAI ACTUAL CA ORICAND: “Iuda de azi umbla printre noi, e un ecumenist convins si un excelent teolog, e un maestru al crimei perfecte”

18-03-2010 Sublinieri

“(…)

Iubitii mei fii sufletesti,

Din nefericire, Iuda nu e doar personajul unui anume moment istoric, ci si un personaj al istoriei de dupa el, multiplicat peste tot, la scara planetara, in ipostaza sarutarii care acopera tradarea.

Printre noi, cei ce beneficiem de civilizatie, de cultura, de progres stiintific, de libertate, de bunurile pamantului si de harurile cerului, printre noi se instaureaza, incetul cu incetul, un duh perfid care rastoarna valorile si perverteste limbajul.

Anormalul devine normal, viciul devine virtute, minciuna devine adevar, furtul inteligent devine profesie onorabila, sodomia se cheama orientare comportamentala, cuvinte nobile precum prietenie, prieten, prietena se degradeaza in conotatii dubioase, pervertirea tineretului se intituleaza program de sanatate antiSIDA, destramarea familiei se numeste planificare familiala, crimele ingineriei genetice se fac in numele vindecarilor miraculoase, prostitutia se legitimeaza prin libertatea femeii de a face ce vrea cu propriul ei trup, proxenetismul se reclama de meditatia transcendentala, saracirea spiritului devine globalizare, invadarea unei tari se cheama razboi preventiv, terorismul isi reclama valente divine, infeudarea economica se numeste credit bancar, pomana politica devine act de caritate. Si multe altele.

Iuda se plimba nestingherit prin societate, prin istoria omenirii, dar si prin crestinatate.

Isprava lui cea mai mare este aceea ca, dintr-o singura Biserica, a facut mai multe [nu ca ar fi in mod real mai multe, ci ca asta vrea sa dea impresia, ca nu ar fi o singura Biserica, ci mai multe – vezi si mai departe, n.n.]. Din mai multe a facut o puzderie. Si continua s-o faca, prin ceea ce ii este propriu: lacomie, invidie, orgoliu.

Se adapteaza usor, si-a rafinat metodele. Lucreaza la lumina noptii si comunica prin unde hertiene. E un iscusit importator de religie, oferind-o concurential pe piata bunurilor de consum. Altfel, e un ecumenist convins.Cand nu lucreaza pe furis, te invita la dialog fratesc. Daca-l refuzi sau daca te aperi, te pomenesti intolerant, conservator, fundamentalist, retrograd.

Cunoaste bine Biblia, are studii universitare, vorbeste cateva limbi straine. El stie ca Iscarioteanul era unul din cei doisprezece care au ascultat si memorat invatatura lui Iisus. Daca ar fi avut curatie si talent, putea sa scrie o Evanghelie tot atat de bogata ca a lui Matei.

A scris-o postum, in cheia sarutarii perverse. Iuda e un excelent teolog, asa cum este si patronul sau din Qarantania, care Ii oferea lui Iisus citate din Scriptura.

Iuda e tot atat de zelos printre ai sai, de vreme ce instinctul dezbinarii il mobilizeaza peste tot, oriunde s-ar afla. Partenerul trebuie mai intai sedus, dominat si numai dupa aceea nimicit. Iuda isi abordeaza semenul cu gratia cobrei care, intalnind o vipera in jungla, o invita la un dans aerian, fascinant, ametitor, pe durata caruia isi calculeaza cu precizie secunda muscaturii mortale. Iuda e un maestru al crimei perfecte“.

(extras din Pastorala de Pasti din 2005 a IPS Bartolomeu Anania)

Legaturi:


Categorii

"Concentrate" duhovnicesti, 1. Slider, 1. SPECIAL, Biserica la ceas de cumpana, Cuvantul ierarhilor, IPS Bartolomeu Anania, Joia Mare, Marturisirea Bisericii, Pastorale, Razboiul nevazut, VIDEO, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

40 Commentarii la “IPS BARTOLOMEU – UN CUVANT AL SAU MAI ACTUAL CA ORICAND: “Iuda de azi umbla printre noi, e un ecumenist convins si un excelent teolog, e un maestru al crimei perfecte”

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. Sa ne traiesti IPS drag.

 2. Daca asta va aduce un pic de bucurie, sa stiti ca va iubim si respectam.

 3. Imi place foarte mult cum scrie; puncteaza extraordinar!
  Cred ca da dureri de cap si de masele multora 🙂 ; de altfel, daca-l ‘citesti’ dintr-o ochire, sesizezi imediat privirea-i patrunzatoare si duhul neclintit!
  Cinste unui asa ierarh!

  Este ziua IPS-tiei sale, este?!

  Un calduros: LA MULTI ANI!

 4. Preasfintite sunteti un apostol adevarat. Hristos sa va rasplateasca misiunea.

 5. Sa ne traiti intru multi ani, Inalt Presfintite!

 6. De ati fi fost cu 20 de ani mai tanar. Dar e bine ca sunteti! Intru multi ani!

 7. Il port in suflet pe Inaltul Bartolomeu,este un om deosebit.Il felicit din toata inima si_i doresc multi ani cu sanatate!
  E foarte frumos acest cuvant.
  Am si o mare neintelegere..daca puteti va rog sa-mi raspundeti.
  M-a mirat predica aceea la moartea papei ,oare cum sa o inteleg?
  Dv stiti la ce ma refer.
  Am ascultat toate predicile lui,pt ca il admir,aceea n-am inteles-o.
  Multumesc pt un eventual raspuns.
  Doamne ajuta!

 8. @ Ioan:

  La noi in tara foarte tarziu si foarte greu s-a inteles raul si erezia ecumenismului, din pricina propagandei care, pana la un moment dat, a atras in inselare pe foarte multi, plus traditia din perioada interbelica in care pana si cei mai radicali ortodocsi nu intelegeau ca romano-catolicismul nu este in niciun caz “Biserica sora”. Dar este o faza depasita, iar marturisirea IMPOTRIVA ecumenismului a fost dupa aceea limpede si raspicata, ajungandu-se pana la izolare si prigoana asupra sa inauntrul Sinodului.

 9. Pingback: Război întru Cuvânt » Actualitatea profetica a Sfantului Chiril al Ierusalimului (18 martie): “E PLINA BISERICA DE ERETICI ASCUNSI!”
 10. Multumesc,este exact ce gandeam si eu.
  Ati putea sa puneti un link cu o predica unde condamna ecumenismul?

 11. @ioan: vezi chiar un link aflat la trimiterile acestui articol: http://www.cuvantul-ortodox.ro/2008/10/28/adevarul-lui-hristos-se-numeste-ortodoxia/
  Altul este asta: http://www.cuvantul-ortodox.ro/2008/04/15/vladica-bartolomeu-delimiteaza-intre-ecumenismul-mincinos-si-cel-onest/

  Si chiar aceasta pastorala e o condamnare mai mult decat evidenta a ecumenismului…

 12. Multa sanatate Inalt Preasfintitului Bartolomeu!Un om de o valoare incontestabila!Am in minte si in suflet predicile sale minunate, de pe vremea studentiei mele la Cluj,abia asteptam sa vina duminica sa merg la Catedrala sa-l ascult si sa nici nu stii cand se termina cuvantarea sa!Doamne,ajuta!

 13. Morala creştină este o perdea în spatele căreia se pot ascunde multe scopuri eretice, politice şi lumeşti.Cu mare durere, vedem cum astăzi păstorii noştrii nu cutează să păşească peste acestă linie de demarcaţie, să apuce demonul de coarne şi să-l lovească cu puterea lui Hristos, cu armele sfinţilor părinţi şi cu rugăciunea, dragostea şi sprijinul păstoriţilor, tocmai în aceste vremuri cumplite cînd se cere vorbă de tunet şi pidă de foc. Adevăraţii păstori în vreme de primejdii, vorbesc deschis păstoriţilor exact despre aceasta, descriind în amănunt în ce constă înşelarea şi cum se manifestă înşelaţii, spre deosebire de ceilaţi care cu abilitate evită chestunile esenţiale sau chiar şi pe acelea, folosind doar morala şi cateheza în orice împrejurare. Adevăraţii păstori sunt oameni de DA şi de NU. Compromisul îl poate face fiecare doar cînd e vorba de sine, căci cu viaţa şi sufletul său face fiecare cum crede, dar nu cu turma şi cu poporul lui Dumnezeu.
  Admir aceste predici ale IPS Bartolomeu.Toată admiraţia şi susţinerea pentru singurul ierarh mărturisitor – pe faţă – în BOR.

  Înaltpreasfinţite vă sărut mâna cu smerenie şi cu dragoste . În nevrednicia mea, rog pe Bunul Dumnezeu să vă dea sănătate, putere şi sprijin,şi să vă ţină mulţi ani în fruntea turmei ce v-a încredinţat-o. Reprezentaţi pentru noi un simbol, un model şi o mare nădejde şi încurajare ca şi încredinţarea că Dumnezeu nu-i părăseşte iubitorii ortodoxiei adevărate.

 14. Sa-l acopere Maica Domnului si Sfintii, sa-l ajute sa ramana macar un simbol al marturisirii Adevarului in intuneric.

  Sananatate si putere pe drumul ingust al mantuirii (atat de-ngust ca nici noi nu-i suntem alaturi cum ar fi vrednic).

  La multi ani!

 15. Dupa roadele lor ii veti cunoaste, ne spune Mantuitorul Hristos. Dumnezeu sa-l ocroteasca pe acest purtator de Duh Sfant. La multi ani I.P.S.Bartolomeu

 16. Va scriu despre o situatie care nu are legatura (aparent) directa cu subiectul, dar care ma macina si nu mai stiu ce sa fac. Nu cred ca trebuie sa fie facut public demersul meu, dar daca se va gasi o cale eficienta de interventie, voi marturisi. Sunt referent de specialitate monumente istorice la Directia pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Neamt.
  Nu va prezint situatia generala, pe care o cunoasteti, ci voi face referire la un caz concret, care este in plina desfasurare. La Curtea Domneasca a Sfantului Stefan cel Mare din Piatra Neamt, se incearca de mai multi ani desacralizarea teritoriului pe care se afla biserica “Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul” – 1498 si turnul clopotnita – 1499, ctitorii ale acestuia, prin tot felul de interventii.(detalii pe “centrul-istoric-pn.go.ro”-scuzati! nu este actualizat, dar majoritatea datelor sunt exacte)
  La zi: adica azi, se sapa cu acte cvasi in regula in spatele muzeelor de arta si etnografie si se mai distrug niste morminte de-ale stramosilor nostri. Initiativa primarului penticostal (mi s-a spus, nu pot confirma), cu fonduri europene! foarte mari!!! Scopul declarat! al proiectului este “punerea in valoare a ansamblului”…
  Se incalca, cu avize de la Comisia Nationala? a Monumentelor Istorice, legislatia nationala si internationala in domeniu. Deoarece exista aceste avize, o actiune ilegala, devine legala!!!
  Responsabilul de santier arheologic (care nu este specialist pe peroada medievala!!) , a primit de la Comisia Nationala? de Arheologie toate actele necesare!
  Nu stiu unde sa ma duc si ce sa fac. Presa este cum o stim. Strig si eu la Dumnezeu, la Maicuta Lui, la Sfantul Ioan, la Sfantul Stefan cel Mare, la Sfintii Marturisitori din inchisori si la toti Sfintii, dar cred ca nu ma asculta din pricina paclei pacatelor.
  In durerea mea, mi-a venit gand sa ma adresez dumneavoastra.
  Daca vreti si puteti sa ma ajutati, sa ne ajutam… trebuie facut repede ceva.
  Va scriu de la servici. Nu am calculator acasa. M-as bucura sa primesc un mesaj cat de mic azi, pana la ora 16.
  Daca as fi sigura cu nu starnesc vreo slava desarta, v-as spune un cuvant, dar mai bine nu.

 17. @Iliescu Niculina: Of… da, se pare ca e o situatie generala. O situatie relativ asemanatoare este si la Muzeul Taranului Roman, care va intra, tot cu fonduri europene, in renovari, iar urmasii in duh ai lui Horia Bernea sunt siguri ca, de fapt, aceasta va insemna distrugerea viziunii profund duhovnicesti asupra taranului roman: http://ciprianvoicila.blogspot.com/2010/03/mihai-gheorghiu-despre-viitorul.html
  Vom semnala si noi altor frati… si se pot gasi si in presa, cred, oameni care sa publice situatia de acolo, asa cum a fost cazul si cu MTR (pe http://www.ziuaveche.ro, de pilda). Dar pentru aceasta ar fi nevoie de un material mai precis cu privire la problemele de acolo, pe care l-ati putea scrie dvs., ca noi, dupa aceea, alaturi de altii, sa il publicam.

 18. Un om foarte aproape de oameni… o sluga intru tot credincioasa Stapanului sau, Hristos Domnul! Intru Multi Ani, Prea Sfintia Voastra!

 19. LA MULTI ANI IPS BARTOLOMEU.SA VA DEA DOMNUL MINTUIRE SANATATE SI BUCURII

 20. LA MULTI ANI VLADICA ! Leul e unicul rege…

 21. Domnul sa va binecuvinteze cu lumina Sa sfanta, datatoare de pace, mintea, inima si intreaga fiinta!
  Cu mare drag si emotie imi amintesc de primele texte(literare)pe care le-am citit in alte vremuri,cu multi ani in urma, Miorita si Mesterul Manole, semnate de Inalt Prea Sfintia voastra!
  Va urez acum si alte roade care sa treca prin iubire dincolo vamile vremelniciei!

 22. Pingback: Război întru Cuvânt » Ierom. Ioan Buliga: TEOLOGII SA INVETE DIN SFINTELE CARTI, IAR NU DIN MINTEA LOR
 23. Pingback: Război întru Cuvânt » SA FACEM RUGACIUNI PENTRU SANATATEA INALTULUI BARTOLOMEU ANANIA!
 24. Pingback: Război întru Cuvânt » MITROPOLITUL BARTOLOMEU ANANIA A PLECAT SPRE LUMINA CEA NEAPUSA
 25. Pingback: IPS Bartolomeu a trecut la cele vesnice! | CĂLĂUZĂ ORTODOXĂ
 26. Pingback: Razboi întru Cuvânt » CAND LEUL ADOARME… Stiri, marturii si opinii legate de sfarsitul pamantesc al Vladicai Bartolomeu. SE PREGATESTE DESFIINTAREA MITROPOLIEI CLUJULUI?
 27. Pingback: Război întru Cuvânt » DOR DE PARINTELE ANANIA. Documentare remarcabile, marturii inedite si memorabile (VIDEO)
 28. Pingback: Război întru Cuvânt » DE CE ERA TRIST IISUS? DE CE AR FI TRIST SI ASTAZI? CUM A FOST INTELES MESAJUL LUI? – Predica puternica a IPS Teofan in Duminica Floriilor (2011)
 29. Pingback: Război întru Cuvânt » IPS BARTOLOMEU ANANIA, OMUL CARE NE-A DUS IN SPATE… Marturisiri de la emisiunea Eugeniei Voda, “Profesionistii”
 30. Pingback: Iuda ca teolog şi ecumenist » Alex Rădescu Blog
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate