MINUNI CONTEMPORANE ALE SFANTULUI NECTARIE, VINDECATORUL DE CANCER

9-11-2011 Sublinieri

Vindecarea de cancer a unei maicute din Patmos

Una dintre maicile Sfintei Manastiri Bunavestire din Patmos a inceput sa aiba grave probleme de sanatate. In cateva luni, acestea s-au accentuat si mai tare. Cu binecuvântarea maicii starete si insotita de una dintre maici, a fost internata la spitalul de boli canceroase Sfantul Sava din Atena. Era in luna iunie a anului 1996.

Dupa analize minutioase, chirurgul Gheorghios Frankakis a dat diagnosticul: forma avansata de cancer uterin. Fara sa-i spuna pacientei tot adevarul, i-a dat doar sa inteleaga ca are de trecut printr-o operatie foarte complicata. Intamplarea facea insa, ca maica respectiva fusese in viata civila, asistenta medicala. Nu i-a fost deci greu sa inteleaga adevarul. Mai mult, aruncându-si privirea pe caietul de diagnostic, uitat intr-o zi de asistenta sefa pe masa, a avut imaginea completa a situatiei in care se gasea.

S-a intristat foarte tare, dar nu a cazut in deznadejde. A inceput sã se roage fierbinte la Sfântul Nectarie Taumaturgul. In acelasi timp, a cerut si de la duhovnicul ei, fericitul intru pomenire parinte Amfilohie Makris, ca unul ce avea mare trecere in fata sfântului, deoarece fusese unul dintre ucenicii sai, sa se roage si dânsul pentru sanatatea ei.

Totodata, la manastire, rugaciunile bateau cu putere la portile cerului. Duhovnicul, maica stareta si toate maicile faceau in continuu privegheri, acatiste si paraclise spre ajutorul maicii bolnave. Acestea sunt cheile cu care se poate descuia cerul.

Dupa rezultatul pozitiv al biopsiei, cu toate ca se simtea atat de rau, maica incepuse sa simta ca totusi ceva urma sa se schimbe. Si intr-adevar, medicul fara de arginti, Sfântul Nectarie, intrase de garda. Maica ii simtea pretutindeni prezenta binefacatoare. O pace si o liniste ii umpluse inexplicabil inima. Simtea ca totul va decurge bine. Avea senzatia ca se impartasea in fiecare zi de Hristos.

La un moment dat, doctorul i-a spus: «Sora, uite cum stau lucrurile. Situatia este foarte grava. Va trebui sa faci tratament cu radiatii si apoi chimioterapie. Dupa aceea te vom opera».

Cu o zi inaintea operatiei, duhovnicul manastirii Bunavestire s-a dus si la staretul Nectarie Vitalis, rugandu-l si pe acesta sa mijloceasca pentru insanatosirea calugaritei grav bolnave. Acesta i-a dat ulei sfintit de la candela ce ardea la icoana Sfantului Nectarie, zicandu-i sa mearga si sa o insemneze pe cea aflata in suferinta cu semnul Sfintei Cruci. Apoi a inaltat si el impreuna cu toata obstea rugaciuni fierbinti pentru vindecarea bolnavei.

A doua zi de dimineata, maica a fost dusa la sala de operatie. Se ruga neincetat si simtea in preajma ei prezenta Sfantului Nectarie. Dupa operatie, care a durat mai multe ore, i s-a facut din nou biopsia. Rezultatul: negativ…! Se vindecase deci, nu mai avea cancer! Slavit sa fii, Doamne!

Doctorul nu-si putea crede ochilor. Repeta mereu: ‘‘Aici s-a rostit multa rugaciune…! A avut loc o mare minune…! Acelasi lucru i l-a spus si maicii, dupa ce s-a trezit din anestezie.

La opt zile au iesit si ultimele rezultate ale biopsiei generale. Cancerul se vindecase total. La manastire se faceau de acum slujbe de multumire catre Dumnezeu Cel in Treime, catre toti Sfintii Bisericii, incununati de Taumaturgul Sfant Nectarie.

***

Mitropolitul Agatanghel vindecat si el de cancer

Mitropolitul Agatanghel de Smirna Noua istorisea in timpul unei emisiuni radiofonice urmatoarea intamplare:

‘‘In timpul vietii mele, am avut de purtat multe cruci grele. Cea mai grea insa a fost aceea a unei boli grave, de care am suferit pe o perioada de aproape sase ani. Am purtat insa si aceasta cruce grea, sprijinindu-ma pe credinta mea in Dumnezeu cel in Treime. Aceasta credinta au sadit-o in mine evlaviosii mei parinti, bunul meu tata, care a fost preot si neuitata mea mama. Ea a fost intretinuta si cultivata mai apoi de parintele meu duhovnicesc, de sfantul si inteleptul calugar Kalist Miliaras.

Sa revenim insa la istoria imbolnavirii mele.

Pe la inceputul anului 1980, in vreme ce eram Mitropolit de Didimotihon si Orestiada, m-am imbolnavit de cancer. Doctorii, fara sa imi spuna diagnosticul adevarat, mi-au spus ca trebuie sa fiu supus unei grele operatii. Citeam insa in ochii lor si ai rudelor mele cam ce fel de boala m-a lovit. Ca sa ii protejez insa, nu le-am spus ca de fapt mi-am dat seama de adevar. Parintele meu duhovnicesc le-a spus rudelor mele: “Daca Dumnezeu a hotarat sa ni-l ia, o sa-l ia; iar daca a hotarat sa ni-l mai lase, il va lasa!” Avea deci deplina incredere in Pronia Divina. Cu toate acestea, diagnosticul, atat al laboratoarelor de aici, cat si al celor din Europa, era acelasi: cancer, si inca in forma foarte grava. Boala incurabila, din punct de vedere omenesc. Insa, mai presus decat stiinta medicala omeneasca lucreaza Iubitorul de oameni Dumnezeu, prin mijlocirea sfintilor Sai. Ma rugam neincetat la Dumnezeu, cerand in acelasi timp, protectia Sfantului Nectarie.

In ianuarie 1983, insotit de Mitropolitul de atunci de Noua Smirna, fericitul intru pomenire Hrisostom, am fost internat in Spitalul Memorial de la New York. Operatia era programata pentru luni dimineata. Duminica ma impartasisem si eram pregatit pentru orice avea sa se intample. In timp ce eram transportat spre sala de operatie, mitropolitul Hrisostom mi-a pus in mana o mica iconita a Sfantului Nectarie. Tulburat, m-am rugat inca odata catre sfantul meu protector, cerand dumnezeiasca lui ingrijire. In acelasi timp, i-am fagaduit ca daca ma va vindeca, voi sluji in amintirea sa la Sfantul Altar al Bisericii sale din Eghina. Operatia a durat opt ore si jumatate! Cand m-am trezit, chirurgul mi-a spus: In timp ce va aflati in sala de tratament, nu mai aveam nici o speranta pentru dumneavoastra; se pare insa ca acolo sus, in cer, aveti multi prieteni!

Multumeam neincetat Maicii Domnului, a carei icoana o aveam asezata deasupra patului de spital (pe care mi-o adusese Arhiepiscopul de atunci al Americii, Jacob, care ma vizita in fiecare zi) si bineinteles, protectorului meu, Sfantului Nectarie. Nu incetam sa il rog pentru deplina mea insanatosire. Timp de trei ani, dupa operatie, nu am putut sa mananc nimic, nici sa beau macar o gura de apa. Eram hranit artificial. Nu mi-am pierdut insa nici a clipa credinta in Dumnezeu si speranta in Sfantul Nectarie.

Si minunea s-a petrecut! Rugaciunea fierbinte a tuturor, insotita de credinta puternica, au dus la insanatosirea mea deplina. S-au dezmintit astfel toate prognozele stiintei omenesti: «Unde vrea Dumnezeu, se biruieste randuiala firii».

Ma simt obligat sa amintesc aici ca neincetatele rugaciuni catre Dumnezeu pentru mine si catre Sfantul Nectarie a inaltat si cuviosul parinte Nectarie Vitalis. El este acela care, mai tarziu, dupa insanatosirea mea, a facut si simbolul de aur, dedicat icoanei Sfantului Nectarie, in amintirea acestei minuni.

Cand dupa trei ani de zile m-am intalnit din nou cu Arhiepiscopul Jacob, mi-a spus: «Bine-ai venit, cel cu care s-a petrecut minunea lui Dumnezeu!».

As dori sa mai amintesc si urmatorul lucru. Acolo, la spitalul Memorial din America, am cunoscut mai multe persoane bolnave de cancer, care credeau puternic in Dumnezeu si care ulterior s-au vindecat. O doamna de la Atena, pe care n-am s-o uit niciodata, era si ea internata. La un moment dat am vazut-o tinand in mana icoana Sfantului Nectarie zicand: Stiu ca am cancer, dar sfantul nu ma va lasa sa mor, pentru ca am copii de crescut… !”. Vedeti cat de adanca era credinta ei! Cand mai tarziu m-am dus si am slujit la manastirea Sfantului Nectarie in Eghina, am fost placut surprins sa o vad printre credinciosii aflati in biserica. Venise si ea sa multumeasca sfantului pentru marea minune pe care o savarsise cu ea.

Credinta ne izbaveste. Dumnezeu se milostiveste, atunci cand gaseste macar si un pic de credinta in sufletul nostru. Slavit sa fie in vecii vecilor! Recunostinta mea fata de Sfantul Nectarie este nemarginita. Ii sunt dator, pentru dragostea sa pentru mine, cat timp voi mai trai pe acest pamant!

Deplin sanatos, Mitropolitul Agatanghel nu inceteaza sa marturiseasca tuturor despre minunea petrecuta cu dânsul si poarta neincetat cu sine icoana Sfantului Nectarie [intre timp, IPS Mitropolit a trecut la Domnul, in anul 2001, la varsta de 72 de ani, n.n.].

Sursa: Sfantul Nectarie din Eghina, Minuni

***

Elisa, trecand prin boala, a regasit drumul catre “casa parinteasca

A vorbi despre Sfântul Nectarie este mai mult decât un privilegiu, este o binecuvântare. Poate cineva să spună bucuria gândului şi liniştea sufletului la purtarea sa de grijă, la buna sa povaţă şi la izvorul de tămăduiri pe care îl revarsă asupra sufletelor noastre?

El m-a scapat de la moarte, atunci cand eu nici măcar nu auzisem de el şi uitasem total de Biserica lui Hristos. Trăiam în adâncul păcatului, cunoscând, timp de zece ani, toate păcatele grele ale desfrânării şi preadesfrânării şi acceptând nebunia de a sta necununată cu un bărbat de altă naţionalitate şi religie.

Sfântul mi s-a prezentat discret, ca o invitaţie, în momentul cel mai crunt al vieţii mele, la puţin timp după ce aflasem verdictul doctorilor: că am în mine un virus provocator de cancer, iar genotipul sau este unul dintre cele mai agresive (hpv 18), neexistând niciun tratament pentru a-l înlătura. Eram deja într-o fază precanceroasă, celulele fiind displazice. Virusul asta incepuse deja sa lucreze şi infecţia era într-o stare foarte gravă, fiind foarte posibil să degenereze în cancer. Atunci am cunoscut-o pe Oana, un medic român stabilit de foarte mulţi ani în Chicago. Venise sa-şi viziteze nişte rude în Romania, şi, printr-o cunoştinţă comună, am întâlnit-o. M-a îndemnat să mă duc la Radu-Vodă, la moaştele Sfântului Nectarie, însă eu nu ştiam cine e si nici că exista o asemenea mănăstire aşa aproape de mine.

Aşa a început drumul regasirii mele, al speranţei şi al vieţii. Am păşit cu teamă în Biserică şi m-am rugat la el cu nepricepere, dar din toata inima. Nu i-am cerut să ma vindece neapărat, ci să mă ajute cum crede el de cuviinţă. Am citit cu mare interes aproape toate cărţile despre viaţa şi minunile sale şi am rămas profund impresionată. ESTE, INTR-ADEVAR, UN MARE IUBITOR DE OAMENI ŞI UN GRABNIC AJUTĂTOR! Mă gândeam cum s-a milostivit el de mine să mă ajute fara ca eu să i-o cer, dându-mi de veste prin femeia aceea. Cât de bun, blând şi milostiv este Domnul! După mai bine de 10 ani de rătăcire, iată, mă primea ca pe fiul cel risipitor, cu toată dragostea Sa!

La scurt timp după diagnosticare, am primit cadou din SUA, de la aceeaşi femeie care mi-l vestise pe Sfânt, tratamentul care nu se găsea în Romania şi care pentru mine era foarte costisitor; tot Sfântul m-a ajutat şi am găsit un duhovnic bun iar, în vara lui 2006, la nicio jumatate de an, am plecat in Grecia, de dragul de a-i vedea patria din Eghina şi de a-i săruta moaştele, fără niciun însoţitor, doar cu o prietenă. În tot drumul am simţit paza sa, iubirea şi bucuria cu care m-a înconjurat.

Să nu credeţi că a fost o minune imediată şi spectaculoasă, acestea sunt dăunătoare uneori sufletelor celor care le cer, deşi pentru mine rămâne la fel de spectaculoasă ca şi învierea lui Lazăr. De când am aflat diagnosticul, experimentele doctoriţei, căci, aşa cum am spus nu există tratament, nu au încetat (inclusiv intervenţii chirurgicale) timp de 3 ani. Traumatizante psihic, nu atât fizic, cât umilitoare. Sfântul Nectarie a fost cel care m-a ajutat să le îndur, căci el mi-a deschis ochii către Hristos, dar a lucrat, simplu şi firesc, prin oameni.

Evident că viaţa mea nu a mai fost aceeaşi. Iniţial simţeam în mine revolta, căci omul pe care eu îl iubeam mai mult decât demnitatea şi decât viaţa mea şi despre care niciodată nu-mi pusesem problema că poate să-mi facă vreun rău, a fost cel care mi-a dat virusul, la modul concret (căci boala a fost însuşi păcatul). Ulterior, am înţeles că şi el e bolnav la fel ca mine şi că nu avea habar că are această boală, aşa că am încercat să-l conving, pe cât mi-a stat mie în puteri să caute să se trateze şi să-şi schimbe viaţa. Am trăit cu spaima morţii şi simţeam că iadul sub picioarele mele oriunde mă aflam, pe stradă sau acasă. Mi-am privat toate sperantele de viitor, iubirea firească faţă de un alt bărbat cu care aş fi putut întemeia o familie, iar asta trebuie să recunosc că a fost o luptă îngrozitoare pe care doar Domnul m-a ajutat s-o duc.

Absolvisem o facultate si aveam o meserie care presupunea o siguranţă şi o linişte relativă până la adânci bătrâneţi. Nu-mi mai găseam însă nicio satisfacţie spirituală în ea, aşa că am dorit din tot sufletul să-mi schimb profesia. M-am rugat şi am plâns la Maica Domnului şi la Sfântul Nectarie şi am fost sigură că mă vor ajuta, dar trebuia să am răbdare şi să fiu perseverentă în rugăciune. De-abia după un an, dorinţa mea s-a împlinit, acum lucrez chiar într-o instituţie a Bisericii. Între timp, am devenit studentă la teologie, din dorinţa de a cunoaşte şi înţelege binecuvântarea acestei credinţe care este ORTODOXIA şi Adevărul revelat de Hristos, cel puţin din studiului învăţăturii date prin Tradiţie şi Scriptură. A o cunoaşte însă cu adevărat presupune cu mult mai mult, a trăi în comuniunea Bisericii şi a consolida o viaţă liturgică autentică.

Vestea care m-a surprins, aducându-mi o imensă bucurie şi putere de viaţă, a fost rezultatul analizelor la fix trei ani de la primul diagnostic: VIRUSUL ESTE NEDETECTABIL!!! Doctoriţa nu a ştiut ce explicaţii să-mi dea: mi-a spus că fie e într-o cantitate foarte mica, fie s-a neutralizat, fie a fost eliminat, însă eu ştiu cine m-a ajutat: MAICA DOMNULUI şi SFÂNTUL NECTARIE! Lor m-am rugat mereu şi în paralel cu aplicaţiile-şoc presupuse de tratament, m-am uns cu mir din candela Sfântului, ceea ce fac şi în prezent. După un an de la acest minunat rezultat, am mai avut o intervenţie chirurgicală, deoarece îmi rămăsese de dinainte un mic polip endocervical, care mi-a fost acum extirpat. Anul acesta, în 2010, când am fost la ultimele analize, mi s-a spus că rana e vindecată, că nu au mai crescut niciun fel de formaţiuni, ba chiar până şi cicatricile au dispărut, cu excepţia uneia mici…

Ceea ce vreau să vă mărturisesc din toata inima este speranţa în mila Domnului faţă de cei mai mari păcătoşi. Nu cereţi neapărat vindecări miraculoase, caci trebuie să ne vindecăm mai întâi sufletul, iar boala este o terapie în acest sens, prin care se arată dreptatea (adică iubirea) lui Dumnezeu. Nu vedeţi că de cele mai multe ori în boală, în suferinţă, în grele încercări, ne ridicăm ochii spre Hristos? Suntem ingraţi, dar atunci inima noastra devine sensibilă în a primi iubirea dumnezeiască pe lângă care am trecut nepăsători.Vindecarea presupune să te confrunţi însă cu multe şi grele ispite, căci după ce ai stat atât departe de Domnul, dând putere vrajmaşului, sufletul e plin de răni şi slăbit. Deci, aşteptaţi-vă la cele mai grele încercări, dar fiţi perseverenţi în rugăciune şi nu vă îndoiţi în credinţă. De multe ori, nu putem pătrunde sensul încercării şi ne întrebăm “De ce, Doamne?” sau cârtim. Dar răspunsul îl vom afla mai târziu, fie în viaţa aceasta, fie în Impărăţia Sa. Important e să nu ne îndoim de Cuvântul Domnului care zice: “După credinţa voastră, fie vouă! (Mat. 9,29).

Să înţelegem viaţa optimist şi o acceptăm aşa cum vine, mulţumindu-I lui Dumnezeu pentru fiecare clipă şi încercând să ne facem împreună-lucrători cu El în lume prin iertare şi milă.

Sursa: Bucuria Darului – Minunile Sfantului Nectarie

(va urma)Categorii

Cum ne iubeste Dumnezeul nostru, Minuni si convertiri, Sfantul Nectarie

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

59 Commentarii la “MINUNI CONTEMPORANE ALE SFANTULUI NECTARIE, VINDECATORUL DE CANCER

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

 1. Pingback: SFANTUL NECTARIE DIN EGHINA DESPRE PRIETENIE, chipul prietenului adevarat si a celui nesincer si lingusitor, “cel mai abject dintre toti oamenii” -
 2. Pingback: Mii de pelerini au cinstit MOASTELE SFANTULUI NECTARIE [VIDEO] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 3. Ma numesc geta,si eu ca multi alti l am descoperit pe Sfantul la greu.Sotul meu ramasese fara loc de munca, citisem de Sfantul cu catva timp in urma si aflasem de minunile facute si drept sa spun parca nu credeam,dar pana nu dai de greu nu te convingi.Asa am inceput sa citesc si eu acatistul Sfantului si nu dupa mult timp am simtit ajutorul lui in primul rand am simtit o liniste sugleteasca,iar dupa o minunata veste ca sotul meu isi gasise de lucru.Am avut si alte 2 examene si Sfantul a fost alaturi de mine.Nu am cuvinte sa i multumesc pentru ajutorul dat.Iti multumesc ca existi si ca ai intrat in viata mea.

 4. Buna ziua,

  Am primit si eu ajutor de la Sfantul Nectarie si as dori sa va impartasesc si dumneavoastra ceea ce mi s-a intamplat. Am fost diagnosticata mai demult cu lupus si de asemenea aveam probleme cu inima. Din cauza bolii lucrurile s-au inrautatit mult si oboseam foarte repede. Erau nopti in care nu reuseam sa dorm si abia puteam sa fac ceva ziua urmatoare. La un moment dat am inceput sa ma rog si sa ma intorc la Dumnezeu. Ma rugam mai multor Sfinti: Sfantului Pantelimon, Sfantului Fanurie, Sfantului Ioan Rusul si bineinteles Sfantului Nectarie. Mi-a placut foarte mult Acatistul al doilea al Sfantului Nectarie si il citeam in fiecare seara. Va marturisesc ca de fiecare data dupa ce citeam un Acatist si puneam suflet in rugaciuni ma simteam mai bine. Din pacate insa m-am lasat macinata de multe probleme exterioare si intr-o seara am ajuns la spital in coma. O saptamana am fost in coma, iar datorita faptului ca am fost efectiv indopata cu medicamente si substante atat ca sa-si revina organismul cat si impotriva durerii nu am devenit constienta imediat. A mai durat inca o saptamana si in Duminica Pastilor m-am trezit ca sa ma exprim asa. Au fost multe probleme dupa dar cu ajutorul Bunului Dumnezeu am trecut peste toate si m-am recuperat incredibil de repede. Dupa cateva luni am facut si o operatie la inima la unul dintre cei mai buni cardiologi din Germania si intr-adevar ma simt incredibil de bine, aproape uitasem cum e sa fii “normal”. Niste prieteni mi-au daruit un album in care mi-au povestit tot ce se intamplase “in lipsa mea”. In acel album mi-au scris ca toate organele mele au cedat pe rand dar inima mea nu a vrut sa cedeze si de aceea traiesc si scriu acum. In rugaciunile mele spre Sfantul Nectarie mereu ma rugam pentru un lucru: “Te rog ai grija de inima mea”!
  Nu stiu daca voi reusi vreodata sa-I multumesc cu adevarat Sfantului Nectarie. Am ajuns la Radu Voda de mai multe ori, dar imi doresc din suflet sa ajung in Eghina la moastele Sfantului ca sa ma inchin si sa-I multumesc in persoana.
  Va multumesc si Doamne ajuta!

 5. Pentru a multumi Sfantului Nectarie si impartasi cu voi aceasta bucurie, marturisesc minunea de la mormantul Sfantului la care am fost partas nevrednicul. Pana sa ajungem in insula Eghina la Sfantului Nectarie, vazusem pe un dvd editat de Patriarhia Romana si ne mai confirmase o cunostina din Craiova, ca, cine pune urechea la mormant va auzi bataile inimii si pasii Sfantului. Intr-adevar se aud batai de inima si pasi in mormant, pot confirma sotia si alti zeci de pelerini cu care am fost.

  P.S. L-am ispitit pe Sfant si la cateva ore, am mai pus urechea la mormant. Nu s-a mai auzit nimic, Bunul Dumnezeu si Sfantul Nectarie sa ne ierte.

 6. Suntem un grup care plecam in circuit/pelerinaj in Grecia, intre 4 – 12 nov. 2014 , cu prilejul hramului Sf. Nectarie, dar nu numai (pt. ca ajungem si la Sf. Efrem cel Nou, Sf.Spiridon, Sf. Ioan Rusu, Sf. Dimitrie Izvoratorul de Mir, Sf. Grigore Palama, Sf. Vasile cel Nou, Sf. Anisia, Sf. Paraskevi, Sf. Efrem Sirul si Sf. Irina, M-rea Paleokastrita, M-rea Braul Maicii Domnului, Acropole, Meteora si multe altele, care nu incap intr-un simplu anunt). Mai avem 4 locuri, 299 euro/pers. Sunt asigurate: transportul cu autocarul, cazarea, micul- dejun, calatoriile intre insule cu ferry- boat- ul. Daca este cineva interesat, pentru mai multe detalii traseu si obiective turistice, istorice si religioase, contactati pe d-na Cristina: 0722722845.

 7. L-am descoperit pe Sfantul Nectarie, aprox de 3-4 ani. Mereu ma rog la el cand am probleme, si mereu m-a ajutat. In Ianuarie, cand totul parea bine si frumos, prietenul m-a abandonat, nu am avut loc de munca, nu am avut prieteni. Eram distrusa. Doar Dumnezeu mi-a ramas alaturi, nu m-a abandonat nici un minut, m-a ajutat. Am gasit un loc de munca la care nici nu speram, am cunoscut noi oameni, care acum imi sunt prieteni foarte buni, si am pe cineva alaturi, am un prieten, si sper ca nu ma v-a lasa. Nu stiu cum sa multumesc bunului Dumnezeu ca m-a ajutat, Sfantului Nectarie si Maicutei facatoare de minuni de la Nicula, carora mereu ma rugam. Acum, cand le am pe toate uit sa ma mai rog, uit sa multumesc bunului Dumnezeu pentru tot ce am, si imi cer scuze. Sa va rugati cu incredere, si nu uitati sa multumiti dupa aceea pentru ajutorul dat. Multumesc mult.

 8. Pingback: SFANTUL NECTARIE, FACATORUL DE MINUNI SI VINDECATORUL. Pilda smereniei si blandetii care nu se sminteste de nedreptate. RUGACIUNE CATRE SFANTUL NECTARIE. Predicile Parintilor Simeon Kraiopoulos si Filotei Zervakos -
 9. Pingback: ATITUDINEA SFANTULUI NECTARIE FATA DE ERETICI sau “mersul pe sfoara” al Ortodoxiei, intre iubirea pentru cei aflati in ratacire si ravna dogmatica. CAUZELE SCHISMEI SI DE CE NU SE POATE FACE UNIREA CU CATOLICII -
 10. Ma alatur si eu celor care marturisesc despre minunile Sfantul Nectarie grabnic ajutator. Am citit multe marturii , am cumparat carticele cu Acatistul Sau. Ce pot sa spun este ca din start nu m-am indoit niciodata de adevarul celor citite. In luna septembrie 2014 venind de la servici sotul meu mi-a zis ca nu se simte prea bine de aceea l-am sfatuit sa mearga la doctorul de familie. Acolo cand a ajuns l-a intrebat ce il doare si cum i-a explicat doctorul l-a trimis de urgenta la spitalul mare. Acolo cand am ajuns au inceput să-i faca toate analizele… dupa ore de asteptari pe holul spitalului, cu lacrimi si rugaciuni la Maica Domnului , Domnului Iisus si Sfantului Nectarie asteptam cu nerabdare rezultatele. Intram in cabinet , domnul doctor ne priveste ca si cum ne-ar fi dat deja raspunsul. Cu lacrimi in ochi l-am intrebat ”Cum sunt, domnul doctor?” la care dansul fara sa evite ”Ne pare rau sa va spunem toate acestea dar sotul dumneavoastra are cancer rectal” Am ramas fara cuvinte mă intrebam in sinea mea ”De ce noi Doamne?” Ajunsa acasa l-am sunat pe duhovnicul meu in Romania si i-am povestit tot, iar parintele mi-a spus sa fac acatistul si paraclisul Maicii Domnului in fiecare zi. Si asa neavand acatistul Sfantului Nectarie l-am cautat pe internet si l-am scris pe foi citindu-l in fiecare zi alaturi de Paraclisul Maicii Domnului. Rugaciuni si lacrimi ….fara a ma mai intreba ” De ce noi Doamne?” Am luat totul ca pe o binecuvantare.Dupa toate analizele facute a urmat 28 de sedinte de chimioterapie si radioterapie dupa care o pauza de 6 saptamani. In luna decembrie ne-am prins de nasi si daca s-a intamplat acest necaz ne gandeam oare cum sa facem si cum sa le spunem ca nu putem boteza. Cu rugaciuni si cu credinta mare l-am rugat pe Sfantul Nectarie sa ne ajute si daca acest copilas v-a fi să-l botezam nimic nu ne v-a impiedica. Minune mare pt ca am mers la doctor si ni-au spus ca putem merge de sarbatori acasa si ca nu este nici un risc. asa ca am mers in Romania am botezat copilasul in Biserica cu hramul Sfantului Nectarie unde se afla si Sfintele Sale Moaste. Gandul nostru era sa ajungem si la Manastirea Radu Voda si tot Sfantul nostru drag ne-a ajutat sa ajungem acolo. Bucurie mare, am luat undelemn de la candela sfantului ne-am inchinat la Sfintele Sale Moasete dupa care am mers la aeroport. Ajunsi acasa aici in strainatate am primit un plic de la spital in care ne spunea sa mergem pentru a reface analizele, dupa toate acestea doctorul ne-a spus ca tratamentul a functionat si ca tumoarea nu s-a extins, dupa care ne-a spus sa ne pregatim pentru operatie. Mă rugam sfantului sa nu ne paraseasca sa ne fie alaturi si sa puna in mainile doctorilor vindecare grabnica. Luni dimineata pe data de 25 ianuarie la ora 9 sotul meu intra in operatie si a durat 7 ore, in toata perioada aceasta am citit in continuu acatistul Sfantului Nectarie. Pe la ora 17:00 a venit domnul doctor (ingerul blond asa cum imi place mie să-i spun) care l-a operat spunandu-mi ca totul a decurs bine, bucuroasa eram in stare sa-i sarut mana, i-am multumit din toata inima iar in gandul meu am zis ” Sfinte Nectare daruieste-i tot ce stii ca are nevoie si-i este spre folos” Pe la ora 19:00 am mers să-l vad la reanimare, cand am intrat mi-a zambit si mi-a spus ca este bine. Doctorii fiind foarte multumiti de el la ora21:00 l-au dus in salon. Am venit acasa dupa o zi in care Dumnezeu cu Maica Domnului, Fiul sau si Sfantul Nectarie ne-au binecuvantat bucurandu-ne inimile. Dimineata m-am reintors la spital iar cand am ajuns minune l-am gasit luand micul dejun, atunci am iesit pe hol plangand fara sa ma vada sotul , multumimdu-i sfantului pentru aceasta minune, si minunile nu s-au oprit aici. Am intrat din nou in salon am luat undelemnul de la candela sfantului si l-am uns. Seara pe la 8 s-a ridicat din pat si a inceput sa mearga. Doamne, Slavă Tie! In fiecare zi se vedeau progrese iar doctorii dupa 5 zile de internare i-au dat voie sa mearga acasa. Acum sotul meu este acasa si este foarte bine. In aceasta perioada am primit un plic de la spital in care scria ca pe data de 16 februarie sa mergem la control. Sambata 14 februarie am avut acest vis ” Parca am mers la biserica sa ma spovedesc iar acolo era un parinte batran cu o barba alba si foarte frumos, cand m-a vazut m-a intrebat ce s-a intmplat cu mine si de ce plang. I-am povestit totul dupa care mi-a zis ”Ia acatistul Sfantului Nectarie si mergi pe hol si il citeste pana te linistesti. ” Am iesit din biserica iar dupa ce am citit acatistul am vrut sa intru înapoi dar parca nu mai eram acolo. Biserica nu mai era iar eu parca mergeam pe o alee unde erau brazi si pe o parte si pe cealaltă, iar cand am facut la dreapta de pe acea alee in capat era mormantul parintelui Cleopa, dupa care am mai mers un pic si am ajuns intr-o incapere unde ma astepta o asistenta cu o foaie in mana spunandu-mi ca a trimis-o parintele să-mi zica sa citesc pana luni inca de 5 ori acatistu sfantului. Am intrebat-o ce scrie pe foaie dar nu mi-a raspuns de aceea am zis mai bine trag o privire eu si asa de la departare am citit IZBAVIREA NECAZURILOR Daca vreti sa ma credeti m-am trezit plangand si asa i-am povestit sotului tot visul toata ziua m-am tot gandit oare ce este cu aest vis iar intamplarea a fost sa ma uit pe calendar socotind cate zile sunt de cand am inceput sa fac rugacinea celor 40 de slujbe asa cum m-a invatat duhovnicul meu. Ce credeti MINUNE LUNI CU ACELE 5 ACATISTE PE CARE PARINTELE DIN VIS MI LE-A ZIS SA LE CITESC AM FACUT 40 DE RUGACIUNI SI BUCURIA REZULTATELOR” Ajunsi la spital pe 16 februarie 2015 doctorul foarte bucuros ne-au spus ca au venit rezultatele si ca toate sunt bune. L-a control operatia era foarte buna iar multumirile noastre erau încontinuu… De aceea vă spun dumneavoastra tuturor celor care sunteti in necaz si nu numai rugati-va sfantului, niciodata nu vă lasa la greu. Îi multumim Sfantului Nectarie pentru tot ajutorul si pentru minunea infãptuitã. Bucura-te Sfinte Ierarhe Nectarie, mare facatorule de minuni! Multumim din suflet ca nu ne lasi si i-ai salvat viata sotului meu! Nu avem cuvinte sa-ti multumim pentru tot ajutorul dat! Imediat cum se va simti in stare vom veni sa-ti multumim si sa ne inchinam sfintelor tale moaste. Multumim ca esti protectorul nostru si ne ajuti in fiecare zi! Slava tie Dumnezeul nostru! Multumim Maicutei Domnului si Domnului nostru Iisus Hristos. Multumim duhovnicului nostru pentru toate rugaciunile facute. Doamne ajută tuturor! Rugati-vă neîncetat!

 11. As dori sa-I multimesc Sfantului Ierarh Nectarie, caruia ii datorez viata. As dori sa-I cer iertare pentru tot.
  Este poate incredibil de cate ori ne-a salvat, pe mine si pe toti ai mei de boli necrutatoare.
  Sunt nevrednica dar trebuie sa dau marturie ca atunci cand sufletul meu era sfasiat de durere si de teama Sfantul Nectarie m-a ascultat tacut si a venit grabnic in ajutor. Din pacate viata mea de dupa, castigata asa de greu, nu se ridica deloc la nivelul asteptarilor.
  Enumar cateva diagnostice de boli de care ne-a scapat, pe tatal meu si pe mine, acest Sfant: cancer mamar, hepatita B cronica si cancer de colon. L-a ajutat inclusiv pe nasul meu, care a fost operat pe inima chiar de ziua Sfantului, dupa ce facuse a 3-a oara infarct. Acest lucru s-a intamplat in urma cu 3 ani iar unchiul meu traieste foarte bine, in ciuda prognosticului extrem de rezervat al medicilor, si acum. Singurul lucru pe care pot spune ca l-am facut de cate ori am fost la mare incercare a fost sa particip de 3 ori la rand la Sf. Maslu de la Man. Radu-Voda, sa ma rog la racla Sfantului si sa citesc Acatistul Sfantului si Paraclisul Maicii Domnului.
  Cum pot multumi Celui care a mijlocit pentru mine si ai mei, Celui Caruia nu a vazut a necredinta,rautatea si egoismul meu, ci numai disperarea mea? Pe Sfantul il simt ca pe un bunic, a carui bunatate nu are sfarsit, si pe care il rog sa ma invredniceasca sa-I fiu nepoata!!

 12. Buna ziua sunt din judetul Bihor si as dori si eu un pic demir din candela sfantului Nectarie, Am nascut o fetita care amurit la 5 luni si medicii imi spun a este vorba despre o boala genetica si ca probabil si ceilalti copii vor fi la fel dar eu cred ca Dumnezeu imi va da si copii sanatosi, Cei care ma puteti ajuta va rog sa ma contactati la adresa de e-mail chirilaa70@yahoo.com. Dumnezeu sa va dea sanatate.

 13. Chirila Ancuta nu este buna adresa de e-mail, poate reveniti cu o alta adresa!

 14. Suntem un grup care plecam – ca in fiecare an de altfel – in circuit/pelerinaj in Grecia, intre 4 – 12 nov. 2015 , cu prilejul praznicului Sf. Nectarie, dar nu numai (pt. ca ajungem si la Sf. Efrem cel Nou, Sf.Spiridon, Sf. Ioan Rusu, Sf. Dimitrie Izvoratorul de Mir, Sf. Grigore Palama, Sf. Vasile cel Nou, Sf. Anisia, Sf. Paraskevi, Sf. Efrem Sirul si Sf. Irina, M-rea Paleokastrita, M-rea Braul Maicii Domnului, Acropole, Meteora si multe altele, care nu incap intr-un simplu anunt). Mai avem 5 locuri, 299 euro/pers. Sunt asigurate: transportul cu autocarul, cazarea, micul- dejun, calatoriile intre insule cu ferry- boat- ul. Daca este cineva interesat, pentru mai multe detalii traseu si obiective turistice, istorice si religioase, contactati pe d-na Cristina: 0722722845.

 15. Pingback: Predici audio la INVIEREA FIICEI LUI IAIR si SFANTUL NECTARIE TAMADUITORUL. Invidia prigonitoare – “umbra privirii lui Cain peste lume” | Cuvântul Ortodox
 16. Pingback: Din SCRISORILE SFANTULUI NECTARIE catre ucenicele sale monahii – pilde de IUBIRE SI GRIJA PARINTEASCA PLINA DE DISCERNAMANT: “Cu trupuri bolnavicioase nu se poate ajunge la sporire duhovniceasca pentru cei care nu s-au desavarsit. Voi AVETI NE
 17. Buna ziua,va rog dacă se poate sa îmi trimite ti un pic de mir de la Sf Nectarie,sunt însărcinată în 7luni si am o sarcina cu probleme,stau departe de Bucuresti si nu ma pot deplasa fiind la pat,va rog din suflet!Adresa e sat Terchesti,Com Popesti jud Vrancea pe numele Munteanu Virginica

 18. Sf Nectarie,dragul meu sfant.De fapt e sfantul minunat al familiei mele.Mereu ne a ocrotit si mereu m am rugat lui sa mijloceasca la bunul Dumnezeu pentru sanatatea noastra a tuturor.Eu ii multumesc mereu ca ne a tinut sanatosi,ca tatal meu la asa o varsta inainata e bine,pentru baiatul meu care e minunat.
  Sfintii sunt singurii nostri prieteni care nu ne vor intoarce spatele!
  Rugati va cu credinta si totul va fi asa cum trebuie!

 19. Vreau sa le multumesc sfintilor dragi pentru tot ceea ce mi au oferit.Sa ii multumesc SF Nectarie pentru ajutorul dat ,pentru ca nu ne a lasat niciodata.Ei vor ramane ajutoare de nadejde in aceasta lume asa de haotica.

 20. Pingback: Sfințenia care naște sfințenie: MINUNEA DE LA ÎNMORMÂNTAREA PĂRINTELUI NECTARIE VITALIS, Cuviosul VINDECAT DE CANCER de ÎNSUȘI SFÂNTUL NECTARIE DE EGHINA: "Te vei face bine şi se va auzi aceasta în toată lumea!" (foto, video) - Cuvâ
 21. Vreau sa mulțumesc pentru ajutorul primit de la Dumnezeu prin mijlocitorii săi: Sfantul Nectarie, Sfantul Efrem, Sfintii Cosma si Damian, Luca al Crimeei și Ioan Rusul.
  Prietenul meu a fost grav bolnav și datorită unor complicații, aflandu-se în coma, timp de 3 zile, în care l-am rugat pe Sfântul Nectarie să ne vina în ajutor, împreună cu toți sfinții și cu ajutorul Maicii Sfinte, s-a trezit peste noapte vindecându-se ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Toți medicii au spus ca este ceva de neexplicat și cred cu tărie ca aceasta a fost cu adevărat o minune de la Dumnezeu!

 22. Sfantul Nectarie m a ajutat in chip minunat, ramanand fara serviciu am mers la Manastirea Radu Voda sa ma inchin la sfintele moaste. In mai putin de o saptamana am gasit un seviciu mult mai bine platit si totodata o pozitie mai inalta decat lucrasem inainte. Ii multumesc din suflet Sfantului meu drag si totodata Sfantului Efrem cel Nou pentru ca au randuit sa ajung si in Grecia la sfintele lor manastiri, acasa la ei.
  Rugati va cu credinta, ajutorul nu v a intarzia sa apara. Doamne ajuta!

 23. Ma numesc Ana, am 40 de ani, sunt din Brasov si vreau sa va vorbesc aici despre minunea facuta de Sfantul Nectarie si Maica Domnului in viata mea. In primavara anului 2018 am mers intr-o noapte la spital cu dureri ingrozitoare prin burta. Am facut un consult ginecologic si medicii mi-au recomandat sa fac investigatii mai amanuntite deoarece avem pe colul uterin ceva ce arata a cancer. Ingrozita fiind de aceasta veste, am cautat ajutor la Sfantul Nectarie si la Maica Domnului. Am inceput sa citesc zilnic acatistul Sfantului Nectarie, rugaciunea Braul Maicii Domnului si Paraclisul Maicii Domnului (timp de 40 de zile, in unele zile citindu-le chiar de mai multe ori). Am purtat in permanenta la brau o panglica atinsa de braul Maicii Domnului pe care o aveam de la Manastirea Kato Xenia din Grecia, acolo unde se afla braul Maicii Domnului (de la aceasta manastire se pot procura panglici care au fost atinse de Braul Maicii Domnului si care au vindecat multe femei de infertilitate si boli grave). De asemenea, in toata aceasta perioada m-am uns pe burta cu ulei sfintit de la candela Sfantului Nectarie din Eghina Grecia. Intr-o noapte l-am visat pe Sfantul Nectarie si cumva am inceput sa am incredere ca ma va ajuta In decursul acestor 40 de zile am facut analize amanuntite. Imi era tare frica, singura mea speranta erau Sfantul Nectarie si Maica Domnului. Am citit in aceasta perioada multe carti despre Sfantul Nectarie si minunile facute de acesta pentru bolnavi incurabili. Cand am primit rezultatul analizelor, am avut o foarte mare surpriza: ce aveam acolo era benign si a putut fit tratat cu un tratament medicamentos. Medicul era uimit, se astepta sa fie cancer. Mare este puterea lui Dumnezeu, a Sfantului Nectarie si a Maicii Domnului, asa ca rugati-v cu toata increderea, indiferent cat de disperata e situatia. Nu uitati ca Dumnezeu poate orice!!! Aveti incredere in Sfantul Nectarie si in Maica Domnului.

 24. Sfantul Nectarie m-a vindecat in aceasta primavara de hipotiroidism. Ma simteam foarte rau din cauza bolii si nici tratamentul nu mi-a ajutat. Cineva mi-a dat acatistul Sfantului Nectarie Taumaturgul Izbavitor de Cancer si in prima saptamana in care l-am citit, am inceput sa ma simt din ce in ce mai bine pana la foarte bine. Am oprit tratamentul ca sa vad ce se intampla si s-a intamplat sa ma simt excelent si fara el. Si toate acestea in prima saptamana de citit. Cineva din casa s-a vindecat in acelasi timp cu mine, fara sa faca nimic, ducea de cateva luni pe picioare o afectiune la stomac. Am continuat acatistul Sfantului pana la 40 de zile si am sa-i multumesc toata viata mea pentru marele ajutor si minunea pe care a facut-o cu mine si in casa mea. Multumesc din suflet Sfantului Nectarie, lui Dumnezeu si Maicutei Sfinte pentru minunea facuta! Mare Sfant si mare este puterea lui Dumnezeu!

 25. “După cum soarele este lumină pentru trup, rugăciunea este lumină pentru suflet.”

  “Cei care nu cred în minuni, neagă faptul că Dumnezeu se poate descoperi lumii, fiindcă minunea nu este altceva decât revelația lui Dumnezeu în lume.”

  “Necredinciosul este foarte nefericit, întrucât nu are nădejde, care este tovarășul necesar pe drumul lung al vieții. Este nefericit fiindcă nu are iubire de oameni și fiindcă este lipsit de frumusețea icoanei Creatorului, pe care o descoperă credința.”

  “Iubirea este legătura societății și înfrățirea întregii omeniri. Este baza fericirii și a bunăstării oamenilor și temelia tuturor virtuților.”

  “Încredinţaţi-vă lui Dumnezeu cel bun, cel tare, cel viu şi El vă va povăţui la odihnă. După încercări urmează bucuria duhovnicească. Domnul ia aminte la cei ce rabdă încercările şi întristările pentru dragostea Sa. Aşadar, nu vă împuţinaţi cu sufletul şi nu vă temeţi!”

  Sfantul Ierarh Nectarie din Eghina

 26. “Iubiti ca si voi sa fiti iubiti de ceilalti. Dati-I lui Dumnezeu toata inima voastra, ca sa ramaneti in dragoste. “Cel ce ramane in iubire, ramane in Dumnezeu si Dumnezeu ramane intru el.” I Ioan4, 16
  Luati aminte la simtamantul dragostei, caci atunci cand inima nu este incalzita de rugaciune curata, dragostea este in primejdie de a deveni trupeasca si nefireasca, este in primejdie sa intunece mintea si sa arda inima.
  Cel care privegheaza ca sa-si pastreze curata dragostea, va fi pazit de cursele vicleanului, care incearca incet incet sa prefaca dragostea crestineasca in dragoste lumeasca.”

  Sfantul Ierarh Nectarie din Eghina

 27. Bună ziua,
  Unchiul meu a ajuns la urgență într-o stare critică nu putea respira, nu putea să se odihnească timp de două săptămâni. Medicii i-au spus că plămânii sunt foarte afectați și dacă întârzia o săptămână murea. După o noapte în perfuzii ia dat drumul acasă… M-am rugat Sf Nectarie, Sf Eferem, Sf Mina, Sf Arsenie Boca, Sf Cuv. Paraschiva pentru a se face bine. In ziua următoare s-a prezentat la un medic specialist și in urma investigațiilor s-a constat că nu are nimic decat o alergie la praf. Multumim Doamne pentru ajutorul dat!

 28. Buna.Ma numesc Geanina, am 29 de ani si sunt din județul Arad.Vreau sa va povestesc cum l-am cunoscut pe Sfântul meu ocrotitor Nectarie . Apăruse într-o perioadă foarte neagra din viata mea.Dupa accidentul tatălui meu din martie 2018, lungi zile de spitalizare si recuperare am clacat eu.Cazusem intr-o stare anxioasa si făceam atacuri de panica urâte care ma făceam sa nu ma mai pot bucura de familia si de fetita mea, de tot ce a lasat Dumnezeu pe acest pământ.Printre căutările mele disperate pe internet despre anxietate si atacuri de panica, frica de moarte sau o boala incurabilă, găsesc o postare de la o doamnă care zicea sa se citească Acatistul Sfântului Nectarie, făcători de minuni.Imediat am cautat pe internet despre Sfânt si am inceput sa citesc.Atunci seara i-am si trimis un mesaj mătușii mele care locuiește în Ploiești ca as vrea sa meargă când poate la Mănăstirea Radu Vodă din București sa imi ia si mie ulei sfințit.Raspunsul a si venit imediat ca mătușa mea m-a sunat si m-a intrebat ca ce anume vreau ca merge unchiul dimineata sa imi ia.Am asteptat cu nerăbdare pachetul de la mătușa mea si cand a ajuns si l-am deschis bucuria a fost imensa.In pachet era Aghiasma mică, ulei sfințit si Acatistul Sfântului Nectarie.I-am scris imediat duhovnicului meu si mi-a spus sa il citesc 40 de zile.Am început să îl citesc , eram tot mai curioasă de minunile Sfântului asa ca mi-am comandat si cărțile unde sunt povestite minunile făcute de sfânt.Pe când ma linistisem si eu putin, alt necaz.Sotul a fost diagnosticat cu o problemă la rinichiul drept si risca sa ramana fara el.Investigatii, spitalizare si toate cele.Tot stresul căzuse din nou pe mine.Am citit Acatistul 80 de zile si l-am uns cu ulei pe sot(ii ung pe toti din familie) si m-am rugat neîncetat sa ii salveze rinichiul soțului meu si sa ma fac si eu bine.Eu sunt pe tratament psihiatric si sotul e bine, intervențiile au trecut cu bine nefiind nevoie de extirparea rinichiul.Stiu ca Sfântul Nectarie ne ocrotește, stiu ca el ne-a ajutat, a mijlocit la Domnul Nostru sa ne ajute si suntem bine.Ii multumim Dumnezeului Nostru, Maicii Domnului, Sfântului Nectarie ca ne ajuta si ne ocrotește precum si celorlalti sfinți pe care il citesc, Sfântul Efrem cel Nou si Marele Mucenic Pantelimon. Spun tuturor despre minunile Sfantului Nectarie si dau ulei si Acatist celor care au nevoie.Parca Sfantul imi cere asta si eu vreau sa ii indeplinesc rugaciune.Daca Dumnezeu va vrea sa ne trimita si un baietel se va numi Nectarie.Rugăciunea si incredere in Dumnezeu face minuni.Doamne ajuta!

 29. Multumesc Tatalui Ceresc, Maicii Domunului ce se roaga neincetat pentru noi, Sfantului Nectarie, Sf Efrem cel Nou, Sfintei Mucentite Filofteia, Sfintei Cuvioase Parascheva, Sf. Pantelimon, Sf Haralambie, Sf Mare Mucenic Mina si Sf Mucenic Gheorghe si tuturor Sfintilor pentru ajutorul grabnic dat mamei mele Gheorghita, operata de urgenta. Rugati-va si binele va veni! Nu lasati indoiala sa se cuibareasca in mintea noastra. Doamne ajuta-ne si lumineaza-ne cu Duhul Tau cel Sfant!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Articole Recomandate

Carti recomandate