PARINTELE AMFILOHIE BRANZA (Manastirea Diaconesti). INTERVIU EXCLUSIV DESPRE LUMEA DE AZI SI PRIORITATILE DIN VIATA DUHOVNICEASCA (audio)

13-12-2011 Sublinieri

Asculta online:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Rezumatul ideilor:

– Parintele explica de ce in ultima vreme a evitat sa mai apara inregistrat sau filmat.

Tehnologia informationala il tine pe om la suprafata lucrurilor si atenueaza viata launtrica.

– In atentia oamenilor trebuie sa stea pocainta. Ce presupune cu adevarat? Exemplele autentice de pocainta din cartile de tip Pateric.

– Astazi oamenii nu-L doresc pe Hristos. Barbatii nu mai doresc sa se asemene cu Hristos, nici femeile cu Maica Domnului.

– Grija pentru suflet, o viata mai simpla, mai ordonata. Cum sa incepem ziua?

– Ortodoxia e pentru orice loc, insa nu peste tot te poti ruga la fel si nu in orice imprejurare, conteaza pe ce carari de viata o apuci.

– Ne-am format niste reflexe pacatoase in mediul de viata din orase.

Daca nu te pazesti, diavolul castiga teren supra ta, iar tu pierzi putere duhovniceasca. Puterile sufletesti ale omului trebuie exersate permanent, ele pot fi slabite sau intensificate. Sufletul trebuie antrenat intr-o lupta si o lucrare continua duhovniceasca, un mod nou de viata in Hristos, nu doar o spovedanie din cand in cand, si sa traiesti si cu Hristos, si cu Mamona.

– Omul si-a neglijat glasul constiintei.

Astazi s-a ajuns la un “crestinism de internet“, la o secularizare evidenta. Nu mai exista sentimentul religios, trairea corespunzatoare. Toti vorbesc, comenteaza, dar in relatia cu Dumnezeu, omul asculta ce spune Dumnezeu…

– Apesi pe un buton si vine ceea ce vrei, schimbi canalul, daca nu-ti place, etc. Comoditatea si confortul care ne rup de Dumnezeu, viata fara efort. Cum se colinda odinioara, cum se “colinda” astazi.

Cu cea mai mare usurinta, in tinuta lejera, relaxat, cu cafeaua in fata, omul citeste sau asculta lucruri inalte duhovnicesti.

– E nevoie de o preocupare speciala si de o anume atitudine, de evlavie pentru viata duhovniceasca, ca sa mergi mai la adanc.

– Cum se concep copiii astazi si cum ar trebui? Influenta asupra copilului a modului de viata al parintilor (inca inainte de nastere).

Viata simpla, care te face sa vezi mai in adanc versus viata orientata spre fascinatia lucrurilor din afara.

– Ura fata de Hristos, ura religioasa.

– Decaderea omului, nu mai reactioneaza nici la cuvant cu putere, nici la marile minuni, ci numai de frica, atunci cand Dumnezeu face semne infricosatoare prin natura, prin fapturile neinsufletite.

– Tehnologia te tine intr-un plan mort.

Asta lipseste si astazi: frica lui Dumnezeu.

– Dorinta de stapanire, de imbogatire, de dominatie calca peste orice le sta in cale.

Atacul asupra familiei, asupra natalitatii, asupra copiilor.

– Familia singura trebuie sa aiba grija sa-si protejeze copiii. Nu se mai ocupa nimeni, nici statul, nici Biserica.

– O data ce ai institutionalizat (lumeste) biserica – si acesta este un aspect al secularizarii – atunci evident ca se executa ce li se porunceste de catre cei puternici [ai lumii], nu se da binecuvantare pentru anumite manifestari de tip pro-vita, etc. Se vede clar ca se dicteaza in sensul de a nu iesi oamenii in strada, preotii sa nu participe, etc.

– Uitati-va cate crasme sunt intr-un sat si cate scoli si spitale se inchid… Iar daca vrei sa faci o gradinita sau o scoala crestina, cate piedici ai…

– Se merge spre o guvernare mondiala. Moneda Euro pica daca nu exista o guvernare unica in Europa. Intai guvernare europeana unica, apoi guvernare mondiala unica.

– Frica de oameni scade frica lui Dumnezeu in om. Toti se tem si tac, de frica de a fi dati afara din serviciu.

– Nu mai avem o educatie a jertfei, a suferintei, a muncii, dar nici macar a bunului-simt. Ti-e frica sau rusine sa iesi azi in societate din cauza limbajului trivial si al comportamentului oamenilor, cu impact foarte mare si asupra copiilor.

– Greutatile, situatiile-limita te imping spre decizii. Nu-i intelegem pe oamenii din inchisorile comuniste care nu concepeau sa tradeze.

– Ce se intampla la scoala, cum sunt pervertiti copiii de catre propriii colegi si profesori, si la TV prin filmele “pentru copii”.

– Trebuie sa indraznim sa ne retragem din mediile nocive, sa ne lipsim de unele lucruri, sa ne multumim cu mai putin, ca sa ne pazim pe noi si familiile noastre sufleteste. Va veni vremea cand nu vei mai avea unde sa pleci. SA INDRAZNIM SA NE IMPOTRIVIM PACATULUI.

Acum este nevoie sa ai un timp, un loc si o lucrare de taina.

– Exemplul voievozilor nostri care se rugau noaptea.

– Secularizarea isi spune cuvantul si in viata monahala. Monahii sa indrazneasca sa purceada pe calea poruncita de Sfintii Parinti.

– “Daca ai obisnuit calugarul cu camasa alba, cu mancare de carne si cu permis auto, ala nu mai e calugar, l-ai nenorocit!”. Si creezi un mod de viata in care il obligi sa aiba internet, telefon mobil, etc. Si apoi tii o conferinta despre isihie…. moarte! Exact ca o filmare pe internet, care nu are niciun rezultat, decat de moment.

– Trebuie sa purcezi cu fapta, sa pecetluiesti cu fapta.

– Pentru pocainta si viata duhovniceasca nu trebuie binecuvantari oficiale, binecuvantari speciale. SA INDRAZNIM SA NE LUCRAM POCAINTA, INDIFERENT CAT NE COSTA SOCIAL!

– Poti sa fii nebun in ochii lumii, dar sa fii inaintea lui Dumnezeu achitat! Sa indraznim sa invingem conceptia lumeasca de viata, sa indraznim sa fim batjocoriti de oameni, dar sa nu fim pedepsiti de Dumnezeu. Noi ne-am plecat foarte mult la ce zic oamenii…

– Parintii sa se ocupe neaparat de viata duhovniceasca a copiilor! Grija de a-ti proteja copiii, pana unde poti.

– Impotriva emanciparii copiilor.

– Puterea hipnotica a televizorului.

– Azi gasesti usor vorbitori de Dumnezeu, pictori, etc., dar foarte greu oameni cu frica lui Dumnezeu.

– Frica lui Dumnezeu trebuie intretinuta si lucrata. Printr-o viata simpla, aspra, de retragere, de tacere.

– Cum scade frica lui Dumnezeu, cum intri sub stapanirea celui-rau.

– In plan monahal, cea mai mare criza este criza isihasta, nu se mai face rugaciunea inimii.

– Ca sa existi din punct de vedere social astazi, trebuie sa fii corect politic. Sa ai [ca manastire, n.n.] stampila, cont in banca, statut juridic, sa respecti norme [absurde pentru o manastire, n.n.], precum cele PSI – iar angajatii acolo vin si “te strang de gat”, fiindca ei vor trai, ca sa nu fie dati afara, din acele amenzi pe care le dau, vanand “neregulile”… Dar se stinge viata calugareasca.

– Sa luam aminte la vremurile pe care le traim si sa nu mai pierdem timpul!

– Avem nevoie de traitori, de nevoitori, nu numai de vorbitori!

– Exemple de secularizare: echipa de fotbal la preoti, vacante, bai, plimbari, jocuri la calugari, etc.

– Astazi Sfintii Parinti sau marii sfinti sunt folositi pentru justificarea ecumenismului sau a modernismului.

– Sa indraznim sa ne apropiem de Dumnezeu, precum ne cere.

– Ce va veni in vremurile viitoare? Ceea ce omul si-a pregatit. Vom suporta consecintele parasirii de Dumnezeu. O sa ne uscam sufleteste. O sa strigi si o sa vezi ca nu se implineste. Daca vom continua cu o viata in confort, in comoditate, sau o viata religioasa lipsita de pocainta autentica, de infranare, atunci… ce poate sa vina, decat consecinta unei vieti fara Dumnezeu? Certurile intre oameni, conflictele intre diferite structuri. Totul merge catre conflict in lume.

– Fara Dumnezeu nu putem face nimic, nu exista pace.

– Nu vedeti ca atatea popoare se inarmeaza, altele sunt saracite sistematic, nu vedeti ca nu mai avem stapanire peste noi, ca s-a vandut din tara asta, cand te lasi pe mana strainului fara Dumnezeu? Uitati-va ce fac cei mai mari oameni ai lumii de azi, care ne conduc destinele, la ce sa ne asteptam? Numai la necazuri mari!

– Biserica nu trebuie sa se conformeze voii Statului, ci trebuie sa se mentina pe un mod de viata care sa o defineasca. Avem viata vesnica in vedere, ne intereseaza omul launtric.

– Recomandarea cartii parintelui Coman, “Dreptatea lui Dumnezeu si dreptatea oamenilor”– foarte echilibrata, vorbeste frumos despre conflictul dintre conceptia lumeasca despre viata si conceptia divina, despre chemarea lui Dumnezeu si raspunsul oamenilor.

– Cine este pe o linie corecta de viata, va primi si puterea, si lumina pentru a strapunge anii grei ce vor urma.

– Biserica si crestinii se intaresc in incercari, prin fapte.

– Asta avem de facut: o revenire in duh, la Hristos, simplificarea vietii, un mod de viata mai simplu si mai aspru, sa ne exersam vointa, infranarea, sa ne exersam trezvia. Sa cautam sa traim mai mult din munca noastra.

– Sa citim vietile sfintilor, Scriptura, scrierile Sfintilor Parinti.

Starea tarii noastre:

– Romania este intr-o situatie foarte critica, in ce priveste orientarea conducatorilor tarii. S-a vandut foarte mult, s-a distrus economia, ne-am pus in slujba puterilor straine, s-au semnat hartii pentru decizii antinationale, cu consecinte ireparabile. Sunt lucruri care se petrec deja sub ochii nostri, nu mai ai cui sa te plangi.

– In plan social: o influenta tot mai mare a puterilor europeana si americana.

– In plan spiritual: daca Biserica se pleaca tot mai mult acestor puteri civile, vom suferi si mai mult cu totii.

– Riscul mare al destramarii tarii, prin regionalizare.

– Crestinii trebuie sa aiba o legatura cu Dumnezeu, ca El sa intervina pentru noi, sa avem o asemenea nevointa si pocainta incat sa ne protejeze precum a protejat-o pe Fecioara Maria. Numai frana nevazuta mai poate ceva astazi in fata acestor puteri.

– Pocainta implica un suspin al omului, si o staruinta in acest suspin, de a se indrepta cu orice pret, de a nu mai calca voia lui Dumnezeu, indiferent ce ar spune lumea!

– Calugarii sa revina urgent la pocainta si la asceza. Este o criza de nevointa in plan monahal.

– Este nevoie de calugari nevoitori, de un popor rugator si de preoti marturisitori!

– E pacat sa ingropam jertfa sfintilor din inchisori, a martirilor temnitelor, ca neglijam mesajul lor, fiindca au fost niste alesi ai lui Dumnezeu care au patimit pentru tot neamul omenesc. Trebuie sa-i cinstim mai mult si sa ne folosim de mijlocirea lor. Parintele Iustin: “De-aia ne bate Dumnezeu, ca nu mai pretuim jertfa”.

– Il acceptam pe Dumnezeu, dar nu vrem sa patimim cu El, sa ne asemanam cu El. Si atunci nu mai ai partasie cu Hristos cel Viu, ci numai cu cel din imagini (virtual).

– Care raman criteriile Judecatii pana la sfarsit?

– Preocuparea noastra sa fie Rugaciunea inimii.

– Sa mai fie locuri tainuite, bordeie, carari de munte, schituri.

– Sa va rugati si pentru mine, si… sa trecem la fapte cu totii! Sa avem gandul la Dumnezeu, sa fim oameni de fapta, sa lucram in noi frica lui Dumnezeu, sa indraznim mai mult, sa nu mai pacatuim cu atata usurinta de teama oamenilor.


Categorii

Calugaria / viata monahala, Ce este pacatul?, Crestinul in lume, Parintele Amfilohie/ Manastirea Diaconesti, Pocainta, Portile Iadului, Viata de familie, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

30 Commentarii la “PARINTELE AMFILOHIE BRANZA (Manastirea Diaconesti). INTERVIU EXCLUSIV DESPRE LUMEA DE AZI SI PRIORITATILE DIN VIATA DUHOVNICEASCA (audio)

  1. Pericopa evanghelica: Luca 17, 26- 37

    26. Şi precum a fost în zilele lui Noe, tot aşa va fi şi în zilele Fiului Omului:
    27. Mâncau, beau, se însurau, se măritau până în ziua când a intrat Noe în corabie şi a venit potopul şi i-a nimicit pe toţi.
    28. Tot aşa precum a fost în zilele lui Lot: mâncau, beau, cumpărau, vindeau, sădeau, şi zideau,
    29. Iar în ziua în care a ieşit Lot din Sodoma a plouat din cer foc şi pucioasă şi i-a nimicit pe toţi,
    30. La fel va fi în ziua în care se va arăta Fiul Omului.
    31. În ziua aceea, cel care va fi pe acoperişul casei, şi lucrurile lui în casă, să nu se coboare ca să le ia; de asemenea, cel ce va fi în ţarină să nu se întoarcă înapoi.
    32. Aduceţi-vă aminte de femeia lui Lot.
    33. Cine va căuta să-şi scape sufletul, îl va pierde; iar cine îl va pierde, acela îl va dobândi.
    34. Zic vouă: În noaptea aceea vor fi doi într-un pat; unul va fi luat, iar celălalt va fi lăsat.
    35. Două vor măcina împreună; una va fi luată şi alta va fi lăsată.
    36. Doi vor fi în ogor; unul se va lua altul se va lăsa.
    37. Şi răspunzând, ucenicii I-au zis: Unde, Doamne? Iar El le-a zis: Unde va fi stârvul, acolo se vor aduna vulturii.

    Pericopa apostolica: I Timotei 5, 11- 21

    11. Iar de văduvele tinere fereşte-te. Căci, atunci când poftele le îndepărtează de Hristos, vor să se mărite.
    12. Şi îşi agonisesc osândă, fiindcă şi-au călcat credinţa cea dintâi.
    13. Dar în acelaşi timp se învaţă să fie leneşe, cutreierând casele, şi nu numai leneşe, ci şi guralive şi iscoditoare, grăind cele ce nu se cuvin.
    14. Vreau deci ca văduvele tinere să se mărite, să aibă copii, să-şi vadă de case, şi să nu dea potrivnicului nici un prilej de ocară.
    15. Căci unele s-au şi abătut, ca să se ducă după satana.
    16. Dacă vreun credincios sau vreo credincioasă are în casă văduve, să aibă grija lor, ca Biserica să nu fie împovărată, ci să poată ajuta pe cele cu adevărat văduve.
    17. Preoţii, care îşi ţin bine dregătoria, să se învrednicească de îndoită cinste, mai ales cei care se ostenesc cu cuvântul şi cu învăţătura.
    18. Pentru că Scriptura zice: “Să nu legi gura boului care treieră”, şi: “Vrednic este lucrătorul de plata sa”.
    19. Pâră împotriva preotului să nu primeşti, fără numai de la doi sau trei martori.
    20. Pe cei ce păcătuiesc mustră-i de faţă cu toţi, ca şi ceilalţi să aibă teamă.
    21. Te îndemn stăruitor înaintea lui Dumnezeu şi a lui Iisus Hristos şi a îngerilor aleşi, ca să păzeşti acestea, fără a lua o hotărâre dinainte, nefăcând nimic cu părtinire.

  2. Foarte interesant! Pacat ca astfel de opinii sunt marginalizate de conducerea BOR… Ar pierde poate simpatia politicienilor daca ar promova astfel de oameni, dar ar castiga mai mult ca sigur respectul majoritatii credinciosilor. Doamne ajuta!

  3. … in acelasi timp este evident ca Parintele Amfilohie dezaproba solutiile lumesti, oricat de “razboinice” sau “revolutionare”.

  4. @admin: e bine venita precizarea 🙂

  5. Dar in care cetate sa mai fugi?

  6. “Ati stat la ospete-ncaracate\Gonind dupa fast si orgoliu\Nici mila de noi,si nici dor,nici dreptate,\Nici candela-aprinsa si nici libertate.”

    “Pe sine se vinde invinsul”

    http://www.youtube.com/watch?v=fN7ockpJek0&feature=channel_video_title

  7. http://poeziicrestin-ortodoxe.blogspot.com/2011/12/paraclisul-sfantului-ierarh-dosoftei.html

    Sf. Ierarh Dosoftei, psaltirea cea bine glăsuitoare a tainelor Duhului, cel ce cu penelul cuvintelor limbii româneşti a zugrăvit icoana înţelepciunii Cuvântului, să scrie şi în cartea inimilor noastre cuvintele Înţelepciunii.

  8. 1. “Acestea a vorbit Iisus şi, ridicând ochii Săi la cer, a zis: Părinte, a venit ceasul! Preaslăveşte pe Fiul Tău, ca şi Fiul să Te preaslăvească.
    2. Precum I-ai dat stăpânire peste tot trupul, ca să dea viaţă veşnică tuturor acelora pe care Tu i-ai dat Lui.
    3. Şi aceasta este viaţa veşnică: Să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi pe Iisus Hristos pe Care L-ai trimis.
    4. Eu Te-am preaslăvit pe Tine pe pământ; lucrul pe care Mi l-ai dat să-l fac, l-am săvârşit.
    5. Şi acum, preaslăveşte-Mă Tu, Părinte, la Tine Însuţi, cu slava pe care am avut-o la Tine, mai înainte de a fi lumea.
    6. Arătat-am numele Tău oamenilor pe care Mi i-ai dat Mie din lume. Ai Tăi erau şi Mie Mi i-ai dat şi cuvântul Tău l-au păzit.
    7. Acum au cunoscut că toate câte Mi-ai dat sunt de la Tine;
    8. Pentru că cuvintele pe care Mi le-ai dat le-am dat lor, iar ei le-au primit şi au cunoscut cu adevărat că de la Tine am ieşit, şi au crezut că Tu M-ai trimis.
    9. Eu pentru aceştia Mă rog; nu pentru lume Mă rog, ci pentru cei pe care Mi i-ai dat, că ai Tăi sunt.
    10. Şi toate ale Mele sunt ale Tale, şi ale Tale sunt ale Mele şi M-am preaslăvit întru ei.
    11. Şi Eu nu mai sunt în lume, iar ei în lume sunt şi Eu vin la Tine. Părinte Sfinte, păzeşte-i în numele Tău, în care Mi i-ai dat, ca să fie una precum suntem şi Noi.
    12. Când eram cu ei în lume, Eu îi păzeam în numele Tău, pe cei ce Mi i-ai dat; şi i-am păzit şi n-a pierit nici unul dintre ei, decât fiul pierzării, ca să se împlinească Scriptura.
    13. Iar acum, vin la Tine şi acestea le grăiesc în lume, ca să fie deplină bucuria Mea în ei.
    14. Eu le-am dat cuvântul Tău, şi lumea i-a urât, pentru că nu sunt din lume, precum Eu nu sunt din lume.
    15. Nu Mă rog ca să-i iei din lume, ci ca să-i păzeşti pe ei de cel viclean.
    16. Ei nu sunt din lume, precum nici Eu nu sunt din lume.
    17. Sfinţeşte-i pe ei întru adevărul Tău; cuvântul Tău este adevărul.
    18. Precum M-ai trimis pe Mine în lume, şi Eu i-am trimis pe ei în lume.
    19. Pentru ei Eu Mă sfinţesc pe Mine Însumi, ca şi ei să fie sfinţiţi întru adevăr.
    20. Dar nu numai pentru aceştia Mă rog, ci şi pentru cei ce vor crede în Mine, prin cuvântul lor,
    21. Ca toţi să fie una, după cum Tu, Părinte, întru Mine şi Eu întru Tine, aşa şi aceştia în Noi să fie una, ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis.
    22. Şi slava pe care Tu Mi-ai dat-o, le-am dat-o lor, ca să fie una, precum Noi una suntem:
    23. Eu întru ei şi Tu întru Mine, ca ei să fie desăvârşiţi întru unime, şi să cunoască lumea că Tu M-ai trimis şi că i-ai iubit pe ei, precum M-ai iubit pe Mine.
    24. Părinte, voiesc ca, unde sunt Eu, să fie împreună cu Mine şi aceia pr care Mi i-ai dat, ca să vadă slava mea pe care Mi-ai dat-o, pentru că Tu M-ai iubit pe Mine mai înainte de întemeierea lumii.
    25. Părinte drepte, lumea pe Tine nu te-a cunoscut, dar Eu Te-am cunoscut, şi aceştia au cunoscut că Tu M-ai trimis.
    26. Şi le-am făcut cunoscut numele Tău şi-l voi face cunoscut, ca iubirea cu care M-ai iubit Tu să fie în ei şi Eu în ei.”

    http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=35&cap=17

  9. Bogdaproste pt. asa dar!Se poate si descarca?

  10. Bunul Dumnezeu sa fie cu dv. Parinte sa va pazeasca si intareasca in cuvint. Multumiri din suflet pt. cuvintarea aceasta, pt. ca traind departe de tara nu as avea cum sa aud asa ceva decit prin internet.
    Dumnezeu sa va rasplateasca cu darurile sale bogate,
    Mariana

  11. Pingback: PARINTELE AMFILOHIE DE LA DIACONESTI: Ce inseamna si cum se dobandesc curajul NE-LUMESC si demnitatea CRESTINA?
  12. Sa va dea Dumnezeu sanatate parinte si sa spuneti ceea ce ati spus si pana acum. Cuvantarile dumneavoastra pe multi ajuta sa stiti sa revina la credinta.Doamne ajuta!

  13. Pingback: PARINTELE AMFILOHIE: CUM PUTEM GUSTA BUCURIA UNICA A NASTERII DOMNULUI?
  14. Doamne ajuta ! .Bunul Dumnezeu sa ne lumineze mintile fratilor/surorilor crestini de pretutindeni ,si sa ne pregatim cati mai multi ,dupa invataturile lui .DACA iubim tara cu adevarat si DREAPTA CREDINTA .AMIN !

  15. UNIREA INTRU/HRISTOS CATI MAI MULTI SI PUTEM BIRUII DUSMANII VAZUTI SI NEVAZUTI . SA incepem un an nou cu simplitate si vointa pt. a GUSTA PE BUNUL DUMNEZEU ,cati mai multi .Domnul sa ne intareasca in trup si SUFLET .AMIN !

  16. Pingback: SFANTUL EFTIMIE CEL MARE si pilda actuala a vietii sale -
  17. Domnu perinte, SA VA DEA DUMNEZEU MULTA SANATATE.
    Recent am gasit materiale cu dumneavoastra.
    Ma bucur si sa stiti ca le vizionez si ascult des.Mai nou nu mai prea gasesc ca am inteles ca nu a-ti mai aparut filmat sau inregistrat audio.
    Tot caut conferinta de la Suceava din decembrie 2011, dar nu o, gasesc.
    Eu va rog sa ne indrumati si in continuare ca avem nevoie de PARINTI CA DUMNEAVOASTRA si altii care ne duceti in directia buna.
    Recunosc sunteti putini dar care nu suntem in zona sa va ascultam la slujbe doar prin intermediul Internetului MAI ASCULTAM UN CUVIT bun SI corect.
    Domnul sa va binecuvinteze.
    Doamne ajuta

  18. Pingback: Parintele Efrem de la Vatopedi in Romania. Cuvinte din Sfantul Munte: INTOARCERE LA TRADITIE SI LA PARINTI, LEGATURI STRANSE CU MANASTIRILE! -
  19. Parinte noi dorim sa va avem cit mai mult in tot felul de vorbiri, predicari,conferinte etc.Nu des gasim atita har , curaj, dragoste, putere de convingere ca la dumneavoastra.De asa ceva avem nevoie.
    Cu stima
    Nicu

  20. Pingback: PARINTELE AMFILOHIE DESPRE JERTFA SFINTILOR INCHISORILOR SI INTOARCEREA LA HRISTOS (video). Azi la Libraria Sophia, despre pocainta! -
  21. Pingback: PARINTELE AMFILOHIE la Sophia (audio si text): “Tara are nevoie de oameni care sa se pocaiasca cu adevarat. POCAINTA ESTE DE TEMUT DEMONILOR!” -
  22. Pingback: “MANA LA ADANC!” Predici audio la PESCUIREA MINUNATA (Mitropolitul Teofan al Moldovei, Pr. Coman, Ierom. Dosoftei, Arhim. Damaschin) -
  23. Pingback: PARINTELE ILARION DAN, BANCHERUL CARE L-A CASTIGAT PE HRISTOS (II). “Traim intr-o lume in care mecanismele de pervertire sunt mai sofisticate…Omul contemporan cauta cu disperare, dar nu gaseste decat surogate” -
  24. Se poate descarca? sau mai simplu: puteti dvs. sa il urcati pe youtube pentru a face cat mai cunoscut cuvantul Parintelui? Doamne ajuta!

  25. @andreizgco:

    Nu se poate, ne pare rau.

  26. L-am descoperit acum pe parintele Amfilohie.Il admir si il respect pt.curajul si clarviziunea sa,pt.marea statornicie in credinta in Dumnezeu,pt.lupta pe care o duce pt.a trezi in fiecare din noi,”omul launtric”,pt.dragostea fata de acest pamint si popor.Este un OM ADEVARAT,cu mult har si putere de convingere,
    cum spunea Nicu mai sus.Parinte,Bunul Dumnezeu sa va tina in inima,grija si dragostea Lui.
    Felicitari administratorilor acestui site,subiectele sint foarte interesante continuati sa ne dati speranta si incredere in Bunul Dumnezeu si in fiinta umana,totul nu este inca pierdut.

  27. Pingback: PĂRINTELE AMFILOHIE DE LA DIACONEȘTI pentru “FAMILIA ORTODOXĂ”, despre lucrarea de MĂRTURISIRE întemeiată pe VIAȚA LĂUNTRICĂ: “Nu putem învinge puterile răului prin forţele proprii. Singura soluţie este soluţia harului, sol
  28. Pingback: “E NEVOIE, LA ORA ACTUALĂ, SĂ NE DĂM MÂNA UNII CU ALȚII ca într-o unitate de duh şi de simţire”. PĂRINTELE AMFILOHIE despre UNITATEA ROMÂNILOR și înțelegerea IUBIRII DE ȚARĂ ȘI DE NEAM în lumina lui Hristos: “Dumnezeu nu
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate