Pentru tine conteaza?

9-11-2007 Sublinieri

dreapta-credinta.jpg

Impartasim si cu voi bucuria (re)citirii a numai cateva cuvinte de pe ultima coperta a cartii “Dreapta credinta in scrierile Sfintilor Parinti – vol. 1 (Editura Sophia, 2006), tradusa si editata de pr. Marcel Hanches (din care vom si transcrie cateva din textele Sf. Marturisitor Teodor Studitul, praznuit duminica, 11 nov. si ale Sf. Ioan Gura de Aur, sarbatorit marti, 13 nov.), cuvinte strapungatoare la inima si memorabile prin care suntem atrasi si indemnati sa citim si sa ne insusim scrierile Sfintilor Parinti despre dreapta-credinta, pentru care ei au patimit si au murit:

Theodor Studitul, Amfilohie de Iconium, Ioan Gura de Aur. Trei mari Parinti, care au luptat. Au jertfit timp, sanatate, pozitie sociala, ambitii si placeri – lucrurile care pe cei mai multi dintre noi ne imping sa pasim prin viata in continuare.
TOTUL PENTRU DREAPTA CREDINTA.

Pentru tine conteaza? Pentru ei conta. Au trait si au murit cu crezul acesta. Citeste ceea ce ei au scris cu dragoste si durere, ca sa intelegi de ce ar trebui sa conteze si pentru tine“.

 st-john-chrysostom-st-gregory-st-theodore-studite.jpg


Categorii

"Concentrate" duhovnicesti, Dogme/ erezii, Marturisirea Bisericii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

Carti

Articole recomandate

Articole Recomandate

Carti recomandate