PS MACARIE DRĂGOI, fostul secretar de cabinet al ÎPS BARTOLOMEU ANANIA – AMINTIRI PERSONALE la Centenarul Mitropolitului (VIDEO) și o foarte sensibilă “Scrisoare către Arhiereul nostru din ceruri”: “Oh, Înaltpreasfințite Părinte, dacă ați ști de câte ori nu am simțit nevoia, în vremurile acestea, să Vă fi avut încă printre noi!”

24-03-2021 Sublinieri

Episcopia Europei de Nord:

Scrisoare către Arhiereul nostru din ceruri

Înaltpreasfințite Părinte Bartolomeu,

Îmi aduc cu dor aminte cum, în fiecare an, pe 18 martie, cu toții serbam ziua Înaltpreasfinției Voastre de naștere, ușile reședinței stăteau larg deschise, până noaptea târziu, pentru a-i primi pe cei care aveau drag să vă aducă o floare, un cuvânt bun, o îmbrățișare frățească. Nu putem uita niciodată cât de emoționat erați atunci, ca un copil, și cum Vă precipitați, împiedicându-Vă în dulamă, să nu cumva să lăsați oamenii să aștepte, pentru a-i întâmpina și a le mulțumi, ridicându-i duhovnicește cu o binecuvântare și cu un cuvânt dres cu înțelepciune. Îi primeați pe toți, mici și mari, cu aceeași prospețime sufletească. Abia mai târziu am înțeles cât de rară este această calitate: întâlnirea cu ceilalți ca un dar de la Dumnezeu, iar nu ca ceva de la sine înțeles.

Și adevărul e că cel mai mare dar pe care l-am primit noi de la Dumnezeu ați fost și sunteți Înaltpreasfinția Voastră!

Oștean al armatei cerurilor și străin călător pe acest pământ, de 10 ani serbați nașterea în veșnicie, pe noi lăsându-ne mai împuținați. Oh, Înaltpreasfințite Părinte, dacă ați ști de câte ori nu am simțit nevoia, în vremurile acestea, să Vă fi avut încă printre noi! Să prindem curajul, tăria, încrederea pe care știați să le transmiteți când lupta era mai grea și forțele răului păreau a ne copleși.

Când erați aici cu noi, pe cât era lupta mai grea, pe atât deveneați mai puternic luptător. Când era mai greu, atunci Vă ridicați mai aprig. Vă mărturisim, Înaltpreasfințite, că de multe ori, văzând că se petrec lucruri în lume și în Biserică de neînchipuit, ne-am descurajat și ne-am întrebat: încotro, Doamne? Încotro duc toate acestea, Părinte Mitropolit Bartolomeu?

Și, tot mai lămurit, înțelegem răspunsul pe care ni-l transmiteți: toate acestea duc către Golgota, spre răstignire și înviere!

Vă mulțumim, Înaltpreasfințite Părinte Bartolomeu, pentru darul de a Vă întâlni și de a lucra împreună. Vă mulțumim și ne este tare dor de Dumneavoastră. Și nu uitați, Înaltpreasfințite, să puneți o vorbă bună la Arhiereul Cel Veșnic și pentru noi, cei care am rămas pe frontul acestei lumi. Iar când vedeți că am slăbit, să ne ne trimiteți câte o încurajare, o îmbărbătare fermă, dar în același timp și duioasă, lină ca bătaia pe umăr a unei aripi de înger. O vom simți și vom ști imediat de la cine vine.

+ Episcopul Macarie cu toți fiii și frații împreună lucrători în via Domnului

Stockholm, 18 martie 2021

*

PS Macarie: AMINTIRI CU IPS BARTOLOMEU ANANIA la CENTENARUL MITROPOLITULUI (moderator PR. GHEORGHE HOLBEA) – 13 martie 2021:

 

Legaturi:

MITROPOLITUL BARTOLOMEU ANANIA – PĂRINTE, FRATE, PRIETEN. Zece ani de la adormire (+31.01.2011). “EXERCIȚII DE DOR” cu fostul actor RĂZVAN IONESCU, Preasfințitul MACARIE DRĂGOI și Arhimandriții Dumitru Cobzaru (VIDEO) si ANDREI COROIAN

PĂRINTELE NOSTRU MITROPOLIT BARTOLOMEU AL CLUJULUI, la 7 ani de la mutarea la ceruri – TÂNĂRUL MITROPOLIT BĂTRÂN sau ÎNTRUPAREA VOCAȚIEI PROFETICE A BISERICII. PS Macarie Drăgoi și ziarul Lumina aduc în actualitate cele mai curajoase si puternice cuvinte din predicile ”Leului Ardealului”

CENTENAR ANANIA – Cuvânt antologic, vizionar și mărturisitor al MITROPOLITULUI BARTOLOMEU despre corupția spirituală și NOUA EUROPĂ sub chipul seducător al MARELUI INCHIZITOR. “Nu vrem, cu prețul “intrării” noastre în Europa, să ne pierdem sănătatea noastră morală și, prin aceasta, identitatea națională”. Târgul etern al diavolului: PÂINE, MIRACOL ȘI PUTERE în schimbul RENUNȚĂRII LA LIBERTATE

DOR DE PARINTELE ANANIA. Documentare remarcabile, marturii inedite si memorabile (VIDEO)

Pomenirea adormirii in Domnul a IPS BARTOLOMEU ANANIA. Marturia Arhimandritului Andrei Coroian, fostul staret de la Nicula: 7 BINECUVANTARI MOSTENITE DE LA PARINTELE NOSTRU MITROPOLIT BARTOLOMEU

BARTOLOMEU VALERIU ANANIA, POETUL TEOLOG SI IERARHUL “ÎNCUVÂNTAT”. “Rostesc, si totul se preface-n rost…”

In memoriam BARTOLOMEU VALERIU ANANIA (31 ianuarie 2011): BARBATUL, OCHII SI MAINILE, de Razvan Ionescu

IPS BARTOLOMEU ANANIA, OMUL CARE NE-A DUS IN SPATE… Marturisiri de la emisiunea Eugeniei Voda, “Profesionistii”

Marturia PARINTELUI CALCIU despre IPS BARTOLOMEU ANANIA – 2006

PARINTELE MITROPOLIT BARTOLOMEU ANANIA. Lectia unei vieti demne si roditoare. EXPERIENTA DIN INCHISOAREA DE LA AIUD (audio). Marturisirea “Leului Ardealului”: “Fundamentalisti? Bine, daca vreti, fundamentalisti!”

PARINTELE ANANIA, BIRUINTA MILEI – de Nicolae Dabija

VLADICA BARTOLOMEU DESPRE TARELE OMULUI CONTEMPORAN: instrainarea prin Internet si TV, paranoia egocentrista, lingusirea si senzualitatea. “Cand va fi sfarsitul lumii?”

IPS BARTOLOMEU ANANIA DESPRE APOCALIPSA, vanzarea fratilor, rabdare si “profetii improvizati, cu pofta de publicitate” de pe internet (audio)

Glasul de tunet al Mitropolitului Bartolomeu Anania avertizeaza si mustra raspicat si dincolo de mormant: “EUROPA, NU SODOMA!”

Vladica Bartolomeu Anania: NU AM PARTICIPAT SI NU PARTICIP LA ASA-ZISA “RUGACIUNE COMUNA PENTRU UNITATEA BISERICII”

PREDICI ALE MITROPOLITULUI BARTOLOMEU la Pilda datornicului nemilostiv despre iertare si ingaduinta (audio). SI UN AVERTISMENT PROFETIC: “Vremurile vor fi tot mai grele… Se pregatesc crime morale, si chiar fizice!”


Categorii

IPS Bartolomeu Anania, PS Macarie, VIDEO

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate