Articolele saptamanii: BISERICA NU POATE APROBA NICIODATA HOMOSEXUALITATEA. Surpriza: Despre problema propagandei homosexuale si atitudinea Bisericii in… chiar ziarul Lumina

7-06-2011 4 minute Sublinieri

Ziarul Lumina: Nedreptăţirea normalităţii pe motive de discriminare sexuală: Un marş al diversităţii de existenţă anormală

de Alexandru Ulea

În săptămâna în care copiii îşi sărbătoresc ziua lor internaţională, minorităţile sexuale doresc să se manifeste în public. Într-un timp în care ar trebui să domine inocenţa şi puritatea, bărbaţi efeminaţi şi femei dezinvolte petrec sau vizionează filme specifice, urmând ca sâmbătă să parcurgă un marş al diversităţii de existenţă anormală.

În condiţiile în care unele ţări din Europa au interzis astfel de manifestări în locurile publice, în România, ele se vor desfăşura sub protecţia autorităţilor şi cu sprijinul primit de la diferite ambasade din ţări occidentale. O exprimare fermă a propriului punct de vedere sau dovada unei verticalităţi morale ar putea fi baza unor acuzaţii de intoleranţă din partea vestului emancipat sexual. Chiar la începutul lunii mai, Peter Vidmar, dublu olimpic în aur şi numit şef al echipei olimpice a SUA pentru Olimpiada din 2012, a trebuit să demisioneze pentru suportul său material şi susţinerea unor demonstraţii din 2008 împotriva mariajului între persoane de acelaşi sex. El nu a putut să nu se implice şi a declarat că “este benefic pentru societatea noastră să aibă o definire tradiţională a căsătoriei”, potrivit USA Today. Dar autorităţile nu au acceptat exprimarea unor opinii personale asupra unor probleme controversate, cu atât mai puţin rolul de activist pentru drepturile civice. Aşadar, o persoană cu funcţie publică nu poate avea o părere personală, cu atât mai puţin să susţină o cauză care ar fi împotriva unui anumit trend. Deşi unele realităţi sunt aşa cum sunt, deşi ele sunt răsturnate şi etichetate ca normale, anormalul nu va fi niciodată acceptat ca normal de către omul firesc.

Homosexualitatea, o alegere conştientă

Statele care au arătat o atitudine mai tolerantă faţă de homosexuali se confruntă acum cu noi şi noi probleme. Pe lângă problema legalizării căsătoriilor sau a parteneriatului civil între persoane de acelaşi sex, apare fenomenul îndoctrinării copiilor de pe băncile şcolilor. Acest lucru a fost exprimat în mod direct şi nevoalat de către Daniel Villarreal, un activist homosexual din SUA. Pe lângă faptul că susţine recrutarea de copii în campaniile publicitare pro-gay, Villarreal afirmă că “noi vrem ca educatorii să predea generaţiilor viitoare de copii acceptarea sexualităţii deviante. De fapt, însuşi viitorul nostru depinde de acest lucru“, conform LifeSiteNews.com. El speră ca viitorul să aducă nu doar mai multă acceptare din partea lumii, dar şi practicarea homosexualităţii de către tinerii care acum sunt educaţi în acest spirit. Villarreal mai afirmă faptul că el şi mulţi alţii “vor să îndoctrineze, să recruteze, să înveţe şi să expună copiii la sexualitatea deviantă”, fără a vedea ceva rău în acest lucru. Ceea ce în trecut doar se prevedea, acum se propovăduieşte în mod public ca deziderat.

În România, lucrurile nu au luat încă o turnură anormală. Majoritatea românilor nu acceptă să stea în preajma unui homosexual şi mai mult de jumătate din tineri nu agreează ideea unui prieten gay. Deşi cauzele homosexualităţii sunt multiple, nu s-a dovedit un factor genetic ce ar determina aceasta, chiar dacă studiile au fost făcute de cercetători homosexuali. Aceste atracţii emoţionale şi/sau sexuale faţă de persoane de acelaşi sex apar ca urmare a unui complex de împrejurări, pornind de la un mediu familial nefuncţional, abuzuri sexuale în copilărie sau influenţe primite din mediul social sau propagandistic. În acest sens, este recunoscut faptul că unii băieţi crescuţi de mame singure prea iubitoare sau într-o familie în care tatăl este absent emoţional au tendinţa de a fi mai efeminaţi. Psihologul Thomas Brecht susţine faptul că “homosexualitatea este strâns legată de impulsurile psihologice greşit direcţionate, de modurile de comportament nepotrivite şi de problemele psihodinamice care ating profunzimile personalităţii. Însă toate influenţele exterioare nu-i pot face pe oameni homosexuali, căci “orice homosexual este pe deplin răspunzător de comportamentul său, adică de discernământ”, după cum au concluzionat doctorii participanţi la Congresul Mondial de Psihiatrie de la Rio de Janeiro din 1994.

În acest sens, la întrebarea dacă homosexualii se pot schimba, răspunsul este “Da”. Site-ul homosexualitate.ro aduce numeroase mărturii cu privire la rezolvarea acestei probleme care este posibilă, deşi necesită timp şi voinţă. Homosexualitatea nu este un dat, ea nu aparţine firii umane. Aceasta se poate observa şi din faptul că nu toţi cei care sunt atraşi de persoane de acelaşi sex cred că s-au născut aşa, nu toţi sunt mulţumiţi de condiţia lor şi caută să-şi schimbe înclinaţia pentru a putea avea o viaţă normală. Aşa cum un comportament sexual se învaţă şi se consolidează, tot la fel el poate fi canalizat spre o direcţie naturală.

Biserica nu poate aproba niciodată păcatul

Biserica Ortodoxă nu poate aproba homosexualitatea. Ea apără fiinţa umană de tot ceea ce o dezumanizează. Deşi Biserica nu impune legea într-o societate pentru că nu doreşte să îmbisericească lumea cu forţa, ea este şi rămâne inima şi conştiinţa lumii. Ea va proclama întotdeauna normalul şi va propovădui nu doar ceea ce este mai bine omului în relaţia sa cu Dumnezeu, dar Biserica va arăta întotdeauna ceea ce omul trebuie să facă pentru a fi fericit în relaţia cu ceilalţi oameni, denunţând atitudinile care au efecte nocive asupra societăţii, în general, şi a persoanei, în particular.

Biserica nu va aproba niciodată păcatul. Pr. prof. dr. Constantin Galeriu spunea că

“se cuvine să precizăm că poziţia noastră, a Bisericii, este spirituală şi morală. Din punct de vedere juridic suntem pentru toleranţă. Compătimim pe aceşti fraţi în suferinţa lor, dorind sincer să le venim în ajutor şi ne rugăm pentru dânşii. Dar nu putem fi nicidecum pentru legalizarea răului, a păcatului. Nu putem spune: “răului – bine şi binelui – rău” (Is. 5, 20).”

Aceasta nu pentru că a hotărât-o cineva anume, ci pentru că pur şi simplu păcatul este ceva nenatural. Homosexualul încearcă prin atitudinea lui să-şi depăşească firea limitată nu prin supranatural, aşa cum propovăduieşte Biserica, ci prin ne-natural. Dacă omul este chemat la vieţuirea supralogică prin credinţă, prin păcat el face lucrurile ilogice şi anormale.

În ciuda faptului că toţi oamenii sunt păcătoşi, păcatul nu trebuie acceptat niciodată. Omul, chiar dacă a făcut păcatul, caută în mod natural să-l ascundă, să se debaraseze de el, să nu se identifice cu el şi, mai ales, să nu-l mai repete. Astfel, Biserica acceptă şi nu numai că recomandă lăsarea păcatului, dar ea îl primeşte pe păcătosul care se pocăieşte.

Atitudinea creştinului faţă de homosexuali trebuie să fie atitudinea lui Hristos

Atitudinea credinciosului faţă de persoanele homosexuale trebuie să fie atitudinea lui Hristos. Ele nu trebuie să aprobe în nici un caz păcatul, dar trebuie să se poarte cu iubire faţă de păcătos. Păcatul este un lucru ilogic, care nu se poate înţelege, nu i se vede rostul, dar atitudinea faţă de păcătos trebuie să reflecte vocaţia hristică a omului. “Creştinul trebuie să se roage pentru omul căzut şi nu să-l osândească”, scrie pr. Marc-Antoine Costa de Beauregard într-un studiu despre sexualitate. El trebuie să arate că doi bărbaţi pot fi prieteni buni fără a se recurge la comportamente distructive. Atitudinea de ostilitate, de violenţă fizică sau verbală nu fac cinste ucenicului lui Hristos, cel care a spus că prin dovedirea iubirii se recunoaşte calitatea de ucenic al Lui. Deşi trebuie dezaprobat public şi în mod persistent păcatul, cel care se pocăieşte trebuie primit cu dragoste şi cu tot suportul moral şi duhovnicesc de care are atâta nevoie pentru a putea depăşi această atracţie anormală. Doar prin participarea activă la viaţa Bisericii omul îşi poate schimba înclinaţiile păcătoase, ajungând la adevărata descoperire şi împlinire a sinelui.

 

Legaturi:


Categorii

Articolele saptamanii, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

17 Commentarii la “Articolele saptamanii: BISERICA NU POATE APROBA NICIODATA HOMOSEXUALITATEA. Surpriza: Despre problema propagandei homosexuale si atitudinea Bisericii in… chiar ziarul Lumina

  1. Pe cand marsul pedofililor, necrofililor si altor deviati? Propaganda in scoli si marsurile lor poate ca intra nu doar in planul mai mult sau mai putin ocult de pervertire a populatiei dar si in cel de depopulare a planetei…

  2. Foarte pertinente părerile şi îndrumările din articolele de mai sus. Şi tb urmate, bineînţeles. Totuşi în ceea ce priveşte atitudinea creştinului precum cea a lui Christos faţă de păcătoşii sodomiţi, stau şi eu şi mă întreb: oare Iisus Christos nu a fost prezent în Preasfânta Treime atunci când Aceasta a pedepsit Sodoma şi Gomora?
    Pe de alt parte, dacă mă gândesc la viitorul acestor activişti rătăciţi ai sodomiţilor, la soarta pe care o vor avea după ce-şi vor fi jucat rolul pe care li-l asumă şi sprijină financiar ori în alt fel cei care vor să conducă lumea, atunci mi se face mare milă de ei, căci vor fi aruncaţi ca un dinte stricat şi vor fi hăituiţi. Parcă s-a mai înâmplat aceasta şi la începuturile celui de-al 3-lea Reich!

  3. Dumnezeu sa ii ierte pe aceia care il clevetesc pe Episcopul Sebastian al Slatinei si Romanatilor. Zilele trecute am vorbit cu o persoana din episcopie si m-a sfatuit sa ii multumim lui Dumnezeu pt asa episcop.

    Linck-ul de mai jos il dedic unui slatinean anume, care inca nu stie ca preotul respectiv a fost caterisit. As putea sa aduc argumente si impotriva celorlalte acuzatii, dar nu cred ca este cazul.
    A Domnului este razbunarea. Noi cei pacatosi sa ne iertam si sa rugam sa ne ierte si episcopii pe care ii batjocorim fara sa le stim luptele, ispitele, necazurile.

    http://www.olttv.ro/stiri/social/4058-preotul-corceagu-a-ramas-somer

  4. Foarte trist! Sa ne rugam pentru sufletele lor sa isi revina in Fire cat mai multi pentru ca tare tristi si rataciti trebuie sa fi fost ca sa fi apucat pe aceasta cale.

    Cat despre “surpriza” din ziarul Lumina, adica de ce nu? mie mi se pare o atitudine care tine de Normalitate si nu de surprinzator! si la mai multe, cum ar veni! 🙂

  5. @ Ioana:

    Zelotismul e in floare, e un duh care face ravagii. Nu e un fenomen social sau un pacat, este un duh. In zona aceea, fostul parinte Nichita, ultra-idolatrizatul, a fost doar unul dintre purtatorii acestui duh, intr-o forma mai grosolana, care a erupt si a fost si mai usor de indepartat… fiindca singur s-a rupt de la Trupul Bisericii. Dar nimeni n-a inteles ca nu doar de stilism era vorba acolo, ci de mama stilismului, adica duhul zelotist. Duhul ravnei hipercorecte, fara socoteala si fara smerenie, mai ales. Duhul care e preocupat de pacatele altora si NICIODATA de ale sale. Duhul care uraste RUGACIUNEA, CUVINTELE DUHOVNICESTI, tot ce se refera la SMERENIE si la DRAGOSTE. Face alergie la ele si fuge, la propriu, precum dracul de tamaie. Si acum e vremea lui!

    Zelotismul provine din trufia cea mai trufasa, mai aroganta, mai fariseica, adica satisfacuta de prorpa dreptate si pusa pe vanat paiele din ochii tuturor, mai ales ale celor mai mari. Are mare legatura cu duhul nihilismului devastator, pustiitor, pus pe uciderea oricaror repere, pe pulverizarea ideii de autoritate, de ierarhie, de supunere. Orice lichea si orice bruta agramata, astazi, isi poate permite sa spuna orice, sa arunce cu noroi in oricine… “datorita” internetului. Zelotismul e starnit mai cu seama de acei ierarhi sau parinti mai blanzi, mai buni, mai ingaduitori, mai milostivi. Blandetea si duhul de rugaciune ii incita la maximum, ii enerveaza, ii ard, ii fac turbati! Sinceritatea si deschiderea le dau drepturi de obraznicie si grosolanie pe care altfel nu si le-ar putea lua! Ei, pastorii cu inimile mai largi si deschisi la dialog cu duhurile mistretilor, gibonilor si bizonilor, ajung primii sa fie calcati in picioare, sfasiati si acoperiti de scuipatul urii acelora. Zelotismul inseamna batjocorirea lui Hristos si intoarcerea la Legea veche, inseamna neo-fariseismul crestinilor care au refuzat sa traiasca viata duhovniceasca si sa duca vreo clipa lupta cu ei insisi. Acesta ne va rastigni pe toti pana la urma!

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2011/05/09/unde-l-au-ascuns-pe-hristos/

  6. Conform Codului Penal, articolele 205 si 206, insulta si calomnia sunt infractiuni. Aviz lui “saccsiv” si unor cititori ai sai care mi-au adresat injurii la rubrica de comentarii pe acel blog. Aceasta s-a intamplat in urma observatiei pe care le-am facut-o celor ce denigreaza ierarhii. Am fost calomniata, acuzata de fapte pe care nu le-am savarsit, insultata sub pretextul ” mustrarii” crestinesti : ” Mars la spam c………” si apoi redusa la tacere, prin neacordarea dreptului la replica.

    Dincolo de mahnirea pe care mi-au produs-o aceste agresiuni verbale, dezamagirea de a constata ca acesti ” frati” au un comportament reprobabil si in dezacord cu blandetea, mila si grija pt aproapele, consultandu-ma si cu duhovnicul meu, am ajuns la concluzia ca acest ” saccsiv” are de fapt misiunea sa destabilizeze Biserica prin sadirea periodica a neincrederii in preoti si ierarhi. El stie ca o minciuna repetata va fi receptata ca adevar.
    Si mai jos va dau o mostra de justificare a comportamentului infractional si definit de ei ca fiind ” mustrare” si apel la trezire a pacatosului :

    natalia said, on iunie 7, 2011 at 8:06 am

    “F bine lasa epitetul respectiv poate va simti mustrarea ,omului trebuie sa-i spui in fata adevarul fara prea multe menajamente…poate se va trezi ceea ce ii dorim cu totii.II spui cu frumosul o data de 2 ori …dar pana la urma nu se poate decat asa.Daca unei curve-nu refer neparat numai la sensul trupesc al epitetului respectiv- nu-i spui adevarul pana la urma mai greu se trezeste….si intr-adevar suntem f slabi in credinta.Ispita curviei (de orice fel)vine in tot timpul totul e sa-i facem fata cu ajutorul Domnului.”

    Deci draga saccsiv si natalia, precum si alti internauti care practicati calomnia si insulta, daca de Dumnezeu nu va temeti, caci n-am vazut sa va caiti pentru aceste iesiri, poate va veti teme de procuratura si data viitoare va veti masura cuvintele. Nu va imaginati ca la adapostul anonimatului puteti incalca orice lege. Prin IP puteti sa fiti identificati foarte usor.

    Daca credeti ca publicarea acestui mesaj va aduce stirbire demnitatii siteului dvs, v-as fi recunoscatoare sa il trimiteti privat dlui ” saccsiv” ,cred ca ar fi bine sa ia la cunostinta. Va multumesc.

  7. @ ileanda:

    Nu stim daca e vorba de ceva care sa intre sub incidenta legii, deci cam exagerati, credem noi, dar intra sub incidenta judecatii lui Dumnezeu si mai bine lasati Lui sa faca dreptatea… sau sa ierte. Nu credem ca e cazul sa raspundeti cu razbunare sau cu amenintari cu justitia la astfel de grosolanii si de mojicii “crestinesti” specifice, de care au mai avut si altii parte… Problema limbajului e problema lor morala, nu penala. Si e veche. Nu aveti ce sa le faceti, decat sa va fie mila si sa va rugati pentru ei. Noi am fost inclusiv amenintati fizic de altii din gasca respectiva, pe langa o multime de manipulari ticaloase si de calomnii. Asa ca… Iertati! Nu stiu ce fac… Macar noi sa stim insa! Si sa raspundem demn si crestineste!

  8. Admin,

    Va multumesc ca ati rapuns solicitarii mele. Credeti-ma, nu exagerez deloc, este infractiune, am consultat un specialist juridic Iar autorul faptei este identificat dupa IP, in urma unei plangeri penale. Da, suna urat, deloc crestineste
    Macar informatia asta i-ar determina poate sa-si reconsidere comportamentul, daca clevetirea le pare un pacat prea neinsemnat. Oricum, nu voi face nici un demers, vroiam sa le atrag atentia unde se incadreaza si ca poate cineva odata va avea mai putina rabdare decat dvs sau decat mine. Dar poate nu le e teama, doar ei sunt “viitorii mucenici”…

    Va multumesc pentru sfat, insa. Stiu ca Dumnezeu e judecator drept
    Doamne ajuta.

  9. admin,
    dovada ca Episcopul Slatinei este deschis, sincer, atent la problemele celor pe care i i-a incredintat Dumnezeu spre pastorire, asa cum trebuie sa fie un ierarh, este si faptul ca episcopia a raspuns chiar si celor nepoliticosi (macar cu atat suntem datori unii fata de altii).

    In urma cu aproape doi ani o prietena care avea o problema a mers la sfintia sa si a ascultat-o aproape doua ore. Atunci, ea a fost nemultumita de raspunsul pe care i l-a dat preasfintitul, in parte si pt ca era f tulburata, dar si pt ca “nu se facuse voia ei”. Zilele trecute mi-a marturisit cu bucurie cum a aflat ca dupa aproape un an si jumatate, sfintia sa isi intrebase colaboratori despre ea. Cum si-ar fi amintit pastorul de o oita daca nu ar fi purtat-o in rugaciunea si in inma sa?

    Desigur, trebuie curaj ca sa stai in fata Episcopulu si sa ii spui ce te doare, e mai usor sa te tragi de sireturi cu el pe internet. Cine are o durere reala, nu una inchipuita, merge la doctor, nu ii scrie mailuri.

    Iertati, este parerea mea, si o spun fara nici un pic de revolta sau incrancenare, ci doar cu multa parere de rau ca unii nu profita de oamenii buni pe care ii au langa ei, ba mai mult, ii si batjocoresc.
    Sa ne dea Domnul dupa mila Lui, nu dupa inima noastra!

  10. @ Ileanda:

    Sa nu va suparati pe noi, totusi nu cu amenintari cu procuratura ii determinam pe oameni sa-si reconsidere comportamentul. Mai mult ii veti victimiza asa, s-a mai intamplat. Iar daca nu le e teama nici de Dumnezeu, nici de oameni, este, la unii din ravna gresita, din bravada (oare n-am avut-o si noi alta data, la fel?), iar la altii din asigurarea ca “au spatele acoperit”…. Pentru ca nu acestea sunt marile probleme, faptul ca insulta. O fac altii si la TV, in direct, si cel mult daca iau o amenda de la CNA, nimic mai mult. Dar fac cu mult mai mult de atat. In fine, nu e cazul acum sa vorbim despre asta iarasi, speram sa nu mai redeschidem astfel de subiecte. Macar sa invatam cu totii ceva din acest gen de experiente si din tot ce ne invata minte Dumnezeu, trecand prin experiente dure, care ne deschid ochii si ne arata “pragul de sus”. Sa multumim Domnului pentru asta si pentru ca astazi vedem ceea ce ieri nu vedeam… si poate ca atunci si noi judecam pe altii ca cei care ne nedreptatesc pe noi acum. Dar Slava Domnului pentru ca nu ne lasa asa si ne lumineaza.

    Iertati-ne!

  11. “Sa multumim Domnului pentru asta si pentru ca astazi vedem ceea ce ieri nu vedeam… si poate ca si noi eram ca cei care ne nedreptatesc acum.”

    Ce adevar ati spus. Eu va multumesc si iertati-ma caci daca nu as fi asa de mahnita, nu as fi avut nici un fel de reactie.

  12. Iertati-ma si pentru ca v-am nedreptatit in trecut. Stiu ca m-ati iertat, caci raspunsul dvs pur si simplu m-a mangaiat ca un balsam, insa eram datoare sa spun “iertati-ma”

  13. Si dvs. sa ne iertati! Domnul sa ne ierte pe toti si sa ne primeasca in Imparatia Sa!

  14. Parintele Sofronie Saharov, ucenicul Sf. Siluan:

    Nu trebuie sa ne smerim fata de cei ce nu se smeresc, deoarece o vor exploata ca pe o slabiciune si, in consecinta, ne vor afunda mai rau. Cei re­nascuti in Duhul, atunci cand il intalnesc pe un smerit, se smeresc si ei mai mult, in timp ce cei care nu sunt renascuti, atunci cand intalnesc un sme­rit, gasesc ocazia de a se sui in carca lui, de a se folosi de el.”

  15. O singura relatie este placuta lui Dumnezeu, cea dintre un barbat si o fameie cand s-a inceput in curatenie si in taina nuntii/ casatoriei crestine. Restul, fie ca se numesc casatorii sau prietenii de proba (chiar dintre un barbat si o femeie) tot din categoria sodomitilor fac parte. Iar daca acestia nu se manfesta public este pt ca sociatea de astazi ii incadreaza la categoria “normal”…

    Ceea ce se vede in aceste imagini nu este dacat o revolta a celor ce se vor si ei acceptati ca si ceilati la categoria “normal”…

    Ascultam mai deuna zi un parinte care spunea ca vina incepe de la preoti care au uitat sa mai predice si indemne tinerii la curatenie inaite de casatorie, ca nu deranjeze ureachea “cea fina”. Si atunci ne mai miram de celelale extreme ale aceleasi probleme: desfranarea.

  16. Restul, fie ca se numesc casatorii sau prietenii de proba (chiar dintre un barbat si o femeie) tot din categoria sodomitilor fac parte

    Totusi nu. E vorba despre curvie.. Grav este ca nu mai este socotita pacat.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare