RUSIA TRIMITE SUBMARINE NUCLEARE in apele teritoriale ale Ciprului

27-09-2011 1 minut Sublinieri

Cipru negociază cu Rusia un împrumut de 2,5 miliarde de euro, cu dobândă de doar 4,5% pe an, scrie Bloomberg. Țara are nevoie de bani după ce principala termocentrală a explodat, în iulie, din cauza unui depozit de muniție confiscată. Uniunea Europeană are deja destule pe cap iar creditorii privați au cerut dobânzi de până la 14%. Rusia este țara emergentă cu cele mai mari exporturi de capital – 60 de miliarde de dolari doar în primul semestru, iar jumătate din banii depuși în băncile cipriote aparțin, direct sau indirect unor ruși.

Însă, pe lângă motivele economice, par să existe și unele geo-politice. Rusia a trimis două submarine nucleare în zona economică a Ciprului, ca răspuns la cele trei submarine diesel-electrice turcești, care erau deja acolo. Turcia este supărată pentru că guvernul cipriot a început prospecțiunile după petrol și gaze în Marea Mediterană, și susține că de banii obținuți ar trebui să beneficieze și separatiștii turci din partea de nord a insulei.

Nu că Rusia ar avea nevoie de petrol sau de gaze, are prea multe. Însă are și plăcerea nebună de-a hărțui Turcia cât poate de mult, alăturându-se unei alianțe pestrițe – de protecție a Ciprului – din care deja fac parte Grecia și Israel.


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, Batalia pentru resurse, Criza datoriilor suverane, Criza mondiala, Razboi Turcia Grecia Cipru Rusia

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

20 Commentarii la “RUSIA TRIMITE SUBMARINE NUCLEARE in apele teritoriale ale Ciprului

  1. Nu am inteles din articol – submarinele rusesti se afla deja in Marea Mediterana sau sunt pe drum?

  2. si in timpul asta ,

    http://www.fin.ro/articol_66925/pretul-gazului-rusesc-va-ajunge-la-545-1-000-mc-in-octombrie-vezi-aici-de-ce.html

    pentru ca am preferat sa avem haina mai aproape decat camasa si nu invers , pentru ca unii gandesc cu membrele inferioare , pentru ca actualii puternici guvernanti nu si-au cunoscut cu adevarat decat interesul lor si nu pe cel al tarii , iata , Rusia are parghii cu care sa ne dea peste nas la modul elegant si cu zambetul pe fata . Probabil , in momentul cand romanul nu-si va mai permite sa se incalzeasca sau chiar sa-si gateasca , va avea marea satisfactie de a fi protejat de un scut american si la adapostul lui va trece si peste foame si peste frig . ( Din cate imi amintesc , cei care mor de inghet au pe fata o grimasa asemanatoare zambetului sau chiar ranjetului , deci … pe aproape )

  3. @Sanziana:

    Rusii au zis inca de la finele lui august ca au trimis submarine in zona:http://www.cyprusnewsreport.com/?q=node/4540

  4. Multumesc pentru link. Conform articolului ar fi trebuit sa fie pe pozitii la inceputul lui septembrie, ceea ce inseamna ca deja sunt acolo. Ma cam trec fiorii, tensiunea in zona atinge limitele izbucnirii unui conflict. Si oamenii isi vad linistiti de ale lor. Nu se spune nimic. Doar duhovnicul meu ma avertizeaza din cand in cand ca va incepe… Va multumesc pentru informatiile pe care le culegeti pentru noi.

  5. @Sanziana:

    Ma cam trec fiorii, tensiunea in zona atinge limitele izbucnirii unui conflict. Si oamenii isi vad linistiti de ale lor.

    Da…

  6. Sanziana si tu locuiesti in Cipru? Ce duhovnic ai? Daca imi permiti sa intreb asa ceva…

  7. @ Ela:

    Va putem intermedia noi, prin mail, adresele, ca sa nu trebuiasca sa le lasati public. Mai stim si noi pe cineva acolo, daca va fi de acord sa luati legatura.

  8. Pingback: Turcia a trimis o nava de prospectii in zona disputata cu Cipru
  9. Nu locuiesc in Cipru. Oricum un conflict in zona ne va afecta pe toti. Romania nu este chiar asa de departe! Ati citit cre sunt profetiile cuviosului Paisie. Toti din jurul grecilor se vor afla in conflict! Daca marile puteri vor ataca Rusia credeti ca Romania va scapa fara sa fie implicata?

  10. Pingback: (video)Hiliarmenul in apele grecesti? Noutati despre TENSIUNILE Turcia - Cipru/Grecia si despre PREGATIRILE MILITARE ALE RUSIEI
  11. Stiti ce e trist in situatia asta?Ca noi romanii,care ar fi frumos sa stam langa greci,rusi,ciprioti,care sunt de aceasi credinta si obiceiuri,suntem acum de partea americanilor,de partea masonilor si de partea unei Europe fara Dumnezeu.Dar totusi se vede cum ne cerne Dumnezeu si vedem abia acum,care sunt de fapt adevaratii dusmani ai credintei si ai Bisericii si ca democratia este de fapt si ea,tot o utopie!!
    Doamne ajuta!!

  12. @Ana:

    E ceva mai incurcata treaba…

    In spatele Ciprului se afla Israelul, caci compania care efectueaza respectivele forari (Noble Energy) este una americano-israeliana, din cate am inteles. Iar in acest conflict, de partea Greciei si Ciprului se afla SUA, UE, pe langa Israel, si iata si Rusia. Sigur ca, asa cum arata si Cuviosul Paisie, interesele lor coincid cu anumite judecati dumnezeiesti. In cazul nostru, din pacate, e adevarat ca ne cam punem singuri capul la bataie…

  13. Un link cu profetia parintelui Paisie : http://www.youtube.com/watch?v=xsJYLaMv8mc&feature=related
    E in lb. greaca video-ul, dar poate unii stiu. Nu e tocmai bine aleasa postarea linkului, dar in lipsa unui forum organizat pe subiecte, pun si eu aici. Daca e primit bine, daca nu …

  14. @ ela:

    E bine primit. Dar ar fi si mai bine daca ar fi tradus si subtitrat…

  15. Spre rusinea mea, nu stiu atat de bine greaca incat sa fac o traducere exacta si nici sa pun subtitrare nu ma pricep…Poate sunt totusi altii ce ar putea-a sa o faca.Eu as putea doar povesti cu cuvintele mele ,ceea ce inteleg eu…

  16. Nu am putut sa verific stirea pe alte canale. Am mai gasit-o pe alte site-uri, despre care nu am auzit, toate punand sursa la http://www.cyprusnewsreport.com/?q=node/4540 care la randul lui are sursa http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=22995&Itemid=87 Totusi, nu apare un comunicat oficial in aceasta privinta, si nu apare nici pe agentiile de stiri. Nu vad de ce intr-un loc ar tine secret treaba cu submarinele, iar in alta parte ar face aceasta afirmatie.

    Cat de siguri sunteti pe aceasta informatie?

  17. @nu conteaza:

    La fel de siguri ca cei de la care am preluat si cat poti fi de sigur cand preiei informatii din media…

    http://www.hurriyetdailynews.com/n.php?n=crisis-in-the-mediterranean-2011-09-09

  18. Pingback: Sfarsitul "RESETARII" relatiilor dintre RUSIA si SUA sau cum ne indreptam cu PASI MARI CATRE RAZBOIUL MONDIAL
  19. Pingback: MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU – nou interviu bomba despre baze militare rusesti in Marea Egee pentru a neutraliza TURCIA si colaborarea cu ISRAEL (traducere integrala) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare