SOROS SIMPATIZEAZA CU REVOLUTIA MONDIALA

3-10-2011 1 minut Sublinieri

Investitorul american George Soros a declarat luni că priveşte cu simpatie manifestaţiile împotriva Wall Street care, în opinia sa, au fost cauzate de “super-bonusurile” plătite de către bănci, informează AFP. “Am simpatie faţă de opiniile lor”, a declarat Soros într-o conferinţă de presă la ONU, răspunzând unei întrebări despre manifestanţii care au încercat să blocheze Podul Brooklyn la sfârşitul acestei săptămâni şi care au făcut apel la organizarea de noi manifestaţii miercuri, în cartierul financiar din New York.

Soros, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, a precizat că o proporţie importantă din furia exprimată de manifestanţii anticapitalişti şi ultraconservatorii din cadrul “tea party” vizează acţiunile băncilor.“Le înţeleg reacţia, sincer”, a spus Soros, subliniind situaţia micilor întreprinderi, ale căror dobânzi la credite au crescut de la opt la 28 de procente, după criza din 2008.

“Şi pentru că depindeau de acest credit pentru a-şi gestiona întreprinderile, mulţi dintre ei au fost nevoiţi, în realitate, să îşi înceteze activitatea”, a continuat el. “Iar, în acelaşi timp, hotărârea de a nu injecta capitaluri în bănci, ci, în realitate, de a le scăpa de activele neperformante şi a le permite să iasă din gaură, lasă băncile cu super-profituri şi le permite să ofere super-bonusuri”, a adăugat miliardarul.

“Contrastul între cele două (situaţii) este, cred eu, principalul motiv” al manifestaţiilor anticapitaliste şi ale “tea party”, a mai apreciat Soros. Soros a făcut aceste declaraţii într-o conferinţă de presă în care a anunţat că donează până la 40 de milioane de dolari pentru un proiect de dezvoltare în numeroase ţări africane. Mobilizarea anticapitalistă a luat sâmbătă o nouă amploare. Peste 700 de persoane care au blocat circulaţia rutieră pe Podul Brooklyn au fost arestate, potrivit Poliţiei din New York, provocând o puternică susţinere pe Internet şi o “publicitate” fără precedent pentru mişcare.


Categorii

1. DIVERSE, Criza mondiala, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Revolte populare, revolutii

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “SOROS SIMPATIZEAZA CU REVOLUTIA MONDIALA

  1. Foarte bine aleasa fotografia de inceput…Felicitari!

  2. Soros simpatizeaza cu saracii, dar (bine-inteles) ca nu depune votul saraciei, mai ales ca are de unde da (adica pentru jumatate din Africa). Cata ipocrizie si bataie de joc! Dar mai bine sa-i lase Dumnezeu sa vorbeasca liber, ca de abia isi dau arama pe fata (atunci cand devin mult prea siguri ca vor reusi). Vai de cei care il dusmanesc cu adevarat pe Hristos; nu isi dau seama ca isi lucreaza singuri arma de care vor pieri.

  3. era culmea sa nu simpatizeze! 🙂

  4. Pingback: "Revolutia mondiala" 15 octombrie OCCUPY BUCHAREST, O PARODIE? In ce conditii poate avea loc o revolutie in Romania?
  5. Pingback: ”Revolutia” Occupy Bucharest: ca o PARADA HIPSTER. La Roma GASTILE INFILTRATE AU PROVOCAT VIOLENTE (FOTO+VIDEO)
  6. Pingback: “LIDERII” PROTESTELOR ANULUI 2013: militanti de profesie, veleitari, “rebeli” fara cauza. Si ceva “laboratoare sociale” de “redesteptare a tinerilor” cu fonduri de la SOROS - Recomandari
  7. Pingback: SOROSLEAKS. Editorialista Jerusalem Post despre CAMPANIA LUI SOROS DE CREARE A UNUI HAOS GLOBAL | Cuvântul Ortodox
  8. Pingback: GEORGE SOROS la emisiunea 60 minutes (CBS) in 1998. Patronul “SOCIETATII CIVILE” de pretutindeni prezinta un PROFIL clar de SOCIOPAT | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare