Rusia trimite nave de razboi in Siria

28-11-2011 1 minut Sublinieri

Rusia va trimite în 2012 o flotă de nave de război în Siria, oficial pentru o simplă escală, în timp ce tensiunile cresc între Moscova şi Occident asupra crizei din această ţară din Orientul Mijlociu. Navele, în frunte cu singurul portavion rus “Amiralul Kuzneţov”, vor ancora în primăvara lui 2012 în portul Tartous, unde se află o bază navală rusească, a declarat purtătorul de cuvânt al şefului Statului Major al Marinei ruse, citat de Izvestia.

Această bază, înfiinţată în epoca sovietică, serveşte mai ales întreţinerii şi aprovizionării navelor. Momentan, nicio navă nu se află acolo. “Amiralul Kuzneţov” care a făcut escală în largul portului Tartous în 1995 şi 2007, trebuie să părăsească la începutul lui decembrie marea Barents (în Oceanul Arctic), să ocolească Europa prin vest şi să intre în marea Mediterană prin strâmtoarea Gibraltar.

Portavionul cu zece avioane de vânătoare la bord nu va putea ancora în portul Tartous din cauza mărimii sale şi va rămâne astfel în larg. Purtătorul de cuvânt al Marinei a subliniat totuşi că proiectul de trimitere a navelor în Siria nu este legat de ciocnirile dintre forţele regimului Bashar al-Assad şi opoziţie.

“Escala navelor ruseşti la Tartous nu trebuie percepută ca o reacţie la evenimentele din Siria”, a indicat acesta, precizând ca flota se va opri de asemenea la Beirut (Liban), Genova (Italia) şi Cipru.“Această escală era prevăzută încă din 2010, când încă nu se întâmplase nimic; s-a făcut o pregătire intensă şi nu este niciun motiv să anulăm sau să amânăm”, a mai adăugat el.

Rusia refuză cu obstinaţie să se alăture Occidentului în condamnarea represiunii din Siria, care s-a soldat cu mai mult de 3 500 de morţi conform ONU, şi se opune în continuare oricăror sancţiuni împotriva Damascului.

Informatia facuta acum vizibila mediatic exista deja, semnalata aici:

Unde mai gaseam si aceasta intentie a rusilor:

Seful Fortelor Navale rusesti a afirmat ca baza navala a Rusiei din portul Tartus din Siria va fi modernizata in 2012 pentru a fi adecvata navelor masive de razboi. “Tartus se va dezvolta ca o baza navala. Prima etapa a modernizarii va fi realizata in 2012″, a spus amiralul Vladimir Vysotsky, adaugand ca va fi folosita pentru crucisatoare de rachete ghidate si portavioane.


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, Siria, SUA versus Rusia

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare