Episcopul Irineu Bulovici si presedintele Serbiei, Boris Tadici, au participat la CELEBRAREA HANUKA IN SINAGOGA [video si foto]

27-12-2011 1 minut Sublinieri

Lideri ai Bisericii Serbiei si ai tarii au participat, din nou, la sarbatoarea evreiasca Hanuka, vineri 21 decembrie 2011, in prezenta Rabinului-Sef al Israelului, Jona Mecge.

Presedintele Boris Tadici a aprins o lumanare, fiind asistat de Episcopul Irineu Bulovici. La ceremonie a mai participat si “episcopul” catolic Stanilslav Hocevar, precum si muftiul comunitatii islamice din Serbia.

http://www.vesti-online.com/data/images/2011-12-22/202678_tadic-hanuka_f.jpg?ver=1324518398

Nota noastra:

Evenimentul sincretist de la Belgrad, creat in jurul Hanukai evreiesti, este, de fapt, o reeditare:

De aceasta data nu a mai participat si Patriarhul Irineu (cum gresit a informat o anume sursa), asa cum s-a intamplat anul trecut, ci “doar” Episcopul Irineu Bulovici, unul din cei trei ierarhi fosti ucenici ai Sfantului Iustin Popovici si, actualmente, tradatori si prigonitori ai impreuna-ucenicului Artemie, episcopul prigonit al Kosovo.

Raman insa la fel de valabile comentariile facute anul trecut si, mai ales, canoanele foarte explicite fata de asemenea evenimente:

Canonul 71 Apostolic

Oprirea comuniunii cultice cu păgânii şi iudeii

Dacă vreun creştin ar duce untelemn sau ar aprinde lumânări la templul păgânilor sau la sinagoga iudeilor, în sărbătorile lor, să se afurisească.

Canonul 70 Apostolic

Oprirea comuniunii religioase cu iudeii

Dacă vreun episcop sau presbiter sau diacon, sau oricare din catalogul clericilor ar posti cu iudeii, sau ar prăznui sărbătorile cu ei, sau ar primi de la ei darurile de sărbătoare, precum azimele sau ceva de acest fel, să se caterisească, iar dacă ar fi laic, să se afurisească.

Canonul 64 Apostolic

Oprirea comuniunii cu necreştinii şi ereticii

Dacă vreun cleric sau laic ar intra în sinagogă (adunarea iudeilor sau a ereticilor) spre a se ruga, să se şi caterisească şi să se afurisească.


Categorii

1. DIVERSE, Ierarhi sarbi, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Video

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “Episcopul Irineu Bulovici si presedintele Serbiei, Boris Tadici, au participat la CELEBRAREA HANUKA IN SINAGOGA [video si foto]

 1. Pingback: Cum intampina unii Nasterea Domnului: zeci de crestini ucisi in atentate (Nigeria) BATAIE DE JOC in Kosovo fata de ortodocsi
 2. Conform canoanelor,episcopului Irineu Bulovici ar trebui sa-i ramina doar numele de Bulovici,ba poate si acesta prescurtat.Cit despre presedintele Tadici,nu stiu ce credinta are,daca o mai are…s-a dus si el sa sarute mina care-i da de mincare. ( ne e singurul,din tagma lui si a fostului episcop )

 3. Am vazut imaginile din 2010 pe youtube… Este printre cele mai mari tradari din istoria ortodoxiei: un episcop ortodox (cu rang de patriarh chiar) aprinde cu mana lui o lumanare in ceremonia iudaica de Hanukah… Omul asta ii cinsteste pe cei ce il hulesc pe Mantuitorul… Idolatrii din vechime macar aveau scuza ignorantei, dar… un episcop ortodox sa decada in asemena hal?!?!? Omul asta ar trebui sa se pocaiasca cu plangere si post mai aspru si mai indelungat ca cel al Mariei Magdalena. Nu o spun sa il judec, dar este un pacat agravat de functia ocupata… Doamne, pazaste-ne de sminteli si ajuta-ne sa nu devina inimile noastre impietrite…

 4. @Danielo:

  Imaginile din postare sunt din 2011, cele din 2010 sunt si cu patriarhul Irineu, cele din anul 2011 sunt doar cu Episcopul Irineu Bulovici si cu Tadici.

 5. cum , acest episcop a fost ucenic al Sfantului Iustin Popovici ????!!!!
  Cumplita cadere , fratilor ! Cu ce l-o fi momit satana de-a ajuns sa faca exact ceea ce avva al sau n-ar fi facut nici sub amenintarea mortii ? Va dati seama cata abilitate poate avea necuratul ? Va dati seama cata trezvie trebuie sa aiba inchinatorii si rugatorii ortodocsi pentru a merge pe ” calea cea ingusta si cu chinuri ” care duce spre Mirele Hristos ?

  Oh , Doamne , pana cand il vei rabda pe inselatorul de oameni , pana cand il vei lasa sa ne momeasca ? Izbaveste-ne , Doamne , de el si de cursele lui !

 6. Sfîntul Ioan Gură de Aur:
  1) […] dacă admiri rînduielile şi ceremoniile iudaice, ce mai cauţi la noi ? Dacă rînduielile iudaice sînt vrednice de respect şi măreţe, atunci ale noastre sînt mincinoase! Iar dacă ale noastre sînt adevărate după cum şi sînt, acelea sînt pline de înşelăciune.
  2) Spui că sărbătorile lor sînt vrednice de respect şi măreţe? Dar profeţii au arătat că şi acestea sînt necurate. Ascultă-i pe profeţi, dar, mai bine spus, ascultă-L pe Dumnezeu cu ce cuvinte tari le detestă: «Am urît, am lepădat sărbătorile voastre”. Dumnezeu le urăşte, şi tu iei parte la ele? N-a spus: «sărbătoarea cutare şi cutare” , ci toate sărbătorile la un loc.
  3) Ce mare prostie, ce mare nebunie este să sărbătoreşti împreună cu cei pe care Dumnezeu i-a necinstit, cu cei pe care Dumnezeu i-a părăsit, cu cei care au mîniat pe Stăpînul! Ai suferi oare să-l vezi pe omul care l-a ucis pe fiul tău? Ai suferi oare să-i auzi numele? N-ai fugi oare de el ca de dracu, ca de diavol ? Au ucis pe Fiul Stăpînului tău, şi mai îndrăzneşti să te întîlneşti cu ei în acelaşi loc ? Cel ucis atît de mult te-a cinstit, că te-a făcut fratele Lui şi împreună-moştenitor cu El; tu însă atît îl necinsteşti, că-i cinsteşti pe ucigaşii şi răstignitorii Lui, că le slujeşti lor luînd parte la sărbătorile lor, că te întîlneşti în locurile lor spurcate, că păşeşti pragurile cele necurate, că te împărtăşeşti de la masa demonilor. Căci nu pot numi altfel postul iudeilor după ce au ucis pe Dumnezeu! Nu slujesc oare demonilor cei care lucrează împotriva lui Dumnezeu?
  4) De aceea, vă rog să fugiţi şi să vă depărtaţi de adunările iudeilor. Nu-i mică vătămarea sufletească ce o pricinuiţi fraţilor mai slabi în credinţă! Nu-i mică pricina de deznădejde ce le-o naşteţi în suflete! Cum să nu socotească ei foarte bune faptele şi obiceiurile iudaice cînd vă văd pe voi, care vă închinaţi lui Hristos Cel răstignit de iudei, că îndrăgiţi şi cinstiţi obiceiurile lor? Şi cum să nu socotească ei fără de nici o valoare credinţa noastră, cînd voi, care credeţi şi slujiţi credinţa, alergaţi la cei ce o dărîmă?

 7. Pingback: PAPA FRANCISC a celebrat sarbatoarea evreiasca HANUKA pe cand era cardinal la Buenos Aires, in 2012 [VIDEO] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare