Pr. Cezar Axinte si prof. Mihail Chircor (Scoala Brancoveneasca) despre NOUA ORDINE EUROPEANA si “FALIMENTUL ECONOMIEI MONDIALE” (video)

31-01-2012 41 secunde Sublinieri

 Se poate, asadar, si cu un cu totul alt gen de mesaje, autentic ortodoxe, pe temele grave ale actualitatii, si la Radio Dobrogea


Categorii

1. DIVERSE, Criza mondiala, Inregistrari, Opinii, analize, Pagini Ortodoxe, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “Pr. Cezar Axinte si prof. Mihail Chircor (Scoala Brancoveneasca) despre NOUA ORDINE EUROPEANA si “FALIMENTUL ECONOMIEI MONDIALE” (video)

  1. La intrebarea: de ce oare cuvantul crestin si principiile crestine nu sunt compatibile cu noua ordine? Oare ce deranjeaza cel mai mult in crestinism?

    as incerca un raspuns din miile posibile – Traditia, radacinile ortodoxiei, Duhul Sfant care a salasluit dintotdeauna in Biserica lui Hristos si printre cei care-L iubesc pe El si implinesc poruncile Lui.

    Pentru ca se doreste actualmente crearea nu doar a unor oameni noi, ci si a unei noi lumi, a unui nou pamant, asa cum spunea pr.Serafim Rose.

    Daca nihilismul este mijlocul, anarhia este tinta, spune tot pr. Serafim Rose.

    Desi la prima vedere anarhia si implicit anarhismul ne duce cu gandul la haos, la faradelege, ea inseamna cu totul altceva. Este, daca putem spune astfel, atingerea unui scop rau printr-un mijloc aparent bun.

    Anarhismul are la baza principii ca libertatea, egalitatea si intrajutorarea. Urmareste practic inlocuirea ordinei lucrurilor firesti cu libertatea dezordinei.

    “Anarhismul are o influență predominantă în multe mișcări politice contemporane, inclusiv în campaniiile împotriva brutalității poliției, pedepsei capitale, în mișcările pentru drepturile homosexualilor,drepturile animalelor, vegetarianism, dreptul la avort, abolirea penitenciarelor, legalizarea marijuanei etc.”(Wikipedia)

    Avem parte astazi de constatari si analize a evenimentelor din viata noastra, dar si de de inrautatirea continua a vietii noastre, un experiment dureros care pare sa nu se mai sfarseasca. Suntem astfel impinsi a alege de bunavoie, singuri, calea faradelegii mascate abil sub forma luptei pentru libertatea omului, calea distrugerii prezentata sub forma creatiei si a unui nou inceput.

    Preacurata Maica sa ne acopere, sa ne pazeasca si sa ne ocroteasca pe toti!

  2. Multumesc, admin, pentru vestea buna!

  3. Imi spuneti si mie prin ce browser sa privesc emisiunea

  4. @ dumitru:

    Prin oricare, in mod normal. Poate va lipseste vreun player sau codec adecvat?

  5. Preotul CEZAR AXINTE are vreo legatura cu Avocatul CEZAR AXINTE?
    Sunt curios sa stiu…
    Doamne Ajuta!

  6. @ Vela Gh.:

    Nu are legatura, e doar… aceeasi persoana 🙂

  7. L-am cunoscut recent pe parintele Cezar Axinte. Discuta cu tinerii, atat de frumos si de blajin si inspira atata incredere si dragoste! Un intelectual de seama, hirotonit preot.
    Iar tinerii erau relaxati si meditativi si faceau planuri sa vina la manastire sa mai vorbeasca, sa mai discute..

    Lucruri minunate se intampla si in lume, si langa noi! Domnul lucreaza, nu sta! 🙂

    Doamne, ajuta!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare