Viktor Orban sfideaza Comisia Europeana: NU ARE LEGITIMITATE DEMOCRATICA

5-03-2012 1 minut Sublinieri

viktor orban

Premierul ungar Viktor Orban a acuzat Comisia Europeana de lipsa “legitimitatii democratice”, tranmsmite AFP, care citeaza pasaje dintr-un interviu ce va aparea duminica in Frankfurter Allgemeine Zeitung. Seful Executivului de la Budapesta a denuntat si campania dusa de “stanga internationala” impotriva Guvernului sau.

“Eu sunt ales, Guvernul ungar este ales, Parlamentul European este de asemenea ales. Dar cine a ales Comisia Europeana, unde este legitimitatea sa democratica?“, s-a intrebat Orban. Reuters reaminteste ca relatiile dintre Budapesta si Comisia Europeana s-au tensionat mult in ultimele luni. Saptamana trecuta, Comisia a propus inghetarea ajutorului pentru Ungaria, in incercarea de a sanctiona deficitul bugetar excesiv. Vineri insa, premierul Orban a spus ca tara sa nu va pierde “un cent” din fondurile de coeziune.

Budapeste se afla si in atentia UE din cauza unor legi controversate, menite sa reformeze Banca Centrala si sistemul de justitie. Orban, care s-a declarat un “plebeu de dreapta”, popular si suveran, a denuntat “stanga internationala” care conduce o campanie impotriva guvernului sau. In opinia lui, din cauza colapsului stangii in Ungaria, miscarea lanseaza atacurile “din exterior, nu doar din Europa, ci si din America”.

El i-a acuzat pe liderii europeni ca si-au pierdut “credinta” in ceea ce a fost “maretia” Europei. “Refuzam sa folosim forta, care facut ca Europa sa fie lumea culturii crestine“, a spus Orban.El a spus ca germanii sunt “purtatorii sperantei” in criza datoriilor, avand “destinul” de a conduce Europa. Potrivit Frankfurter Allgemeine Zeitung, Orban s-a declarat dispus sa renegocieze cu oficialii de la Bruxelles pentru a adapta legislatia Ungariei. AFP reaminteste ca Viktor Orban este acuzat de tendinte autoritate de catre opozantii sau. Comisia Europeana a cerut premierului de la Budapesta sa modifice o serie de legi controversate, despre care afirma ca reduc independenta Bancii Centrale si permit autoritatilor sa controleze sistemul de justitie.

Legaturi:

 

Ungaria si-a asigurat un backup puternic, atat politic cat si financiar prin acordurile incheiate cu China, Rusia si sprijinul mutual al Germaniei. Este unul din principalii promotori in spatiul central european al coagularii unei entitati politice si economice euroasiatice, face deci politica lui putin in europa, politica ce are multi sustinatori cu precadere in Germania. O iritare peste masura a germaniei profunde ar putea genera un nou pakt care sa volatilizeze granitele europei centrale in beneficiul iredentismului maghiar si german.

 


Categorii

1. DIVERSE, Criza datoriilor suverane, Ungaria, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “Viktor Orban sfideaza Comisia Europeana: NU ARE LEGITIMITATE DEMOCRATICA

  1. Si sa mai spuna cineva ca nu exista continuitate istorica. Jocul facut acum 150 de ani de Unguri cu Austria se repeta in esenta lui pe alt plan,in alt context, cu Germania.

  2. Pingback: Viktor Orban la Budapesta, in fata a sute de mii de sustinatori: NU VOM FI O COLONIE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  3. Pingback: update – ORBAN FACE CE VREA IN UNGARIA: nationalizeaza pensiile private, rascumpara companiile privatizate, vrea energie non-profit pentru populatie - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  4. Pingback: Guvernul Orban se ia de gat cu BANCILE STRAINE/ Seful Parlamentului Ungariei despre MARSUL SPRE AUTONOMIE AL TINUTULUI SECUIESC - Recomandari
  5. Pingback: UNGARIA in viziunea lui Viktor Orban: ELIBERATA DE GOLIATII FINANCIARI SI REINTOARSA LA CRESTINISM - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare