PROVOCARE la adresa ROMANIEI (si) din partea Ungariei. Candidatul la presedintie vrea sa fie reprezentant inclusiv peste MINORITATEA MAGHIARA de la noi

23-04-2012 1 minut Sublinieri

Europarlamentarul Janos Ader, candidatul la presedentia Ungariei, provoaca Romania

Nominalizatul la funcţia de preşedinte al Ungariei vrea să reprezinte 15 milioane de maghiari

Candidatul susţinut de alianţa Fidesz – Partidul Popular Creştin Democrat, aflată la guvernare în Ungaria, este europarlamentarul Ader Janos, acesta reacţionând cu o provocare la adresa Slovaciei şi României, apreciază jurnaliştii de la cotidianul german Sud-West Presse. „În Ungaria nu este supranumit ‘Charles Bronson’ doar pentru că mustaţa îl aseamănă fizic cu marele actor, ci şi pentru calităţile sale de luptător pe scena politică. Ader Janos (53 de ani) ar trebui să îndeplinească dorinţa partidului de dreapta Fidesz şi să fie ales, la data 2 mai, în funcţia de preşedinte al Ungariei.

După ce Schmitt Pal a demisionat din cauza acuzaţiilor de plagiat referitoare la lucrarea sa de doctorat de acum 20 de ani, premierul Orban Viktor s-a decis pentru un candidat de categorie grea. Ader vrea să reprezinte întreaga naţiune ungară, cel puţin asta se înţelege din răspunsul scris pe tema nominalizării sale în funcţia de preşedinte.

El nu s-a ferit să îi şi nominalizeze numeric pe conaţionalii săi: 15 milioane. Această cifră reprezintă deja o provocare la adresa Slovaciei şi României, deoarece Ungaria are doar 10 milioane de locuitori, restul de 5 milioane trăind în ţările învecinate, majoritatea în Slovacia şi România”, îţi explică autorii concluzia trasă.

Ader Janos este membru fondator al partidului Fidesz. Din şef de campanie a ajuns preşedintele Parlamentului, apoi preşedintele Fidesz, fiind considerat încă din 2010 unul dintre favoriţii la fotoliul prezidenţial.

Relaţia sa cu şeful partidului, Orban Viktor, nu este lipsită de probleme. Tocmai de aceea, Ader a ales să candideze la o funcţie în Parlamentul European în 2009. De la Bruxelles s-a dovedit a fi eminenţa cenuşie din spatele reformei în justiţie, criticată atât de dur în toată Europa. Ader Janos este criticat dur şi de socialiştii şi de liberalii din Ungaria, tocmai de aceea aceştia doresc boicotarea alegerii sale. “Daca va fi totuşi ales preşedinte, Ader nu poate claca dintr-un caz de plagiat, fiindcă, deşi este un jurist, nu dispune de o lucrare de doctorat”, concluzionează ironic jurnaliştii de la Sud-West Presse.


Categorii

1. DIVERSE, Destramare teritoriala? (Regionalizare, autonomie), Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “PROVOCARE la adresa ROMANIEI (si) din partea Ungariei. Candidatul la presedintie vrea sa fie reprezentant inclusiv peste MINORITATEA MAGHIARA de la noi

  1. Tarile despre care proorocea pr Arsenie ca ne vor invada intr-o noapte vor fi Rusia si Ungaria? Sa ne rugam sa fie o proorocie care nu se va implini!

  2. Ma astept ca si ASTA sa declare maine poimane ca toata lumea e ‘anti..atila..iti’ si sa considere Harghita-Covasna locul “creatiei” .

  3. @ Sanziana:

    Da, si Bulgaria.

    Nu, ci sa ne rugam sa ne gaseasca impacati cu Dumnezeu si izbaviti de pacat. Proorociile acestea, daca sunt reale, sunt date ca sa se implineasca. Nu sunt avertismente de tip Iona. Oricum nu meritam nimic mai bun, asta e adevarul crud.

  4. Sa ma iertati ca eu sunt mai putin impaciuitoare dar sunt ardeleanca, si noi stim mai bine cum e cu ungurii in coasta. La noi amintirile inca nu s-au stins…
    Vrea sa-i reprezinte? Foarte bine!!! Sa si-i duca in Ungaria si acolo sa-i tot reprezinte!

  5. @admin
    De ce spuneti ca nu sunt avertismente de tip Iona? Deci cum le deosebiti?

  6. @ Sanziana:

    Simplu: nu s-a spus de aceasta data: DACA nu veti face cutare sau cutare lucru… se va intampla asa, ci s-a profetit ca se va intampla. Asa cum toate profetiile din Sfanta Scriptura sau ale Sfintilor Parinti sunt valabile la modul neconditionat. Atata doar ca nu ni s-a spus si cand anume vor avea loc. Iar aici depinde si de libertatea oamenilor si a neamurilor. Iar ceea ce am scris am scris in sensul de a nu ne mai obisnui sa ne facem mereu false nadejdi, neintemeiate decat pe dorinta noastra ca nimic rau sa nu se intample vreodata. Mai ales cand nu ne mai oprim cu pacatele si cand incercam, ca neam, sa slujim mereu la doi domni… 🙁

  7. Pingback: Imnul secuiesc la investirea presedintelui Ungariei - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  8. Pingback: Liderul Consiliului National Secuiesc ameninta cu NESUPUNEREA CIVICA SI SANTAJEAZA CU TENSIUNILE INTER-ETNICE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  9. Pingback: Autoritatile romane au refuzat intrarea in tara a ramasitelor “Apostolului secuilor”, EXTREMISTUL FASCIST Jozsef Nyiro - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare