IPS Teodosie despre MANASTIREA POARTA ALBA, inchinata martirilor de la CANAL. Parintele IUSTIN PARVU va participa la slujba de sfintire (VIDEO)

24-05-2012 32 secunde Sublinieri

AICI AVEM DE-A FACE CU MARTIRI IN SENSUL CEL MAI PROPRIU (IPS Teodosie)

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a lansat astăzi, într-o conferință de presă, proiectul construirii Mănăstirii de la Poarta Albă. Piatra de temelie va fi pusă în data de 1 iunie la ora 18 pe terenul pus la dispoziție de către Primăria Poarta Albă, acesta fiind locul fostelor barăci din zona Galeșul, zona cunoscută pentru densitatea mare de preoți, deținuți politici, care au murit aici.

La slujbă va fi prezent și părintele Iustin Pârvu, unul dintre supraviețuitorii închisorilor comuniste.

Mănăstirea va fi închinată memoriei martirilor, deținuți politici, morți la construirea Canalului Dunăre – Marea Neagră, mai ales în perioada  1949 – 1953.

Din arhivele păstrate, reiese că la construirea Canalului, în perioada celor patru ani au muncit peste 30.000 de deținuti politici, iar în mod oficial au fost înregistrate peste 2.000 de decese din rândul acestor detinuți obigați să muncească aici. Desigur, numărul celor dispăruți în această perioadă este cu mult mai mare.


Categorii

1. DIVERSE, Ierarhi romani, Inchisorile comuniste/ Crimele comunismului, IPS Teodosie Petrescu, Parintele Iustin, Video

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

19 Commentarii la “IPS Teodosie despre MANASTIREA POARTA ALBA, inchinata martirilor de la CANAL. Parintele IUSTIN PARVU va participa la slujba de sfintire (VIDEO)

  1. SA dea Dumnezeu sa nu ramina numai la stadiul de proiect!Mie mi-a placut de IPS Teodosie Snagoveanu, in ciuda multor atacuri de care a avut parte.

  2. Ha! Ce chestie! L-am numit cu vechiul nume sub care l-am intilnit in Bucuresti- Snagoveanul! Cind el acum este de fapt Tomitanul (de la Tomis).

  3. IPS Teodosie a dovedit nu o data multa compasiune si intelegere pentru batrani si cei in necazuri. Sa-i ajute Bunul Dumnezeu sa ridice cat mai curand manastirea, asa cum doreste!

    Hristos S-a inaltat!

  4. (Multe merite are IPS Teodosie de cand a ajuns in Dobrogea, dar acesta cred ca este cel mai mare dintre toate! Cred ca da, parintele Iustin Parvu va intineri cand va vedea manastirea ridicata!)

  5. Mare bucurie! Semne foarte bune! Iata, sunt pasi importanti care se fac!
    Sa ne rugam pentru canonizarea tuturor martirilor si marturisitorilor nostri din inchisorile comuniste!

    Hristos s-a inaltat!

  6. Mult ma bucur ca si altii il mai pretuiesc pe IPS Teodosie. Neclintit a stat intre atatea clevetiri si nedreptati publice care i s-au facut!

    Va dati seama cum va arata Manastirea aceasta cu acoperisurile ei rosii sclipind in soarele verii? Parca arata sangele martirilor care curgand rauri rauri, i-a urcat in ceruri…

    Sa ni-l mai tina Domnul pe Parintele Iustin, sa apuce sa o vada si sa ne mai intareasca si pe noi!

  7. Hristos s-a inaltat! Toate gandurile bune din Moldova(Bacau),sa va duceti proiectul pana la capat IPS Teodosie,Parintele Justin Parvu va sfinti pamantul dobrogean numai prin prezenta, multe aprecieri pentru initiativa si Dumnezeu sa va ajute!

  8. Sa ne traiti intru multi si binecuvantati ani, IPS Teodosie! Sa va ajute Dumnezeu sa duceti la final infaptuirea acestei fapte marete.
    Nu in zadar a spus Parintele Arsenie ca Dobrogea astepta un asemenea Ierarh.
    Dumnezeu sa va intareasca!

  9. Adevarat S-a inaltat!
    Daca IPS Teodosie n-ar fi luptat….

  10. Pingback: Parintele Iustin Parvu a fost operat la sold. SA NE RUGAM PENTRU SANATATEA SA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  11. Pingback: Sfintirea manastirii de la Piatra Alba, dedicata martirilor de la Canal (FOTO) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  12. Dumnezeu sa va ajute! Imi place si cum e gandita arhitectonic manastirea amintind de manastirile fortificate din Moldova si nu numai dar si de linia greseasca, mediteraneana. Proiectul dumneavoastra e superb si imi da un firisor de lacrima in coltul ochiului. M-as oferi ca muncitor voluntar(fara bani adfica) o luna la proiectul dumneavoastra, poate chiar mai mult, daca e cazul, din respect pentru partintele Iustin si pentru alti eroi si sfnti care au suferit si s-au jertfit la canal pentru dreapta credinta si demnitatea neamului nostru. Sper sa va pot fi de ajutor cumva. Acum aveti mail-ul meu si, daca aveti nevoie de ajutor, va ajut cu toata dragostea. Dumnezeu sa va binecuvanteze!

  13. @Tudor Plaiesu:

    Frumos, dar pentru a concretiza gandul trebuie sa va adresati Arhiepiscopiei Tomisului, nu la noi, caci n-avem legatura cu.

    Siteul Arhiepiscopiei este aici: http://www.arhiepiscopiatomisului.ro/

  14. Pingback: Hramul Manastirii Poarta Alba, praznuit de IPS Teodosie si de parintele Iustin Parvu - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  15. Il pretuiesc pe Parintele Iustin, m-am intristat cand am mers la Manastire si am auzit ca este bolnav.Dumnezeu sa-l intareasca.

  16. Pingback: Parintele Iustin Parvu la hramul Manastirii Poarta Alba, impreuna cu IPS Teodosie [VIDEO] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  17. Doamne ajuta sa va dea dumnezeu putere sa continuati asa.L-am cunoscut pe Parintele Iustin Pirvu este un preot deosebit la fel si IP TEODOSIE

  18. sa va dea bunul dumnezeu putere sa terminati ceea ce ati inceput si cu siguranta veti reusi pentru ca sunteti un preot cu mare har.DUMNEZEU SA VA LUMINEZE CALEA .
    Doamne Ajuta

  19. Pingback: Interviu cu Parintele Augustin de la Aiud despre MUCENICII NEAMULUI DIN INCHISORILE COMUNISTE: SUFERINTA, PILDE SI MINUNI. Ce se intampla cu generatia noastra, ce avem noi de facut pentru a invata de la sfintii inchisorilor? - Razboi întru Cuvânt - Reco
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare