PARINTELE MIHAIL JAR A FOST HIROTONIT EPISCOP VICAR DE BANCENI! (video). Plus: documentarul Realitatea TV: “TATA PENTRU 400 DE SUFLETE” (video)

25-05-2012 18 secunde Sublinieri

Am primit pe mail:

Părintele Mihail (Longhin) Jar din Ucraina a fost hirotonit Episcop vicar de Banceni

Părintele Mihail Jar, Stareţul Mănăstirii Bănceni din Ucraina – Tată pentru 400 de suflete (VIDEO)

“Acolo este Hristos, unde este suferinta, durere si necaz. Hristos sta flamand si asteapta, sta inghetat, sta dezbracat…” (pr. Mihail Jar)

Documentarul “Tată pentru 400 de suflete”, dedicat Părintelui Mihail Jar, Stareţul Mănăstirii Bănceni din Ucraina, realizat de “Reporterii Realitatii” si difuzat in data de 14 aprilie 2012.


Categorii

Documentare/ Reportaje, Episcopul Longhin (Parintele Mihail Jar), Preoti si duhovnici romani, Suferinta de langa noi, Video

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

30 Commentarii la “PARINTELE MIHAIL JAR A FOST HIROTONIT EPISCOP VICAR DE BANCENI! (video). Plus: documentarul Realitatea TV: “TATA PENTRU 400 DE SUFLETE” (video)

  1. AXIOS! DIGNUS EST!

  2. Ce minunat ar fi sa il vedem TOT Episcop si pe Parintele NICOLAE TANASE…!

  3. Parintele Nicolae Tanase nu poate fi episcop. E preot de mir.

  4. Impresionanta ceremonia!

    Parintele Jar e o comoara! Vrednic foarte! Domnul sa-l umple cu harul Sau!

  5. Ce bine ! Sa-l lumineze Dumnezeu sa isi faca treaba de episcop asa cum cer Sfintele Canoane si Sfintii Parinti; sa nu fie ca sinodalii nostri- niste oameni de paie in fata “atotputernicului” ecumenist daniel.

    Acum, ca este episcop, trebuie sa renunte la functia de staret al manastirii Banceni sau o poate avea in continuare?
    Poate imi explica si mie cineva de ce i s-a schimbat numele in Longhin- caci acum se numeste Preasfinttul LONGHIN; (in traditia ortodoxa romaneasca cel hirotonit episcop poarta in continuare acelasi nume cu cel pe care l-a avut cand a fost calugar) ? Vedeti: http://orthodox.org.ua/article/slovo-pri-vruchenn%D1%96-zhezla-%D1%94piskopu-banchenskomu-longinu-zharu
    si aici vedeti discursul sau cand a fost facut ipopsifiu: http://orthodox.org.ua/article/slovo-arkh%D1%96mandrita-longina-zhara-pri-narechenn%D1%96-u-%D1%94piskopa-banchenskogo

  6. Da este o “comoara”, care ii “imbogateste” duhovniceste pe cei care vin in contact cu el…!
    Intalnirea cu el si “prima stare de vorba cu el”…a insemnat pentru unii crestini din Romania, un moment hotarator…care i-a determinat sa-si schbimbe radical viata, facandu-i fie s-o apuce pe calea calugariei, fie a CREDINTEI “hotarate” in Hristos…!

    Dupa ce am fost in Ukraina, una dintre dorintele pe care le aveam…era “sa vand tot ce am” si sa ma mut acolo…
    Viata duhovniceasca a romanilor si crestinilor ortodocsi de acolo este “traita” la un alt nivel…de intensitate (de foc duhovnicesc si ravna si hotarare…)fata de ceea ce traiesc cea mai mare parte a crestinilor ortodocsi practicanti in tara la noi…(ma rog poate parea o parere “subiectiva”…)!

    Dumnezeu sa-l ajute sa isi duca si “crucea Arhieriei” la fel de ravnitor cum si-a dus-o si pe cea de tata de orfani si de calugar si staret…AMIN!

    Hristos s-a Inaltat!

  7. Vela Gheorghe,
    si eu am fost de mai multe ori acolo. Va impartasesc parerea “subiectiva”, dar nu inteleg de ce sa plecam de aici? Ce ne opreste sa fim ravnitori la noi acasa?

    George Sorin,
    “sa nu fie ca sinodalii nostri- niste oameni de paie in fata “atotputernicului” ecumenist daniel.” Ii cunoasteti pe toti? Ati stat de vorba cu ei sa le aflati of-urile si greutatile?
    Preasfintitului Longhin i se spune asa de mai multi ani, nu i s-a schimbat numele acum.

  8. Vrednic este! Vrednic este! Vrednic este!

  9. Cu adevarat mare bucurie sufleteasca a cuprins inimile celor ce-l cunosc pe acest Parinte sufletesc.Bunul DUMNEZEU sa-i fie calauza in aceasta vale a plangeri si sa-l indrume pe CALEA CEA DREAPTA,caci mari sunt ispitele acestui veac.Intru multi ani stapane.Doresc sa fii un bun parinte pentru fii sufletesti ai P.S.Voastre si stapan pe situatie.Cu mult respect.Nicu.

  10. Comorile ortodoxiei

    Comorile ortodoxiei,
    S-au dobândit prin suferinţă
    Prin dragostea până la jertfa
    Desăvârşită, în credinţă.

    În Valea plângerii adesea,
    Ne amăgim cu fericirea
    Trăirilor trupesc-umane,
    Cu ce produce omenirea.

    De dragul cinstei trecătoare
    Şi-a bucuriilor trupeşti
    Jertfim şi cinstea din’lăuntru
    Şi toate cele sufleteşti.

    Pentru puterea trecătoare
    Minţim poporul – care plânge –
    Şi–adesea scunul cel mare,
    S-a cucerit cu preţ de sânge.

    Minciuna, falsul, viclenia
    I-a’mpins pe mulţi pân’la trădare
    Vânzându-şi sufletul şi ţara,
    Şi calea cea mântuitoare.

    Istoria însă ne-aduce,
    Valori şi chipuri omeneşti,
    Pline de cinste şi credinţă
    Şi de valori dumnezeieşti.

    Ne-arată că-n poporul nostru,
    Ortodoxia este mare,
    Plină de Har şi de putere,
    Şi de virtuţi mântuitoare.

    Că pe întinsul României
    Ortodoxia a zidit,
    Comori de suflet, minunate
    Şi suflete de neclintit,

    Credinţă plină de putere
    Purtată-n cinste şi-n dreptate,
    Cu dragoste de neam şi ţară,
    Şi cu Hristos, până la moarte.

    De la păstorii de pe plaiuri,
    Şi până sus la domnitori,
    Avem valori nepieritoare,
    Martiri şi mărturisitori.

    Ni-s Brâncovenii mărturie,
    În scunul de la domnie,
    De Adevăr, de demnitate,
    Şi jertfă în ortodoxie.

    Ni-s mărturie de credinţă,
    Limba, cântarea, suferinţa,
    Dealuri, poieni, munţi şi poeme,
    Zidiri ce ne-au zidit credinţa.

    Dau mărturie gropi comune,
    Celulele din închisori,
    Ce nu au pedepsit tâlharii
    Ci ortodoxele valori.

    Ortodoxia ne-a fost hrana
    Şi dragostea şi mângâirea
    În asuprire şi prigoane,
    Hristos, altarul şi’nvierea.

    Comorile ortodoxiei,
    Şi-n neamul nostru românesc,
    Sunt vii sunt mari, mântuitoare,
    Şi prin iubire ne vorbesc.

  11. Prin intermediul acestui Site,Parintele exarh Genadie[Episcopia Alexandriei si Teleormanului],doreste P.S.Arhiereu Mihail[Longhin]Jar,cu ocazia ridicari SALE la treapta de Supraveghetor al LUCTARII PREOTESTI,ca BUNUL DUMNEZEU sa-i daruiasca o slujire fara de pata,sa-i ajute ca ceia ce a inceput,chemat de CEL DE SUS,sa raspunda la ceia ce ar trebui sa raspunda fiecare dintre noi:”Lupta cea buna m-am lupta,credinta o am pazit,acum intru in Imparatia SA cu bucurie”.Domnul sa ajute tuturor ARHIEREILOR pe care i-I are in aceasta lume sa fie la aceasta STARE.Nicu.

  12. @ Bucurie, cu adevarat bucurie:

    Va multumim, dar cum putem certifica faptul ca mesajul apartine intr-adevar Parintelui exarh? Iertati-ne!

  13. @ George Sorin
    Părintele Jar a primit numele de Longhin încă de când a fost făcut Arhimandrit. Dar pt că toti il stiau de Mihail, așa i-a ramas numele…..dar Longhin, pare-mi-se, e cel oficial….

  14. Numele de Longhin l-a primit la calugarie. Dat toata lumea il cunoastea cu numele de mirean.aproape toata lumea, deoarece cei din manastire, precum si apropiatii, care frecventau manastirea ii stiau numele.
    Asadar, in privinat numelui nu s-a schimbat nimic. iar Sfintirea intru Arhiereu a venit ca un firesc, in contextul in care anul trecut noua catedrala a fost tarnosita cu titlul de “lavra”. Si una din conditiile existentei unei lavre e sa fie scaun episcopal. Iar preasfintitul Onufrie a insistat in numeroase randuri ptr ca parintele sa devin ierarh. si iata, ca doar atunci cand a sosit ceasul parintele a acceptat aceasta cinste. oricum, in memoria tuturor va ramane, asa cum el insusi se intitula acum cativa ani “episcopul orfanilor”.

  15. Minunat lucreaza Dumnezeu prin Parintele Mihail,acest parinte cu inima de mama!
    Trist este ca Oastea Domnului se agata de numele sau si incearca sa-si legitimeze excesele…

  16. Pingback: CRESTINII DE DUMINICA si “comoara” grijilor lumesti/ Parintele Mihail Jar: “OAMENII I-AU INTRECUT PE DIAVOLI CU VICLENIA, TRADAREA SI RAUTATEA! NU STIU CAT NE VA MAI RABDA DUMNEZEU!” (Recomandari duhovnicesti I) - Razboi întru Cuv
  17. slavit sa fie domnul sunt un credincios din romania ce lucrez in strainatate si am aflat de pr mihail jar de la o crestina care este de la oastea domnului ce se intalnesc in biserica unde merg cu binecuvantarea ps siluan m-am minunat de toate lucrarile si lucrurile pe care le face acum devenit ps mihail si ma minunez dand slava lui D-zeu ca sunt astfel de oameni si totodata ii multumesc si ii dorim multa sanatate ajutor de la D-zeu in toate sa se roge si pt noi romani de pretutindeni si sper sa ne de-a sfaturi in continuare si sa ne ajute pe drumul spre inmparatie sa traiti Preasfintite pr Mihail si sper sa ajungem cu familia la sfintia voastra multumim.vasile maria si david pomenitene si pe noi pacatosi.

  18. Doamne iarta-ma ca eu m-am plans ca o duc greu si cu un copil ,acum a-mi dau seama de ce mi-a fost greu pentru ca trebuia sa mai am inca vreo 2 sau 3 si atunci nu as fi avut timp sa ma gindesc ca a-mi este greu.Tare mult am gresit cand m-am plans ca eram bolnava eu sau fata mea si nici nu am stiut ce e greul fata de altii.Ma bucur ca am suferit pentru ca acum sa gindesc altfel si Dumnezeu pentru suferinta m-a vindecat ca nu am cuvinte sa mai multumesc pentru ceea ce sunt acum.S-au intamplat minuni cu mine si citeodata cand ma gindesc in urma ma scutur ca nu mai vreau sa mai fiu cum am fost cazuta in deznadejde.Am avut mare noroc cu un preot calugar care m-a luat sub aripa lui si dupa 40 de zile de post si rugaciune am scapat de o boala sau chiar doua care ma macinau.Sunt o persoana renascuta si cu pofta de viata dar mai trebuie lucrat ca sunt prea sensibila si pun la suflet.De cand am luat-o pe calea credintei am multe ispite,s-au suparat multe persoane si eu nu pre stiu cum sa ma protejez ca sa nu ma mai tulbure nimeni.Doamne noi suntem pacatosi ajuta pe toti cei ce se roaga si iarta-i pe cei ce ne gresesc.AMIN

  19. Parintele JAR MIHAIL E UN SFANT CA SI PARINTELE NICOLAE TANASE .ASA O CRUCE AU DE DUS CA NU E DELOC USOARA SI NOI TREBUIE SA NE RUGAM CU TOTII.AMIN

  20. D-zeu sa-i de sanatate parintelui Mihai Jar,am vazut la tv acest memorial,am ramas stupefiat…!
    Daca voi fi sanatos,voi face tot posibilul sa ajung acolo sa vad eu cu ochii mei aceasta minune.

  21. Doamne Ajuta tuturor, pentru mine este o placere nemaispusa sa citesc mesajele voastre de mai sus, sunt roman dar locuiesc in Ucraina de ceva ani, mereu suntem la manastirea Banceni si il cunosc in deosebi pe Preasfintitul Longhin sau cum il mai numim noi- Parintele Mihail, este o persoana exemplara pentru mici si mari, il iubim mult!! Va multumesc ca si voi il sustineti, sa ne rugam fierbinte pentru el mereu! Cine are nevoie de ajutor sau informatii cum sa ajunga la sf. manastire +40755471011 sau +380967474004

  22. Dumnezeu sa-i ocroteasca pe PS. Parintele Mihai Jar si pe cei din jurul Sau care fac lucrarea Domnului intr-un mod atat de ravnitor si de fericit aplecandu-se cu atata dragoste asupra vietilor acestor copii cu atatea probleme trupesti sau sufletesti,dar care vor deveni viitori adulti crestini intariti si acoperiti de puterea Duhului Sfant !
    Doamne intareste-l pe PS Parintele si pe toate sufletele din Lavra Banceni !

  23. Frumos. Sa ii dea Dumnezeu sanatate si putere sa continue ceea ce a inceput. Pe langa ce face acest Parinte, eu sunt un nimeni. E un exemplu pentru noi toti. Si Pr.Jar si Pr.Tanase si Maicutele de la Petru Voda. In mod normal, ceea ce fac acesti monahi si maici, ar trebui sa fie infaptuite de mireni.

    O singura nelamurire am. Ce legatura are Oastea Domnului cu acest Parinte? Parintele este in Oaste sau cei de la Oaste se folosesc de dansul? Intreb ptr. a ma lamuri, nu ptr. a isca cearta sau sminteli!

    Doamne ajuta!

  24. Pingback: EPISCOPUL LONGHIN JAR (Banceni) vine la Constanta, duminica 10 februarie, pentru a sluji Liturghia si a sustine o conferinta - Razboi întru Cuvânt
  25. Pingback: PS Longhin Jar (Banceni), conferinta COPIII, CALEA CATRE HRISTOS [video partea 1] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  26. Pingback: Episcopul Longhin (Mihail Jar), partea a doua a conferintei de la Constanta: COPIII, CALEA CATRE HRISTOS [video si transcriere]. Despre MINUNILE DE LA BANCENI, ECUMENISM, AVORT, ORFANI, TIGANI s.a. - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  27. Pingback: PARINTELE EPISCOP LONGHIN JAR (fost Mihail) – INTERVIURI AUDIO cu “tatal” si “mama” orfanilor de la Banceni: COPIII PARASITI, PLANSUL DORULUI PARINTESC SI MINUNILE IUBIRII -
  28. Pingback: Predica puternica a Parintelui Longhin de la Banceni (2011, video): LUATI-L PE HRISTOS IN VIATA VOASTRA, IN FAMILIA VOASTRA, IN DUREREA VOASTRA! -
  29. Pingback: PREASFINTITUL LONGHIN LA CONSTANTA (IV). Cuvantul din biserica Sf. Haralambie (si audio) si povestea uimitoare a vietii episcopului de Banceni relatata de un ziar central - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  30. Pingback: O GURA DE RAI (Video). Reportaj cutremurator “In Premiera” despre PARINTELE LONGHIN JAR de la BANCENI, tatal copiiilor parasiti. VLADICA AMENINTAT PENTRU CA SE OPUNE RAZBOIULUI: “Mi-au deschis dosar penal, mi-au cerut sa plec” | Cu
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare